Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

Καλησπέρα.

Θα ήθελα μία βοήθεια με τους υπότιτλους.Δεν μπορώ να τους φορτώσω στην ταινία.
Πως θα μπορούσα να το κάνω;

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Άρα για τα ψηφιακά (πλην Ert HD) που εκπέμπουν ήδη 576i η scart είναι εντάξει. Από κει και πέρα η Hdmi είναι μονόδρομος.
Αλήθεια υπάρχει κανένας αντάπτορας που τη μία HDMI να τις κάνει δύο;
Και κάτι τελευταίο, υπάρχει πρόγραμμά επεξεργασίας αρχείων .ts?
Όπως και να 'χει με βλέπω σε λίγες μέρες να περνάω απ' την εταιρία και να τσιμπάω ένα δέκτη.

Aντάπτορα που τη μία HDMI να τις κάνει δύο, πως ακριβώς το εννοείς; Υπάρχουν τα HDMI splitters που από μία είσοδο HDMI βγάζουν 2 ή περισσότερες εξόδους για να συνδέσεις από μία πηγή (πχ ψηφιακό δέκτη) 2 ή περισσότερες τηλεοράσεις. Φαντάσου δηλαδή όπως σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που όλες οι τηλεοράσεις εκεί δείχνουν την ίδια εικόνα. Υπάρχει και το αντίθετο. HDMI switch που από δύο ή παραπάνω εισόδους δίνουν μία έξοδο. Για παράδειγμα να συνδέσεις ψηφιακό δέκτη και DVD σε τηλεόραση που έχει μόνο μία διαθέσιμη θύρα HDMI. Διαλέγεις με ένα κουμπί στο HDMI switch από ποιά πηγή θες να πάρεις εικόνα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα και τιμές ανάλογα με πόσα μπορείς να δώσεις. Μία έρευνα σε bestprice.gr και skroutz.gr στις συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων θα σου δώσει πολλές επιλογές.
Προγράμματα επεξεργασίας .ts υπάρχουν πολλά. Εγώ χρησιμοποιώ το Format Factory που δίνει πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Αλλά έχει ένα θεματάκι με το να κόβει κομμάτια από το αρχείο, πχ διαφημίσεις. Γιαυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ το XMedia Recode που έχει ελαφρώς χειρότερη ποιότητα εικόνας. Αν υπάρχει ένα πρόγραμμα που κάνει και τα δύο, να κόβει άχρηστα κομμάτια αλλά να έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας, θα με ενδιέφερε και εμένα. Έχω άλλον δέκτη αλλά κάνει και εκείνος αρχεία .ts.

Απάντηση: Re: Crystal Audio Micro-HD

Aντάπτορα που τη μία HDMI να τις κάνει δύο, πως ακριβώς το εννοείς; Υπάρχουν τα HDMI splitters που από μία είσοδο HDMI βγάζουν 2 ή περισσότερες εξόδους για να συνδέσεις από μία πηγή (πχ ψηφιακό δέκτη) 2 ή περισσότερες τηλεοράσεις. Φαντάσου δηλαδή όπως σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που όλες οι τηλεοράσεις εκεί δείχνουν την ίδια εικόνα. Υπάρχει και το αντίθετο. HDMI switch που από δύο ή παραπάνω εισόδους δίνουν μία έξοδο. Για παράδειγμα να συνδέσεις ψηφιακό δέκτη και DVD σε τηλεόραση που έχει μόνο μία διαθέσιμη θύρα HDMI. Διαλέγεις με ένα κουμπί στο HDMI switch από ποιά πηγή θες να πάρεις εικόνα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα και τιμές ανάλογα με πόσα μπορείς να δώσεις. Μία έρευνα σε bestprice.gr και skroutz.gr στις συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων θα σου δώσει πολλές επιλογές.
Προγράμματα επεξεργασίας .ts υπάρχουν πολλά. Εγώ χρησιμοποιώ το Format Factory που δίνει πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Αλλά έχει ένα θεματάκι με το να κόβει κομμάτια από το αρχείο, πχ διαφημίσεις. Γιαυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ το XMedia Recode που έχει ελαφρώς χειρότερη ποιότητα εικόνας. Αν υπάρχει ένα πρόγραμμα που κάνει και τα δύο, να κόβει άχρηστα κομμάτια αλλά να έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας, θα με ενδιέφερε και εμένα. Έχω άλλον δέκτη αλλά κάνει και εκείνος αρχεία .ts.

