Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int HDD slot)

Μάλλον θα γίνω κουραστικός...

Να επαναφέρω τα ερωτήματα γιατί ίσως χάθηκαν πριν.

Προς Crystal_Druid:

Το πρόβλημα με το aspect ratio σε ANT1 κλπ σε τι φάση είναι;

Επίσης όταν το ανοίγω και έχει ξεκινήσει να δείχνει τηλεοπτικό σήμα (έχει τελειώσει δηλαδή τη διαδικασία του boot), δεν αποκρίνεται στο control για μερικά δευτερόλεπτα. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Το θέμα του Ant1 έχει κολλήσει, η λύση που προτείνουν όλοι είναι να έχετε την ανάλυση του αποκωδικοποιητή στο PAL, όπου η εναλλαγή από anamorhic σε 4/3 γίνεται κανονικά. Όσο για το "κόλλημα" που λες, είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς αυτά τα 4-5 δεύτερα που δεν ανταποκρίνεται η συσκευή είναι διότι ψάχνει για συνδεδεμένες συσκευές, (σκληρό, στικάκι, wi-fi κλπ).

Ξαναλέω και ας γίνω κουραστικός εγώ. Σε μια εποχή που η τηλεόραση έχει κάποια στάνταρ τεχνολογικά, ο ΑΝΤ1 πρέπει επιτέλους να αρχίσει να συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής. Το θέμα με τον ΑΝΤ1 είναι θέμα που πηγάζει από τον ΑΝΤ1 και ο καθ' ένας από μας μπορεί να βρει ότι εναλλακτικές προσωρινές λύσεις θέλει, αλλά πραγματικά τα προβλήματά του πρέπει να τα φτιάξει το κανάλι. Είναι για πολλές μούτζες το μοντέρνο αυτό κανάλι!

Ας γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου -και τα προβλήματα- που έχω με το Appstreamer. Είχα αρχικά ένα αντίστοιχο από την εταιρεία ACRyan το οποίο "απεβίωσε" και έτσι αναγκάστηκα να βρω άλλο. Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ των δύο, πάνω κάτω έχουν τις παρόμοιες δυνατότητες και παραξενιές.

Ορισμένα θετικά που είχα βρεί το μηχάνημα της ACRyan ήταν :

-Ότι στον φάκελο REC δημιουργούσε υποφακέλους με τα ονόματα όλων των καναλιών και έγραφε κάθε εκπομπή στον φάκελο τους αντίστοιχου καναλιού και όχι χύμα μέσα στο REC. Επίσης σε κάθε αρχείο εγγραφής έδινε το όνομα της εκπομπής + ημερομηνία + ώρα και όχι απλά το όνομα του καναλιού με ημερομηνία.

-Είχε καλύτερο ραδιόφωνο, συνδεδεμένο με το shoutcast.com και έβρισκε τα πάντα.

-Επίσης είχε πολύ ωραία σελίδα στον browser όπου είχε :
1. ένα εικονικό τηλεκοντρόλ και μπορούσες να ελεγχεις το μηχανάκι από τον Η/Υ
2. μπορούσες μέσα από τον browser να προγραμματίσες εγγραφές
3. και βεβαια να κατεβάσεις torrent.

Τώρα κάποια προβληματάκια που αντιμετωπίζω με το Appstreamer:

-Συχνά χάνεται η ώρα, είτε την έχω χειροκίνητα, είχε μεσω DTV. Και η ώρα που αποκτά, είναι πάντα στο μέλλον πχ 2019 !
-Οσον αφορά το ιντερνετικό ραδιόφωνο, μερικούς σταθμούς μια τους βρίσκω, μια δεν τους βρίσκω στο search. Πριν από μερικές ημέρες χάθηκε ένας σταθμός από τα favourites, όταν πήγα να το ξαναβάλω, ενώ λέει ότι έγινε add, δεν γίνεται. Εχει 4-5 σταθμούς στα favourites και δεν κάνει άλλο add!
-Όσον αφορά το EPG, έχω θέματα. Βλέπεις πχ τα προγράμματα μιας μέρας και θες να κάνεις scroll down, αφού αλλάξεις σελίδα, και δεν πατήσεις το βελάκι για κάτω, ξαναγυρνάει μόνο του στην αρχή.
- Συχνά πυκνά, αρκετές εγγραφές δεν γίνονται, είτε προγραμμάτισμένες μια φορά, είτε με κάποια επανάληψη...

