Crystal Audio MediaMatchbox

παιδια καλημερα!!
εχετε παρατηρησει καποιο θεμα με τους υποτιτλους?σε φοντο εντονου φως ειναι δυσαναγνωστοι...μηπως θα επρεπε να γινουν πιο bold οι υποτιτλοι και το μαυρο περιγραμα γυρω απο το καθε γραμα να γινει λιγο πιο εντονο?

Re: Απάντηση: Crystal Audio MediaMatchbox

παιδια καλημερα!!
εχετε παρατηρησει καποιο θεμα με τους υποτιτλους?σε φοντο εντονου φως ειναι δυσαναγνωστοι...μηπως θα επρεπε να γινουν πιο bold οι υποτιτλοι και το μαυρο περιγραμα γυρω απο το καθε γραμα να γινει λιγο πιο εντονο?
Εχεις δικιο.. μπορεις να τους αλλαξεις χρωμα (κιτρινο) η να τους μεγαλωσεις, αλλα και παλι σε φοντο εντονου φως ειναι δυσαναγνωστοι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Crystal Audio MediaMatchbox

ειναι ενα απο τα ελαχιστα σχεδον μηδαμηνα προβληματα του matchbox... αλλα ειναι αρκςτα σημαντικο...δεν ξερω αν μποορει να το διορθωσει το τεχνικο τμημα..γιατι μια γρηγορη ερευνα που εκανα οσα media player φορανε το τσιπακι realtek 1055 (εννοειτε εχουν το ιδιο μενου) το θεμα και εκει υπαρχει...

Δεν εκανα καμια ιδαιτερη ρυθμιση απλα επελεξα RAW ,σε λιγο θα σου πω αν ειναι ο 506 η οχι γιατι βλεπει ταινια τωρα η κορη μου

Έχεις δηλ. τον 506? και ναι έκανες κάποια ρύθμιση σε αυτόν όταν το συνέδεσες με hdmi ή το είδε απευθείας?
Ευχαριστώ..

Ρυμισεις Ηχου >Hdmi Εξοδος> LPCM & RAW
Το 506 που αναφερεις δεν το ειδα καπου ,ουτε στην εκδοση λογισμικου ουτε στο κουτακι του

Ρυμισεις Ηχου >Hdmi Εξοδος> LPCM & RAW
Το 506 που αναφερεις δεν το ειδα καπου ,ουτε στην εκδοση λογισμικου ουτε στο κουτακι του
Το 506 είναι το μοντέλο του ενισχυτή ONKYO που το έχει συνδέσει.

Το 506 είναι το μοντέλο του ενισχυτή ONKYO που το έχει συνδέσει.

Χαχα λεω κι εγω ..οπως και να'χει ο matchbox εχει την επιλογη που λεμε ,γιατι αυτο ρωτησε στο 279 ποστ ο φιλος eemix

Χαχα λεω κι εγω ..οπως και να'χει ο matchbox εχει την επιλογη που λεμε ,γιατι αυτο ρωτησε στο 279 ποστ ο φιλος eemix

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τώρα θα πρέπει να το φέρω στο δικό μου ενισχυτή για να δω τι τελικά συμβαίνει. Γιατί ενώ θα έπρεπε να είναι Plug n' play έφαγα καμιά ώρα προσπαθώντας να δω αν είναι θέμα ρύθμισης του ONKYO. Τι να πω, μακάρι να φταίει το συγκεκριμένο matchbox παρά ο ενισχυτής.

Διαβάζοντας τα σχόλια και τις εντυπώσεις των κατόχων, διαπίστωσα μιά μερίδα "απαιτητικών" που θέλουν οπωσδήποτε από ένα μηχανάκι σαν αυτό να κάνει "παπάδες"! Είναι να αναρωτιέται κάποιος, πώς ένας κάτοχος ενός ακριβού home cinema να ζητάει από αυτό το μηχανάκι των 70 ευρώ (που ίσως και να έπρεπε να είναι λιγάκι φθηνότερο ένεκα "κρίσης") που κατασκευάστηκε με στόχο την φορητότητα και δυνατότητα ανάγνωσης ήχου-εικόνας πολλών format για "απλή χρήση", να θέλετε να έχει δυνατότητες ψηφιακού ήχου ενός hign-end media player!!!! Ας είμαστε λιγάκι σοβαροί!!!!

Αν φίλε "απαιτητικέ" δώσεις ένα χιλιάρικο για ένα τέτοιο home cinema, δώσε και άλλα δύο-τρία κατοστάρικα για ένα ανώτερο ποιοτικά media player και ένα MONSTER καλώδιο για να είμαστε και σωστοί και για να τα έχεις όλα στο "μέγιστο"!!!!!

Από την πλευρά μου, ζύγισα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μηχάνημα αυτό, είδα και μερικά άλλα media player της κατηγορίας του στην "πιάτσα" που παίζουν 3D 1080p εικόνα και ήχο π.χ. Dolby HD και διαπίστωσα ότι αυτό εδώ, "αξίζει τα λεφτά του". Δεν είναι ολοκληρωμένο και σίγουρα του λείπουν ορισμένα features. Όμως, ας είμαστε προσγειωμένοι....

Έχω μιά απορία από τους χρήστες του, δοκίμασαν αρκετά 1080p mkv αρχεία, ίσως και 3D, με μέγεθος πάνω από 15-25GB και να παίζει από θύρα USB 2.0 χωρίς να "κολλάει" ή να "κλωτσάει" η ταινία? Υπάρχει επιβεβαίωση από τη μέχρι σήμερα χρήση ή είναι η γνώμη σας?

Πιστεύω ότι μιά e-SATA θύρα θα ήταν πιό ασφαλής για τη διακίνηση μεγάλων αρχείων, αλλά δεν θέλω να μπω και εγώ στη λίστα των "απαιτητικών"...που όπως βλέπω αυξάνει....ή μήπως η CA θα πρέπει να ετοιμάζει σιγά-σιγά το επόμενο μοντέλο της? Τόσα άκουσε εδώ!!!!

Εγώ το μόνο πρόβλημα που έχω δει στο μηχανάκι στο 1,5 μήνα που το έχω , και δε κατάφερα να το λύσω με τίποτα είναι μόνο στα αρχεία dvd iso ( BD iso δεν έχω δοκιμάσει ), και κάνει τα εξής :
- κολήματα στη ταινία κάθε 15 με 20 λεπτά περίπου για 1 με 1,5 δευτερόλεπτο
- Μια ή δύο φορές, μετά από καμιά ώρα που έπαιζε η ταινία, κόλησε τελείως και δεν έπαιζε με τίποτα, και έπρεπε να το κλείσω τελείως και μετά πάλι να το ανοίξω για να επανέλθει. Αυτό όμως δε το πάιρνω και πολύ σοβαρά, γιατί όπως είπα 1-2 φορές το έκανε, οπότε μπορεί να ήταν και τυχαίο.
- Εάν θέλεις να προχωρήσεις μπροστά γρήγορα τη ταινία, μόνο μέχρι το χ2 , γιατί αν το πας στο χ4 και πάνω, πηδάει το κεφάλαιο ολόκληρο.
- Εάν θέλεις να πας πίσω τη ταινία στο γρήγορο, δεν ισχύει το παραπάνω, αλλά αν την πας πίσω για μισό λεπτό συνεχόμενα στο χ32 ταχύτητα, τότε 2 στις 3 φορές θα κολήσει, και πρέπει να το κλείσεις τελείως το μηχάνημα και μετά να το ξαναανοίξεις.
Ξαναλέω αυτά διαπίστωσα εγώ, μετά από πολλές δοκιμές σε πολλά αρχεία, και μόνο στα DVD ISO.
Κατά τα άλλα, το μηχάνημα για τα λεφτά του είναι πάρα πολύ καλό.