Καλημέρα και σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Για την HDMI εγώ εννούσα το "αντίθετο" που λες. Σκεφτόμουν στη HDMI που είναι συνδεδεμένο MediaMatchBox να βάλω αυτο το switch ώστε να συνδέσω και τον αποκωδικοποιητή. Άρα ψάχνω για HDMI switch. Θα μπω στα site που προτείνεις και θα ψάξω. Υπάρχει κάποια καλή μάρκα σ αυτό το τομέα;
Για τα αρχεία .ts επίσης θα κοιτάξω τα προγράμματα που λες αλλά εκ πρώτης όψεως έχω μια απορία: το Format Factory τι ακριβώς προσφέρει σε θέματα επεξεργασίας αφού έχει "θεματάκι" με το κόψιμο;
Μήπως η μετατροπή των .ts σε άλλο τύπο (πχ. σε avi) βοηθήσει το κόψιμο;
Σ' ευχαριστώ και πάλι!

Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα στην εταιρεια για την ταχύτατη αντιμετώπιση ενος προβληματος που αντιμετωπισαμε με το δέκτη πριν λιγο καιρό. Συγκεκριμενα το τηλεχειριστήριο της συσκευής παρουσιασε καποια δυσλειτουργια σε συγκεριμενα πλήκτρα με συνεπεια η χρήση του να καθισταται δυσκολη. Με ενα τηλεφώνημα στην αντιπροσωπιεία και μια επισκεψη 15 λεπτών, το τηλεχειριστήριο αντικαταστάθηκε άμεσα.

Νομιζω οτι το καλό after sales support πρέπει να το αναγνωρίζουμε και να το επιβραβεύουμε.

Περαν τουτου οι εντυπωσεις μου απο τη συσκευή παραμενουν αριστες, ειδικά στο κομμάτι της ευαισθησίας του δέκτη και της σωστής αναπαραγωγής του σήματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio Micro-HD

Σ' ευχαριστώ πολύ. Παρηγγειλα τον KN-HDMISW10 και θα τον έχω σε 2 μέρες.
Πήγα σήμερα απ την εταιρία και πήρα τον αποκωδικοποιητή. Τον σετάρισα σε λίγα λεπτά και τώρα κάνει την πρώτη του εγγραφή.
Μια χαρά!

Εγώ χρησιμοποιώ ένα HDMI Switch της HQ που είχα πάρει από το Πλαίσιο και δουλεύει πολύ καλά. Δεν μπορώ να κάνω τώρα link γιατί γράφω από κινητό. Αν έπαιρνα όμως τώρα θα έπαιρνα και εγώ αυτό της Konig. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό έχει τώρα πια το Πλαίσιο, αλλά και άλλα μεγάλα μαγαζιά.
To Format Factory το χρησιμοποιώ για μετατροπές. Ανοίγει τα πάντα και τα αλλάζει σε ότι είδος αρχείου θες. Είναι το μόνο που βρήκα που ανοίγε τα περίεργα .pvr αρχεία του προηγουμένου δέκτη μου. Και έχει και πολύ καλή ποιότητα εικόνας στο αρχείο που φτιάχνει. Έχει και πλαίσιο για κόψιμο κομματιών που δεν χρειάζεσαι, αλλά σε μερικών τύπων αρχεία δεν δουλεύει σωστά.

Εγώ χρησιμοποιώ ένα HDMI Switch της HQ που είχα πάρει από το Πλαίσιο και δουλεύει πολύ καλά. Δεν μπορώ να κάνω τώρα link γιατί γράφω από κινητό. Αν έπαιρνα όμως τώρα θα έπαιρνα και εγώ αυτό της Konig. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό έχει τώρα πια το Πλαίσιο, αλλά και άλλα μεγάλα μαγαζιά.
To Format Factory το χρησιμοποιώ για μετατροπές. Ανοίγει τα πάντα και τα αλλάζει σε ότι είδος αρχείου θες. Είναι το μόνο που βρήκα που ανοίγε τα περίεργα .pvr αρχεία του προηγουμένου δέκτη μου. Και έχει και πολύ καλή ποιότητα εικόνας στο αρχείο που φτιάχνει. Έχει και πλαίσιο για κόψιμο κομματιών που δεν χρειάζεσαι, αλλά σε μερικών τύπων αρχεία δεν δουλεύει σωστά.

Όντως το Format Factory είναι πολύ καλό. Τώρα κατάλαβα το θεματάκι με το κόψιμο. Μετέτρεψα ένα .ts σε .avi και το έκοψα μετά με το nerovision express που έχω. Εσύ ποιο τύπο αρχείου προτείνεις για μετατροπή χωρίς να χάνεται η ποιότητα; (πχ. .avi, .mkv?).

Καλησπέρα.

