Crystal Audio CDVB-HD

Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Ίσως βρήκα έναν κλώνο, τον Sunstech DT4500HD, μόνο που αντί ομοαξονικών έχει δεύτερη scart.
http://www.afexsuns.com/productos.php?id_producto=1754&listar_producto=2&cat2=2&cat=5

Η αναβάθμισή του έχει ημερομηνία 23-9-11, νεότερη του Crystal.

Πρόβλημα (παρουσιάζεται τρίτη φορά):

Ξαφνικά ο δέκτης δεν "πιάνει" κανένα κανάλι. Χωρίς καμία αλλαγή στην εγκατάσταση.
Με νέο scan δεν βρίσκει κανένα κανάλι.
Η TV, της οποίας το καλώδιο κεραίας περνάει από τον δέκτη, πιάνει όλα τα κανάλια, βέβαια μόνο ήχο, γιατί είναι mpeg2.
Ο δέκτης έχει το τελευταίο firmware (Ιούνιος 2011).

Ο δέκτης αγοράσθηκε Μάιο 2011. Το πρόβλημα παρουσιάσθηκε τον Οκτώβριο 2011, Φεβρουάριο 2012 και Μάιο 2012 (σήμερα).

Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος κάτι αντίστοιχο;
Αν ναι, μπόρεσε να το λύσει χωρίς αποστολή στην εταιρεία;

Τον στέλνω στην crystal audio και μου τον επιστρέφουν επισκευασμένο (ταχύτατα).
Μήπως πρέπει να αντικατασταθεί γιατί είναι ελαττωματικός;
Εγώ ζητάω αντικατάσταση, αλλά μου επιστρέφουν τον ίδιο. Δεν θα με πείραζε η επισκευή αν δεν εμφανιζόταν ξανά το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή κάθε μερικούς μήνες πρέπει να τον στέλνω για επισκευή; Το κόστος μεταφορικών αρχίζει να γίνεται συγκρίσιμο με το κόστος νέου δέκτη. Και το σημαντικότερο μένεις χωρίς τηλεόραση (ευτυχώς δεν έχει γίνει ακόμα το switch off).

Υ.Γ. Κάποτε μαζεύαμε παρατηρήσεις/προτάσεις για νέο firmware. Ξεχάστηκε.

Γιώργος.

Μαζέψαμε αρκετές από τις οποίες καμία τελικά δεν υλοποιήθηκε.
Ούτε οι πιο απλές.

Αντικαταστάθηκε με τον micro-HD

Οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει αναβάθμιση του.
Σωστά?

Last edited:

Ειχα αγορασει τον CDVB-HD τον τελος Απριλιου του 2011.
Μολις παρατηρησα οτι στην οθονη του αναβοσβηνε η λεξη boot.
Δεν επαιζε τιποτα. Τον εβγαλα απο το ρευμα για μιση ωρα, αλλα και παλι δεν δειχνει πλεον τιποτα στην οθονη του, το πρασινο λαμπακι αναβοσβηνει και δεν δειχνει κανενα καναλι.

Αν τον παω για αντικατασταση, υπαρχει ακομα. ? Βλεπω στη θεση του τον micro-hd που ομως υπολειπεται σε συνδεσεις/εξοδους και αποκωδικοποιηση ac3 συμφωνα με τα χαρακτηριστικα τους στο site της crystal audio.

Γνωριζει καποιος αν εχουν στοκ, ή θα μου δωσουν τον micro που ειναι υποδεεστερος. ? (δεν ξερω αν ειναι ακομα στην εγγυηση, αφου εχουν περασει 1 χρονος και 3 μηνες περιπου)

Δεν επαιζε τιποτα. Τον εβγαλα απο το ρευμα για μιση ωρα, αλλα και παλι δεν δειχνει πλεον τιποτα στην οθονη του, το πρασινο λαμπακι αναβοσβηνει και δεν δειχνει κανενα καναλι.

Αν τον παω για αντικατασταση, υπαρχει ακομα. ? Βλεπω στη θεση του τον micro-hd που ομως υπολειπεται σε συνδεσεις/εξοδους και αποκωδικοποιηση ac3 συμφωνα με τα χαρακτηριστικα τους στο site της crystal audio.

Γνωριζει καποιος αν εχουν στοκ, ή θα μου δωσουν τον micro που ειναι υποδεεστερος. ? (δεν ξερω αν ειναι ακομα στην εγγυηση, αφου εχουν περασει 1 χρονος και 3 μηνες περιπου)

Λογικά θα σου δώσουνε τον μικρό. Η εγγύηση είναι 2 χρόνια.

Αφηνοντας τον στο ρευμα, στην οθονη του υστερα απο αρκετα λεπτα, ξαναεμφανιζεται η λεξη boot που αναβοσβηνει. (4"sec γραφει boot, μισο sec σβηνει, ξανα δειχνει boot κοκ)

Δεν δειχνει κανενα καναλι, ουτε το τηλεκοντρολ υπακουει σε οποιαδηποτε εντολη (ουτε απο τα κουμπια επανω του)

Σαν να προσπαθει να ξεκινησει αλλα δεν τα καταφερνει υποθετω.

Αφηνοντας τον στο ρευμα, στην οθονη του υστερα απο αρκετα λεπτα, ξαναεμφανιζεται η λεξη boot που αναβοσβηνει. (4"sec γραφει boot, μισο sec σβηνει, ξανα δειχνει boot κοκ)

Δεν δειχνει κανενα καναλι, ουτε το τηλεκοντρολ υπακουει σε οποιαδηποτε εντολη (ουτε απο τα κουμπια επανω του)

Σαν να προσπαθει να ξεκινησει αλλα δεν τα καταφερνει υποθετω.

