Crypto ReDi 250 MP: Δέκτης με DTS

Re: Crypto Redi 250MP - Δέκτης με DTS

Και ο Crypto παίζει όλες τις ταινίες φτάνει να μην έχουν header compression ενεργοποιημένο. Απενεργοποιείται σε 4-5 λεπτά με το mkvtoolnix. Εγώ πάλι δεν είμαι καθόλου οπαδός του AMTC. Τον έχω τελαιτέο στην λίστα μου από του κλώνους του XORO.
1. Croner CRM82
Flash Memory: 64M bits
DDR: 512MB X 2
2. IQ-T750HD
Flash Memory: 32M bits
3. Xoro-HRT7500/7600
Δεν γνωρίζω
5. AMTC 290/ Strong SRT 8110
Flash memory: 4 MBytes
System memory: 128 MBytes
http://www.strongsat.com/tvweb4/fileadmin/php/manual/8110_LL_EN.pdf

Last edited:

βασικά μέχρι τώρα, όσα αρχεία έπαιξε ο amtc τα έπαιξε και ο crypto (με τη διαφορά ότι στον crypto άκουγα και ήχο σε όσα είχαν ήχο DTS)

Απάντηση: Re: Crypto Redi 250MP - Δέκτης με DTS

Και ο Crypto παίζει όλες τις ταινίες φτάνει να μην έχουν header compression ενεργοποιημένο. Απενεργοποιείται σε 4-5 λεπτά με το mkvtoolnix. Εγώ πάλι δεν είμαι καθόλου οπαδός του AMTC. Τον έχω τελαιτέο στην λίστα μου από του κλώνους του XORO.
1. Croner CRM82
Flash Memory: 64M bits
2. IQ-T750HD
Flash Memory: 32M bits
3. Xoro-HRT7500/7600
Δεν γνωρίζω
5. AMTC 290/ Strong SRT 8110
Flash memory: 4 MBytes
System memory: 128 MBytes
http://www.strongsat.com/tvweb4/fileadmin/php/manual/8110_LL_EN.pdf

Του amtc τα εχεις λαθος . Επειδη εχω και τους δυο ( amtc & croner ) σου λεω οτι ειναι το ιδιο πραγμα σε αποδοση . Ο croner υπερεχει σε δυο πραγματα :

1) Πληρης συμβατοτητα τηλεκοντρολ με firmware xoro ( στον amtc θα χρειαστει μαι μικρη επεμβαση στο τηλεκοντρολ ενω υπαρχει παντα και το firware abeo , για του Strong δεν ξερω , δεν το δοκιμασα μιας και του abeo με καλυπτει ) .

2) Το on-off επανω στον δεκτη ειναι κανονικο κουμπι με το οποιο κλεινει εντελως ο δεκτης σε περιπτωση που δεν θελουμε να ειναι σταντ μπαι .

εάν κατάλαβα καλά στην πρόσοψη του δέκτη ο amtc δεν έχει on-off αλλά standby??? παράξενο αυτό για κλώνο. :)
Απόδoση: Χμμ δηλαδή δεν υπάρχει λόγος χρήσης περισσότερης μνήμης??? O amtc τι μνήμη έχει????

Last edited:
Απάντηση: Crypto Redi 250MP - Δέκτης με DTS

Ο amtc εχει πληκτρο . Ο croner κουμπι-διακοπτη . Α amtc για να βγει εκτος ρευματος θελει τραβηγμα το καλωδιο . Ο croner κλεινει και απο την προσοψη . Με το ματι δεν εχω δει διαφορα στην αποδοση . Εχουν ιδια μνημη , ο amtc εχει μικροτερη flash (32) . Στις επομενες μερες θα ανεβασω φωτογραφιες απο το εσωτερικο τους και την προσοψη μιας και εχει ζητηθει ειδικα για τον amtc .

Σορυ για το οφ τοπικ .

