Crystal Audio Crystal-HD

Με το MediaInfo. Απο τα αρχεία που έχεις ανεβάσει εδώ, μόνο το πρώτο έχει ενσωματωμένους (3 text streams):

screenshot_44.jpg

To πρόβλημα με τις γειτονικές συχνότητες είναι μεμονωμένο ή είναι γενικό? Πήρα έναν κι εγώ γιατί υποτίθεται θα ερχοταν το ψηφιακό σήμα στην Καστοριά (πήρε πάλι παράταση), οπότε δεν μπορώ να τον δοκιμάσω.

Με το MediaInfo. Απο τα αρχεία που έχεις ανεβάσει εδώ, μόνο το πρώτο έχει ενσωματωμένους (3 text streams):

screenshot_44.jpg

Οπότε ποιο είναι το συμπέρασμα; Αρχεία με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά συμπερίφερονται τελείως διαφορετικά στο ίδιο περιβάλλον hardware και κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Δεν βγάζω κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα. Αν δεν πρόκειται για (κρυφό) ελάττωμα του crystal δεν βρίσκω κάτι άλλο να υποθέσω.

Kαλησπέρα σας!
Ειμαι καινούργιο μέλος στο φορουμ σας και θέλω να σας πω την δική μου πονεμένη ιστορια με τον crystal hd.
Αγορασα λοιπον το μηχάνημα ολα ωραια και καλά ,έπαιξε τα περισσοτερα αρχεια με εξωτερικους και εσωτερικους υποτιτλους με κάποιο προβλημα μονο στα mp4 oπου καπου δεν διάβαζε καθολου υποτιτλους και κάπου υπερκάλυπτε η μια γραμμή την άλλη στις 2 σειρές, οπως έγραψε και ένα άλλο πάιδι εδώ.
Εγραφε μια χάρά και έπιανε μια χαρά , το μονο που με ενοχλησε ήταν οτι μου μικραινε λιγο το μεγεθος της οθόνης απο την τηλεοραση.
Να σημειώσω οτι η τιβι μου έχει αποκωδικοποιητή, εγω τον αγορασα για να παιζει ταινιες και για εγγραφή.
Ομως αντιμετώπισα ένα προβλημα, δεν έπιανε το μηχάνημα το τηλεκοντρολ του. Μια μέρα μου δούλεψε κανονικοτατα και απο την επομενη ημέρα δεν επιανε με τιποτα μετα το μέτρο. Αντιθέτως το τηλεκοντρολ χειριζοταν άψογα την τηλεοραση. Να σημειώσω οτι το έβαλα επάνω στο επιπλο της τηλεορασης και οχι αναμεσα σε άλλες συσκευές διοτι έχω διαβάσει οτι θέλει σωστή στοχευση. Εκανα πάρα πολλες δοκιμές, την μαϊμού έκανα αλλα το μηχάνημα δεν έπιανε. Την πρώτη μέρα που μου δούλεψε εν τω μεταξύ επιανε και απο γωνιες και ολα μια χαρα. Την επομενη στην ιδια θέση δεν επιανε με τιποτα.

Το πηρα παρασκευή το εδωσα πισω δευτέρα, το σερβις του καταστήματος το βρήκε μια χαρά λεει, θα παει επιστροφή και ισως μου μειώσουν τα χρήματα που θα μου επιστρέψουν, γιατι λέει το γύρισα ως ελλατωματικο και οχι επιστροφή.....
Αντε τώρα εγω να δοκιμάσω να πάρω δεύτερο.... Τι κανω εγώ τωρα;

Επισης να αναφέρω κατι που μου έκανε εντύπωση οταν το ειδα σε άλλο κατάστημα που τα προϊοντα του τα πουλάει σφραγισμένα με ταινιες. Μολις το έφερε ειχε ποσα κουτιά σφραγισμένα και οταν ξαναπήγα να το πάρω, ειχε λιγα κουτιά χωρις ταινια και μεσα φαινονταν τα καλωδια ρεύματος σαν να τα ειχαν ανοιξει και τεστάρει ας πουμε. Με προβλημάτισε αυτο και δεν το πηρα τελικά απο εκεινο το κατάστημα.

