Crystal Audio Crystal-HD

Θελω να ρωτησω αν ο προγραμματισμος του τηλεχειρηστηριου για TV, μπορει να αλλαξει και να γινει και σε αλλη TV, αν εχει ηδη γινει στο παρελθόν σε αλλη TV ?

Τον αγορασα και εγω (για την ακρίβεια πήρα 4).

Αυτο που μου κανει ειναι οτι σε κάποια κανάλια (η εκπομπες δεν ξερω) δειχνει 4:3 ανεξαρτητα αν το εχω στο Auto ή στο 16:9.

Δεν ειδα αρκετα (ειναι τηλεοραση στο γραφειο) οποτε δεν μπορω να γινω πιο συγκεκριμενος.

Κάποιος με το ιδιο θεμα?
Σίγουρα το κάνει και με επιλογή Auto; Οι δέκτες με επεξεργαστή ALI με επιλογή Auto συνήθως τα κάνουν όλα 16:9. Στις άλλες επιλογές όντως κάποια κανάλια είναι 4:3. Αφήνουμε τις επιλογές 4:3 που είναι για τηλεοράσεις 4:3, οπότε η 16:9 που μένει, όντως κάποια κανάλια τα δείχνει 4:3. Όπως ο ΑΝΤ1 που κανονικά θα έπρεπε να είναι 16:9, αλλά το κάνουν τόσο λάθος στον ΑΝΤ1 που τελικά οι δέκτες (και ο υπολογιστής για εγγραφή) το βλέπουν ως 4:3.
Πάντως στους ALI η επιλογή Auto τα κάνει όλα 16:9, και η επιλογή 16:9 τα δείχνει όπως τα στέλνει το κανάλι. Σε τηλεοράσεις 16:9 βέβαια. Λογικά έτσι θα είναι και εδώ, εκτός αν έχει γίνει επέμβαση στο γενικό λογισμικό των ALI.

λεβεντες συγρονιζει σωστα το χειριστηριο του δεκτη με αυτο της tv? δηλαδη μετα δε χρειαζετε αυτο της tv? τον δεκτη τον παρηγγειλα, περιμενω να ερθει.

Re: Απάντηση: Crystal Audio Crystal-HD

λεβεντες συγρονιζει σωστα το χειριστηριο του δεκτη με αυτο της tv? δηλαδη μετα δε χρειαζετε αυτο της tv? τον δεκτη τον παρηγγειλα, περιμενω να ερθει.

Ναι, όπως τα λες.

Παρέλαβα σήμερα τον δέκτη, δεν ήταν σφραγισμένο το κουτί με ταινία ή ζελατίνα, έτσι έρχεται;

Re: Απάντηση: Crystal Audio Crystal-HD

Έχει παρατηρήσει κανείς οτι στην αλλαγή των καναλιών, όταν εμφανίζεται η ονομασία του τρέχοντος και του επόμενου προγράμματος για μερικά δευτερόλεπτα, οτι δεν ενημερώνεται σε μερικά κανάλια καθώς περνάει η ώρα? Πρίν είχα τον Micro HD που σαν παρόμοιο χαρακτηριστικό εμφανιζόταν και η ώρα διάρκειας του κάθε προγράμματος ενώ στον Crystal δεν εμφανίζεται. Καλό θα ήταν να κοιταχτεί και αυτό σε επόμενη αναβάθμιση. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το προϊόν.

Χθες βράδυ ήμουν σε σπίτι φίλων που είχαν τον δέκτη και μου είπαν να τους προγραμματίσω για εγγραφή δύο επεισόδια, έβαλα το πρώτο οκ, στο δεύτερο και μεταγενέστερο μου έβγαζε error χωρίς να συμπίπτουν οι χρόνοι. Έχει συμβεί και άλλον κάτι παρόμοιο ή έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος δέκτης;

'Έχει βγάλει η crystal aydio κάποια αναβάθμιση για το συγκεκριμένο μοντέλο?? Το θέμα με τους υπότιτλους που επικαλύπτονται έχει λυθεί?

Last edited:
Αναβάθμιση δεν έχει βγει ακόμα. Το πρόβλημα των υποτίτλων παρουσιαζόταν μόνο με μια συγκεκριμένη κωδικοποίηση του αρχείου. Η αλλαγή\διόρθωση είναι θέμα δευτερολέπτων.

Χθες βράδυ ήμουν σε σπίτι φίλων που είχαν τον δέκτη και μου είπαν να τους προγραμματίσω για εγγραφή δύο επεισόδια, έβαλα το πρώτο οκ, στο δεύτερο και μεταγενέστερο μου έβγαζε error χωρίς να συμπίπτουν οι χρόνοι. Έχει συμβεί και άλλον κάτι παρόμοιο ή έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος δέκτης;
Συνήθως είναι λάθος της καταχώρησης του χρήστη. Αν υπήρχαν φωτογραφίες θα μπορούσαν να σταλούν στην Crystal. :smile:

Προσφατα αγορασα και εγω 2 δεκτες.

Θετικα: Πολή Καλή εικόνα στα κανάλια, Γρηγορο zapping, τηλεκοντρόλ 2 σε 1 (αλλά είναι μικρό)

Αρνητικά: Μικρό καλώδιο ρεύματος (αναγκαστήκαμε να σηκώσουμε το πολυμπριζό στον αερά)----Μenu του Δέκτη είναι κάκιστα, ιδιαιτερα η infobar(αριθμός του καναλιού κολλητά με το όνομα)---γενικότερα το ασπρο background των menu---ο δέκτης συνδεδεμένος με HDMI δεν δινει σήμα απευθειας σήμα στην TV.

Ο δεκτης θα αξιζε τα λεφτα του αν ειχε μεγαλυτερο τηλεκοντρολ 2 σε 1 και καλύτερα menu.

@ Κostas_Y

Eννοώ ότι θα επρεπε να εχει HDMI-CEC. Καπου ειχα διαβασει οτι ο Arriva T650, δινει σημα επευθειας στην TV και δεν χρειαζεται καποιος να επιλεξει το AV.
Eχω μια SONY, και πρεπει να παταω το av/source πληκτρο για να παιξει εικονα απο τον δεκτη. Η Τηλεοραση μου εχει 6 πηγες. Ανοιγοντας την τηλεοραση παιζουν τα αναλογικα και μετα πρεπει να παταω το μικρο πληκτρο που εχω προγραμματισει στο πολυτηλεχειριστηριο του δεκτη για να παει στην πηγη 6=HDMI.