Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int HDD slot)

Αν το λειτουργικό που τρέχει το μηχανάκι δεν υποστηρίζει advanced format (ουσιαστικά 4Κ sectors), δεν θα παίξει ποτέ σωστά ο δίσκος.
Εγώ θα δοκίμαζα να κάνω τον δίσκο φορμάτ από το μηχάνημα, και από τον υπολογιστή να τσεκάρω αν το έκανε σωστά.
Επίσης δοκίμασε αν εγγραφή στον δίσκο λειτουργεί.

Είμαι από τους τυχερούς που πρόλαβα και τσίμπησα το appstreamer tv από ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ 119 ευρώ. Το είχα βάλει στο μάτι καιρό και επίτηδες δεν αγόραζα δέκτη τηλεόρασης ώστε όταν πέσει η τιμή του να το χτυπήσω. Είχα ήδη το φοβερό μηχανηματάκι της crystal audio to media matchbox στο υπνοδωμάτιο που φοράει το 1085 chipset. Δεν το ήξερα ότι το 1185 είναι ήδη παλιό. Πάντως είναι πραγματικά τρομακτικό το πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται και σε βαριά αρχεία 1080p, η επιλογή forward ή rewind την ώρα που παίζει η ταινία. Αμέσως μόλις αφήσεις το χέρι σου από το πλήκτρο έχει ξεκινήσει το play του αρχείου με εικόνα και ήχος να σκάνε ταυτόχρονα, και φυσικά ούτε λόγος για αρχεία που να μη τα παίζει ή να κολλάνε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος! Και η αγορά του έγινε σε αντικατάσταση του παλιού μου player ICYBOX IB-MP309HW-B το οποίο ενώ αρχικά έπαιζε σχεδόν τα πάντα, τελευταία άρχισε να μου παίζει όλο και λιγότερα αρχεία, να δυσκολεύεται στα 1080p και γενικά να ταλαιπωρείται χωρίς λόγο, παρόλο που έχει και το τελευταίο update (αν θεωρείται τελευταίο update του 2009). Ίσως να χρειάζεται κάτι που να μη το γνωρίζω. Δε μπορούσα να ασχολούμαι άλλο.
ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!! Πήρα λοιπόν και το dongle για να συνδεθώ ασύρματα και αντιμετώπισα τα εξής προβλήματα:
1.το appstreamer βλέπει το δίκτυο μου (windows 7), πάω να συνδεθώ και μου ζητάει username και password. Το password το γνωρίζω αφού εγώ το έχω ορίσει από το Pc μου. Το username ποιο είναι που να πάρει; Εχω δοκιμάσει το όνομα του pc μου αλλά μάταια.
2. Απενεργοποιώντας το Password από τις ρυθμίσεις του δικτύου (κάτι που δε θα το ήθελα αλλά για να δούμε αν γίνεται δουλειά) καταφέρνω και βλέπω επιτέλους τον φάκελο που έχω κάνει shared!! Ζήτω !!!! αναφωνώ !!!! και μόλις επιλέγω το φάκελο πάρε άλλο ένα userame και password !!! εεε όχι!!!!!!!
3. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Ας βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει κάτι! Σας ευχαριστώ !!!

ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ WINDOWS 7?

παιδια καλημερα και καλως σας βρηκα. Αποφασισα μετα απο καιρο που ειχα το πρωτο WD, να παρω το APPSTREAMER TV. Περασα πολλες ωρες μεσα στο forum μεχρι να καταληξω και πιστευω πως οι "συμβουλες" σας ηταν καθοριστικες. Ενα θεματακι εχω μονο, με την αναπαραγωγη you tube και ελληνικων ραδιοφωνικων σταθμων, συγκεκριμενα, ενω μπαινει στη υπηρεσια, μου λεει πως δεν ειναι δυνατη η αναπαραγωγη του αρχειου.Το εχω μονο τρεις μερες και δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα αλλα καθως δεν γνωριζω και πολλα θα ηθελα μια βοηθεια.

