Crypto ReDi 250 MP: Δέκτης με DTS

Re: Crypto Redi 250MP - Δέκτης με DTS

Κοίτα να δεις, σχεδόν κανένας αποκωδικοποιητής με ενσωματωμένο Media player δεν μπορεί να παίξει ταινίες με Header stripping...
οπότε...το πλεονέκτημα ισχύει.

άσε που 99% των ταινιών που κατεβάζουμε το έχουν ήδη απενεργοποιημένο, εγώ απλά είχα "πειράξει" τις δικές μου και το είχα ενεγοποιήσει από άγνοια...

OK με κάλυψες πλήρως ευχαριστώ. Έτσι εξηγείται. Και εγώ στις ταινίες μου δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα και μάλιστα με πολύ φθηνότερο αποκωδικοποιητή. Ελπίζω τα παιδιά που έχουν τον δέκτη να δούν το post και να μην αρχίζουν να μετατρέπουν τις ταινίες άδικα και χωρίς να τις τσεκάρουν!
Να τον προτιμήσω δηλαδή τότε? Και με την υποστήριξη τί γίνεται? Καλά θα πεις αυτό αφορά την Crypto.

μα για αυτό έδωσα καιτ ο Link του MediaInfo... με το προγραμμα αυτό σε λίγα δευτερόλεπτα βλέπεις σε τι μορφή είναι η ταινία και μετά δρας ανάλογα

Ναι σωστά έχεις δίκιο, τώρα το πρόσεξα. Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος δηλαδή? Η τιμή του είναι σίγουρα καλή.

τιμή λίγο τσιμπιμένη, λόγω του DTS (66 ευρώ από mediamarkt)

σαν media player 99% ικανοποιημένός

σαν αποκωδικοποιητής μέτρια πράγματα, τον έδωσα και σε έναν φίλο να δοκιμάσει (γιατί σε έμενα δεν μπορεί να πιάσει καλά τα ψηφιακά της ερτ, ενώ η άλλη TV που έχω τα παιάνει μια χαρά. ίσως να φταίει και η καλωδιώση)

Όπα, αυτό το τελευταίο που είπες δεν είναι και πολύ θετικό. Οπότε δεν είναι θέμα περιοχής για να τα πιάνει η άλλη TV μια χαρά...Υποθέτω πως τον έχεις συνδέσει σε θύρα HDMI της TV. Α μόνο αυτά της ERT?

έχω λίγο θέμα με αυτά της ερτ εδώ στη Θεσσαλία και με άλλο αποκωδικοποιητή, τον έχω δώσει και εκείνον σε άλλο φίλο για δοκιμή, γιαυτό δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμη σίγουρο.

σύνδεση είτε με hdmi είτε με scart δουλεύει άψογα.

Την ίδια ποιότητα εικόνας έχεις σε scart και σε HDMI? Εγώ έχω έναν Hyundai δέκτη και μια Philips TV πενταετίας. Σε scart η εικόνα δε βλέπεται! Χειρότερη από αναλογικό. Με καλώδιο HDMI σε DVI(γιατί η TV δεν έχει HDMI) είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

με scart τον συνδεσα σε μια 32" crt sony bravia, όπου η ποιότητα tv/media player ήταν άψογη (για scart)

με hdmi τον συνδεσα σε μια 46" samsung lcd όπου (φυσικά) η ποιότητα ήταν τέλεια

Ναι σωστά. Σε scart τον είχα κι εγώ σε 20άρα CRT ένα διάστημα και ήταν πολή καλή η εικόνα. Σε LCD όμως χάλια η ίδια σύνδεση. Δοκίμασε το από περιέργεια να δεις. Στα multirama τον έχουν στα 64 Ευρώ. Στο media markt που πήγα πριν δεν τον βρήκα.

Εύλογη η ερώτησή σου. Απλά η δική μου TV λόγω παλαιότητας έχει μόνο μια θύρα DVI που για ένα διάστημα ήταν κατειλημμένη απ'τον υπολογιστή οπότε για τον δέκτη δεν έμενα παρά μόνο το scart. Τώρα τον έχω στη DVI ασφαλώς. Για LCD μιλάω να φανταστείς.

violantos, tolias, δεν διακρίνω τις ομοιότητες με τους κλώνους της MTC.
Έχουν αλλάξει τα κουτιά που κυκλοφορούν στην αγορά από τις εικόνες του ίντερνετ;

Βλέποντας την μόνη εικόνα του 250ΜΡ που έχω (όποιος μπορεί ας δώσει), η ομοαξονική ήχου είναι δεξιά από τα scart, ενώ η hdmi αριστερά. Στον Strong 8110 βλέπουμε ότι είναι αντίστροφα. Και άρα δεν χρησιμοποιούν το ίδιο κουτί.

