Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

Είναι τυχαίο ότι την βγάζετε στην γιορτή των ερωτευμένων ή τόσο πολύ μας αγαπάτε; :D

Χαχαχαχααααα! :D

Μπαααα... η ημερομηνία κυκλοφορίας της αναβάθμισης είναι εντελώς τυχαία! :silly: Αλλά το ότι σας αγαπάμε είναι γεγονός! :Banane0: Μακάρι να μπορούσαμε να σας προσφέρουμε και ακόμη περισσότερα στη συγκεκριμένη αναβάθμιση, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, ο Micro-HD έχει κάποια όρια... Η ευκολία όμως που προσθέτει το εν λόγω update είναι και κάτι που μας έχουν ζητήσει αρκετοί από εσάς και θα σας λύσει τα χέρια την κατάλληλη στιγμή! :a0210:

Να είστε καλά! -bye-

Ερωτήσεις σε όποιον δεν έκανε την αναβάθμιση:
1) Αν την ώρα που γράφει ο δέκτης πατηθεί το On/off (standby), σβήνει ακαριαία ή εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα;
2) Αν εμφανίζει πράσινη μπάρα όταν παίζει βιντεάκια από εδώ: www.divx.com/en/electronics/solutions/high-definition/divx-plus-hd/video
3) Αν μετά την αναβάθμιση διορθώνονται τα παραπάνω και το πρόβλημα να λέει στην ημερομηνία το όνομα της επόμενης ημέρας.

Μια ακόμα ερώτηση για την αναβάθμιση, για να επαληθεύσω μια υποψία για την συμβατότητα των firmware της Mstar:
Αν θα μπορούσε κάποιος που έχει το Seven.Pounds[2008]DvDrip-aXXo (701 MB (735500288 bytes)) να δει αν το παίζει ή όχι. Αν ισχύουν όσα υποπτεύομαι για την πλειοψηφία των διαθέσιμων firmware, δεν θα το παίξει.

Ερωτήσεις σε όποιον δεν έκανε την αναβάθμιση:
1) Αν την ώρα που γράφει ο δέκτης πατηθεί το On/off (standby), σβήνει ακαριαία ή εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα;
2) Αν εμφανίζει πράσινη μπάρα όταν παίζει βιντεάκια από εδώ: www.divx.com/en/electronics/solutions/high-definition/divx-plus-hd/video
3) Αν μετά την αναβάθμιση διορθώνονται τα παραπάνω και το πρόβλημα να λέει στην ημερομηνία το όνομα της επόμενης ημέρας.

2) Με το αρχικό fw παίζουν μια χαρά στον δικό μου.

Επισης έχω και ηχο (hdmi στην TV), ενω τα specs μιλάνε για "AAC 5.1 Surround" ήχο. Πως; Τι διαφορά έχει το AAC απο το AC3;

Μετα την αναβαθμιση εχει δοκιμασει κανεις το teletext ; Νομιζω οτι δεν μπορεις να μπεις στο TTX.

Μετα την αναβαθμιση εχει δοκιμασει κανεις το teletext ; Νομιζω οτι δεν μπορεις να μπεις στο TTX.

Δικο μου σφαλμα τελικα.Δεν ειχε προγραματιστει σωστα το νεο remote control.

BACK IN STOCK! :a0210:

Από σήμερα μπορείτε και πάλι να παραγγείλετε τους ψηφιακούς αποκωδικοποιητές Micro-HD και Micro-SD! Θα τους βρείτε άμεσα στο www.crystalaudio.gr, με τηλεφωνική παραγγελία στο 210 6134.767 και πολύ σύντομα, στα καταστήματα λιανικής!

-bye-

Απάντηση: Re: Crystal Audio Micro-HD

πηρα το micro-hd προχθες.ξερει κανεις αν ρυθμιζεται η μπαρα με τις πληροφοριες.θελω να το κανω να μενει λιγοτερα δευτερολεπτα στην οθονη

Απο τον MICRO-HD οταν ειναι standby ακουγεται καποιος ηχος που το βραδυ σε ησυχια ειναι ενοχλητικος.Εχει τυχει σε καποιον?

Μάλλον είναι θέμα τροφοδοτικού.
Πάρε ένα τηλέφωνο στα παιδιά στην εταιρία.
Παλιότερα θυμάμαι παρόμοιο πρόβλημα με τον CDVB-HD αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και υπευθηνότητα από την εταιρία.

Αν και είμαι λίγο off topic το ίδιο πρόβλημα εχω και εγω με εναν SD.Εχω κάνει τα πάντα αλλά το πρόβλημα παραμένει.Τελικά για να μην το ακούω τον βγάζω απο την πρίζα.

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά,

Αγόρασα τον Micro-HD και προσπαθώ ανεπιτυχώς να περάσω ήχο από το scart σε ηχεία. Η εικόνα περνάει μια χαρά από το HDMI σε monitor PC αλλά ο ήχος από το scart σε ηχεία PC (με line in) όχι. Δοκίμασα τα ηχεία σε παλαιότερο αποκωδικοποιητή MPEG4 (που έχει audio L R out) και παίζουν μια χαρά. Τελικά, μήπως όταν o Micro-HD προβάλει μέσω HDMI ο ήχος περνάει από εκεί και το Scart απενεργοποιείται? Έψαξα στο menu αλλά δεν βρίσκω κάποια επιλογή από που να περνάει ο ήχος.

Ευχαριστώ,

Θοδωρής.

