Crystal Audio MediaMatchbox

Αλλο ενα αρχειο στο οποιο το downmix δεν δουλευει .
Και παλι με Dolby True HD .

General
Unique ID : 189952008838976516838710527680143576816 (0x8EE76D1A429EB8F1AC6C1CBB05E24EF0)
Complete name : G:\Ironclad.2011.1080p.BluRay.TrueHD.5.1.x264.dxva-HDLiTE\Ironclad.2011.1080p.BluRay.TrueHD.5.1.x264.dxva-HDLiTE.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 10.6 GiB
Duration : 2h 0mn
Overall bit rate : 12.5 Mbps
Encoded date : UTC 2011-07-17 22:19:53
Writing application : mkvmerge v4.8.0 ('I Got The...') built on May 24 2011 03:12:58
Writing library : libebml v1.2.0 + libmatroska v1.1.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate mode : Variable
Nominal bit rate : 9 029 Kbps
Maximum bit rate : 50.0 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.182
Writing library : x264 core 115 r1995 c1e60b9
Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.10:0.10 / mixed_ref=1 / me_range=32 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-3 / threads=8 / sliced_threads=0 / slices=4 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=1 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=1 / weightp=0 / keyint=24 / keyint_min=2 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=27 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=9029 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=1 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=50000 / vbv_bufsize=58000 / nal_hrd=vbr / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.20
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio
ID : 2
Format : TrueHD
Codec ID : A_TRUEHD
Bit rate mode : Variable
Maximum bit rate : 4 737 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossless
Language : English

Παρακολουθώ το Thread εδω και πάρα πολύ καιρό και τελικά αποφάσισα να μπω κι εγώ στην ομάδα.

Ως κάτοχος του Crystal Audio HD ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος και γι'αυτό αποφάσισα να αγορά το MediaMatchBox.

Η γνώμη μου είναι ότι η ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι υποδεέστερη. Το βύσμα AV στο πίσω μέρος δεν εφαρμόζει σωστά. Πρέπει να το τραβήξεις λίγο έξω από την υποδοχή για να δεις σήμα στη τηλεόραση πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο! Επίσης το βύσμα του ρεύματος δεν κουμπώνει καλά με αποτέλεσμα να βγαίνει εύκολα.

Εγώ προσωπικά θα επικοινωνήσω με την εταιρία για αντικατάσταση.

Σαν media player δεν μπορώ να πώ ακόμα γιατί δεν έχω δει όλες τις δυνατότητες του.

Εγώ πάντως όταν το δοκίμασα (το πήρε φίλος και είχα την περιέργεια να το δω) το βύσμα του ρεύματος δεν είχε κανένα πρόβλημα. Για το AV βύσμα δε μπορώ να πω, καθώς το σύνδεσα με hdmi (όπως και οι περισσότεροι υποθέτω).

Ωραίο μηχανάκι πάντως, αν δεν είχα άλλα 3 mediaplayer ήδη, θα το χτύπαγα άνετα. :firstprize:

Συμφωνώ μαζί σου. Ως μηχάνημα είναι πάρα πολύ καλό.
Απλώς η ποιότητα κατασκευης και κάποιες αστοχίες χαλάνε τη γενική εικόνα.
Βέβαια αυτή είναι προσωπική άποψη. Πάντως αν δοκιμάσεις με καλώδιο AV θα δείς τι εννοώ.

Πάντως θα ήταν καλό να γνωρίσουμε αν το πρόβλημα με την επαφή του AV το έχουν κι άλλοι εκτός από εμένα.

Last edited:
Το έχω αναφέρει κι εγώ στο post #147, αλλά επειδή χρησιμοποίησα καλώδιο που είχα σε άλλη συσκευή, περιμένω να μου στείλει η CA το δικό της για να δώ τι γίνεται. Αν και με το δικό τους πρέπει να κάνεις το ίδιο και να ψάχνεις σε ποιό σημείο κάνει σωστή επαφή το jack, νομίζω οτι θα δημιουργεί πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί - δεδομένου οτι η φορητότητα/μέγεθος του player διαφημίζεται ως το μεγάλο του πλεονέκτημα απο την εταιρεία.

Last edited:
Το καλώδιο που χρησιμοποιησα ήρθε μαζι με τον media player. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με ελαττωματική παρτίδα.

