CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμογές

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει το
DTS HD Master Audio downmix

DTS HD High Resolution downmix

το downmix εννοώ!

μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει το
DTS HD Master Audio downmix

DTS HD High Resolution downmix

το downmix εννοώ!

Σημαινει οτι το player μπορει να παιξει πχ στην τηλεοραση σου η στον δικαναλο ενισχυτη σου, ολα τα καναλια/πληροφοριες του ηχου.
Μετατρεπει δηλαδη το dts τάδε σε stereo χωρις να χανεις πληροφορια.

Μάλιστα ευχαριστώ.
Εϊχα στο μυαλό μου επειδή έχει το DTS HD, αν γίνεται να πάρω αποκωδικοποιημένο το HD σήμα από το media player από την ομοαξονική ψηφιακή και να το δώσω σε ένα πολυκάναλο, που είναι παλιός όμως και δεν καταλαβαίνει το HD, και να παίξει αυτός 5.1 με τον τρόπο που ορίζει το player...μήπως ψάχνω pigs in space?

Παιδιά καλημέρα,
Από χθες είμαι κάτοχος του appstreamer TV και μπορώ να πω ότι γενικά είναι ένα καλό μηχάνημα. Έχω όμως ορισμένα προβληματάκια να επισημάνω:
-από την HDMI με ανάλυση 1080p/50Hz ή 1080p/60Hz παίρνω ήχο όταν παίζω ταινία αλλά δεν βγάζει ήχο όταν παίζει μουσική η YouTube η ράδιο. Αν αλλάξω την ανάλυση σε 1080i παίζει ήχο κανονικά (κουλό ε?)
-όταν επιλέγω να πάει στους φακέλους κλείνει το μηχάνημα και κάνει επανεκκίνηση και αποσυνδέει το δίσκο
-δίσκο 2T wd εξωτερικό με ταινίες και μουσική έκανε συνεχώς σκανάρισμα χωρίς να τελειώνει ποτέ ακόμη και μετά από αρκετή ώρα
-δεν συνεργάζεται με κανένα πρόγραμμα για να βλέπεις πληροφορίες για τις ταινίες σου και επιπλέον τα εικονίδια από τους φακέλους (folder jpeg) που δείχνει είναι πολύ μικρά
Αυτά για τη ώρα

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμογές

Παιδιά καλημέρα,
Από χθες είμαι κάτοχος του appstreamer TV και μπορώ να πω ότι γενικά είναι ένα καλό μηχάνημα. Έχω όμως ορισμένα προβληματάκια να επισημάνω:
1-από την HDMI με ανάλυση 1080p/50Hz ή 1080p/60Hz παίρνω ήχο όταν παίζω ταινία αλλά δεν βγάζει ήχο όταν παίζει μουσική η YouTube η ράδιο. Αν αλλάξω την ανάλυση σε 1080i παίζει ήχο κανονικά (κουλό ε?)
2-όταν επιλέγω να πάει στους φακέλους κλείνει το μηχάνημα και κάνει επανεκκίνηση και αποσυνδέει το δίσκο
3-δίσκο 2T wd εξωτερικό με ταινίες και μουσική έκανε συνεχώς σκανάρισμα χωρίς να τελειώνει ποτέ ακόμη και μετά από αρκετή ώρα
4-δεν συνεργάζεται με κανένα πρόγραμμα για να βλέπεις πληροφορίες για τις ταινίες σου και επιπλέον τα εικονίδια από τους φακέλους (folder jpeg) που δείχνει είναι πολύ μικρά
Αυτά για τη ώρα

το 1 δεν το έχω δοκιμάσει, το 2 δεν θα έπρεπε να στο κάνει, για το 3 μπορείς από τις ρυθμίσεις να απενεργοποιήσεις το σκανάρισμα, και για το 4 μπορείς να βάλεις το πόστερ της κάθε ταινίας σαν folder.jpg και να στο δείχνει στο τετραγωνάκι (το οποίο όντως είναι πολύ μικρό, και έχει αναφερθεί στην CA ότι τελικά δεν πολυφαίνεται).

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμογές

Έχω όμως ορισμένα προβληματάκια να επισημάνω:
-από την HDMI με ανάλυση 1080p/50Hz ή 1080p/60Hz παίρνω ήχο όταν παίζω ταινία αλλά δεν βγάζει ήχο όταν παίζει μουσική η YouTube η ράδιο. Αν αλλάξω την ανάλυση σε 1080i παίζει ήχο κανονικά (κουλό ε?)
-όταν επιλέγω να πάει στους φακέλους κλείνει το μηχάνημα και κάνει επανεκκίνηση και αποσυνδέει το δίσκο
Έχω και εγώ το AppStreamerTV. Σχετικά με τις παρατηρήσεις σου:
1) Έκανα λίγες δοκιμές και δεν παρατήρησα πρόβλημα στον ήχο τόσο σε αρχεία μουσικής (mp3 & FLAC) όσο και σε YouTube videos και δικτυακό ραδιόφωνο σε αναλύσεις 1080p (50 ή 60 Hz).
2) Τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό δίσκο ποτέ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.

Για τις άλλες δυο παρατηρήσεις σου συμφωνώ με όσα σημείωσε παραπάνω ο lykman.

Τι firmware έχεις; Έχει βγει καινούργιο (αν και δεν θυμάμαι ότι το παλιό είχε τα παραπάνω προβλήματα). Για περισσότερες πληροφορίες δες το νήμα που είναι αφιερωμένο στο AppStreamerTV

Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμ

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Σχετικά με το σκανάρισμα του δίσκου που ανέφερα τελικά το έκανε μετά από επανεγκατάσταση του νέου firmware και κατάφερα να πάω στη επιλογή αρχεία και να δει τους φακέλους μου. Αν επιλέξω να μην σκανάρει το δίσκο όπως ανάφερε ο lykman τότε δεν βλέπει κανένα αρχείο στο δίσκο.
Δοκίμασα χθες ένα φλασάκι (23BG) μαζί με το δίσκο πάνω στο μηχάνημα συνδεδεμένα και τότε διάβαζε το φλασάκι αλλά καθυστερούσε να δει το δίσκο. Δεν κατάφερα να δω τα αρχεία του δίσκου αλλά μόνο στο φλασάκι. Όταν πήγαινα στις ταινίες ενώ στην προεπισκόπηση έβλεπες κανονικά την ταινία όταν του ζήτησα να τις παίξει έκανε επανεκκίνηση.
Όσο για το πρόβλημα με τις αναλύσεις 1080p (50 ή 60 Hz) συνεχίζεται και μάλιστα και σε αρχεία video σε κάποια παίζει ήχο και σε κάποια όχι (τα δύσκολα αρχεία με DTS η ac3 πολυκάναλο τα παίζει ενώ κάποια με δικάναλο ήχο δεν του αρέσουν).
Μάλλον έχω πέσει σε ελαττωματική συσκευή.

Μάλιστα ευχαριστώ.
Εϊχα στο μυαλό μου επειδή έχει το DTS HD, αν γίνεται να πάρω αποκωδικοποιημένο το HD σήμα από το media player από την ομοαξονική ψηφιακή και να το δώσω σε ένα πολυκάναλο, που είναι παλιός όμως και δεν καταλαβαίνει το HD, και να παίξει αυτός 5.1 με τον τρόπο που ορίζει το player...μήπως ψάχνω pigs in space?

Με οπτική και coaxial θα σου μετατρέψει τον ήχο σε dts 5.1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυ

Δοκίμασα χθες ένα φλασάκι (23BG) μαζί με το δίσκο πάνω στο μηχάνημα συνδεδεμένα και τότε διάβαζε το φλασάκι αλλά καθυστερούσε να δει το δίσκο. Δεν κατάφερα να δω τα αρχεία του δίσκου αλλά μόνο στο φλασάκι. Όταν πήγαινα στις ταινίες ενώ στην προεπισκόπηση έβλεπες κανονικά την ταινία όταν του ζήτησα να τις παίξει έκανε επανεκκίνηση.
Όσο για το πρόβλημα με τις αναλύσεις 1080p (50 ή 60 Hz) συνεχίζεται και μάλιστα και σε αρχεία video σε κάποια παίζει ήχο και σε κάποια όχι (τα δύσκολα αρχεία με DTS η ac3 πολυκάναλο τα παίζει ενώ κάποια με δικάναλο ήχο δεν του αρέσουν).
Μάλλον έχω πέσει σε ελαττωματική συσκευή.

Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς επειδή καθυστερεί τόσο πολύ στο σκανάρισμα των δίσκων και εγώ το έχω απενεργοποιήσει και δεν το χρησιμοποιώ.
Να ρωτήσω κάτι για τον ήχο στα 1080p. Απ' ότι κατάλαβα τον στέλνεις μέσω HDMI. Τον στέλνεις σε AV ενισχυτή ή σε TV;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δ

Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς επειδή καθυστερεί τόσο πολύ στο σκανάρισμα των δίσκων και εγώ το έχω απενεργοποιήσει και δεν το χρησιμοποιώ.
Να ρωτήσω κάτι για τον ήχο στα 1080p. Απ' ότι κατάλαβα τον στέλνεις μέσω HDMI. Τον στέλνεις σε AV ενισχυτή ή σε TV;

Με HDMI στην τηλεόραση και έχω επιλογή LPCM (αν και έχω δοκιμάσει όλες τις επιλογές). Στον ενισχυτή στέλνω μέσω coxial και παίρνω ήχο κανονικά σε όλες τις περιπτώσεις. Θα δοκιμάσω να στείλω με HDMI στον ενισχυτή να δω τι γίνεται.
Όπως ανέφερα και πιο πάνω αν επιλέξω να μην σκανάρει το δίσκο όπως ανάφερε ο lykman τότε δεν βλέπει κανένα αρχείο στο δίσκο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media P

Με HDMI στην τηλεόραση και έχω επιλογή LPCM (αν και έχω δοκιμάσει όλες τις επιλογές). Στον ενισχυτή στέλνω μέσω coxial και παίρνω ήχο κανονικά σε όλες τις περιπτώσεις. Θα δοκιμάσω να στείλω με HDMI στον ενισχυτή να δω τι γίνεται.
Όπως ανέφερα και πιο πάνω αν επιλέξω να μην σκανάρει το δίσκο όπως ανάφερε ο lykman τότε δεν βλέπει κανένα αρχείο στο δίσκο
Καλά σκέφτεσαι να δοκιμάσεις να στείλεις το σήμα στον ενισχυτή.
Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να μην βλέπει κανένα αρχείο στα menu video/music/pictures. Αλλά πρέπει να τα βλέπει στο menu με την ονομασία folders. Εκεί δεν μπορείς να περιηγηθείς στο δίσκο και να αναπαράγεις ότι επιλέγεις;

Εχει πέσει στην αντίληψη σας εφαρμογή android που να ελέγχει αυτό το Player;

Εχει πέσει στην αντίληψη σας εφαρμογή android που να ελέγχει αυτό το Player;

δεν υπάρχει... (τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή)

Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμ

Καλησπερα. Εχω το εξης προβλημα με το appstreamer. Oταν ξεκιναει μια ταινια και ειτε απο την αρχη ειτε απο pause οι υποτιτλοι εμφανιζονται με κινεζικη γραμματοσειρα. Ετσι πρεπει να πατησω το κουμπι subt και να το φτιαξω. Αυτο συμβαινει καθε φορα... υπαρχει καποια λυση? ευχαριστω.

Στις ρυθμίσεις των υπότιτλων βγάλε εκτός την αυτόματη αναγνώριση της γλώσσας των υπότιτλων.

Ξέρει κανείς γιατί ο appstreamer δεν βλέπει το δικτυακό workgroup του router και κατ'επέκταση το σκληρό που είναι πάνω του σε μια usb θύρα, ενώ βλέπει το λαπτοπ και τα folders που έχω κάνει share; Σημειωτέον ότι το λαπτοπ βλέπει και το appstreamer και ότι έχει πάνω του και το router με τον αντίστοιχο δίσκο.

Οι υποτιτλοι εχουν μαυρο περιγραμμα.Το ρωταω γιατι σε λευκα πλανα θα ειναι σαν το απλο pico δυσαναγνωστα.

Ξέρει κανείς γιατί ο appstreamer δεν βλέπει το δικτυακό workgroup του router και κατ'επέκταση το σκληρό που είναι πάνω του σε μια usb θύρα, ενώ βλέπει το λαπτοπ και τα folders που έχω κάνει share; Σημειωτέον ότι το λαπτοπ βλέπει και το appstreamer και ότι έχει πάνω του και το router με τον αντίστοιχο δίσκο.

Είναι θέμα του ρούτερ κι όχι του player. Πρέπει να δεις τις ρυθμίσεις usb share του ρούτερ σου