Απάντηση: Re: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int HDD s
Είπα και εγώ να αρχίσω να το χρησιμοποιώ για εγγραφές... προγραμμάτισα ενα εβδομαδιαίο (μόνο καθημερινές) πρόγραμμα, από μιάμιση ώρα κάθε μέρα... Την πρώτη μέρα τσεκάρω την εγγραφή, βλέπω "ΟΚ", την δεύτερη μέρα το βλέπω να έχει μείνει ανοιχτό ενώ θα έπρεπε να είχε κλείσει... κοιτάω τις εγγραφές, "fail"... για να δούμε.
Επιτέλους, να και κάποιος άλλος που παρατήρησε προβλήματα στις προγραμματισμένες εγγραφές. Νόμιζα ότι το συγκεκριμένο μηχανάκι που εγώ έχω τα παρουσιάζει. :AFADF0:
Επειδή χρησιμοποιώ το AppStreamerTV κυρίως για την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων εδώ και ένα μήνα, έχω παρατηρήσει τα εξής σημαντικά προβλήματα σε σχέση με τις προγραμματισμένες εγγραφές:
1. Όταν το μηχανάκι είναι κλειστό.
Οι προγραμματισμένες εγγραφές συχνά αποτυγχάνουν και επίσης μερικές φορές γίνονται από μόνες τους pause. Δηλαδή, στη λίστα που εμφανίζονται αντί να είναι Ready είναι Pause χωρίς κανείς να τις έχει βάλει έτσι. Συνήθως αυτό γινόταν μετά από κάποια αποτυχία ολοκλήρωσης προγραμματισμένης εγγραφής. Η αλήθεια είναι ότι το είχα παρατηρήσει πριν την αναβάθμιση του λογισμικού. Μόλις αναβάθμισα το λογισμικό παρατήρησα ότι η σταθερότητα στις προγραμματισμένες εγγραφές έδειξε να καλυτερεύει. Αυτό που σκέφτηκα, όμως, αργότερα είναι ότι, πιθανότατα, το reboot που έγινε στο AppStreamer κατά την αναβάθμιση ίσως ‛καθάρισε’ κάποιο bug και η συμπεριφορά των προγραμματισμένων εγγραφών καλυτέρεψε αισθητά.
Πράγματι, μετά από μερικές ημέρες, το παραπάνω φαινόμενο επαναλήφθηκε, δηλαδή κάποια εγγραφή απέτυχε. Εφαρμόζοντας την υποψία μου, από τότε εκτελώ πλήρη επανεκκίνηση του AppStreamerTV (σβήνοντάς το από το κουμπί τροφοδοσίας που βρίσκεται στην πίσω όψη του) σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν μου το έχει ξανακάνει.
Προτείνω λοιπόν σε όλους να κάνουν μια πλήρη επανεκκίνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Υποψιάζομαι ότι κάποιο bug στην διαδικασία της αναπαραγωγής των αρχείων δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Η υποψία μου βασίζεται στο ότι παρατήρησα πως όσο συχνότερα το χρησιμοποιούσαμε για αναπαραγωγή τόσο συχνότερα παρουσίαζε αυτό το πρόβλημα. Μάλιστα, αμέσως πριν να κάνω την αναβάθμιση, είχα 6 αποτυχημένες εγγραφές στη σειρά!
2. Όταν είναι ανοιχτό και αναπαράγει κάτι άλλο.
Έχω βάλει όλα τα multimedia αρχεία σε ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο που έγινε format από το ίδιο το AppStreamerTV. Όλες οι προγραμματισμένες εγγραφές έχουν οριστεί να χρησιμοποιούν τον ίδιο δίσκο.
Αν κατά τη στιγμή έναρξης κάποιας προγραμματισμένης εγγραφής συμβεί να αναπαράγει κάποιος ένα αρχείο, η εγγραφή συνήθως αποτυγχάνει. Παρ’ όλο που εμφανίζεται το μήνυμα ειδοποίησης για την έναρξη της εγγραφής, και χωρίς να πατηθεί κάποιο κουμπί ώστε αυτή να ακυρωθεί, η εγγραφή δεν ξεκινά καθόλου. Μερικές φορές, μάλιστα, βγάζει το μήνυμα ότι δεν βρέθηκε το μέσο εγγραφής.
Άν κάποιος άλλος φίλος/η έχει να προσθέσει κάτι σε όλα αυτά παρακαλώ ας το κάνει, ώστε να βοηθήσουμε και την Crystal στην απομόνωση και επίλυση του προβλήματος.