Σ ευχαριστώ πολύ !!!! ο Οδηγός με βοήθησε πολύ και έλυσα το πρόβλημα μου. Απλά θα ήθελα να μπορώ να έχω και κωδικό να μη μπαίνει όποιος να ναι. Αλλά από το τίποτα η δουλειά μου έγινε.

Σ ευχαριστώ πολύ !!!! ο Οδηγός με βοήθησε πολύ και έλυσα το πρόβλημα μου. Απλά θα ήθελα να μπορώ να έχω και κωδικό να μη μπαίνει όποιος να ναι. Αλλά από το τίποτα η δουλειά μου έγινε.

:a0210:

Πρεπει ο κατασκευαστης να φτιαξει μια εφαρμογη ωστε να μπορεις να διαχειριστεις το μηχανακι απο i συσκευες (iPhone, iPad, iPod) που ειναι στο ιδιο δυκτιο...
θα βοηθουσε παρα πολυ... ειδικα οταν χρειάζεται να πληκτρολογήσεις κατι... αλλα και οταν κοιμαται ο διπλανος σου (το κλικ κλικ του τηλεκοντρολ, σπαει νευρα στην ησυχια της νυχτας... )

Τελικα λυθηκε και το δικο μου προβλημα! Λειτουργει κανονικα σκληρος δισκος 3ΤΒ απλα πρεπει να φορμαριστει στο appstreamer tv και οχι στο pc!

Κατι αλλο που επεσε στην αντιληψη μου ειναι οτι τουλαχιστον μια φορα την ημερα θα κρασαρε εντελως το μηχανημα και θα επρεπε να το κλεισω απο το διακοπτη.
οχι σε καποια συγκεκριμενη λειτουργια! απο τοτε που εβγαλα το wifi dongle δεν το ξαναεκανε ποτε.

Γνωριζει καποιος αν υποστηριζει το μηχανημα usb hub λειτουργια? Ρωταω γιατι θελω να παρω ενα εξωτερικο κουτι που περνει διαφορα αποθηκευτικα μεσα
αλλα λεει οτι σε περιπτωση που ο media player δεν υποστηριζει λειτουργια usb hub θα πρεπει να λειτουργω ενα καθε φορα... :(

Επισης μολις βρω χρονο θα κανω και μια μοντα με εξωτερικο διακοπτακι ωστε να ανοιγω το σκληρο δισκο οποτε θελω εγω και να μην δουλευει τζαμπα. Οταν φτιαχτει θα ανεβασω και φωτο...

Απάντηση: Re: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int HDD s

Επισης μολις βρω χρονο θα κανω και μια μοντα με εξωτερικο διακοπτακι ωστε να ανοιγω το σκληρο δισκο οποτε θελω εγω και να μην δουλευει τζαμπα. Οταν φτιαχτει θα ανεβασω και φωτο...

Του controller του δίσκου που υπάρχει στο μηχανάκι, δεν νομίζω να του αρέσει η ιδέα σου... Πιθανότατα ούτε του ίδιου του δίσκου που ξαφνικά και απροειδοποίητα θα χάνει το ρεύμα τροφοδοσίας του...

==================

Είπα και εγώ να αρχίσω να το χρησιμοποιώ για εγγραφές... προγραμμάτισα ενα εβδομαδιαίο (μόνο καθημερινές) πρόγραμμα, από μιάμιση ώρα κάθε μέρα... Την πρώτη μέρα τσεκάρω την εγγραφή, βλέπω "ΟΚ", την δεύτερη μέρα το βλέπω να έχει μείνει ανοιχτό ενώ θα έπρεπε να είχε κλείσει... κοιτάω τις εγγραφές, "fail"... για να δούμε.