Προσωπικά και εγώ πιστεύω πως το συγκεκριμένο μοντέλο υστερεί σε σχέση με το pico σε ποιότητα κατασκευής. Το θέμα με το βύσμα της παροχής ρεύματος είναι κάτι μου μου "έκατσε" άσχημα. Ένα άλλο ελάττωμα (κατά τη δική μου άποψη) είναι ότι ενώ παίζει πιο πολλά formats εικόνας δεν μου παίζει κάποια wmv με κάποια κωδικοποίηση που δεν γνωρίζω να την αναφέρω, αλλά αυτά είναι λίγα και δεν παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Τέλος ισχύει το ερώτημά μου σε σχέση με τον ήχο dts που έχω αναφέρει πιο πάνω και θα περιμένω μετά το άνοιγμα της εταιρείας κάποια απάντηση. Κατά τα άλλα όλα είναι ένα βήμα πιο μπροστά ειδικά στο θέμα χειριστηρίου και μενού.

Last edited:
Πλήρη απογοήτευση.

Ο ήχος αναπαραγωγής με το AV είναι μονοφωνικός και παίζει μόνο το ένα ηχείο. Είναι αδύνατο να πετύχεις τη σωστή θέση του βύσματος και να ακούς κανονικά τον ήχο. Με HDMI καλώδιο δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Στις διακοπές -όπου και με ενδιαφέρει η χρήση του- δεν έχεις πάντα τηλεόραση που να έχει HDMI έξοδο.

Τη Δευτέρα το πρωϊ το επιστρέφω στο E-shop απ'οπου και το αγόρασα.

Θα περιμένω μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα και μετά ίσως το αγοράσω ξανά. Θα έλεγα να τσεκάρετε όλοι την AV σύνδεση και να μην επαναπαύεσται στη χρήση του HDMI μόνο.

Μόλις δοκίμασα και ένα mp3. Ο ήχος είναι μονοφωνικός (από το ένα ηχείο μόνο).
Επαναλαμβάνω το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο με την AV σύνδεση (RCA) όχι με το HDMI καλώδιο.

Τελικά το επέστρεψα πίσω στο e-shop.
Θα παρακολουθώ το Thread για να δω αν το πρόβλημα ήταν "μικρής" ή "μεγάλης" έκτασης και όταν οριμάσει το προϊόν τότε ίσως το ξαναγοράσω.

Καλησπέρα σε όλους! -bye-

Μόλις σήμερα επιστρέψαμε από τις διακοπές μας! Ελπίζουμε και εσείς να περάσατε καλά! :cool:

Ως προς το καλώδιο αναλογικής σύνδεσης και την αντίστοιχη έξοδο του MediaMatchBox θα πρέπει να τονίσουμε πως το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά στο καλώδιο (και ειδικά στο βύσμα minijack) και όχι στην έξοδο του player.

Τα σημεία επαφής των minijack (φαίνονται από τις μικρές μαύρες γραμμές) δεν είναι τα ίδια σε όλα τα βύσματα αυτού του τύπου. Οι διαφορές λοιπόν της απόστασης ανάμεσα στις επαφές (ακόμη και σε επίπεδο χιλιοστού) δημιουργούν όλο το πρόβλημα που περιγράφετε.

Όσοι από εσάς έτυχε να λάβετε και το καλώδιο σε μερικά από MediaMatchBox που παραλάβαμε, σημειώστε πως δεν λειτουργεί σωστά. Τα δείγματα του σωστού καλωδίου που έπρεπε από την αρχή να βρίσκεται στη συσκευασία, μας ήρθαν σήμερα και δοκιμάστηκαν άμεσα. Η δοκιμή έδειξε πως λειτουργούν άψογα! :a0210:

Αναμείνατε λοιπόν την παραλαβή των νέων καλωδίων, τα οποία θα μπορούμε να σας προμηθεύσουμε από την ερχόμενη εβδομάδα. Παρακολουθήστε το thread για τη σχετική ανακοίνωση διαθεσιμότητας!

Σε προηγούμενο post υπάρχει αναφορά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιδήποτε AV καλώδιο

Στις δοκιμές που έκανα δοκίμασα 4 διαφορετικά καλώδια AV και στα τρία είχε την ίδια συμπεριφορά.

