Crystal Audio Crystal-HD

Και εγω το εβλεπα στο e-shop και αναρωτιωμουν. Παλι καλα που δεν το παρηγγειλα.
Το κακο ειναι οτι το usb100 που εχει απομεινει στην αγορα ειναι χειροτερο του usb300 και γενικα πολυ μετριο...

Φίλε natna, το έχω αναφέρει και εγώ. Στο link της Crystal Audio που ανέβασα, είπα ότι δεν γράφει τίποτα για υποστήριξη για τον Crystal HD. Αλλά επειδή το πουλάνε ως τηλεκοντρόλ για όλους τους Crystal Audio είπα να πάρεις τηλέφωνο στην Crystal Audio να ρωτήσεις. Ο Crystal HD είναι κατοπινός σε σχέση με το τηλεκοντρόλ, και όταν φτιάχτηκε η σελίδα του τηλεκοντρόλ, όπου γράφονται οι υποστηριζόμενοι δέκτες, δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος δέκτης. Μπορεί όμως να προστέθηκε υποστήριξη αργότερα, αφού η Crystal Audio το πουλάει ως τηλεκοντρόλ για όλους τους HD δέκτες της. Και να μην ασχολήθηκε κανείς να διορθώσει την σελίδα. Και φυσικά και την σελίδα του eshop αφού τις πληροφορίες τις έχει πάρει από την σελίδα της Crystal Audio. Οπότε είπα να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις. Αν σου πούνε ότι δεν τον υποστηρίζει, φυσικά σου είναι άχρηστο. Αν και όντως αφού είναι κατοπινός ο δέκτης υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην τον υποστηρίζει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν έχουν κάνει κάτι.
Μερικά μαγαζιά στην Αθήνα δίνουν ακόμα το USB-300, αλλά βλέπω είσαι Καβάλα και Χαλκιδική, και δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα εκεί. Οπότε μετά μόνο το USB-100 απομένει.

Natna, ό,τι σου έγραψα, το έγραψα επειδή έχω το συγκεκριμένο rcu και έχοντας επικοινωνήσει και με την εταιρεία. Δεν είναι σκοπός μου η παραπληροφόρηση των φίλων του forum.

Α, τότε λύνεται το θέμα. Εγώ το έθεσα ως πιθανότητα προς εξέταση. Αν έχουν κάνει κάτι στην Crystal Audio να συμπεριλάβουν στο τηλεκοντρόλ και τον Crystal HD. Γιατί το πουλάνε ως τηλεκοντρόλ για όλους τους HD δέκτες της εταιρίας. Γιαυτό είπα ότι χρειάζεται ερώτηση στην εταιρία για εξακρίβωση, και για να ξέρουμε στην τελική τι ισχύει για αυτό το τηλεκοντρόλ. Όχι αγορά στα τυφλά. Αφού το έχεις, και έχεις τσεκάρει την συμβατότητα του, τότε δεν γεννάται θέμα. Φυσικά και αρκεί η δική σου απάντηση. Και καλό είναι που το μαθαίνουμε για να το επισημάνουμε και αυτό. Και μόνη εναλλακτική πια φαίνεται ότι είναι ένα προγραμματιζόμενο όπως το TELE USB-300 και TELE USB-100.
Αυτό για την παραπληροφόρηση δεν το κατάλαβα. Δεν σε κατηγόρησε κανείς για παραπληροφόρηση. Ειδικά αφού τελικά έχεις το τηλεκοντρόλ και το έχεις τσεκάρει. Στην αρχή σκέφτηκα μήπως ήταν καρφί για μένα. Ότι παραπληροφορώ εγώ προτείνοντας κάτι που δεν ισχύει. Αλλά ούτε αυτό μπορεί να είναι. Το "πάρε τηλέφωνο στην εταιρία να ρωτήσεις γιατί δεν ξέρουμε τι ισχύει και αν υπάρχει συμβατότητα" φυσικά δεν είναι παραπληροφόρηση. Δεν έχει καμία σχέση με το "πάρε στα τυφλά αυτό το τηλεκοντρόλ γιατί κάνει για τον δέκτη σου". Μόνο κάποιος με κακόβουλη σκέψη μπορεί να ταυτίσει αυτά τα δύο πράγματα.
Άρα κανείς δεν παραπληροφορεί, και δεν κατάλαβα τι γίνεται. Πάντως κανείς δεν κατηγόρησε εσένα, που είναι η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος όταν διαβάζει το μήνυμα.

