Crystal Audio CDVB-HD

Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Φιλτατε Tek_Killa,
ισως ειναι λιγο νωρις ακομα για προτασεις/επισημανσεις βελτιωσης του λειτουργικου...αλλα εγω θα τις κανω τωρα για να τις θεσετε προς αξιολογηση , ασχετα αν καποιες μπορει να μην ειναι υλοποιησιμες..:2thumb22sup:

-Επιλογη διαρκειας Infobar (..τωρα εξαφανιζεται σε χρον dt ..)

-Δυνατοτητα μετονομασιας εγγραφων PVR ( ..αν το καταφερετε αυτο, τυφλα να'χει ο dreambox)

-Η λιστα προγραμματισμενων εγγραφων EPG , να εμφανιζει το ονομα της εκπομπης προς εγγραφης εκτος απο το καναλι μονο.(..να θυμομαστε τι εχουμε ζητησει να γραψουμε βρε αδελφε..)

- Επιλογη για συνεχομενη ή οχι αναπαραγωγη αρχειων

-Αλλαγη χρωματος γραμματοσειρας επιλογων στα MENU-->Ρυθμισεις φωτογραφιων + Ρυθμισεις ταινιων ( ..τωρα ειναι Μαυρα γραμματα σε Γκρι φοντο με αποτελεσμα να μην διακρινονται οι επιλογες)

Αυτα τα ολιγα..:Banane0: Ειναι αραγε καποια απ'αυτα πραγματοποιησιμα?:bang:

Αν γινουν παντως, νομιζω οτι τα threads για τους υπολοιπους δεκτες θα εξαφανιστουν σιγα-σιγα..χε-χε-χε:devil-smiley-029:

Τις τελευταίες 3 μέρες διαβάζω ασταμάτητα για διάφορες συσκευές. Καταλήγω και πάλι στον CA.Απλα κολάω στην έληψη οπτικης ςξόδου ήχου.
Θέλω να ρωτήσω
1 Παιζει αρχεία m2ts ?
2 κάνει auto-detect το aspect ratio του καναλιού?
3 Αρκετοί πλησιάζουν τον CA αλλα έχουν κάποιο μειονέκτημα , είτε στην αναπαραγωγή, είτε στους υποτίτλους κ.α.
Εχει κάποιος εμπειρία απο κάποιον δεκτη που να πλησιάζει αρκετά στον CA?
:chinscratch:

Ευχαριστώ για την βοήθεια !

Δεν βρήκα αναφορά για τις πρώτες 2 ερωτήσεις μου. Μήπως ο Tek_Killa μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση 1 και 2 ?

Για την 3 ας απάντηση κάποιος άλλος μιας και θα ήταν αντιδεοντολογικό για τον φίλο μας τον Tek_Killa.

Να προσθέσω κι εγώ μία ερώτηση: Το aspect ratio στις ταινίες, επιλέγεται αυτόματα (και σωστά) ή το αλλάζουμε από το τηλεκοντρόλ; Αν αλλάζει από το τηλεκοντρόλ, αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας;

Ρωτάω γιατί στον "παλιό" έπρεπε να βγεις από την τανία και να το αλλάξεις βλέποντας ένα κανάλι.

Στην ερώτηση 1, ναι παίζει .m2ts.

Δυστυχώς όμως δεν τσέκαρα τον ήχο, γιατί και τα δύο αρχεία που δοκίμασα έτυχε να μην έχουνε ήχο (ήταν από demo).

Να προσθέσω κι εγώ μία ερώτηση: Το aspect ratio στις ταινίες, επιλέγεται αυτόματα (και σωστά) ή το αλλάζουμε από το τηλεκοντρόλ; Αν αλλάζει από το τηλεκοντρόλ, αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας;

Ρωτάω γιατί στον "παλιό" έπρεπε να βγεις από την τανία και να το αλλάξεις βλέποντας ένα κανάλι.

Απ'οσο θυμαμαι-γιατι δεν βρισκομαι σπιτι- δεν αλλαζει απο το κοντρολ αλλα απο το μενου "ρυθμισεις ταινιων" Αν επιλεξεις "διατηρηση" κραταει το original format (προτεινεται) ,αν επιλεξεις "απορριψη" γεμιζει την οθονη με τα γνωστα προβληματα.Απο το κοντρολ ,κατα την διαρκεια προβολης αλλαζει μονο η αναλυση(κουμπι mode). Ελπιζω να θυμαμαι καλα...αν βρω χρονο θα το επιβεβαιωσω..

Τις τελευταίες 3 μέρες διαβάζω ασταμάτητα για διάφορες συσκευές. Καταλήγω και πάλι στον CA.Απλα κολάω στην έληψη οπτικης ςξόδου ήχου.
Θέλω να ρωτήσω
1 Παιζει αρχεία m2ts ?
2 κάνει auto-detect το aspect ratio του καναλιού?
3 Αρκετοί πλησιάζουν τον CA αλλα έχουν κάποιο μειονέκτημα , είτε στην αναπαραγωγή, είτε στους υποτίτλους κ.α.
Εχει κάποιος εμπειρία απο κάποιον δεκτη που να πλησιάζει αρκετά στον CA?
:chinscratch:

Ευχαριστώ για την βοήθεια !