Το πρώτο ήταν από το crystal audio picoHD
Το δεύτερο από ένα WD tv live
Το τρίτο από μία video camera
και το τελευταίο αυτό που έρχετε μαζι με το MediaMatchBox.

Όλα έπαιζαν στις 3 πρώτες συσκευές, κανένα δεν έπαιζε στο MediaMatchBox

Μήπως το συγκεκριμένο καλώδιο είναι ειδική "πατέντα" της Crystal Audio?

Ευχαριστώ

Σε προηγούμενο post υπάρχει αναφορά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιδήποτε AV καλώδιο

Στις δοκιμές που έκανα δοκίμασα 4 διαφορετικά καλώδια AV και στα τρία είχε την ίδια συμπεριφορά.

Το πρώτο ήταν από το crystal audio picoHD
Το δεύτερο από ένα WD tv live
Το τρίτο από μία video camera
και το τελευταίο αυτό που έρχετε μαζι με το MediaMatchBox.

Όλα έπαιζαν στις 3 πρώτες συσκευές, κανένα δεν έπαιζε στο MediaMatchBox

Μήπως το συγκεκριμένο καλώδιο είναι ειδική "πατέντα" της Crystal Audio?

Ευχαριστώ

Καλησπέρα snikolo! :smile:

Πράγματι είχαμε πει πως ως προσωρινή λύση, είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει σωστά ένα καλώδιο τύπου βιντεοκάμερας, χωρίς όμως να εγγυηθούμε 100% για τη λειτουργία του. Κάποιοι έτυχε να έχουν ή να αγοράσουν ένα καλώδιο το οποίο λειτούργησε σωστά, ενώ κάποιοι άλλοι αντιμετώπισαν πρόβλημα, το οποίο οφείλεται αμιγώς στον τρόπο κατασκευής του βύσματος minijack και τη θέση των επαφών του.

Το καλώδιο που περιμένουμε έχει σχεδιαστεί ακριβώς για χρήση με την επαφή της εξόδου AV του MediaMatchBox και άρα το βύσμα minijack είναι «κομμένο» και «ραμμένο» στα μέτρα της...:a0210:

-bye-

Επειδή μάλλον εδώ είναι το σωστό thread...

Έχει κανένα θέμα με σκληρούς δίσκους χωρίς καλώδιο τροφοδοσίας? Δίνει αρκετό ρεύμα στο USB?

Καλο θα ηταν να δει η εταιρια και το θεμα downmix dolby true hd το οποιο δεν παιζει .

Επειδή μάλλον εδώ είναι το σωστό thread...

Έχει κανένα θέμα με σκληρούς δίσκους χωρίς καλώδιο τροφοδοσίας? Δίνει αρκετό ρεύμα στο USB?

Εγώ το δούλεψα με έναν WD passport 320 GB χωρίς κανένα πρόβλημα - το μόνο που παρατήρησα είναι οτι όταν κλείνεις το player, το φώτάκι στο σκληρό μένει αναμμένο, που σημαίνει οτι εξακολουθεί να παίρνει ρεύμα. Νομίζω οτι η εταιρεία θα πρέπει να το διορθώσει αυτό στο μέλλον, έτσι ώστε όταν κλείνει το player να σταματάει κι η παροχή ρεύματος στη θύρα USB.

...το μόνο που παρατήρησα είναι οτι όταν κλείνεις το player, το φώτάκι στο σκληρό μένει αναμμένο, που σημαίνει οτι εξακολουθεί να παίρνει ρεύμα. Νομίζω οτι η εταιρεία θα πρέπει να το διορθώσει αυτό στο μέλλον, έτσι ώστε όταν κλείνει το player να σταματάει κι η παροχή ρεύματος στη θύρα USB.

Δηλαδή, από προδιαγραφές/ σχεδιασμού του, δεν σβήνει τον σκληρό δίσκο και πρέπει επιπρόσθετα να τον αποσυνδέσεις;

Νομίζω οτι αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα είναι το καλύτερο - αν και διάβασα στο review από κάποιον άλλον οτι δίσκος με εξωτερική τροφοδοσία σβήνει τελείως. 'Ισως ο Crystal druid να μπορεί να μας διαφωτίσει επ'αυτού.