Τελος μια παρατήρηση σχετικα με την κεραια. Βαζεις την κεραια στον crystal λοιπον απο τον τοιχο και συνεχιζεις απο εξοδο στην τιβι. Αν ομως ειναι κλειστος ο αποκωδικοποιητής δεν δινει το σήμα της κεραιας παρακάτω.
Αυτο φυσικα εγω το χρειαζομουν γιατι η τιβι μου ειχε ηση αποκωδικοποιητη και δεν υπηρχε λογος o crystal να δουλευει συνέχως.
Ετσι γινεται ή αλλαζει αυτο με κάποια ρύθμιση. Εγω δεν βρήκα κάτι πάντως.

Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα. Μπορω να πω οτι ημουν ο πρωτος που ενημερωσα την αντιπροσωπια οτι αν δεν στρωσει θα τον εφερνα πισω . ΕΙχα βρει και ενα κολπο οπου εστρωνε οταν τον εβγαζα απο την μπριζα. Τωρα εδω και πολυ καιρο δεν εχω προβλημα και εχει φτιαξει μονος του.
Χτες αγορασα και δευτερο (το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου) μεχρις στιγμης χωρις προβλημα.

ΥΓ Οταν τον εβαλα σε λειτουργια για πρωτη φορα εβγαλε ενα μηνυμα TEST SYSTEM . Επειδη καθε φορα που ανοιγα τον αποκωδικοποιητη το εβγαζε διαλεξα μια επιλογη για απενεργοποιηση. Ξερει καποιος πως μπορω να το ενεργοποιησω γιατι απο το Menu δεν φαινεται να υπαρχει η δυνατοτητα;

TEST SYSTEM; Εμένα τώρα αυτό γιατί μου δείχνει δέκτη που βγήκε βιαστικά στην αγορά;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kαλησπέρα σας!

Καλώς ήρθες :)

Τελος μια παρατήρηση σχετικα με την κεραια. Βαζεις την κεραια στον crystal λοιπον απο τον τοιχο και συνεχιζεις απο εξοδο στην τιβι. Αν ομως ειναι κλειστος ο αποκωδικοποιητής δεν δινει το σήμα της κεραιας παρακάτω.
Αυτο φυσικα εγω το χρειαζομουν γιατι η τιβι μου ειχε ηση αποκωδικοποιητη και δεν υπηρχε λογος o crystal να δουλευει συνέχως.
Το ίδιο κάνουν όλοι οι δέκτες. Το σήμα χάνει σε ένταση και ποιότητα όταν περνάει απο το κύκλωμα RF Loop.
Η λύση που έχουμε βρει είναι ένας διακλαδωτής "Τ" ωστε να μην περνάει καθόλου απο τον δέκτη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio Crystal-HD

• To πρώτο βλέπω οτι έχει και ενσωματωμένους υπότιτλους.
    Τρεις περιπτώσεις:
    1. ο δέκτης δεν μπορεί να παίξει εξωτερικούς αν υπάρχουν ενσωματωμένοι,
    2. πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο υποτίτλων και να επιλέξεις ποιον υπότιτλο θα δείξει
    3. (λιγότερο πιθανό) δεν παίζει αρχεία .sub.

• Στο δεύτερο, ίσως το πρόβλημα είναι η ασυνήθιστη ανάλυση (1904*κάτι). Συνήθως είναι 1920*κάτι.
Κάτι είχα γράψει πριν μερικές μέρες. Ότι μάλλον έχουν κάνει βλακεία και έχουν αλλάξει την λειτουργία του πλήκτρου υποτίτλων. Με αυτό το πλήκτρο θα έπρεπε να διαλέξεις ποιον υπότιτλο θα προβάλλεις, όπως γίνεται σε όλους τους ALI 3801, εκτός από τον Lifeview A1 με το ανεπαρκές πρώιμο λογισμικό του. Είχα τότε την απορία τι θα κάνει ο δέκτης όταν βρει βίντεο με πολλαπλούς υπότιτλους. Φαίνεται ότι όντως έχουν καταργήσει την δυνατότητα επιλογής ποιον υπότιτλο θέλεις.

