Crystal Audio MediaMatchbox

Ρεύμα παίρνει κανονικά. Απλα το καλώδιο βγαίνει πολύ εύκολα. Αν μπορούσε κάποιος φίλος που το παρέλαβε να επιβεβαιώσει ότι είναι το ίδο και στο δικό του...

Νομίζω ότι πρέπει να το ξαναβάλεις με λίγο περισσότερη δύναμη & αέρα -bye-
Το είχα πάθει και εγώ στο hub τελικά ήθελε το ζόρι του...

Και στο δικό μου έτσι είναι, αφήνει "αέρα" 1-2 mm αλλά δε νομίζω να είναι πρόβλημα γιατί φαίνεται να κουμπώνει κανονικά το βύσμα στο player.

Να πάω κι εγώ κάποια πράγματα παραπάνω για το player, μιας και χτες το περιεργάστηκα λίγο να δώ οτι όλα είναι όπως πρέπει, μην το δώσω και δε δουλεύει κι έχουμε άλλα μετά:slapface:...
Το μενού όντως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά νομίζω οτι δε θα δημιουργήσει πρόβλημα σε κανένα και θα βρεί εύκολα ότι χρειάζεται. Ίσως το περιβάλλον απεικόνισης των ταινιών κλπ να μπορεί να γίνει λίγο καλύτερο, αλλά αυτό νομίζω οτι μπορεί να γίνει με κάποιο επόμενο firmware. Το τηλεκοντρόλ είναι μικρό και η απόκριση τυπική, αν και πρέπει να στοχεύεις σχετικά κοντά προς το "ματάκι" αλλιώς δυσκολεύεται λίγο στις εντολές.
Έβαλα εναν WD passport 250 GB που είδε αμέσως και σε σύνδεση με HDMI από αρχεία έπαιξε ότι είχα σε avi, mkv, mp4 με οποιοδήποτε φορμά ήχου το οποίο πέρασε στον ενισχυτή κανονικά χωρίς πρόβλημα.
Οι υπότιτλοι θέλουν λίγο "σήκωμα" από το μενού, γιατι χάνονταν λίγο από το κάτω μέρος της δεύτερης σειράς - επίσης η αλλαγή χρονισμού λειτουργεί πολύ καλά. Ακόμα τα εναλλακτικά audio stream άλλαζαν κανονικά, ενώ τα FF και FR λειτουργούν μια χαρά.
Αρχεία mp3 παίζει κανονικά όπως και φωτογραφίες, ενώ για τις εικόνες υπάρχει και δυνατότητα περιστροφής.
Η σύνδεση με composite -το οποίο αγόρασα επειδή δεν το είχε η συσκευασία- ήταν προβληματική, υπό την έννοια οτι όταν έβαζα όλο το καρφί στην υποδοχή, είχε χαλασμένη (γκρί) εικόνα με σπασίματα!! Αυτό όμως λύθηκε τραβώντας λίγο έξω το καρφί και έτσι η εικόνα επανέρχεται στα σωστά της.
Το θέμα με το καλώδιο για μένα είναι "φάουλ" και νομιζω οτι η CA θα έπρεπε να κάνει κάτι όταν διαπίστωσε το πρόβλημα ώστε να μη στέλνει τα players σκέτα ή τουλάχιστον να ενημερώνει τους αγοραστές. Κι αυτό το λέω γιατί πρίν παραγγείλω μίλησα μαζί τους για να δώ διαθεσιμότητα και δε μου το ανέφεραν.
Γενικά νομίζω οτι για τα λεφτά του είναι μια τίμια επιλογή που θα παίξει σχεδόν τα πάντα, πολύ εύχρηστο, με τη σχέση τιμής/απόδοση και τη φορητότητα να είναι τα μεγάλα του πλεονεκτήματα - κι ακόμα να μην ξεχνάμε οτι είναι από μια ελληνική εταιρεία!
Νομίζω οτι και το δώρο του γαμπρού μου το Σάββατο θα είναι άλλο ένα matchbox κι αμα δεν του αρέσει, το κρατάω εγώ!!-bye-

Φίλτατε, λόγω λάθους του εργοστασίου που θα καθυστερούσε κι άλλο την άφιξη των players προτιμήσαμε να αποστείλουμε την πρώτη παρτίδα (που πολλοί από εσάς θα θέλατε να το έχετε στις διακοπές σας) χωρίς το AV καλώδιο. Με το σκεπτικό πως αρκετοί από αυτούς που το παραγγείλανε πάιζει να είχαν τέτοιο καλώδιο από κάποια βιντεοκάμερα ή φωτογραφική. Το καλώδιο αυτό, όσοι παρέλαβαν Matchbox που δεν το περιείχε η συσκευασία, μπορούν να το προμηθευτούν ΔΩΡΕΑΝ με το που θα ανοίξουμε πάλι μετά τις 20 Αυγούστου. :)

Tο θεμα που δεν κανει downmix το dolby true hd καθως και το dolby digital
το εχει παρατηρησει κανεις αλλος ?

Tο θεμα που δεν κανει downmix το dolby true hd καθως και το dolby digital
το εχει παρατηρησει κανεις αλλος ?

Μενού Ήχος -> Πολυκάναλος Ήχος -> Eπιλέγεις "AC3".