Απάντηση: Re: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int HDD s

Είπα και εγώ να αρχίσω να το χρησιμοποιώ για εγγραφές... προγραμμάτισα ενα εβδομαδιαίο (μόνο καθημερινές) πρόγραμμα, από μιάμιση ώρα κάθε μέρα... Την πρώτη μέρα τσεκάρω την εγγραφή, βλέπω "ΟΚ", την δεύτερη μέρα το βλέπω να έχει μείνει ανοιχτό ενώ θα έπρεπε να είχε κλείσει... κοιτάω τις εγγραφές, "fail"... για να δούμε.

Επιτέλους, να και κάποιος άλλος που παρατήρησε προβλήματα στις προγραμματισμένες εγγραφές. Νόμιζα ότι το συγκεκριμένο μηχανάκι που εγώ έχω τα παρουσιάζει. :AFADF0:
Επειδή χρησιμοποιώ το AppStreamerTV κυρίως για την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων εδώ και ένα μήνα, έχω παρατηρήσει τα εξής σημαντικά προβλήματα σε σχέση με τις προγραμματισμένες εγγραφές:

1. Όταν το μηχανάκι είναι κλειστό.
Οι προγραμματισμένες εγγραφές συχνά αποτυγχάνουν και επίσης μερικές φορές γίνονται από μόνες τους pause. Δηλαδή, στη λίστα που εμφανίζονται αντί να είναι Ready είναι Pause χωρίς κανείς να τις έχει βάλει έτσι. Συνήθως αυτό γινόταν μετά από κάποια αποτυχία ολοκλήρωσης προγραμματισμένης εγγραφής. Η αλήθεια είναι ότι το είχα παρατηρήσει πριν την αναβάθμιση του λογισμικού. Μόλις αναβάθμισα το λογισμικό παρατήρησα ότι η σταθερότητα στις προγραμματισμένες εγγραφές έδειξε να καλυτερεύει. Αυτό που σκέφτηκα, όμως, αργότερα είναι ότι, πιθανότατα, το reboot που έγινε στο AppStreamer κατά την αναβάθμιση ίσως ‛καθάρισε’ κάποιο bug και η συμπεριφορά των προγραμματισμένων εγγραφών καλυτέρεψε αισθητά.
Πράγματι, μετά από μερικές ημέρες, το παραπάνω φαινόμενο επαναλήφθηκε, δηλαδή κάποια εγγραφή απέτυχε. Εφαρμόζοντας την υποψία μου, από τότε εκτελώ πλήρη επανεκκίνηση του AppStreamerTV (σβήνοντάς το από το κουμπί τροφοδοσίας που βρίσκεται στην πίσω όψη του) σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν μου το έχει ξανακάνει.

Προτείνω λοιπόν σε όλους να κάνουν μια πλήρη επανεκκίνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Υποψιάζομαι ότι κάποιο bug στην διαδικασία της αναπαραγωγής των αρχείων δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Η υποψία μου βασίζεται στο ότι παρατήρησα πως όσο συχνότερα το χρησιμοποιούσαμε για αναπαραγωγή τόσο συχνότερα παρουσίαζε αυτό το πρόβλημα. Μάλιστα, αμέσως πριν να κάνω την αναβάθμιση, είχα 6 αποτυχημένες εγγραφές στη σειρά!

2. Όταν είναι ανοιχτό και αναπαράγει κάτι άλλο.
Έχω βάλει όλα τα multimedia αρχεία σε ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο που έγινε format από το ίδιο το AppStreamerTV. Όλες οι προγραμματισμένες εγγραφές έχουν οριστεί να χρησιμοποιούν τον ίδιο δίσκο.
Αν κατά τη στιγμή έναρξης κάποιας προγραμματισμένης εγγραφής συμβεί να αναπαράγει κάποιος ένα αρχείο, η εγγραφή συνήθως αποτυγχάνει. Παρ’ όλο που εμφανίζεται το μήνυμα ειδοποίησης για την έναρξη της εγγραφής, και χωρίς να πατηθεί κάποιο κουμπί ώστε αυτή να ακυρωθεί, η εγγραφή δεν ξεκινά καθόλου. Μερικές φορές, μάλιστα, βγάζει το μήνυμα ότι δεν βρέθηκε το μέσο εγγραφής.