Κατάλαβα. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.
Τα χρωματιστά πλήκτρα μάλλον δουλεύουν ως ειδικά-χρωματιστά πλήκτρα στα κανάλια και το EPG.
Αλλά στον media player τα χρωματιστά πλήκτρα έχουν γίνει πλήκτρα μετακίνησης στο αρχείο, από ότι βλέπω στην φωτογραφία.
Οπότε έφυγαν οι λειτουργίες που έκαναν τα χρωματιστά πλήκτρα.
Οι περισσότεροι ALI 3801 έχουν 2 (ή 3) λειτουργίες στα χρωματιστά πλήκτρα, σε λειτουργία media player.
Η μία είναι η λειτουργία με τα κεφάλαια που λέγαμε με τον Kosta_Y. Συνήθως με το κίτρινο πλήκτρο.
Στον Lifeview A1 μου κάνει και το πράσινο πλήκτρο μία λειτουργία. Επιλέγει ή απενεργοποιεί κάποιους υπότιτλους. Αλλά δεν είναι σε όλους έτσι. Σε νεότερα λογισμικά αυτή η λειτουργία μετακινήθηκε και συγχωνεύτηκε.
Η άλλη λειτουργία που υπάρχει σε όλους σχεδόν τους άλλους ALI 3801 είναι η λειτουργία ρύθμισης των εξωτερικών υποτίτλων. Αυτό που λες ότι σε εσένα είναι στο πλήκτρο sub-t. Οπότε η λειτουργία του μπλε πλήκτρου δεν χάθηκε, απλά εδώ μεταφέρθηκε.
Αλλά το πλήκτρο sub-t στους υπόλοιπους ALI 3801 κάνει άλλη δουλειά!
Απενεργοποιεί τους υπότιτλους, ή μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε διάφορους τύπους υποτίτλων που μπορεί να έχει ένα αρχείο. Για παράδειγμα, υπάρχουν αρχεία που έχουν υπότιτλους (εσωτερικούς κυρίως που δεν μπορείς να παρέμβεις ή να διαγράψεις) σε διάφορες γλώσσες. Ή αρχεία που έχουν και εσωτερικούς και εξωτερικούς υπότιτλους, στην ίδια γλώσσα. Εκεί πάντα επιλέγεις τους εξωτερικούς αφού οι ALI έχουν ένα θέμα με το πως προβάλλουν τους εσωτερικούς υπότιτλους. Εκεί πήγε και η λειτουργία του πράσινου πλήκτρου που είπα για τον Lifeview A1. Και υπάρχει και η επιλογή για τελείως απενεργοποίηση.
Που πήγε εδώ αυτή λειτουργία; Πως επιλέγεις ποιον από όλους τους υπάρχοντες υπότιτλους θέλεις;
Αν αυτές οι δύο λειτουργίες (επιλογή υποτίτλων και κεφάλαια) δεν έχουν πάει σε άλλα πλήκτρα, τότε σημαίνει ότι χάθηκαν οι λειτουργίες αυτές!
Οπότε αν ισχύει αυτό, όντως δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις τους υπότιτλους. Η λειτουργία που υπήρχε στο μπλε πλήκτρο, που εδώ πήγε στο sub-t, λογικά δεν θα πρέπει να έχει αυτή την δυνατότητα. Εδώ πάντως θα βοηθούσε μία φωτογραφία από το παράθυρο που βγαίνει με το πλήκτρο sub-t, για να δούμε αν έχει γίνει καμία συγχώνευση λειτουργιών.
Αν έχει μείνει όπως ήταν κανονικά στο μπλε πλήκτρο στους άλλους ALI, τότε οι εξωτερικοί απενεργοποιούνται μόνο αν βάλεις διάφανο χρώμα σε υπότιτλους και φόντο τους, και οι εσωτερικοί μάλλον δεν απενεργοποιούνται καθόλου. Και δεν ξέρω τι θα κάνει ο δέκτης αν βρει αρχείο με πολλαπλούς υπότιτλους.
Ελπίζω να έχει μετακινηθεί αυτή η λειτουργία που ήταν κανονικά στο πλήκτρο sub-t, και να μην έχει καταργηθεί. Ίσως να είναι σε κάποιο άλλο πλήκτρο. Αλλιώς θα είναι μεγάλο φάουλ.

Kαλησπέρα σας!
....

Καλημέρα.
Αυτό ρυθμίζεται από το μενού, ώστε όταν κλείνει ο αποκωδικοποιητής να παραμένει ενεργό το RF loop out. Αυτή την στιγμή δεν βρίσκομαι στο σπίτι για να σου πω που ακριβώς θα το βρείς. Το απόγευμα θα το βρώ και τα ξαναλέμε.
Πάντως θα σου προτείνω και εγώ αυτό που σου πρότεινε και ο Kostas_Y. Χρησιμοποίησε ένα ποιοτικό spliter.