Για δοκίμασε το! :)

Το παράγγειλα κι εγώ για δώρο και το παρέλαβα σήμερα, αλλά είμαι ακόμα στο γραφείο και δεν το έχω δοκιμάσει. Όσο για το καλώδιο, μίλησα με την εταιρεία και μου είπαν οτι η πρώτη παρτίδα παραλήφθηκε χωρίς καλώδιο, αλλά όταν ξανανοίξουν μετα τις διακοπές και φέρουν καλώδια, μπορώ να πάω απο εκεί να πάρω ή να μου στείλουν ένα χωρίς χρέωση. Επίσης μου είπαν οτι αν υπάρχει ένα οποιοδήποτε καλώδιο mini jack σε 3 RCA (π.χ. απο κάποια camera) θα κάνει τη δουλειά, αλλά ίσως χρειάζεται κάποια εναλλαγή στα RCA στην τηλεόραση.

Φίλτατε, λόγω λάθους του εργοστασίου που θα καθυστερούσε κι άλλο την άφιξη των players προτιμήσαμε να αποστείλουμε την πρώτη παρτίδα (που πολλοί από εσάς θα θέλατε να το έχετε στις διακοπές σας) χωρίς το AV καλώδιο. Με το σκεπτικό πως αρκετοί από αυτούς που το παραγγείλανε πάιζει να είχαν τέτοιο καλώδιο από κάποια βιντεοκάμερα ή φωτογραφική. Το καλώδιο αυτό, όσοι παρέλαβαν Matchbox που δεν το περιείχε η συσκευασία, μπορούν να το προμηθευτούν ΔΩΡΕΑΝ με το που θα ανοίξουμε πάλι μετά τις 20 Αυγούστου. :)

Νομίζω οτι η παρατήρησή σου δε χρειαζόταν να μπεί σε bold, αφού το ανέφερα κι εγώ στο προηγούμενο post μου κι αν μη τι άλλο, νομίζω οτι είναι αυτονόητο.-bye-

Το δοκιμασα .
Το dolby true hd δεν κανει downmix ( δεν εχω καθολου ηχο ) .
Τα απλα dolby digital παιζουν κανονικα .

Νομίζω οτι η παρατήρησή σου δε χρειαζόταν να μπεί σε bold, αφού το ανέφερα κι εγώ στο προηγούμενο post μου κι αν μη τι άλλο, νομίζω οτι είναι αυτονόητο.-bye-

Mιας και είμαι της εταιρείας είπα να το αναφέρω κι εγώ για αυτονόητους λόγους. :)

Το δοκιμασα .
Το dolby true hd δεν κανει downmix ( δεν εχω καθολου ηχο ).
Τα απλα dolby digital παιζουν κανονικα .

Δοκιμάζεις συγκεκριμένη ταινία; Ή σε όλες τις True HD δεν έχεις ήχο; Γιατί downmix κάνει και το true hd.

Last edited:
General
Unique ID : 176575996564853554105588091451820647224 (0x84D74CC7D8E4DF96BC6823C2447AA338)
Complete name : X:\The Matrix\The.Matrix.1999.BluRay.1080p.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 17.3 GiB
Duration : 2h 16mn
Overall bit rate : 18.2 Mbps
Encoded date : UTC 2011-07-13 16:34:03
Writing application : mkvmerge v4.9.1 ('Ich will') built on Jul 11 2011 23:53:15
Writing library : libebml v1.2.1 + libmatroska v1.1.1

Video
ID : 1
Format : VC-1
Format profile : AP@L3
Codec ID : WVC1
Codec ID/Hint : Microsoft
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy

Audio
ID : 2
Format : TrueHD
Codec ID : A_TRUEHD
Bit rate mode : Variable
Maximum bit rate : 3 345 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossless

Σου επισυναπτω ενα media info αν μπορει να σε βοηθησει

Μπορεί κάποιος να μου πει:
1) αν έχει case insensitive/accent insensitive order στα περιεχόμενα των φακέλων
2) αν μπορείς να επιλέξεις εσωτερικούς υπότιτλους όταν το mkv έχει πάνω από 8 ενσωματωμένους στο container

Ευχαριστώ

Αν θυμαμαι καλα στο m2ts του avatar εβλεπε κανονικα ολους τους εσωτερικους.Νομιζω ειχε τουλαχιστον 13...

Να ρωτήσω και γω κάτι σε σχέση με τον ήχο? Το Pico 5.1 στον ενισχυτή μου εμφανίζει στο signal info του DTS στις ταινίες που φυσικά είναι DTS. Εδώ μου τις εμφανίζει ως απλού ήχου (soρry για την ορολογία απλού αλλά δεν μου έρχεται στον νου η σωστή λέξη). Επαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις του ήχου του Matchbox αλλά ίδιο αποτέλεσμα. Γνωρίζει κανείς κάτι?

Last edited:
Εχω παρατηρησει οτι οταν το menu ειναι στα Αγγλικα εχω δυνατοτητα να αλλαξω το χρωμα των υποτιτλων ενω οταν ειναι στα Ελληνικα οχι .
Επισης αν μεινει το player σε pause αρκετη ωρα κολλαει και δεν συνεχιζει την ταινια και συνερχεται μονο αν βγει απο την πριζα .
Ακομη σε αρχεια στα 60fps το autofps δεν κλειδωνει στα 60hz αλλα στα 50hz .
Τελος αν δω ταινια με ηχο dts-hd και μετα βαλω καποια με ac3 συνηθως δεν εχω ηχο , και χρειαζεται να σβησει το μηχανημα και να ξανανοιξει για να παιξει σωστα .

Παντως για πρωτο firmware πιστευω οτι ειναι πολυ καλο και σταθερο .
και λυνετε αν σβησω το μηχανημα απο το τηλεχειριστηριο και το ξανανοιξω .