Άν κάποιος άλλος φίλος/η έχει να προσθέσει κάτι σε όλα αυτά παρακαλώ ας το κάνει, ώστε να βοηθήσουμε και την Crystal στην απομόνωση και επίλυση του προβλήματος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int H

Του controller του δίσκου που υπάρχει στο μηχανάκι, δεν νομίζω να του αρέσει η ιδέα σου... Πιθανότατα ούτε του ίδιου του δίσκου που ξαφνικά και απροειδοποίητα θα χάνει το ρεύμα τροφοδοσίας του...

εχεις δικιο lykman αλλα το on/off του δισκου θα γινετε σε συνεργασια με το ανοιξε κλεισε της συσκευσης. δεν με χαλαει να εχω 30" καθυστερηση μιας και ο σκληρος μου φιλοξενει μονο ταινιες και τιποτα αλλο...

έχω παρατηρήσει τα εξής σημαντικά προβλήματα σε σχέση με τις προγραμματισμένες εγγραφές:

2. Όταν είναι ανοιχτό και αναπαράγει κάτι άλλο.
Έχω βάλει όλα τα multimedia αρχεία σε ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο που έγινε format από το ίδιο το AppStreamerTV. Όλες οι προγραμματισμένες εγγραφές έχουν οριστεί να χρησιμοποιούν τον ίδιο δίσκο.
Αν κατά τη στιγμή έναρξης κάποιας προγραμματισμένης εγγραφής συμβεί να αναπαράγει κάποιος ένα αρχείο, η εγγραφή συνήθως αποτυγχάνει. Παρ’ όλο που εμφανίζεται το μήνυμα ειδοποίησης για την έναρξη της εγγραφής, και χωρίς να πατηθεί κάποιο κουμπί ώστε αυτή να ακυρωθεί, η εγγραφή δεν ξεκινά καθόλου. Μερικές φορές, μάλιστα, βγάζει το μήνυμα ότι δεν βρέθηκε το μέσο εγγραφής.

Να σημειώσω ότι για να μην ακυρωθεί η προγραμματισμένη εγγραφή πρέπει μόλις εμφανιστεί το μήνυμα αυτό να πατήσεις ΟΚ (ή επιβεβαίωση ή αποδοχή, δεν θυμάμαι ακριβώς την λέξη που χρησιμοποιείται). Το μήνυμα εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίζεται. Αν δεν προλάβεις να πατήσεις κάποιο κουμπί θεωρεί ότι δεν επιθυμείς την έναρξη της προγραμματισμένης εγγραφής.
Ένα τέτοιο μήνυμα είναι, πιστεύω, απομεινάρι του σχεδιασμού λειτουργίας κάποιου μονού δέκτη DTV. Στο μονό δέκτη DTV όταν έρθει η στιγμή να ξεκινήσει η προγραμματισμένη εγγραφή, και ο χρήστης την ίδια στιγμή βλέπει κάτι άλλο, πρέπει να υπάρξει κάποια ειδοποίηση γιατί η παρούσα λειτουργία θα διαταραχτεί (πιθανότατα ο δέκτης θα αλλάξει κανάλι για να εγγράψει αυτό που έχει προγραμματιστεί).
Στη περίπτωση του AppStreamerTV όπου υπάρχουν δύο δέκτες DTV και επίσης το chip 1185 είναι αρκετά ισχυρό για να παίζει απροβλημάτιστα σχεδόν όλα τα multimedia αρχεία και παράλληλα να εγγράφει ένα ή δύο DTV streams στο δίσκο, κάτι τέτοιο είναι όχι μόνο άχρηστο αλλά και ιδιαίτερα ενοχλητικό για το χρήστη, ενώ παράλληλα οδηγεί σε πολλές failed εγγραφές.
Να προσθέσω ότι ακόμα και αν ακυρωθεί η έναρξη της προγραμματισμένης εγγραφής, η λειτουργία που εκτελεί το AppStreamerTV διαταράσσεται! Αν π.χ. έβλεπες κάποιο multimedia αρχείο αυτό διακόπτεται και το AppStreamerTV αυτόματα δείχνει το DTV κανάλι που έπρεπε να έγραφε (αλλά δεν πραγματοποιείται η εγγραφή).