Σημερα το πρωι τον πηγα στην crystal audio. Μου ειπαν οτι απο Δευτερα θα τον κοιταξει το service και αν δεν επισκευαζεται θα αντικατασταθει με τον micro, οποτε δεν υπαρχει stock του δικου μου.

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Σημερα το πρωι τον πηγα στην crystal audio. Μου ειπαν οτι απο Δευτερα θα τον κοιταξει το service και αν δεν επισκευαζεται θα αντικατασταθει με τον micro, οποτε δεν υπαρχει stock του δικου μου.

Δυστυχως δεν επισκευαζοταν. Ειχε κολλησει στο reboot ο επεξεργαστης. Μου τον αντικατεστησαν με το επομενο μοντελο micro σημερα. Αν εξαιρεσουμε την αποκωδικοποιηση ac3 που δεν εχω πλεον, μου μοιαζει καλυτερος.
(Εχασα και καποιες εξτρα εξοδους του παλιου βεβαια, αλλα δεν με απασχολει μιας και δεν τις εκανα χρηση)

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

ΟΚ για την αντικατάσταση, αλλά αντί να πληθαίνουν τα χαρακτηριστικά, λιγοστεύουν; έπεσε τρόϊκα και σ' αυτά;

Ο γερό Γκρίνγκο πήρε το όπλο του! Αφού αλλαξοπίστησα και δεν μπόρεσα να λύσω τα προβλήματα του πρώην Grundig AK04 (νυν DigitalWorld HDT-150) είπα να δοκιμάσω τον Κρυσταλ. Είχα παρατηρήσει στην ίδια εγκατάσταση ότι είχε διαχειρζόταν σωστά το σήμα που του έφτανε σε αντίθεση με τον Grundig αλλά τον είχα "τροφοδότη" σε ένα dvd recorder. Ο λόγος ήταν κυρίως ότι δεν πιάνει καλά το Τ/Χ του. Ακόμη και με το Χαρμονυ (200&300) η κατάσταση δεν βελτιωνόταν πολύ. Το αποτέλεσμα είναι ότι σαν εικόνα και λήψη είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το θέμα με το Τ/Χ παρέμενε όμως. Αν και είμαι στην εγγύηση αποφάσισα να την απωλέσω και να την ανοίξω μήπως πιάνει το "κόλπο" που κάνουν τα παιδιά στον ΒΟΧ με το ασετόν στο ματάκι του δέκτη υπερύθρων.

Το εσωτερικό :

20120825_182748.jpg

αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο επεξεργαστής ΔΕΝ έχει ψύκτρα. Ο ίδιος επεξεργαστής στον Grundig έχει μια ψύκτρα αρκετά ψηλή η οποία μάλιστα ζεματάει μετά από λίγη ώρα χρήσης.

Το ματάκι καθαρισμένο με ασετόν (το στρογγυλο παραθυράκι):

mati.jpg

Και πως φαίνεται από μπροστά :

20120825_183430.jpg

Τώρα πια πιάνει ακόμη και κοιτώντας ανάποδα τον δέκτη!! Απίστευτη βελτίωση!!

Μιας και η εγγύηση πήγε περίπατο μήπως κάποιος φίλος έχει δοκιμάσει άλλο firmware από το τελευταίο (6ος 2011)? Θα με ενδιέφερε ρυθμιζόμενη διάρκεια Infobar, εγγραφή αρχείων άνω των 2 γίγα και ει δυνατόν ενα κλικ γρηγορότερη αλλαγή καναλιών (αν και αυτό το ξέρω είναι δύσκολο). Με ενδιαφέρει δλδ μία "ενίσχυση" του κομματιού του δέκτη και όχι του player.

To μόνο που με ενοχλεί πλέον, τα συνήθισα όλα τα άλλα, είναι η φωτεινότητα των υποτίτλων.
Εάν βρούμε τρόπο να τους στανιάρουμε λίγο θα είναι για τα θέλω μου τέλειος!!!!!!

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο επεξεργαστής ΔΕΝ έχει ψύκτρα. Ο ίδιος επεξεργαστής στον Grundig έχει μια ψύκτρα αρκετά ψηλή η οποία μάλιστα ζεματάει μετά από λίγη ώρα χρήσης.

Κάνεις ένα κόπο να μετρήσεις διαστάσεις του τσιπ καθώς και πόσο χώρο ("αέρα") έχει προς τα πάνω? Εκτός του ότι λείπω ακόμα, τον δικό μου τον έχω δώσει σε συγγενή προσωρινά και δεν μπορώ να το δω ο ίδιος...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

To τσιπάκι είναι 2,7 χ 2,7 εκ. περίπου. Ο αέρας περίπου 3παρά εκ. Ο δέκτης πάντως μετά από χρήση 1-1,5 ώρα είναι αρκετά ζεστός γύρω γύρω.

Last edited by a moderator:

Τελικά υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα?

Δεν νομίζω ότι δημιουργείται πρόβλημα. Ο δέκτης μετά από κάποια ώρα ζεσταίνεται αλλά δεν δημιουργείται κάποιο θέμα. Ούτε τσουρουφλάει βέβαια αλλά είναι αρκετά ζεστός. Αφαίρεσα και από τον Grundig την ψύκτρα (θα βάλω φωτό στο θέμα του) σε ίδιο επεξεργαστή. Εκείνος έχει εξωτερικό τροφοδοτικό αλλά και πάλι ζεσταίνεται ελαφρώς μετά από λίγη ώρα.

Last edited by a moderator: