Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Πριν 2-3 μέρες απέκτησε τον συγκεκριμένο δέκτη ένας φίλος, και είναι πολύ ευχαριστημένος. Τον βοήθησα να περάσει και το νέο firmware, και όλα παίζουν εξαιρετικά (το "κόλλημα" στην αλλαγή των καναλιών διαρκεί απειροελάχιστα, ο χρόνος αλλαγής καναλιών είναι γενικά μικρός, οι υπότιτλοι είναι μεγάλοι, κτλ).

Όσο για το τηλεχειριστήριο, είναι όπως όλα τα τηλεχειριστήρια αυτής της κατηγορίας (δηλαδή μέτριο ως κακό). Θα έλεγα μάλιστα ότι τα κουμπιά του είναι χειρότερα από το μέσο όρο, διότι είναι υπερβολικά μικρά.

Η λύση που βρήκαμε με το φίλο ήταν να αγοράσει το silvercrest πολυτηλεχειριστήριο, το οποίο έχει καλή αίσθηση, όμορφη σχεδίαση, αλλά...μας δυσκολεύει λίγο: Δεν είχε έτοιμο κωδικό ούτε για τον Crystal Audio Micro-HD, ούτε για την παλιά -CRT- τηλεόραση του φίλου (μάρκας SIEMENS).

Τέλος πάντων, με φώναξε για να τον βοηθήσω, και κάνοντας μια αυτόματη αναζήτηση κωδικού, το τηλεχειριστήριο βρήκε τη σωστή ρύθμιση για την τηλεόραση. Δυστυχώς ΔΕΝ βρήκε κάτι αντίστοιχο για τον Crystal Audio, οπότε αναγκάστηκα να του κάνω "χειροκίνητη" ρύθμιση των πλήκτρων (ένα-ένα πλήκτρο, μέσω του αυθεντικού τηλεχειριστήριου της συσκευής).

Το πρόβλημα τώρα είναι το εξής: Ναι μεν όλα είναι ρυθμισμένα, αλλά δεν κατάφερα να βρω τρόπο να πάτάω μόνο ένα κουμπί και να ανοίγει (ή να κλείνει) ταυτόχρονα η τηλεόραση και ο αποκωδικοποιητής. Ούτε με το all off κουμπί του silvercrest τα κατάφερα, ούτε κατάφερα να προγραμματίσω το macro.

Ξέρει κανένας να βοηθήσει; (ίσως πχ να υπάρχει κάποιος έτοιμος κωδικός για τον Crystal Audio που να μου διέφυγε, ή ίσως να κάνω κ´τι λάθος στον προγραμματισμό του macro, οπότε αν ξέρει κάποιος, ας περιγράψει λιγάκι αναλυτικά step-by-step την διαδικασία).

Ευχαριστώ

Θα ήθελα να συνδέσω τον micro hd με projector που διαθέτει μόνο component και όχι hdmi είσοδο. Θα λειτουργήσει άραγε απλό καλώδιο hdmi analog to component (πχ http://www.ebay.com/itm/G5670-NEW-H...t=Video_Games_Accessories&hash=item4160179081) ή χρειάζεται digital to analog converter?

Καλησπέρα lazaris!

Το καλώδιο στο οποίο παραπέμπεις, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Θα χρειαστείς σοβαρό μετατροπέα από HDMI σε Component, όπως π.χ. της Geffen ή αντίστοιχο προϊόν άλλης εταιρίας.

-bye-

Εμένα πάντως όταν αλλάζω κανάλι αυτό το "πάγωμα" που περιέγραψαν και άλλοι, διαρκεί το πολύ μισό δευτερόλεπτο. Σε καμία περίπτωση 1-2sec που ανέφεραν. Ίσως να έχει να κάνει με την ποιότητα και την ένταση του σήματος.

Καλησπέρα σε όλους! :smile:

Με αφορμή το σχετικό post, η απάντηση που ακολουθεί αφορά όλους εσάς που αναφέρατε τη σχετική ιδιαιτερότητα.

Στην αναβάθμιση 611.12, προκειμένου να κάνουμε γρηγορότερη τη μετάβαση από κανάλι σε κανάλι, αφαιρέσαμε τη μαύρη οθόνη αναμονής και επιταχύναμε την απόκριση της μετάβασης.
Το φαινόμενο που αναφέρετε, είναι απόλυτα φυσιολογικό και έχει να κάνει με το "buffering" του σήματος.
Με απλά λόγια, κάποια πρώτα καρέ του εισερχόμενου σήματος βίντεο πρέπει να «περάσουν» στη μνήμη του κυκλώματος αποκωδικοποίησης, πριν αρχίσει η κανονική ροή της εικόνας.
Μάλιστα θα προσέξετε πως σε σταθμούς με κωδικοποίηση MPEG-2 (BBC, Deutsche Welle κ.λ.π) το φαινόμενο διαρκεί πολύ λιγότερο από ότι στα κανάλια MPEG-4, λόγω της απλούστερης (και πιο «ελαφριάς») κωδικοποίησης.

-bye-

Παιδια, αυτη η πλαστικουρα του κουτιου, δεν νομιζω να ζεστενεται και να "μυριζει" τωρα το καλοκαιρι?

Από Κωτσόβολο τον πήρα εγώ. Σίγουρα υπάρχει και αλλού

Νομίζω ο Κοτσόβολος τον έχει γύρω στα 38 ευρώ. Πάντως απο θέμα λήψης είναι πάρα πολύ καλός. Ενας προηγούμενος που είχα (TMP-3T) μου είχε σπάσει τα νεύρα με διακοπές στην εικόνα παρόλο που έχω πάρα πολύ καλή λήψη σήματος στην Ανω Γλυφάδα και με ολοκαίνουργιο σύστημα κεραίας-ενισχυτή στο κτίριο.

Με τον Micro-HD ουτε μια φορά δεν έχω διακοπή / σπασίματα στην εικόνα και η ενδειξη ποιότητας σήματος είναι καρφωμένη πάντα στο 100%.

Κάτοχος και εγώ του συγκεκριμένο δέκτη από Κωτσόβολο. Ευκολότατος συντονισμός out of the box ενώ η αναβάθμιση στο τελευταίο firmware έγινε πανεύκολα.
Δύο μικρές παρατηρησεις...
1. Ενώ έχω συνδεδεμένο τον δέκτη μεσω scart σε μία crt παρατηρώ ότι το κάδρο είναι ελαφρά μετατοπισμένο προς τα αριστερά.
Το έχει παρατηρήσει κάποιος; Μία ιδέα είναι, αλλά αρκετή ώστε να το δω. Δεν ξέρω εάν είναι θεμα software (firmware) ή hardware αλλά γίνεται αντιληπτό...
2. Κατά την παρακολούθηση ταινίας (με εξωτερικούς υπότιτλους) όταν αυξομειώνεις την ένταση το αντίστοιχο osd έχει lag (πότε εμφανίζεται πότε όχι).

Κατά τα άλλα θεωρώ τον δέκτη μία αξιόλογη αγορά και πόσο μάλιστα όταν προέρχεται από τον ελληνικό χώρο!!!

2. Κατά την παρακολούθηση ταινίας (με εξωτερικούς υπότιτλους) όταν αυξομειώνεις την ένταση το αντίστοιχο osd έχει lag (πότε εμφανίζεται πότε όχι).

Κατά τα άλλα θεωρώ τον δέκτη μία αξιόλογη αγορά και πόσο μάλιστα όταν προέρχεται από τον ελληνικό χώρο!!!

Το δεύτερο είναι φυσιολογικό. Ο δέκτης δεν μπορει να προβάλει ταυτόχρονα στη οθόνη και υπότιτλους και το γραφικό της έντασης ήχου.

Το δεύτερο είναι φυσιολογικό. Ο δέκτης δεν μπορει να προβάλει ταυτόχρονα στη οθόνη και υπότιτλους και το γραφικό της έντασης ήχου.

Δεν έχεις άδικο, φαντάστηκα ότι έχει να κάνει με το drawing απλά θεώρησα σκόπιμο να το αναφέρω.
Αυτό που με προβληματίζει βέβαια είναι το πρώτο που ανέφερα!
Ευχαριστώ για την απάντησή σου...

Μια CRT sony trinitron που έχω, έχει στο μενού της επιλογή "RGB center" και παίζοντας με αυτήν (τιμές +3 +2 +1 0 -1 -2 -3) μετατοπίζεις την εικόνα και την κεντράρεις. Ίσως το θέμα σου να έχει να κάνει με τη crt σου και όχι με τον Micro-HD.

Δύο προβληματάκια:

1. Πρόβλημα με το aspect ratio: Δεν διατηρείται ο λόγος πλευρών τόσο στην TV όσο και σε αρχεία video. Ελπίζω σ επόμενη αναβάθμιση να λυθεί. Εκτός και δεν έχω ρυθμίσει κάτι σωστά, οπότε όποιος το έχει λύσει ας ενημερώσει.
  2. Ο ήχος είναι χαμηλός σε σχέση με άλλες πηγές (έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο post). Δεν ξέρω αν είναι θέμα software (οπότε λύνεται) ή hardware. Συνήθως οι τηλεοράσεις έχουν κάποια λειτουργία "κανονικοποίησης" της στάθμης του ήχου και δεν δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Αν όμως συνδεθεί η έξοδος ήχου με ενισχυτή (stereo απλό από το line-out της TV), τότε η εναλλαγή πηγής απαιτεί ρύθμιση της έντασης του ήχου.

Η αναβάθμιση είναι όντως πολύ καλή και έχουν προστεθεί χαρακτηριστικά και δυνατότητες που διευκολύνουν τη ζωή του χρήστη. Τουλάχιστον να μην γκρινιάζουμε μόνο, αλλά να βλέπουμε και την θετική αντιμετώπιση της εταιρείας προς τους πελάτες της.

Μια CRT sony trinitron που έχω, έχει στο μενού της επιλογή "RGB center" και παίζοντας με αυτήν (τιμές +3 +2 +1 0 -1 -2 -3) μετατοπίζεις την εικόνα και την κεντράρεις. Ίσως το θέμα σου να έχει να κάνει με τη crt σου και όχι με τον Micro-HD.

Δυστυχώς δεν έχω τέτοια επιλογή στην crt. Εδώ να σημειώσω ότι η παρατήρησή μου αυτή έγινε σε αντιπαραβολή με άλλον δέκτη συνδεδεμένο στην ίδια tv. Με τον Micro έχω το κάδρο ελαφρώς μετατοπισμένο αριστερά...:stoned:

Το πρόβλημα τώρα είναι το εξής: Ναι μεν όλα είναι ρυθμισμένα, αλλά δεν κατάφερα να βρω τρόπο να πάτάω μόνο ένα κουμπί και να ανοίγει (ή να κλείνει) ταυτόχρονα η τηλεόραση και ο αποκωδικοποιητής. Ούτε με το all off κουμπί του silvercrest τα κατάφερα, ούτε κατάφερα να προγραμματίσω το macro.

Ξέρει κανένας να βοηθήσει; (ίσως πχ να υπάρχει κάποιος έτοιμος κωδικός για τον Crystal Audio που να μου διέφυγε, ή ίσως να κάνω κ´τι λάθος στον προγραμματισμό του macro, οπότε αν ξέρει κάποιος, ας περιγράψει λιγάκι αναλυτικά step-by-step την διαδικασία).

Ευχαριστώ

Σε μένα δουλεύουν και το All Off αλλά και οι μακροεντολές.
Για να δουλέψει το All off θα πρέπει και στις 2 συσκευές να έχει γίνει αντιστοίχιση του κουμπιού Power on/off στο Silvercrest. Και έτσι κρατώντας το πατημένο θα ανοίγουν και θα κλείνουν αντίστοιχα μαζί.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις μακροεντολές.
Ποιο αναλυτικά από το manual του Silvercrest δεν θα βρεις...
Δοκίμασε το έτσι και πες μας εάν δούλεψε ΕΔΩ.(για να είμαστε και ontopic)

Πέρασα από κοντά από Mediamarkt σήμερα και κοίταξα τους δέκτες. Δεν έχουν ουσιαστικά τίποτα.
Πουλάνε 50 τον Micro-HD! Πάνε καλά; 1000 φορές να τον παραγγείλεις από το σάιτ της Crystal και να τον έχεις στην πόρτα σου...

Και ήταν μια κυρία που πήγε να πάρει SD δέκτη από εκεί πιστεύοντας ότι θα ήταν φθηνό κατάστημα...

Κοντά είναι ο Κωτσόβολος. Εκείνοι δεν είχαν καν τιμή.

Έκανα την ίδια ερώτηση και σε άλλο thread αλλά με στείλανε εδώ..

Πως γίνεται να ταξινομήσω τα κανάλια με τη σειρά που θέλω εγώ στον micro HD; Τον έχω συνδεδεμένο στην HDMI της tv..