ΠΩΣ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ RF LOOP ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ:

Μενού / Ρυθμίσεις / Χρονοδιακόπτες (είναι κάτω απ´το Ρυθμίσεις PVR και κρύβεται, κάνε skroll-down με το βελάκι προς τα κάτω και θα το βρείς) / RF Loop σε Αναμονή.

Είναι προεπιλεγμένο το "Εκτός" επιλέγουμε "Ενεργό"

Έτσι μένει μένει πάντα ανοικτο το RF Loop είτε είναι κλειστός είτε είναι ανοικτός ο δέκτης.

Σας χαιρετώ όλους (γράφω για πρώτη φορά). Τυχαία βρήκα το forum και θέλω να σας συγχαρώ για την πληροφόρηση που παρέχετε.

ΠΩΣ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ RF LOOP ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ:

Αγόρασα αυτόν τον αποκωδικοποιητή στην περιοχή Καλαμπάκας αλλά για τιην ώρα υπάρχει αναβολή όπως είναι γνωστό. Έπρεπε λοιπόν να βλέπω τα αναλογικά κανάλια. Η λύση που βρήκα χωρίς σπλήτερ είναι πριν την απενεργοποίηση του αποκωδικοποιητή τα παρακάτω βήματα: Αρχικά να γίνει η Αυτόματη Σάρωση και στη RF Loop σε Αναμονή. Στη συνέχεια επιλέγω Εγκατάσταση καναλιών-Σάρωση καναλιών( να μη γίνει και πάλι η σάρωση)-Αναζήτηση Δικτύου- Ναι (Δυστυχώς το Ναι δεν αποθηκεύεται μόνιμα). Αν ενεργοποιηθεί πάλι ο αποκωδικοποιητής θα πρέπει να γίνουν και πάλι τα βήματα: Εγκατάσταση καναλιών-Σάρωση καναλιών-Αναζήτηση Δικτύου- Ναι. Μπέρδεμα δηλαδή μεγάλο.l

Last edited:
Συμπέρασμα δεν μπορώ να βγάλω χωρίς να έχω τον "ασθενή" μπροστά μου, είναι δύσκολη περίπτωση.

Λοιπόν, νομίζω ότι τελικά βρήκα άκρη!

Ο αποκωδικοποιητής Crystal Audio Crystal-HD:

- δεν αναγνωρίζει/παίζει αρχεία υπότιτλων .sub

- δεν αναγνωρίζει/παίζει ενσωματωμένους υπότιτλους (σύμφωνα με την "λογική", αυτό μάλλον αφορά υπότιτλους "soft branded", διότι αν ήταν hard branded θα είχε δημιουργηθεί καινούργιο αρχείο και θα τους έδειχνε σαν μέρος της εικόνας)

- δεν αναγνωρίζει υπότιτλους σε αρχεία που προέρχονται από αυθεντικό DVD (τουλάχιστον εγώ δεν βρίσκω πως να τον κάνω να τους ανγνωρίσει)

Τα παρακάτω 3 media info είναι από τρία αρχεία με υπότιτλους .srt αλλά σε αυτά δεν "λειτουργεί" τίποτα άλλο παρά μόνο ο ήχος. Δεν υπάρχει εικόνα και φυσικά ούτε υπότιτλοι. Ίσως πρόκειται για αρχεία που λειτουργούν μόνο σε υπολογιστή;

barfly.JPGfour rooms.JPGla haine.JPG

Επίσης δεν φαίνεται να αναγνωρίζει βίντεο αρχεία της "μάρκας"

- MPEG-4 Visual (XviD)
- MPEG-4 Visual (DivX Low)
- div3(?)
- καθώς και αρχεία AVC

Στα χαρακτηριστικά της συσκευής αναφέρεται ότι "Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων: MKV,TS,M2TS,VOB,AVI,MPEG/2/4,MP4,MOV,DIVX,XVID"

Από τα 70 βίντεο παίζει κανονικά τα 50, με ήχο, εικόνα και υπότιτλους. Τα υπόλοιπα ανοίκουν στις παραπάνω κατηγορίες ή έχουν .sub ή ενσωματωμένους ή είναι από DVD.

Αυτό γίνεται σε μένα.

Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο;

Τα αρχεία που ανέβασες είναι λογικό να μην τα παίζει ο δέκτης, όπως και ουσιαστικά κανένας δέκτης, επειδή η εικόνα τους είναι DivX3 (πολύ ιδιαίτερη έκδοση).