Αυτά είχα να πώ εγώ!

Το θέμα του Ant1 έχει κολλήσει, η λύση που προτείνουν όλοι είναι να έχετε την ανάλυση του αποκωδικοποιητή στο PAL, όπου η εναλλαγή από anamorhic σε 4/3 γίνεται κανονικά. Όσο για το "κόλλημα" που λες, είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς αυτά τα 4-5 δεύτερα που δεν ανταποκρίνεται η συσκευή είναι διότι ψάχνει για συνδεδεμένες συσκευές, (σκληρό, στικάκι, wi-fi κλπ).

Δεκτό για το "κόλλημα".
Με το θέμα του ΑΝΤ1 όμως η απορία μου είναι γιατί δε συμβαίνει το ίδιο και με τον HD αποκωδικοποιητή σας που είχα πριν πάρω το AppStreamer;

Όχι, αλλά είναι της ίδιας εταιρείας. Δε μπορεί με το ένα μηχάνημα να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και με το άλλο να υπάρχει. Πιθανόν να φοράνε και τα ίδια τσιπάκια κι όλας.

Απάντηση: Re: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int HDD s

.... Πιθανόν να φοράνε και τα ίδια τσιπάκια κι όλας.

Καμία σχέση... ούτε τα chipsets τους, ούτε η "λογική" που έχει χτιστεί το κάθε μηχάνημα...

Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int H

Γειά σας κι από μένα. Νέο μέλος που βρήκα πολύ χρήσιμο το forum σας και σας αποθέτω τον προβληματισμό μου:

Αγόρασα το Appstreamer TV το προηγούμενο Σάββατο (8/6/2013) με σκοπό να αντικαταστήσω τον απλό αποκωδικοποιητή μου DVB-T με κάτι που θα συνδύαζε δέκτη TV αλλά και media player λειτουργίες. Με ενδιέφερε κυρίως να μπορώ να κάνω streaming ταινίες και σειρές μέσω LAN δικτύου καθώς και να βλέπω YouTube στην τηλεόραση. Δυστηχώς μετά την τελευταία αναβάθμιση (που ήταν απαραίτητη για το θέμα της ταξινόμησης καναλιών), η λειτουργία του YouTube χάθηκε (το YouTube XL δε δουλεύει). Εκτός από το YouTube, έχω πρόβλημα και με το streaming ταινιών και σειρών (συνήθως όχι HD, αφού η τηλεόραση μου δεν είναι HD) από το LAN. Παρότι το πρόγραμμα LAN Speed Test (http://www.totusoft.com/lanspeed.html) μου έδειξε ότι έχω ταχύτητα της τάξεως 6,8MB/s το Appstreamer κάνει "παγώματα" κατα το streaming ταινιών από το δίκτυο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι αν τις στριμάρω από το PC μου (οι ταινίες είναι αποθηκευμένες σε άλλο media player σε διαμέρισμα στο οποίο μπορώ να συνδεθώ μέσω LAN καθώς πρόκειται για "οικογενειακή" πολυκατοικία) μπορώ να τις δώ κανονικά. Πρόκειται για Non-HD σειρές (480) ή κάποιες HD σε 720 (όχι 1080 κλπ). Τέλος το πρόβλημα με την αυτόματη επιλογή του σωστου αρχείου υπότιτλων καθώς και του σωστού encoding δείχνει να μην έχει λυθεί ακόμη και με το τελευταίο firmware upgrade. Έχω απογοητευτεί πλήρως από τη συσκευή και το χειρότερο είναι πως το κατάστημα απ' όπου την πήρα δεν δέχεται επιστροφή. Πριν σας γράψω εδώ, δοκίμασα να στείλω τα παράπονα μου στην Crystal Audio μέσω της φόρμας που υπάρχει στο site, αλλά η φόρμα δε φαίνεται να δουλεύει (επίσης δε βρίσκω κανένα e-mail επικοινωνίας στο site τους).