Στη crt επαιξε τα m2ts αλλα χωρις ηχο. Υπαρχει ομως ερωτηματικο μηπως τα κλιπακια ηταν dts (δεν θυμαμαι) και εδινε ηχο μονο στην ψηφιακη ή για καποιο λογο περναει ηχο μονο απο την hdmi σ'αυτα τα αρχεια . Θα προσπαθησω να ξαναδοκιμασω καποια στιγμη...

Απ'οσο θυμαμαι-γιατι δεν βρισκομαι σπιτι- δεν αλλαζει απο το κοντρολ αλλα απο το μενου "ρυθμισεις ταινιων" Αν επιλεξεις "διατηρηση" κραταει το original format (προτεινεται) ,αν επιλεξεις "απορριψη" γεμιζει την οθονη με τα γνωστα προβληματα.Απο το κοντρολ ,κατα την διαρκεια προβολης αλλαζει μονο η αναλυση(κουμπι mode). Ελπιζω να θυμαμαι καλα...αν βρω χρονο θα το επιβεβαιωσω..

Οκ για τις ταινίες. Κατα την παρακολούθηση καναλιών αλλάζει μόνο του το aspect ratio;
δλδ. απο SKY 16:9 σε MEGA 4:3 αλλαζει αυτόματα;

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Αγόρασα πολύ πρόσφατα από το site της Crystal Audio 2 από τους τελευταίους αποκωδικοποιητές CDVB-HD και είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένος με την ποιότητα και τις τόσες δυνατότητες που παρέχουν, πλην όμως διαπιστώνω ότι:
1) Συντονίζονται με όλα τα ψηφιακά κανάλια της Digea (Mpg4), αλλά όχι με τα κρατικά (Mpg2). Ας σημειωθεί ότι όπως και πριν τη σύνδεση με τον νέο αποκωδικοποιητή, τα κρατικά παίζουν κανονικά με σύνδεση κεραίας RF απευθείας στην τηλεόραση (Toshiba Regza με δέκτη Mpg2).
2) Με συνδεδεμένο τον αποκωδικοποιητή (αναμμένο ή σβηστό), δηλ. με την εξωτερική κεραία στον αποκωδικοποιητή και μέσω αυτού στην τηλεόραση, η λήψη των αναλογικών καναλιών είναι σχεδόν αδύνατη (χιόνια) και των (κρατικών) ψηφιακών καναλιών, ανύπαρκτη (προβολή του ονόματος καναλιού μόνο με μαύρη οθόνη).
Ειδικά στο πρώτο θέμα και δεδομένου ότι η αγορά των αποκωδικοποιητών έγινε με βάση τη συμβατότητα τους και με τα 2 συστήματα (Mpg4 & Mpg2) θα ήθελα τη συνδρομή κάποιου από σας, εάν χρειάζεται κάποια αναβάθμιση κλπ ή εάν έχετε να προτείνετε κάποιαν άλλη λύση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Οκ για τις ταινίες. Κατα την παρακολούθηση καναλιών αλλάζει μόνο του το aspect ratio;
δλδ. απο SKY 16:9 σε MEGA 4:3 αλλαζει αυτόματα;

Nαι αυτόματα!

Εντυπωσεις λοιπον απο τον HD.
Καλο μηχανημα , δεν εχω κολληματα κλπ κλπ .
Οτι δοκιμασα να παιξω απο usb παιζει κανονικα .
Εγγραφες ΟΚ .

Τι θα ηθελα :
Να ειναι πιο γρηγορος , στις αλλαγες πατα κουμπι και νομιζεις οτι δεν πηρε την πληροφορια .
Πιο δυνατο remote , απο γωνια παιδευεσαι .
Πιο μεγαλο remote , αν και δεν ειμαι πολυ μεγαλος σε ηλικια αλλα εχω πρεσβυωπια παιδευομαι στο χειρισμο ( αναψε φωτα βρες γυαλια κλπ κλπ κλπ )
Δεν θελω να σκεφτω για καποιους πιο μεγαλους σε ηλικια .......

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Update: Με πήραν σήμερα το πρωί από Crystal Audio και με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να προσθέσω μια εσωτερική κεραία με ενισχυτή σήματος, διότι το σήμα των κρατικών είναι αδύναμο και γι αυτό δεν μπορούσα να συντονιστώ, αφού ο αποκωδικοποιητής τραβάει ένα ποσοστό του σήματος, ειδικά σε κεραίες πολυκατοικιών.
Μεγάλο μπράβο στα παιδιά εκεί στην Crystal Audio που μου απήντησαν τηλεφωνικά την ίδια κιόλας ημέρα που έστειλα το αίτημα μου μέσα από το site τους και με ρώτησαν μάλιστα αν θέλω και γραπτή απάντηση.

