Crystal Audio CDVB-HD

Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

καλησπέρα.από πού μπορώ να αγοράσω τον cdvb-hd και σε τι τιμή?

Εχω τον cdvb hd και είμαι απόλυτα απογοητευμένος... πολύ κακή λήψη σήματος σε σχέση με άλλους 2 τυχαίους δέκτες που πέρασαν προσωρινά από τα χέρια μου και δουλεύουν καλά , σπασίματα στην οθόνη που και που, και τεράστιο πρόβλημα με τις εγγραφές , χάλια κοντρόλ ...
Περίεργος όλα δούλευαν σχετικά όκ όταν τον μετέφερα σε σπίτι φίλου με πολύ καλό σήμα.

Βλέπω ότι τον διαφημίζουν πολύ στην Ελλάδα , έχει υποστήριξη και αυτό πρακτικά πιθανότατα βοηθάει ένα χάλια προϊόν να πουλάει ... μεγάλη προσοχή και αποφυγή του αν τα καταφέρετε .

Καλημερα σας και ευγε για το site σας. Το παρακολουθω πολυ καιρο αλλα σημερα ειπα να γραφω και εγω. :laugh:

Σχετικα με τον CRYSTAL AUDIO CDVB-HB . Γιατι μου φαινεται ακριβος ιδιος με τον TURBOXHD2000 ?. Μηπως εχουν την ιδια πλακεττα ?

Απο οτι διαβασα σε ολο το TOPIC ολα τα χαρακτηριστικα του ακομα και τα μενου ειναι τα ιδια !!! . Στο μονο που διαφερει ειναι το SCART.

Παντος επειδη εχω τον TURBOXHD2000 μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα θα παρω και τον CRYSTAL για μια αλλη τηλεοραση για να ενισχυσω την ελληνικη προσπαθεια .:grinning-smiley-043

Ευχαριστω.

Καλησπέρα σας! :smile:

Σχετικά με τις απορίες σας...

Στην περίπτωση του CDVB-HD, ο ήχος (Dolby και DTS) εξάγεται ταυτόχρονα από το ΗDMI, την ομοαξονική και την αναλογική έξοδο ήχου. Επίσης, ο CDVB-HD μπορεί να μετατρέψει τον ήχο τύπου Dolby AC3 5.1 σε 2.0 (κοινώς, stereo :rolleyes:)

Όσο για τον Micro-HD, έχουμε ομοαξονική έξοδο ήχου και HDMI, όπου ο ήχος (Stereo, Dolby 5.1 και DTS 5.1, ανάλογα με την ταινία) εξάγεται και από τα δυο ταυτόχρονα, ως έχει. Δεν έχουμε δηλαδή σε αυτή την περίπτωση την όποια μετατροπή 5.1 σε 2.0 (stereo). Για να ακούσετε στερεοφωνικό ή απευθείας πολυκάναλο ήχο από τις ταινίες σας, θα πρέπει να συνδέσετε τον Micro-HD σε κατάλληλη συσκευή αποκωδικοποίησης ήχου που μπορεί να είναι (μεταξύ άλλων):

1. Τηλεόραση με ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές DTS και Dolby.
2. Σύστημα Home Cinema
3. Ηχομπάρα

-bye-
Να σε καλα για τις πολυτιμες πληροφοριες.Ευχαριστω

καλησπέρα. θα ήθελα να ρωτήσω επειδή σκέφτομαι να τον αγοράσω αν τα αρχεία .avi με ενσωματωμενους υποτιτλους ελληνικους τα παιζει κανονικα και εμφανίζει τους ελληνικούς υποτίτλους ή eχουμε κανα προβλημα. (γιατι διάβασα οτι δεν παιζει τους ενσωματωμενους στα mkv)

καλησπέρα. θα ήθελα να ρωτήσω επειδή σκέφτομαι να τον αγοράσω αν τα αρχεία .avi με ενσωματωμενους υποτιτλους ελληνικους τα παιζει κανονικα και εμφανίζει τους ελληνικούς υποτίτλους ή eχουμε κανα προβλημα. (γιατι διάβασα οτι δεν παιζει τους ενσωματωμενους στα mkv)
καλησπέρα . εκτος απο το παραπάνω ηθελα να ρωτησω αν ο CRYSTAL AUDIO MICRO-HD εχει την δυνατοτητα να κανω pause την ταινια που βλεπω ως media player απο το usb και να την συνεχιζω αργοτερα? επισης αν θελω να την συνεχισω απο την μεση πχ την επομενη μερα, μπορω ευκολα να προχωρησει την ταινια στο σημειο, που την ειχα αφησει την προηγουμενη μερα?η πρεπει να παιξει ξανα απο την αρχη?

για τον cdvb-hd :
με τους υποτιτλους (εξωτερικούς και μη) δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα σε κάνενα αρχείο.