Ελπίζω να βγεί κάποιο firmware upgrade που να διορθώνει τα θέματα αλλιώς θα την βγάλω στον πλειστηριασμό και μάλιστα εντός εγγύσης :(

Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio AppStreamer TV (AppStreamer + dual DVB-T + 3.5" int H

Γειά σας κι από μένα. Νέο μέλος που βρήκα πολύ χρήσιμο το forum σας και σας αποθέτω τον προβληματισμό μου:

Αγόρασα το Appstreamer TV το προηγούμενο Σάββατο (8/6/2013) με σκοπό να αντικαταστήσω τον απλό αποκωδικοποιητή μου DVB-T με κάτι που θα συνδύαζε δέκτη TV αλλά και media player λειτουργίες. Με ενδιέφερε κυρίως να μπορώ να κάνω streaming ταινίες και σειρές μέσω LAN δικτύου καθώς και να βλέπω YouTube στην τηλεόραση. Δυστηχώς μετά την τελευταία αναβάθμιση (που ήταν απαραίτητη για το θέμα της ταξινόμησης καναλιών), η λειτουργία του YouTube χάθηκε (το YouTube XL δε δουλεύει). Εκτός από το YouTube, έχω πρόβλημα και με το streaming ταινιών και σειρών (συνήθως όχι HD, αφού η τηλεόραση μου δεν είναι HD) από το LAN. Παρότι το πρόγραμμα LAN Speed Test (http://www.totusoft.com/lanspeed.html) μου έδειξε ότι έχω ταχύτητα της τάξεως 6,8MB/s το Appstreamer κάνει "παγώματα" κατα το streaming ταινιών από το δίκτυο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι αν τις στριμάρω από το PC μου (οι ταινίες είναι αποθηκευμένες σε άλλο media player σε διαμέρισμα στο οποίο μπορώ να συνδεθώ μέσω LAN καθώς πρόκειται για "οικογενειακή" πολυκατοικία) μπορώ να τις δώ κανονικά. Πρόκειται για Non-HD σειρές (480) ή κάποιες HD σε 720 (όχι 1080 κλπ). Τέλος το πρόβλημα με την αυτόματη επιλογή του σωστου αρχείου υπότιτλων καθώς και του σωστού encoding δείχνει να μην έχει λυθεί ακόμη και με το τελευταίο firmware upgrade. Έχω απογοητευτεί πλήρως από τη συσκευή και το χειρότερο είναι πως το κατάστημα απ' όπου την πήρα δεν δέχεται επιστροφή. Πριν σας γράψω εδώ, δοκίμασα να στείλω τα παράπονα μου στην Crystal Audio μέσω της φόρμας που υπάρχει στο site, αλλά η φόρμα δε φαίνεται να δουλεύει (επίσης δε βρίσκω κανένα e-mail επικοινωνίας στο site τους).

Ελπίζω να βγεί κάποιο firmware upgrade που να διορθώνει τα θέματα αλλιώς θα την βγάλω στον πλειστηριασμό και μάλιστα εντός εγγύσης :(