Οι γρίλιες αερισμού στα Strong/AMTC/Croner , όπως και στους άλλους κλώνους του MTC που έχω δει, είναι τρία διπλά ζεύγη. Στον 250 είναι όπως στους Jiuzhou δέκτες του Πλαισίου, μια τετράδα στα δεξιά.

Άσχετο: Για τους δέκτες AMTC, Croner, iQ 450, Xoro, έχουμε τις μεγαλύτερες συζητήσεις, τα περισσότερα firmware, αλλά τις λιγότερες φωτογραφίες.

Last edited:
Απάντηση: Crypto Redi 250MP - Δέκτης με DTS

Λίγο από όλα δηλαδή. Ακόμα και το τηλεκοντρόλ του μοιάζει ίδιο με του XORO, αλλά δεν είναι αφού έχει διαφορετική διάταξη πλήκτρων. Όταν θα βγει αναβάθμιση λογισμικού θα ήθελα να του ρίξω μία ματιά έστω για να δω το όνομα του αρχείου αναβάθμισης γιατί και από εκεί κάτι φαίνεται, αν και δεν νομίζω να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω.

πάντως τα τηλεκοντρολ των crypto 250 dts και amtc δουλεύουν και στους δύο δέκτες.

επίσης ο crypto 250 dts έχει λιγότερη ευαισθησία στο σήμα σε σύγκριση με τον amtc... (συγκρινόμενοι στο ίδιο καλώδιο κεραίας)

πάντως τα τηλεκοντρολ των crypto 250 dts και amtc δουλεύουν και στους δύο δέκτες.

επίσης ο crypto 250 dts έχει λιγότερη ευαισθησία στο σήμα σε σύγκριση με τον amtc... (συγκρινόμενοι στο ίδιο καλώδιο κεραίας)

Εννοεις τον amtc 290?Αν ειναι ποιο ευαισθητος απο τον crypto ειναι καλη περιπτωση για οσους εχουν σημα οχι τοσο δυνατο.

Ναι, τον amtc 290 (39 ευρώ από carrefour) με το firmware του strong 8110.

καλύτερη συμπεριφορά ώς αποκωδικοποιητής από τον crypto... αν έπαιζε και dts τι καλά που θα είμασταν

Απάντηση: Crypto Redi 250MP - Δέκτης με DTS

τρείς ματροσκες που εβαλα με dts ήχο παιξανε όλες εκτος απο μια που δεν ειχε ήχο

Τελικά ο Crypto Redi 250MP κάνει DTS downmix to stereo; Δηλαδή ακούγεται στερεοφωνικός ήχος από τα ηχεία της τηλεόρασης με αρχεία mkv που έχουν μόνο DTS ήχο; Γενικά σαν συσκευή ο Crypto Redi 250MP πως συγκρίνεται με IQ DVB-T750HD ή AMTC DTHD290;

Έχω και τα δύο (IQ T750HD). Πάρε τον Crypto Redi 250MP που κάνει AC3/DTS downmix και έχει και έξοδο 1080p. Αυτά τα δύο είναι τα δύο βασικά πλεονεκτήματα. Ο IQ-T750HD με το firmware του Xoro παίζει και αυτό ταινίες 1080p αλλά τις μετατρέπει σε 1080i. Γενικά και ο IQ-T750HD είναι αρκετά καλός αλλά τα 2 πλεονεκτήματα που έχει ο crypto Redi 250MP τον υπερσκιάζουν. (έχει και ένα αρνητικό συγκριτικά με τον IQ-T750HD, δεν έχει μηχανικό διακόπτη για κλείσιμο του δέκτη παρά μόνο standby). O Croner CRM62 έίναι συγκριτικά αμυδρός καλύτερος του IQ-T750HD σε μνήμη. Ο AMTC έχει λιγότερα κουμπιά στο τηλεχειριστήριο και νομίζω και λιγότερη μνήμη.

Last edited:

Ο amtc τον οποιο πηρα σημερα ειναι πολυ καλυτερος απο το 250 σε αναπαραγωγη mkv.Επαιξε σχεδον ολες τις ματροσκες που δοκιμασα.