Η Crystal έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό για αυτά τα bugs και ελπίζω να τα αντιμετωπίσει γιατί είναι κρίμα να χαντακώνεται αυτό το αξιόλογο hardware από ένα προχειρογραμμένο firmware.

Να πω ότι είχα κάνει και εγώ μια πατατιά, επειδή για αρκετό καιρό το είχα χωρίς δίσκο, είχε στις ρυθμίσεις σαν θύρα σύνδεσης δίσκου εγγραφής την usb, ενώ εγώ του έβαλα εσωτερικό...

Τέσπα να πω ότι μπήκε με επιτυχία αντάπτορας για δίσκο 3.5"<->2.5", και του έχω βάλει τώρα έναν διομισάρι δίσκο από λάπτοπ... είναι συνολικά πιο ήσυχο και με λιγότερους κραδασμούς (παρότι πριν είχα GP δίσκο, ήδη ήσυχο δλδ).

Απάντηση: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int HDD slot)

Ερώτηση (αν έχει αναφερθεί πιο πριν ...μου ξέφυγε!)

ο εσωτερικός σκλυρός, είναι ορατός από άλλες συσκευές του δικτύου;

Απάντηση: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int HDD slot)

Ναι, μέσω Samba.

Ναι, μέσω Samba.

Να προσθέσω εδώ, ότι αυτό κατά την γνώμη μου είναι ένα από τα πιο σημαντικά προτερήματα αυτού του είδους των μηχανημάτων (hybrid media player/dvbt): ότι μπορείς δλδ να δεις την εγγραφή σου, από ένα άλλο media player ή υπολογιστή, που είναι σε κάποιο άλλο δωμάτιο, μέσω δικτύου. Παρεμπιπτόντως, τις εγγραφές του τις παίζει κανονικά το appstreamerG μου, αλλά όχι και το WDTV Live μου (ούτε με το .22 φιρμ, ούτε με το τελευταίο).

Να πω ότι είχα κάνει και εγώ μια πατατιά, επειδή για αρκετό καιρό το είχα χωρίς δίσκο, είχε στις ρυθμίσεις σαν θύρα σύνδεσης δίσκου εγγραφής την usb, ενώ εγώ του έβαλα εσωτερικό...

με το σημερινό, 2/4, ποσοστό επιτυχίας 50%.... το περίεργο είναι ότι χθες με λάθος σετάρισμα που είναι ο δίσκος που πρέπει να γράψει, έγραψε σωστά, σήμερα που το είχα αλλάξει να γράψει στον εσωτερικό (σωστό σετάρισμα δλδ), "fail"...

ερώτηση προς τους λοιπούς κατόχους:
Εχει κάνει κανείς άλλος εβδομαδιαίο προγραμματισμό εγγραφής ώστε να γράφει κάτι κάθε μέρα, να μας πει αποτέλεσμα?

Εχω βαλει στον προγραμματισμο εδω και 2 εβδομαδες να γραφει καθε Σ/Κ την ιδια ωρα μια σειρα και μεχρι στιγμης ολα καλα.Αυτο που δεν μου λειτουργει ποτε ειναι η εγγραφη απτο epg,ολο Fail βγαζει.
Αυτο με την επιβεβαιωση τοχω παρατηρησει κιεγω,αλλα επειδη συνηθως δεν ειμαι σπιτι την ωρα της εγγραφης ή βλεπω οτεtv,δεν γινεται να το παταω.Τωρα αν ειναι bug ή κατι στις ρυθμισεις,δεν εχω καταλαβει.Μαλλον εχει δικιο ο συμφορουμιτης παραπανω..κιελπιζω σε επομενο firmware να διορθωθουνε ολα αυτα τα θεματα..