Αγαπητέ gsova
Όπως έχουμε πολλές φορές πει, ακόμη και στο παρόν νήμα, δυστυχώς αιφνιδίως και για δικούς του λόγους το You Tube σταμάτησε να υποστηρίζει το You Tube XL, ενώ επί πλέον έχει προκύψει διαμάχη ανάμεσα στην Realtek και το You Tube. Το αποτέλεσμα να έχει μπλοκάριστεί το You Tube σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν τσιπάκια της Realtek, όπως είναι και τα Appstreamer, αλλά και σε πολλές άλλες των εταιριών Toshiba, Sharp & Pioneer, αλλά και PS3 και Wii. Για περισσότερα μπορείτε να πάτε στην διεύθυνση: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=3123170. Ελπίζουμε να λυθεί σύντομα η διένεξη ώστε να επιστρέψει το You Tube στις συσκευές μας.
Σχετικά με τα κολλήματα στο streaming, πολλά μπορούν να φταίνε, αλλά σίγουρα όχι το Appstreamer TV, το οποίο το έχουμε δοκιμάσει εντατικά και συνεχίζουμε να το δοκιμάζουμε. Μην το συγκρίνετε με PC, καθώς διαφορετικά δουλεύει το ένα και διαφορετικά το άλλο, (π.χ. στο buffering, στο error correction κλπ). Πάντα είμαστε ανοιχτοί στο να περάσετε από τα εργαστήρια της Crystal Audio να το δοκιμάσουμε μαζί με τους μηχανικούς μας. Για το θέμα των υποτίτλων, ποτέ δεν είπαμε ότι αναγνωρίζει αυτόματα αν είναι ANSI ή UTF, αυτό που λέμε είναι ότι η αλλαγή γίνεται χειροκίνητα και προσπαθούμε να βρούμε λύση για αυτόματη αναγνώριση και εναλλαγή. Όταν βρεθεί θα σας ενημερώσουμε. Σχετικά με το θέμα της επικοινωνίας με την εταιρία μας, πράγματι η φόρμα επικοινωνίας έχει πρόβλημα - σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση- το οποίο διορθώνεται άμεσα, αλλά η σχετική σελίδα http://crystalaudio.gr/Contact_Us.aspx περιέχει εκτός από την φόρμα επικοινωνίας και τα στοιχεία της εταιρίας, καθώς και τηλέφωνο.
Τέλος, μπορείτε εντός 10 ημερών από την αγορά της να επιστρέψετε την συσκευή στο κατάστημα που την αγοράσατε, no questions asked.
Πάντα στη διάθεση σας.

Φυσικά η youtube δεν μπορεί να κάνει redirect το youtube.com/xl στο youtube.com/tv για λίγο καιρό μέχρι να ενημερωθούν όλες οι συσκευές. Όχι βέβαια... Απλά δεν θα δουλεύει η συσκευή. Άντε γειά!
Ανευθυνότητα...

Ξαφνικά από το πρωί έχω ένα θεματάκι με το streamer.
Εχει αστάθεια το σήμα. Από πέντε πάει σε τρία, ένα και βγάζει ένδειξη χωρίς σήμα. Και παλι από την αρχή. Ο άλλος αποκωδικοποιητής που είναι στην ίδια κεραία παίζει κανονικά...
Εχετε καμιά ιδέα;

Ακόμα και σήμερα μετά από διάφορα firmware updates, όταν πάω να παίξω ένα αρχείο από το δίσκο (avi/mkv) το μισό και παραπάνω καιρό το μηχάνημα κολλάει και σβήνει. Μετά πρέπει να το ανοίξω ξανά και το αρχείο παίζει.

Επίσης, αν πατήσω το skip στο επόμενο επεισόδιο χάνει τον σωστό υπότιτλο και παίζει τον πρώτο υπότιτλο του φακέλου.

Χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός εχω να ρωτήσω:
1) testing του firmware δεν γίνεται?
2) θεωρείται αποδεκτό να κρασαρει κάθε τρεις και πέντε?

Μάλλον ειναι ώρα να πάρει δρόμο και να το αντικαταστήσω με ένα παλιό appletv που να τρέχει xbmc...