- δεν αναγνωρίζει/παίζει αρχεία υπότιτλων .sub
Άλλοι δεν έχουν πρόβλημα, άσε που το κάνουν ακόμα και οι SD.

- δεν αναγνωρίζει/παίζει ενσωματωμένους υπότιτλους (σύμφωνα με την "λογική", αυτό μάλλον αφορά υπότιτλους "soft branded", διότι αν ήταν hard branded θα είχε δημιουργηθεί καινούργιο αρχείο και θα τους έδειχνε σαν μέρος της εικόνας)
Εδώ τα έχει μπερδέψει, και ορολογίες και όχι μόνο.
Αλλά συνοπτικά θα πω ότι επίσης το κάνουν και οι SD.

- δεν αναγνωρίζει υπότιτλους σε αρχεία που προέρχονται από αυθεντικό DVD (τουλάχιστον εγώ δεν βρίσκω πως να τον κάνω να τους ανγνωρίσει)
Μήπως εδώ αναφέρεσαι σε υπότιτλους VobSub (idx/sub);

Ανέβασε μερικά μικρά δείγματα των αρχείων να τα δούμε καλύτερα.

Re: Απάντηση: Crystal Audio Crystal-HD

Θαυμάζω την υπομονή σου!

Τα αρχεία που ανέβασες είναι λογικό να μην τα παίζει ο δέκτης, όπως και ουσιαστικά κανένας δέκτης, επειδή η εικόνα τους είναι DivX3 (πολύ ιδιαίτερη έκδοση).

Συνεπώς πρέπει να κατεβάσω καινούριες εκδοχές των συγκεκριμένων βίντεο;

Άλλοι δεν έχουν πρόβλημα, άσε που το κάνουν ακόμα και οι SD.

Έχω συνολικά 6 αρχεία .sub όλα κι όλα - και δεν δείχνει κανένα από αυτά.

Εδώ τα έχει μπερδέψει, και ορολογίες και όχι μόνο.
Αλλά συνοπτικά θα πω ότι επίσης το κάνουν και οι SD.

Μπορεί να τα έχω μπερδέψει, δεν αντιλέγω :AFADF0: Όμως, σε αρχεία βίντεο που ΔΕΝ έχω παράλληλα αρχεία υπότιτλων, δείχνει υπότιτλους στον υπολογιστή, ενώ στον Crystal δεν τους δείχνει.

Μήπως εδώ αναφέρεσαι σε υπότιτλους VobSub (idx/sub);

Κάτι .SUB έχει...

Ανέβασε μερικά μικρά δείγματα των αρχείων να τα δούμε καλύτερα.

Κάτι τέτοιο εννοείς;

View attachment 108430

Κάτι τέτοιο εννοείς;

View attachment 108430

Ανέβασε τους προβληματικούς υπότιτλους και κάποιο sample των βιντεο που δεν παίζουν σε κάποιο web-hosting εκτός AVClub. Εδώ η πλατφόρμα δεν τα δέχεται.

- MPEG-4 Visual (XviD)
- MPEG-4 Visual (DivX Low)
- div3(?)
- καθώς και αρχεία AVC

Έχει πολύ παράξενα αρχεία στη συλλογή σου πάντως. Έχω να δω div3 εδώ και 10 χρόνια.
Ακόμα και να μπορούσε να παίξει με κάποιο τρόπο, αξίζει ο κόπος; Κακή εικόνα είχαν τότε, μαύρο χάλι θα φαίνεται τώρα συγκριτικά με νεότερα codecs.

Το Xvid μήπως είναι πολύ παλιά έκδοση, τότε που ήταν λίγο-πολύ ένα σπασμένο DivX;
AVC είναι όλα τα MKV και ΜΡ4 της "αγοράς", αν δεν έπαιζε αυτά θα είχα σοβαρό πρόβλημα ;)

Όπως φαίνεται είναι τα αρχαία μου αρχεία το πρόβλημα, γενικότερα. Στον υπολογιστή δείχνουν μια χαρά, σε εξωτερικές συσκευές μάλλον θα πρέπει είτε να συμβιβαστώ με τέτοια θέματα, είτε να ψάξω να βρω τις ίδιες ταινίες σε νέα και βελτιωμένη έκδοση. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, να είστε καλά.

Ο Osio OST-7080HD έχει το ίδιο harware και firmware με τον Crystal-HD και παίρνουν τις ίδιες αναβαθμίσεις;