Θοδωρή καλημέρα! :smile:

Δοκίμασε να θέσεις την έξοδο ήχου από "RAW" σε "PCM", στο αντίστοιχο υπομενού του αποκωδικοποιητή [ "ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" > Ψηφιακός Ήχος ]

-bye-

Γεια σου φίλε μου,

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το δοκίμασα αλλά χωρίς αποτέλεσμα δυστηχώς, ήχος από το scart όταν παίζει εικόνα στο HDMI δεν έρχεται. Δοκίμασα σκέτο το scart σε τηλεόραση και παίζει μια χαρά και η εικόνα και ο ήχος. Αντίστοιχα και το HDMI. Αλλά και τα 2 μαζί όχι (εικόνα στο HDMI καί ήχο από το scart δηλαδή).

Φιλικά,

Θοδωρής.

Λογικό αφού είναι δυό διαφορετικές εξόδοι εικόνας κ ήχου μαζί, όποτε είναι "either or".

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά,

Αγόρασα τον Micro-HD και προσπαθώ ανεπιτυχώς να περάσω ήχο από το scart σε ηχεία. Η εικόνα περνάει μια χαρά από το HDMI σε monitor PC αλλά ο ήχος από το scart σε ηχεία PC (με line in) όχι. Δοκίμασα τα ηχεία σε παλαιότερο αποκωδικοποιητή MPEG4 (που έχει audio L R out) και παίζουν μια χαρά. Τελικά, μήπως όταν o Micro-HD προβάλει μέσω HDMI ο ήχος περνάει από εκεί και το Scart απενεργοποιείται? Έψαξα στο menu αλλά δεν βρίσκω κάποια επιλογή από που να περνάει ο ήχος.

Ευχαριστώ,

Θοδωρής.

Ο αποκωδικοποιητής δεν γνωρίζει ποιά έξοδο χρησιμοποιείς, οπότε δεν απενεργοποιεί την scart.
Πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά στη διάταξη που χρησιμοποιείς για να μετατρέψεις το scart σε line in. Αν μπορείς, δοκίμασέ τη στον παλαιότερο δέκτη με τον οποίο δοκίμασες τα ηχεία.

Καλημέρα σε όλους. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω οταν γράφει από τα ψηφιακά κανάλια τι αρχεία παράγει (.avi, .ts) και αν υπάρχει μετά δυνατότητα επεξεργασίας των αρχείων αυτών (κόψιμο διαφημίσεων κλπ. - εννοείται με μεταφορά του αρχείου στον υπολογιστή).
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω η σύνδεση με scart τι ανάλυση βγάζει. Επειδή θα ήθελα να γράφω απ τα ψηφιακά σε full ανάλυση (όποια κι αν είναι αυτή, από 576 ως 1080 βλ. Eρτ HD) δεν ξέρω αν η σύνδεση scart υποστηρίζει αυτές τις αναλύσεις.
H τηλεόραση μου είναι SONY 24'' Full HD (24ex320) η οποία έχει μόνο 2 HDMI. Και οι δύο όμως είναι ήδη κατειλημμένες, η μία με PS3 και η άλλη με το MediaMatchBox (το οποίο λατρεύω!) κι έτσι η μόνη διαθέσιμη είναι η scart.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Scart = 576i

Συνεπώς στην έξοδο scart του δέκτη γίνεται υποβιβασμός του 1080i του ΕΡΤ HD σε 576i.

Απ' την άλλη βέβαια το HD δεν έχει και τόση αξία όταν μιλάμε για τηλεόραση 24". Για να αντιληφθείς τα πλεονεκτήματα της εικόνας υψηλής ευκρίνειας σε αυτή την τηλεόραση θα πρέπει να παρακολουθείς απ' το μισό μέτρο.

Καλημέρα σε όλους. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω οταν γράφει από τα ψηφιακά κανάλια τι αρχεία παράγει (.avi, .ts) και αν υπάρχει μετά δυνατότητα επεξεργασίας των αρχείων αυτών (κόψιμο διαφημίσεων κλπ. - εννοείται με μεταφορά του αρχείου στον υπολογιστή).
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω η σύνδεση με scart τι ανάλυση βγάζει. Επειδή θα ήθελα να γράφω απ τα ψηφιακά σε full ανάλυση (όποια κι αν είναι αυτή, από 576 ως 1080 βλ. Eρτ HD) δεν ξέρω αν η σύνδεση scart υποστηρίζει αυτές τις αναλύσεις.
H τηλεόραση μου είναι SONY 24'' Full HD (24ex320) η οποία έχει μόνο 2 HDMI. Και οι δύο όμως είναι ήδη κατειλημμένες, η μία με PS3 και η άλλη με το MediaMatchBox (το οποίο λατρεύω!) κι έτσι η μόνη διαθέσιμη είναι η scart.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα κι από εμένα! :smile:

Ο Micro-HD παράγει αρχεία .ts. Αν μπορείς να τα επεξεργαστείς με κατάλληλο πρόγραμμα στο υπολογιστή σου, έχει καλώς! :BDBDG54:

Όσο για τη σύνδεση Scart - όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο φίλτατος kblachos - η έξοδος εικόνας είναι σταθερά στις 576 γραμμές (PAL). Εξάλλου και το ίδιο το Scart δεν υποστηρίζει HD αναλύσεις, εκ φύσεως. Άρα στην περίπτωση της ERT HD, γίνεται το κατάλληλο down-scaling. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και αν βάλεις π.χ. να δεις ένα αρχείο .MKV 720p ή 1080p.

-bye-