Καλημέρα. Μπορείτε και τηλεφωνικά πλέον να κανετε παραγγελία με αντικαταβολή στο 210.6134767. :)

Καλημέρα. Μπορείτε και τηλεφωνικά πλέον να κανετε παραγγελία με αντικαταβολή στο 210.6134767. :)

Ανοιξαν οι δουλειες !!! Μπράβο!!:fahne90:

Οι SD σε εμάς έχουν εξαντληθεί... :)

...και καλα θα κανετε να μην ξαναφερετε SD:7SFGSFG:. Απορω γιατι με τοσο μικρη διαφορα τιμης και σε μια αγορα η οποια ειναι τιγκα απο συσκευες απεικονισης HD ( ..τελειωσε η παραγωγη SDTV παιδια.. εδω και αρκετο καιρο:twoguns:), υπαρχει κοσμος που ενδιαφερεται να αγορασει δεκτη με υποδεεστερο τσιπακι αποκωδικοποιησης και μικροτερη επεξεργαστικη ισχυ. Βεβαια ισχυει παντα και το....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα:2thumb22sup:

...και καλα θα κανετε να μην ξαναφερετε SD:7SFGSFG:. Απορω γιατι με τοσο μικρη διαφορα τιμης και σε μια αγορα η οποια ειναι τιγκα απο συσκευες απεικονισης HD ( ..τελειωσε η παραγωγη SDTV παιδια.. εδω και αρκετο καιρο:twoguns:), υπαρχει κοσμος που ενδιαφερεται να αγορασει δεκτη με υποδεεστερο τσιπακι αποκωδικοποιησης και μικροτερη επεξεργαστικη ισχυ. Βεβαια ισχυει παντα και το....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα:2thumb22sup:

Kι εγώ της ίδιας άποψης είμαι. Έλα όμως που οι αγορές SD είναι σχεδόν 5πλάσιες απο τους HD... Γενικώς μιλάω.
Μην κοιτάτε τι γίνεται στα φόρουμ με όλους εμας τους τρελαμένους! :D

Οι δικές μου εντυπώσεις (αν σας ενδιαφέρουν):

- Άψογη εξυπηρέτηση (η κοπέλα στο τηλέφωνο πολύ εξυπηρετική, έλεγξε την παραγγελία on line κτλ).
- Αντικαταβολή σε 2 μέρες (τότε μου είπαν, τότε ήρθε). (μεσολάβησε και σκ).
-Πολύ καλή κατασκευή (συγκρίνοντας και τα κουτιά του ανταγωνισμού).
-Από Media player, έπαιξε ΟΛΑ τα φορματ που του έβαλα (εκτός ένα συγκεκριμένο mkv που ακόμα ψάχνω το λόγο). Η εικόνα στην 720p τηλεόραση μου (των αρχείων που του έβαλα) είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Αλλά πραγματικά εξαιρετική. Εξάμιλλη με εικόνα από blue-ray σε καθαρά 1080 τηλεόραση. Αυτό το ψιλοψεύτικο που έχει το HD.
- Ότι USB και σκληρό έβαλα, συνεργάστηκε.
- Τα μενού πολύ ευανάγνωστα με μεγάλα γράμματα.
- Από πλευρά δέκτη δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί η κεραία κοιτάει ακόμα Πάρνηθα και δεν την έχω γυρίσει ακόμα στην Αίγινα (όταν το πήρα έβρεχε και τις τελευταίες μέρες έχω γυρίσει αργά για να ανέβω ταράτσα).
- Αν κάι έχω ξεχωριστό ενισχυτής Home-cinema, ο δέκτης πέρασε από το HDMI στην τηλεόραση τα απλά βιντεάκια αλλά και κάποια με ψηφιακό ήχο (δεν θυμάμαι τι φορματ ήταν). Κάποια όχι.

Θα ήθελα:
- η επαφή τηλεχειριστήριο->δέκτης να ήταν πιο άνετη. Βέβαια αν κάθεσαι στην ευθεία με το δέκτη δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.
- Επίσης, ο δέκτης να μην αποθηκεύει την λειτουργία που πατάς στο τηλεχειριστήριο εαν δεν την εμφανίζει αντίστοιχα (π.χ. αν πατήσεις να κατέβει 4-5 folders του σκληρού μπορεί να βλέπεις ότι κατέβηκε 1-2 folders και να το ξαναπατήσεις άλλες 3-4 φορές (αφού βλέπεις λιγότερα) και μετά να τα κάνει όλα μαζί και να πάει αλλού. Στα υπόλοιπα μενού (εκτός δίσκου) είναι οκ.
Εγώ είμαι και νευρικός και τα κάνω γρήγορα, αλλά σε κάποιον πιο ήρεμο ίσως να μην ενοχλεί καθόλου αυτό. Μπορεί να είναι και θέμα συνήθειας.
Αυτά τα δύο σε συνδυασμό (απόκριση τηλεχειστηρίου μαζί με την καθυστέρηση μενού) απλά χαλάνε την ωραία εικόνα που έχει στα σημαντικά (που στο βάθος τα σημαντικά μετράνε).

Βασικά (κατά την προσωπική μου άποψη) τα μείον είναι λεπτομέρειες μπροστά στο σύνολο.
Ο δέκτης είναι πολύ καλός, η εταιρεία υποστηρικτική και το σημαντικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Αυταααααα!