Και ο Crypto παίζει όλες τις ταινίες φτάνει να μην έχουν header compression ενεργοποιημένο. Απενεργοποιείται σε 4-5 λεπτά με το mkvtoolnix. Εγώ πάλι δεν είμαι καθόλου οπαδός του AMTC.

Εγω δεν ειμαι οπαδος κανενος απλα επιλεγω αυτο που με βολευει καλυτερα.Εχω τον crypto 220 ο οποιος σε αναπαραγωγη mkv εχει σαφως προβλημα.Πηρα το amtc επειδη διαβασα αυτο που εγραψε ο karetsos, οτι δηλαδη ειναι ποιο ευαισθητος απο τον 250.Φυσικα πηρα την αποφαση μου σε συνδυασμο με τα υπολοιπα που διαβασα για τον amtc.Αν κατσω τωρα να ασχοληθω με header compression με ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση ζητω που καηκαμε.Δηλαδη εδω που τα λεμε και ο amtc χωρις την αναβαθμιση ειναι για τα μπαζα Ουτε καν time shift και pvr δεν εχει.Φιλε violanto θα με ενδιεφερε παρα πολυ αν ειχες καιι καποιες πληροφοριες για τις επιδοσεις των συσκευων σχετικα με τη δυνατοτητα ληψης σηματος.

Πώς είναι δυνατόν να κλείνει η τηλεόραση όταν κλείνεις το scart; Όταν κλείνεις τον δέκτη, κλείνει δηλαδή και η τηλεόραση; Πρώτη φορά το ακούω. Μπορεί και να συμβαίνει σε κάποιες τηλεοράσεις, αλλά εγώ πρώτη φορά το ακούω. To λογικό είναι να μαυρίζει η εικόνα (σε εμένα γίνεται μπλε) μέχρι να επιλέξεις άλλη πηγή εικόνας. HDMI, αναλογική τηλεόραση κτλ.
Επίσης και το τηλεκοντρόλ του Crypto Redi 100, και του Crypto Redi 250 δουλεύουν στους δέκτες όλης της οικογένειας AMTC, XORO κτλ αλλά έχουν διαφορετική διάταξη πλήκτρων. Δηλαδή είναι εμφανισιακά ίδια με τα δικά μας αλλά μερικά κουμπιά αντιστοιχούν σε άλλες λειτουργίες. Είναι δηλαδή σε άλλη θέση. Αλλά ο δέκτης αναγνωρίζει τα τηλεκοντρόλ αυτά. Και υπάρχουν και άλλοι δέκτες που ταιριάζουν τα τηλεκοντρόλ. Μερικούς έχω γράψει σε παλιότερο post.

Άσχετο. Λάθος thread. Άλλου ήθελα να το γράψω.

Re: Απάντηση: Crypto Redi 250MP - Δέκτης με DTS

Πώς είναι δυνατόν να κλείνει η τηλεόραση όταν κλείνεις το scart; Όταν κλείνεις τον δέκτη, κλείνει δηλαδή και η τηλεόραση; Πρώτη φορά το ακούω. Μπορεί και να συμβαίνει σε κάποιες τηλεοράσεις, αλλά εγώ πρώτη φορά το ακούω.

Ναι, συμβαίνει σε μια μικρή crt Telefunken ΜΑ116ES και σε μια μικρή crt Blusky που έχουμε. Έτσι χρησιμοποιούμε και μόνο ένα τηλεχειριστηριο, του δέκτη.
Και αντί να λέει AV, λέει I5 η Telefunken όταν πατάω το πλήκτρο info του τηλεχειριστηρίου της. Δεν θυμάμαι για την άλλη.

Όσοι έχουν πρόβλημα με την λήψη του δέκτη όπου στιγμιαία χάνεται η εικόνα, επιλέξετε έξοδος χρώματος HDMI RGB. Με αυτό τον τρόπο εξαφανίζονται τα προβλήματα ποιότητας λήψης. Δεν γνωρίζω γιατί με επιλογή HDMI YCbCr έχουμε ανομαλία ποιότητας εικόνας.

video out RGB δοκίμασε και πες μας το αποτέλεσμα.
αλλά πάντα να έχεις επιλογή και αυτό μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα επιλέξετε έξοδος χρώματος HDMI RGB

Με Aspect Radio 16:9 σε τηλεόραση wide angle παρουσιάζονται μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά της εικόνας στους σταθμούς. Με Aspect Radio Auto δεν παρουσιάζονται, αλλά χαλάει (μεγεθύνεται) η εικόνα στο media player. Επίσης το Auto Standby δεν εργάζεται (δεν μπαίνει αυτοματα σε standby) και υπάρχει θόρυβος όταν το volume της τηλεόρασης είναι πέρα του 50% περίπου. Υπάρχει λύση σε αυτά τα προβλήματα;

Το ξανακοίταξα και το Auto Standby εργάζεται μια χαρά (τουλάχιστον μετά από μια ώρα). Ο θόρυβος περιορίζεται όταν το volume της τηλεόρασης είναι σε χαμηλό επίπεδο και η ένταση δυναμώνει με το volume του δέκτη. Παραμένει το πρόβλημα με το Aspect Radio.

Επειδή σκεφτούμε να αγοράσω τον 250MP, εκτός από dts downmix σε ποια αλλά σημεία υπερτερεί έναντι του AMTC 290 με firmware του Strong SRT 8110? Από θέμα media player και mkv έχει να παρουσιάσει κάτι περισσότερο? Με τους εσωτερικούς – εξωτερικούς υπότιτλους πώς τα πάει? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν συνυπάρχουν στην ταινία?
Η διαστάσεις τις ταινίας είναι φυσιολογικές η υπάρχει τράβηγμα για να χωρέσει σε ολόκληρη την οθόνη 16/9?
Υπάρχει υποστήριξη firmware?
Και γενικά ομιλούντες ποια είναι τα υπέρ και τα κατά του?

εξωτερικούς και εσωτερικούς υπότιτλους διαβάζει κανονικά και μάλιστα υποστηρίζει αλλαγή χρώματος και αλλαγή μεγέθους - θέσης. δεν έχει πρόβλημα αν συνυπάρχουν - σου έχει όλες τις επιλογές και επιλέγεις τον εξωτερικό (από δοκιμές που έκανα είναι ο τελευταίος στη λίστα) το μέγα θέμα όμως είναι ότι δεν υποστηρίζει 1080 24p παρά μόνο 50/60.

επίσης πολλά mkv δεν τα παίζει και το πρόβλημα λύθηκε με header removal από το mkvmerge.

βασικά το πήρα για να έχω τηλεοπτικό σήμα (ert hd) στον προβολέα μιας και έχω και media player.

δεν έχω προλάβει να παίξω πολύ.

απότι γνωρίζω η crypto δεν φημίζεται για την υποστήριξη της σε firmware

Πως γίνεται η αλλαγή χρώματος, μεγέθους και θέσης των υποτίτλων;

Πως γίνεται η αλλαγή χρώματος, μεγέθους και θέσης των υποτίτλων;

με το πράσινο κουμπί κάτω κατω και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.

καλησπερα σας
εχω ενα προβλημα με τον εν λογω δεκτη
οταν τον σβήσω και προσπαθησω να τον αναψω ξανα ,δεν αναβει με τιποτα και πρέπει να τον βγάλω από την πρίζα. είναι συνδεδεμενος με hdmi την αναλυση την εχω 720p 50 και εικονα rgb.
exei kapoia άλλη ρυθμιση και δεν αναβει; Na επισημανω ότι ειναι ο δευτερος που παίρνω και κανει το ιδιο προβλημα. μηπως τελικα δεν ειναι πρόβλημα αλλα καποια ρυθμιση;