έκανα την υπέρβαση μέσα στις γιορτές και είπα να επενδύσω 70 ευρώ μιας και δεν είναι καθόλου εύκολο να βγαίνει έξω κάποιος πια.
δεν έχω ούτε home cinema , ούτε καν επίπεδη τηλεόραση .
μου έχει χαρίσει θείος μου μια κορυφαία crt όπου όμως ακόμα και με αυτή έχω πολύ καλύτερη εικόνα από το MMB από ότι με το αναλογικό σήμα των τηλεοπτικών καναλιών.

με βάση αυτά τα κριτήρια είμαι υπέρευχαριστημένος από την αγορά -εκτός από δυο σημεία .
το ένα αφορά το να μην κολλάει το μηχανηματάκι αν το βάλω σε παύση για πάνω από πέντε δεύτερα
και το άλλο αφορά το να μπορώ να επιλέγω μόνος μου υπότιτλους για κάθε αρχείο βίντεο και να μην χρειάζεται να έχουν το ίδιο όνομα.

και είμαι περίεργος πόσο δύσκολο είναι να γράψουνε νέο firmware ,
αν όχι για το δεύτερο αίτημα μου , που αφορά νέο ferature αλλά τουλάχιστον για το πρώτο που αφορά σωστό γραψιμό του ήδη υπάρχοντος μενού.

καμιά ελπίδα έχουμε να δούμε λοιπόν νέο firmware σύντομα ή όντως το έχουν παρατήσει για να αγοράσουμε το νέο μοντέλο όταν το παρουσιάσουνε ;

Leonid, δες την απάντηση #276

Σημερα αγοραστηκε κι επαιξε αμεσως ,πολυ καλο χαιρομαι πραγματικα που ειναι Ελληνικο αλλα σιγουρα μπορει να γινει καλυτερο με καποια αναβαθμιση που περιεργως δεν εχει εμφανιστει ακομη..
Το μονο θεματακι ειναι η καποια καθυστερηση στο τηλεκοντρολ οταν ανοιγει με εξωτερικο δισκο συνδεδεμενο που ειναι κι αυτο κατανοητο αν ο δισκος περιεχει τα χψ Gb's
Δεν πρέπει να είναι ελληνικό...

έκανα την υπέρβαση μέσα στις γιορτές και είπα να επενδύσω 70 ευρώ μιας και δεν είναι καθόλου εύκολο να βγαίνει έξω κάποιος πια.
δεν έχω ούτε home cinema , ούτε καν επίπεδη τηλεόραση .
μου έχει χαρίσει θείος μου μια κορυφαία crt όπου όμως ακόμα και με αυτή έχω πολύ καλύτερη εικόνα από το MMB από ότι με το αναλογικό σήμα των τηλεοπτικών καναλιών.

με βάση αυτά τα κριτήρια είμαι υπέρευχαριστημένος από την αγορά -εκτός από δυο σημεία .
το ένα αφορά το να μην κολλάει το μηχανηματάκι αν το βάλω σε παύση για πάνω από πέντε δεύτερα
και το άλλο αφορά το να μπορώ να επιλέγω μόνος μου υπότιτλους για κάθε αρχείο βίντεο και να μην χρειάζεται να έχουν το ίδιο όνομα.

και είμαι περίεργος πόσο δύσκολο είναι να γράψουνε νέο firmware ,
αν όχι για το δεύτερο αίτημα μου , που αφορά νέο ferature αλλά τουλάχιστον για το πρώτο που αφορά σωστό γραψιμό του ήδη υπάρχοντος μενού.

καμιά ελπίδα έχουμε να δούμε λοιπόν νέο firmware σύντομα ή όντως το έχουν παρατήσει για να αγοράσουμε το νέο μοντέλο όταν το παρουσιάσουνε ;

Leonid, δες την απάντηση #276

Την έχω δει την απάντηση, και έχω δοκιμάσει τα πάντα, και όχι σε μιά μόνο τηλεόραση, και όλους τους συνδιασμούς. Δυστυχώς το δικό μου μηχανάκι κάνει αυτό που περιγράφω παραπάνω και δεν μπορώ να το διορθόσω με τίποτα.
Αλήθεια σε κανένα άλλον δε το κάνει; ( υπενθιμίζω μου το κάνει μόνο σε αρχεία dvd iso, πουθενά αλλού ).

φιλε "leonid" δε φαινεται να εχουν αλλοι ιδια προβληματα.
εχεις επικοινωνησει με την εταιρεια?

κι εγω ψαχνομαι για media player αφου ο ενσωματωμενος της tv μου(PANASONIC 50UT30E) φαινεται μαλλον αδυνατος!
σε αρχεια .mkv παρουσιαζει "πιξελισματα" ή "artifacts" νομιζω τα αναφερουν, σε συγκεκριμενα πλανα.
κι επισης για να καλυψω ισως και τον "ekkli", οταν φτιαχνω το .mkv αρχειο απο ενα .avi κι ενα .srt με τη βοηθεια του "mkvmerge" ΔΕΝ το παιζει καν!

θα ηθελα λοιπον αν γνωριζει καποιος χρηστης του matchbox να επιβεβαιωσει αν θα με καλυψει στα παραπανω!

εγω παιδια το εχω κανα 4αμηνο και φυσικα παιζει τα παντα το μηχανακι!!!εχω βεβαια και εγω τα θεματακια μου,αλλά οταν επικοινωνησα με την εταιρια μου ειπαν πως θελει αναβαθμιση firmware και οτι πρεπει να το στειλω Αθηνα(ειμαι απο Πυργο)αλλα επειδη δε θελω να μεινω χωρις ταινια ουτε μια μερα,οταν θα ανεβω θα το παω ο οδιος να το παρω επιτοπου.εγω το θεμα που εχω ειναι πως ενω σβηνω το mmb,αν αλλαξω καναλι στην τηλεωραση αυτο ξαναναβει!!!οποτε οταν το σβηνω το βγαζω και απο την πριζα!αυτο ειναι που με χαλαει λιγο αλλα οπως ειπαμε θελει αναβαθμιση.αρχεια που βλεπω εγω ειναι τα γνωστα mkv,avi,mp4.δεν βλεπω iso.εχω παρατηρησει οτι δεν διαβαζει wmv.το εχεται και εσεις αυτο ή ενα θεμα αναβαθμισης?αυτα απο μενα.τα λεφτα του τα αξιζει με το παραπανω!

Last edited:
εγω παιδια το εχω κανα 4αμηνο και φυσικα παιζει τα παντα το μηχανακι!!!εχω βεβαια και εγω τα θεματακια μου,αλλά οταν επικοινωνησα με την εταιρια μου ειπαν πως θελει αναβαθμιση firmware και οτι πρεπει να το στειλω Αθηνα(ειμαι απο Πυργο)αλλα επειδη δε θελω να μεινω χωρις ταινια ουτε μια μερα,οταν θα ανεβω θα το παω ο οδιος να το παρω επιτοπου.εγω το θεμα που εχω ειναι πως ενω σβηνω το mmb,αν αλλαξω καναλι στην τηλεωραση αυτο ξαναναβει!!!οποτε οταν το σβηνω το βγαζω και απο την πριζα!αυτο ειναι που με χαλαει λιγο αλλα οπως ειπαμε θελει αναβαθμιση.αρχεια που βλεπω εγω ειναι τα γνωστα mkv,avi,mp4.δεν βλεπω iso.εχω παρατηρησει οτι δεν διαβαζει wmv.το εχεται και εσεις αυτο ή ενα θεμα αναβαθμισης?αυτα απο μενα.τα λεφτα του τα αξιζει με το παραπανω!
Ουτε και εμένα δε παίζει wmv.
Καλά γιατί πρέπει να πάει εκεί το μηχανάκι για αναβάθμιση, μέσω ιντερνετ γιατί δε βάζουν το update , ή firmware, ή οπώς αλλιώς λέγεται; Και εγώ που μένω Αθήνα δε μου είναι έυκολο από εκεί που μένω να πάω στα γραφεία τους. Δε το καταλαβαίνω αυτό, ας μας το εξηγήσει κάποιος από τα παιδιά που είναι από την εταιρεία και έχουν ποστάρει εδώ μέσα άλλες φορές.

Ουτε και εμένα δε παίζει wmv.
Καλά γιατί πρέπει να πάει εκεί το μηχανάκι για αναβάθμιση, μέσω ιντερνετ γιατί δε βάζουν το update , ή firmware, ή οπώς αλλιώς λέγεται; Και εγώ που μένω Αθήνα δε μου είναι έυκολο από εκεί που μένω να πάω στα γραφεία τους. Δε το καταλαβαίνω αυτό, ας μας το εξηγήσει κάποιος από τα παιδιά που είναι από την εταιρεία και έχουν ποστάρει εδώ μέσα άλλες φορές.

Καλησπέρα Leonid! :smile:

Πράγματι υπάρχει ένα firmware που εγκαθιστούμε στα MediaMatchBox πελατών που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα, όπως π.χ. αυτό με τα τηλεχειριστήρια.

Ο λόγος όμως για τον οποίο δεν διαθέτουμε το σχετικό firmware ελεύθερα είναι γιατί έχουμε διαπιστώσει πως σε κάποια MediaMatchBox παρουσίασε πρόβλημα και ενδέχεται να κολλήσει το Player κατά τη διαδικασία. Για το λόγο αυτό και για να αποφύγουμε προβλήματα με κολλημένα ΜΜΒΟΧ και παραπονεμένους κάποιους από εσάς, κάνουμε εμείς οι ίδιοι τη διαδικασία της αναβάθμισης ώστε να έχουμε πλήρη ευθύνη αν πάθει κάτι το μηχανάκι. Έτσι, ο πελάτης δεν θα ψάχνει να βρει το δίκιο του και δεν θα μείνει χωρίς MediaMatchBox, ότι κι αν συμβεί! :rolleyes:

-bye-

Με τους υποτιτλους κανατε κατι παιδια?το γνωστο θεμα που δεν ειναι αρκετα εντονοι..και υπαρχει δυσκολια στην αναγνωση τους σε σκηνες εντονου φωτισμου..αναμενουμε καποιο firmware?γιαστι η αληθεια ειανι οτι ειναι λιγο σπαστικο να μην μπορεισ να αναγνωσεις καλα τους υποτλους

Re: Απάντηση: Crystal Audio MediaMatchbox

Με τους υποτιτλους κανατε κατι παιδια?το γνωστο θεμα που δεν ειναι αρκετα εντονοι..και υπαρχει δυσκολια στην αναγνωση τους σε σκηνες εντονου φωτισμου..αναμενουμε καποιο firmware?γιαστι η αληθεια ειανι οτι ειναι λιγο σπαστικο να μην μπορεισ να αναγνωσεις καλα τους υποτλους

Καλημέρα mitsargos! :smile:

Το feedback που έχω από τους Μηχανικούς μας είναι πως - τουλάχιστον προς το παρόν - δεν έχουμε κάποια λύση επάνω στο θέμα. :confused:
Δεν θα πάψουμε όμως να αναζητούμε τη βελτίωση του εν λόγω χαρακτηριστικού. Η μόνη άμεση εναλλακτική σε περιπτώσεις δυσκολίας στην ανάγνωση των υπότιτλων, είναι η αλλαγή του χρώματός τους, μέσω της αντίστοιχης ρύθμισης.

-bye-