Επίσης φίλε tzitzikas1 στον ίδιο (δεν γνωρίζω για τον microhd) έχεις διάφορους τρόπους να κάνεις αυτό που θέλεις...

καλησπέρα. ο crystal audio micro-hd έχει δυνατότητα παύσης (pause) μιας ταινίας που παίζει απο usb? ευχαριστώ.

υπάρχουν νεώτερα όπως διαθεσιμότητα και τιμή;

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

υπάρχουν νεώτερα όπως διαθεσιμότητα και τιμή;

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας. Παρήγγειλα online και μου ρθε χτες από εδώ (δεν χρεώνουν μεταφορικά) :
http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10099538

Ευχαριστώ πολύ φίλε Τάσο!!!
Να υποθέσω πως σε αυτά τα χρήματα είναι ό,τι καλύτερο;

Εχω τον αποκωδικοποιητη CDVB-HD με τον οποιο γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, τελευταια διαπιστωσα οτι καποιες ταινειες που κατεβαζω δεν τις παιζει ( δεστε πληροφοριες πιο κατω) Εχω την τελευταια αναβαθμιση του Ιουνιου 2011. Μηπως δεν υποστηριζει το τελευταιο codec MPEG4 ISO advanced?
Παρακαλω τα φωτα σας.
File Name : H:\Midnight.in.Paris.720p.BluRay.x264-MHD\Midnight.in.Paris.720p.BluRay.x264-MHD.mkv
File Size : 4.37 Gb.

[Movie]
Valid : Yes [Matroska]
Duration : 00:22:21
Movie complete : Yes[Video]
Resolution : 1280x688
Codec : MPEG4 ISO advanced
FPS : 23.98
BitRate : 0 Kbps
Quality Factor : 0.00 b/px

[Audio]Codec : Dolby DTS
Number of channels : 2
Sample Rate : 48000 Hz
BitRate : 0 Kbps

Σας ευχαριστω

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Εγω αντιμετωπιζω ενα προβλημα οταν παρακολουθω το ERT HD.
Εαν ο δεκτης ειναι γυρισμενος στο 720p η κινηση ειναι κανονικη.
Οταν τον βαλω στι 1080i η κινηση ειναι στροβοσκοπικη.
Αν απο pal 1080i τον βαλω σε ntnc 1080i, τοτε ειναι οκ.

Δεν το κανει στα υπολοιπα καναλια, μονο στο ert hd.
Δεν φτιαχνει ουτε με ανοιγμα/κλεισιμο, ουτε με βγαλσιμο απο τη μπριζα.

Εχει να κανει με το " i " του 1080. ? Αν δηλαδη ο δεκτης ηταν 1080p, θα ηταν ενταξει η κινηση, ή εχει προβλημα ο δεκτης. ?
Μηπως φταιει το καναλι hd ? (ομως το κανει σε ολες τις μεταδοσεις του ερτ hd)

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Εγω αντιμετωπιζω ενα προβλημα οταν παρακολουθω το ERT HD.
Εαν ο δεκτης ειναι γυρισμενος στο 720p η κινηση ειναι κανονικη.
Οταν τον βαλω στι 1080i η κινηση ειναι στροβοσκοπικη.
Αν απο pal 1080i τον βαλω σε ntnc 1080i, τοτε ειναι οκ.

Δεν το κανει στα υπολοιπα καναλια, μονο στο ert hd.
Δεν φτιαχνει ουτε με ανοιγμα/κλεισιμο, ουτε με βγαλσιμο απο τη μπριζα.

Εχει να κανει με το " i " του 1080. ? Αν δηλαδη ο δεκτης ηταν 1080p, θα ηταν ενταξει η κινηση, ή εχει προβλημα ο δεκτης. ?
Μηπως φταιει το καναλι hd ? (ομως το κανει σε ολες τις μεταδοσεις του ερτ hd)

Μαλλον δεν φταιει το καναλι.
Οταν για αρκετα λεπτα αλλαζω συνεχως αναλυσεις και pal/ntnc, ο δεκτης καποια στιγμη παιζει κανονικα την κινηση στο 1080i.
Οποτε, καποια φλασια εχει φαει ο δεκτης και παρουσιαζει προβλημα.
Μου το εχει ξανακανει στο παρελθον και ξαναπερασα το τελευταιο firmware και σταματησε την προβληματικη κινηση (ενω ηταν ηδη περασμενο)

Σιγουρα υστερα απο λιγες μερες θα αρχισει και παλι τα σκαλωματα, οπως το εκανε και στο παρελθον.

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Καλησπέρα σας! :smile:

Σχετικά με τις απορίες σας...