Σωστά κατάλαβες περί καρφιού. Γιατί απάντησα (#243) ξεκάθαρα στο φίλο και μετά άρχισες πάλι τις ανούσιες αναλύσεις ενώ είχε ήδη δοθεί απάντηση.

Ειρηνη αδελφια! 😁

Θα κανω παντως καλου κακου μια κρουση στην εταιρια για αντικατασταση του μαμα κοντρολ...
Μηπως εχει δει κανεις κανενα usb300 Σαλονικη?
Να ψαξω Βασιλεως Ηρακλειου?

Τα δύο τελευταία μηνύματα των tolias και serafeim Karakostas διαγραφηκαν. Προσωπικές αντεγκλησεις και χαρακτηρισμοί δεν δύναται να γίνουν αποδεκτοί από την Δ.Ο.
Παρακαλώ ας επανέλθουμε στο θέμα μας.

Last edited:
Έκανα αντιγραφή από το κανονικό και δουλεύει.
Δυστυχώς δεν βολεύουν όλα τα κουμπιά που έχει το usb100.
Mερικά ακόμα δεν θα ήταν άσχημα να υπήρχαν.

Re: Απάντηση: Crystal Audio Crystal-HD

Καλησπέρα σε όλους.

Όπως φαίνεται απόκτησα πρόβλημα εκεί που δεν είχα... Παίζοντας σήμερα το πρωί με τις ρυθμίσεις, κατάφερα να χαθεί η εικόνα. Άλλαξα την ανάλυση και κάποιες άλλες ρυθμίσεις στο μενού του αποκωδικοποιητή και ξαφνικά δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη της τηλεόρασης. Τώρα δεν γίνεται επαναφορά στις προηγούμενες ρυθμίσεις, ούτε στις εργοστασιακές, εφόσον όλα αυτά δουλεύουν μόνο μέσω μενού, που πλεόν δεν είναι προσβάσιμο. Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση εκτός από το να τον πετάξω και να πάρω καινούργιο (κάτι που δεν θέλω βέβαια, μέχρι πριν λίγες ώρες λειτουργούσε μια χαρά). Υπαρχει κάποια άλλη ιδέα; Η εταιρεία δεν απαντάει στο τηλέφωνο ή στο ίντερνετ - δίνει μόνο την δυνατότητα να αφήσεις μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή.:furious3:

Κάποια ιδέα;

UPDATE: απάντησε η εταιρεία στο ίντερνετ και μου είπε αυτό που ήξερα, ότι η επαναφορά γίνεται μόνο μέσω του (νεκρού πλέον) μενού :violent-smiley-030:

Last edited:
Re: Απάντηση: Crystal Audio Crystal-HD

Απολογούμαι... Η εταιρεία λειτουργησε άψογα, απάντησε σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα μέσω ίντερνετ, σύνδεσα με scart, όπως μου είπαν (αυτό που προτείνεις και εσύ) και τώρα αισθάνομαι αρκετά ανόητος που έκανα τόση φασαρία λόγω δικής μου ασχετοσύνης... Ευχαριστώ.

Καλησπερα και χρονια πολλα
Λεω να αγορασω τον αποκοδηκοποιητη, αλλα δεν ξερω εαν εχει η οχι πορβλημα με τους υποτιτλους (εξωετικους η ενσωματομένους)
Ποια αρχεια παζει σε εξωτερικους υποτιτλους?
Υπαρχει καποιο θεμα με αυτους ? ( ειδα ενα σχολιο το οποιο ελεγε οτι υπερκαλυπτει η 2η σειρα την 1η)
Υπαρχει καποιο θεμα με ενσωματομένους?

Crystal HD Προβλημα με ελληνικους υποτιτλους

Αγωρασα τον Crystal HD

Στις προδιαγραφες γραφει οτι διαβαζει ελληνικους υποτιτλους διχως προβλημα ομως
οταν βαζω USB για ταινια δεν αναγνωριζει τους ελληνικους υποτιτλους.
Δοκιμασα το αρχειομε διαφορετικη κωδικοποίηση αλλα παλυ τα ιδια

τι χρειαζεται να κανω για να μπορω επιτελους να δω καμια ταινια με ελλ υποτιτλους??