καλησπερα.
παιδια θελω να φτιαξω οικιακη ομαδα σε windows 7 την βοηθεια σας.
το pc μου, ειναι μακρια απο τον player και δεν μπορω να τον συνδεσω με το μινι usb.
θελω να βλεπω τον σκληρο δισκο του player απο τον υπολογιστη μου,ωστε να μπορω να του στελνω απευθειας τα αρχεια(1 φλασακι εχω 8g δεν κανω ετσι δουλεια)και να φτιαχνω τους φακελους μου.
εχω προσπαθησει αλλα δεν τα εχω καταφερει.
ποιο πανω(σελ15)εχει ενα συνδεσμο με οδηγιες αλλα δεν τα εχω καταφερει ουτε απο εκει.
οποιαδηποτε πληροφορια θα μου ειναι πολυτιμη,ευχαριστω.

Θα το συνδεσεις με καλωδιο απο το Router σου στη πισω πλευρα του Appstreamer . Οταν παιρνεις το καλωδιο πες γιατι το θες για να σου δωσουν το καταλληλο .Νομιζω ειναι καλωδιο UTP. Ειναι ιδιο με αυτο που συνδεεις τον υπολογιστη με το Ρουτερ αλλα θα το παρεις στα μετρα που θες.

Θα το συνδεσεις με καλωδιο απο το Router σου στη πισω πλευρα του Appstreamer . Οταν παιρνεις το καλωδιο πες γιατι το θες για να σου δωσουν το καταλληλο .Νομιζω ειναι καλωδιο UTP. Ειναι ιδιο με αυτο που συνδεεις τον υπολογιστη με το Ρουτερ αλλα θα το παρεις στα μετρα που θες.

θα το αγορασω αυριο και θα το δοκιμασω,ευχαριστω.

πηρα το καλωδιο και το συνδεσα οπως μου ειπες.
εκανα οικιακη ομαδα στο pc μου αλλα δεν ξερω τη ρυθμισεις να κανω στον player,που να βαλω τον κωδικο κα.

Ο οδηγός στη σελίδα 15 είναι για να φτιάξεις ένα share στον υπολογιστή σου και να το συνδέσεις μετά με Xtreamer.
Εσύ δε θες αυτό.
Από τη στιγμή λοιπόν που είναι στο ίδιο δίκτυο το PC και το AppStreamer, άνοιξες ένα "My Computer" παράθυρο, και στη γραμμή της διεύθυνσης γράψε την IP διεύθυνση του AppStreamer με δύο \ μπροστά.
Δηλ. αν πχ το AppStreamer έχει τη διεύθυνση 192.168.1.10, τότε γράψε \\192.168.1.10 και μετά πάτα Enter.
Αυτό θα σου δείξει τους δίσκους που έχει πάνω το AppStreamer. Ακόμα και στις θύρες USB.
Πάτα διπλό κλικ πάνω στον εσωτερικό δίσκο για να έχεις πρόσβαση στους φακέλους ή δεξί κλικ και αντιστοίχιση δίσκου δικτύου ώστε να του δώσεις ένα όνομα πχ F: ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμος και να μη χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά αυτή τη διαδικασία.
Αν σου ζητήσει user name και password αυτά είναι admin και 123.
Καλή τύχη.

Συγγνώμη αν έχει ξαναγραφτεί (είναι πολλές οι σελίδες) αλλά θέλω να κάνω το εξής:

Θέλω να έχω πρόσβαση στο AppStreamer μέσω internet , έτσι ώστε να περνάω αρχεία στον δίσκο.

1) Μπορώ να ανοίξω κάποια πόρτα στο ρουτερ και να βλεπώ απευθείας τα share;
2) Θα έχω WRITE δικαίωμα στον δίσκο του Appstreamer μέσω Internet ή έστω μέσω wifi τοπικά;

Ευχαριστώ!

Καταρχήν πρέπει να υποστηρίζει dynamic dns υπηρεσία ο router σου ή να έχεις στατική διεύθυνση στο internet. Πράγμα απίθανο.
Για να μπορείς να βρίσκεις από "έξω" την όποια υπηρεσία που έχεις αφήσει να φαίνεται. Από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι θα έχεις θέμα δικαιωμάτων. Πάλι θα χρειαστεί να βάλεις ίσως user name και password.