Στην περίπτωση του CDVB-HD, ο ήχος (Dolby και DTS) εξάγεται ταυτόχρονα από το ΗDMI, την ομοαξονική και την αναλογική έξοδο ήχου. Επίσης, ο CDVB-HD μπορεί να μετατρέψει τον ήχο τύπου Dolby AC3 5.1 σε 2.0 (κοινώς, stereo :rolleyes:)

Φίλε "Δρυϊδη" μπορείς να ξεκαθαρίσεις, επίσης, εάν ο ήχος (Dolby και DTS) εξάγεται και από τη SCART έξοδο; (Όταν λες αναλογική εννοείς και τη SCART?)

Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Φίλε "Δρυϊδη" μπορείς να ξεκαθαρίσεις, επίσης, εάν ο ήχος (Dolby και DTS) εξάγεται και από τη SCART έξοδο; (Όταν λες αναλογική εννοείς και τη SCART?)

Καλησπέρα ARIS! :smile:

Χμμμ... τώρα που το ξαναβλέπω, δεν ήταν και πολύ σωστά διατυπωμένο το παραπάνω... η παρένθεση (Dolby και DTS) κάνει τη ζημιά. :smash:

Ας το διατυπώσω διαφορετικά. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις στο μενού του CDVB-HD έχουμε:

Ψηφιακές έξοδοι ήχου (HDMI - Coaxial)
Dolby AC3 5.1 και DTS 5.1 προς εξωτερικό αποκωδικοποιητή ήχου (ενισχυτή AV, ηχομπάρα κ.λ.π.)
Dolby AC3 5.1 με μετατροπή σε stereo προς στερεοφωνικό σύστημα ήχου (coaxial) ή τηλεόραση (HDMI)

Αναλογική έξοδος ήχου (Λευκό - Κόκκινο RCA)
Ήχος stereo από ταινίες με στερεοφωνικό ήχο
Ήχος stereo με μετατροπή του Dolby AC3 από 5.1 σε 2.0

Scart
Ήχος stereo από ταινίες με στερεοφωνικό ήχο
Ήχος stereo με μετατροπή του Dolby AC3 από 5.1 σε 2.0

Αυτό δηλαδή που δεν ισχύει, είναι η μετατροπή του DTS σε stereo προς έξοδο από τις αναλογικές θύρες ήχου.
Επίσης, δεν υφίσταται η οποιαδήποτε έξοδος ήχου 5.1 από τις αναλογικές εξόδους του CDVB-HD, μιας και για να το κάνει αυτό, θα έπρεπε να διαθέτει multichannel audio out σε RCA.

Συνεπώς, από τo Line-out (Λευκό - Κόκκινο RCA) και το Scart, δεν εξάγονται Dolby και DTS σε μορφή 5.1 καναλιών.
Μόνο Dolby 5.1 σε μορφή stereo - ανάλογα πάντα με τις ρυθμίσεις στο μενού.

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Med

Καλησπέρα ARIS! :smile:

Χμμμ... τώρα που το ξαναβλέπω, δεν ήταν και πολύ σωστά διατυπωμένο το παραπάνω... η παρένθεση (Dolby και DTS) κάνει τη ζημιά. :smash:

Ας το διατυπώσω διαφορετικά. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις στο μενού του CDVB-HD έχουμε:

Αυτό δηλαδή που δεν ισχύει, είναι η μετατροπή του DTS σε stereo προς έξοδο από τις αναλογικές θύρες ήχου.

-bye-

Σ´ευχαριστώ για την απάντηση, αν και είναι αργά. Αγόρασα ήδη δύο αποκωδικοποιητές ελπίζοντας ότι θα μπορούσα να έχω dts σε μορφή "stereo" (για τον πατέρα μου στο χωριό). Τουλάχιστον "βλέπει" Ελληνικούς εξωτερικούς υποτίτλους ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν και ενσωματωμένοι. Κάτι είναι και αυτό.

Με μπέρδεψε η απάντηση του kblachos ότι είναι "προφανές" για το ότι ο ήχος (Dolby και DTS) εξάγεται και από τη SCART έξοδο... αν και ξαναδιαβάζοντάς το καταλαβαίνω ότι θα μπορούσε να αναφέρεται και στο "(Όταν λες αναλογική εννοείς και τη SCART?)".

Μια καλύτερη διατύπωση, πάντως, θα βοηθούσε να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και

αν και ξαναδιαβάζοντάς το καταλαβαίνω ότι θα μπορούσε να αναφέρεται και στο "(Όταν λες αναλογική εννοείς και τη SCART?)".

Αυτό ακριβώς εννοούσα. Δεν ξέρω γιατί μπερδεύτηκες.....

Απο τον MICRO-HD οταν ειναι standby ακουγεται καποιος ηχος που το βραδυ σε ησυχια ειναι ενοχλητικος.Εχει τυχει σε καποιον?