Να προσθέσω κι εγώ ότι παρατήρησα σε προγραμματισμένες εγγραφές είτε καθημερινές είτε επαναλαμβανόμενες χωρίς προφανή αιτία να γίνονται ανενεργές. Να αναφέρω ότι έχω περάσει το τελευταίο firmware που βγήκε. Επίσης έχω και ένα άλλο πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε όταν έβαλα έναν 3.5 εσωτερικό. Δεν δείχνει εικόνα στην TV. Δεν έχει καθόλου σήμα. Κουνώντας όμως το καλώδιο HDMI επανερχόταν. Δυστυχώς δεν έχω άλλο διαθέσιμο τώρα, θα το τσεκάρω όμως από Δευτέρα που θα πάρω. Στην συνέχεια αφαίρεσα τον εσωτερικό δίσκο μήπως λόγο ζέστης ή κάτι άλλο επηρέαζε και σύνδεσα έναν USB αλλά τίποτα. Το καλώδιο πάντως πριν λειτουργούσε κανονικά σε έναν HD mpeg4 δέκτη.

Αυτό το Σ/Κ ήμουνα σπίτι και δυο φορές συνέβησαν δύο bugs μαζί που δεν τα είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα.
Ενώ βλέπαμε με την υπόλοιπη οικογένεια κάποια video αρχεία από τον εσωτερικό σκληρό, έφτασε η ώρα της ενεργοποίησης μιας προγραμματισμένης εγγραφής και βγήκε το προειδοποιητικό παράθυρο επιλογής αποδοχής ή όχι της εκκίνησης της εγγραφής. Επειδή αυτή την φορά ήμουνα εγώ παρών, έσπευσα να πατήσω αποδοχή. Η αναπαραγωγή του αρχείου σταμάτησε και το AppStreamerTV έδειξε το DTV κανάλι που είχε προγραμματιστεί να εγγραφεί. Δυστυχώς, όμως, αντί να ξεκινήσει κανονικά η εγγραφή βγήκε ένα μήνυμα ότι ο δίσκος εγγραφής δεν βρέθηκε! Σημειώνω ότι όλες οι προγραμματισμένες εγγραφές έχουν οριστεί να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό δίσκο.

Συμπέρασμα: ΔΕΝ πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες εγγραφές αν τη στιγμή της εκκίνησής τους τυγχάνει να χρησιμοποιείται η συσκευή για την αναπαραγωγή αρχείων. :tdown:

Αφού ξεκίνησα την εγγραφή χειροκίνητα γύρισα στην αναπαραγωγή του αρχείου που βλέπαμε. Όταν συνεχίσεις την αναπαραγωγή ενός αρχείου που είχε διακοπεί, έχεις τη δυνατότητα, αν επιλέξεις κατάλληλα ένα παράθυρο επιλογής, να την συνεχίσεις από το σημείο που σταμάτησες. Ε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση αυτή η επιλογή δεν δουλεύει σωστά και δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε αυτόματα την θέαση του αρχείου που διακόπηκε απότομα από το παραπάνω bug! Όπως καταλαβαίνετε, ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό, διότι δεν φτάνει που διακόπτεται η θέαση χωρίς κανένα λόγο, αλλά ούτε μπορεί να συνεχιστεί αυτόματα από εκεί που σταμάτησε. :violent-smiley-030:

Last edited:

λοιπόν

έχω ενα apstrmrTV στο σαλόνι με ενσύρματο δύκτιο και ενα apstrmr στο υπνοδομάτιο με ασύρματο δύκτιο.
Το 2ο βλέπει μέσω δυκτίου τον σκληρό USB που έχω συνδεμένο στο 1ο. ΟΚ δηλαδή

υπάρχει περίπτωση να μπορώ να δώ τον σκληρό και από κάποιο PC?