Θα ήθελα μία βοήθεια με τους υπότιτλους.Δεν μπορώ να τους φορτώσω στην ταινία.
Πως θα μπορούσα να το κάνω;

Καλησπέρα!
Έχω ενα ολοκαινουργιο micro hd και αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα με τουσ υποτιτλους!
περνάω το αρχειο srt στο usb αλλα όταν πατάω play να δω το ταινιακι,δεν τους βλέπω πουθενααα...
πατώντασ το κουμπί του κοντρολ sub-t,εμφανίζει sub off(kati tetoio τεσπα)
Καποια βοήθεια...??
Ευχαριστω

Καλησπέρα!
Έχω ενα ολοκαινουργιο micro hd και αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα με τουσ υποτιτλους!
περνάω το αρχειο srt στο usb αλλα όταν πατάω play να δω το ταινιακι,δεν τους βλέπω πουθενααα...
πατώντασ το κουμπί του κοντρολ sub-t,εμφανίζει sub off(kati tetoio τεσπα)
Καποια βοήθεια...??
Ευχαριστω
Εάν ξαναπατήσεις το κουμπάκι δεν σου γράφει κάτι άλλο μετά;
Υποψιν ότι οι υπότιλοι πρέπει να έχουν ακριβώς την ίδια ονομασία με το ταινιάκι.
πχ tainia.avi
tainia.srt

Όντως το Format Factory είναι πολύ καλό. Τώρα κατάλαβα το θεματάκι με το κόψιμο. Μετέτρεψα ένα .ts σε .avi και το έκοψα μετά με το nerovision express που έχω. Εσύ ποιο τύπο αρχείου προτείνεις για μετατροπή χωρίς να χάνεται η ποιότητα; (πχ. .avi, .mkv?).
Εγώ έχω δοκιμάσει μετατροπές μόνο σε .avi για να φτιάξω αρχεία που τα υποστηρίζουν όλα τα μηχανήματα μου όπως πχ το DVD player που δεν παίζει .mkv ή .mp4. Έχω δοκιμάσει και σε .mp4 για το κινητό μου. Και αυτά τα φτιάχνει πολύ καλά. Σε .avi τον πιο καλό συνδυασμό σε εικόνα αλλά και ήχο τον έχω πετύχει με αρχείο .avi που έχει κωδικοποίηση xvid.
Όταν το ξαναπερνάς με το nerovision δεν ξανακάνει επεξεργασία; Δεν χαλάει λίγο η εικόνα; Αν και το έχω και το Nerovision δεν το έχω δοκιμάσει για να μην κάνω και δεύτερη επεξεργασία. Γιαυτό όταν θέλω να κάνω αλλαγή τύπου αρχείου αλλά και κόψιμο, χρησιμοποιώ το XMedia Recode που τα κάνει και τα δύο ταυτόχρονα. Μόνο που έχει λίγο χειρότερη ποιότητα εικόνας αλλά δεν ξέρω αν η διπλή επεξεργασία το κάνει ακόμα χειρότερο. Θα ήθελα ένα πρόγραμμα που να κάνει και αλλαγή και κόψιμο αλλά με την ποιότητα του Format Factory. Ή να βγει μία έκδοση του που θα δουλεύει καλά και το κόψιμο. Έχει συχνές αναβαθμίσεις και ελπίζω να το φτιάξουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

Εγώ έχω δοκιμάσει μετατροπές μόνο σε .avi για να φτιάξω αρχεία που τα υποστηρίζουν όλα τα μηχανήματα μου όπως πχ το DVD player που δεν παίζει .mkv ή .mp4. Έχω δοκιμάσει και σε .mp4 για το κινητό μου. Και αυτά τα φτιάχνει πολύ καλά. Σε .avi τον πιο καλό συνδυασμό σε εικόνα αλλά και ήχο τον έχω πετύχει με αρχείο .avi που έχει κωδικοποίηση xvid.
Όταν το ξαναπερνάς με το nerovision δεν ξανακάνει επεξεργασία; Δεν χαλάει λίγο η εικόνα; Αν και το έχω και το Nerovision δεν το έχω δοκιμάσει για να μην κάνω και δεύτερη επεξεργασία. Γιαυτό όταν θέλω να κάνω αλλαγή τύπου αρχείου αλλά και κόψιμο, χρησιμοποιώ το XMedia Recode που τα κάνει και τα δύο ταυτόχρονα. Μόνο που έχει λίγο χειρότερη ποιότητα εικόνας αλλά δεν ξέρω αν η διπλή επεξεργασία το κάνει ακόμα χειρότερο. Θα ήθελα ένα πρόγραμμα που να κάνει και αλλαγή και κόψιμο αλλά με την ποιότητα του Format Factory. Ή να βγει μία έκδοση του που θα δουλεύει καλά και το κόψιμο. Έχει συχνές αναβαθμίσεις και ελπίζω να το φτιάξουν.

Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Το καλύτερο θα ήταν να έβγαινε μια καλή έκδοση του Format Factory. Αλλά μέχρι τότε θα χρησιμοποιύμε 2 προγράμματα. Για το Nerovision δεν το είχα σκεφτεί ότι κάνει και δεύτερη επεξεργασία. Νομίζω όμως ότι υπάρχει κάποια επιλογή για να μην κάνει. Δε θυμάμαι όμως που την έχει. Κάτι για smart encoding αν θυμάμαι καλά. Μπορείς να το δοκιμάσεις κι εσύ και να μου πεις τα συμπεράσματά σου; Η αλήθεια είναι ότι στο nerovision-> εξαγωγή βίντεο θέλει πολύ ψάξιμο με τις ρυθμίσεις. Δοκιμάζω συνέχεια διαφορετικές ρυθμίσεις προκειμένου να βρω τις καλύτερες...

Πολύ ωραία. Δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με το Nerovision Express. Χρήσιμο. Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.

Καλημέρα, να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου?
Χθες πήρα ένα micro-hd και το σύνδεα με την tv με hdmi, είδα όλα τα κανάλια εύκολα και γρήγορα, όλα καλά.

Όταν όμως προσπάθησα να ορίσω την ανάλυση της εικόνας μου έδωσε μόνο μέχρι 1080i (δεν υπήρχε δυνατότητα για 1080p) μήπως ξέρει κανείς κάτι...?

Λογικά το 1080p θα μπορείς να το επιλέξεις κατά την αναπαραγωγή αρχείου βίντεο π.χ. mkv

Στα τηλεοπτικά κανάλια μπορείς να επιλέξεις μέχρι 1080i. Φυσιολογικό είναι......

Σ' ευχαριστώ πολύ, όμως για να δω ένα αρχείο mkv θα πρέπει ν' αλλάζω την ανάλυση κάθε φορά...? Για κρατάει τη ρύθμιση αυτή?

Crystal Audio Micro-HD-Αναβαθμίσεις!

Παιδιά τι θα κάνουμε με τον AC-3 ήχο?Mε το θέμα του EPG,έστειλα mail και δείτε την συνομιλία με τον τεχνικό της Crystal Audio!
microhd.jpg
!

Re: Crystal Audio Micro-HD-Αναβαθμίσεις!

Καλημέρα DJSTAVROS! :rolleyes:

Βρε καλοί μου άνθρωποι, βρε καλοί μου συνφορουμίτες, το έχω πει τόσες φορές... :smash:

Το θέμα του AC-3 downmix στον Micro-HD, είναι θέμα hardware και μόνο HARDWARE. Ηλεκτρονικά, πλακέτες, τσιπάκια. Το 7818 είναι μόνο ο αρχικός χαρακτηρισμός του chipset, αλλά αν δείτε τη λίστα των εκδόσεων του 7818 που διαθέτει η MStar, θα δείτε πως υπάρχει έκδοση του chipset που δεν υποστηρίζει AC-3 και DTS.

Με βάση λοιπόν του ότι οι περισσότερες ταινίες .mkv σήμερα, έρχονται με DTS, αφενός μεν η προσθήκη του AC-3 θα ήταν πολύ μικρής χρησιμότητας, αφετέρου, η προσθήκη DTS θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος του αποκωδικοποιητή, εξαιτίας του απαραίτητου licencing. Καταλήξαμε λοιπόν στην επιλογή της έκδοσης του 7818 που δεν υποστηρίζει εσωτερική αποκωδικοποίηση των AC-3 και DTS.

Συνεπώς, για την έκδοση του 7818 που «φοράει» ο Micro-HD, δεν γίνεται με καμία δύναμη να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε εσωτερική αποκωδικοποίηση AC-3 στον Micro-HD με firmware update. :violent-smiley-030:

Όσο για το EPG και για πολλές ακόμη λειτουργικές βελτιώσεις, οι Μηχανικοί μας έχουν λάβει αναλυτική λίστα προς αναβάθμιση firmware, για την οποία - μεταξύ άλλων - ευχαριστώ θερμά τον συνφορουμίτη Talos. Θέλουμε να υλοποιήσουμε όσο περισσότερες βελτιώσεις μπορέσουμε. Θα έχετε νέα μας πολύ σύντομα!

P.S: ...αμάν βρε παιδιά... εδώ ούτε Κυβέρνηση δεν έχει ο τόπος... το firmware του Micro-HD θα μας σώσει; :grinning-smiley-043

-bye-

Re: Crystal Audio Micro-HD-Αναβαθμίσεις!

P.S: ...αμάν βρε παιδιά... εδώ ούτε Κυβέρνηση δεν έχει ο τόπος... το firmware του Micro-HD θα μας σώσει; :grinning-smiley-043

-bye-
Ε, βήμα-βήμα το πάμε. Σήμερα ο Micro-HD, αύριο το κράτος... :fahne90:

...Με βάση λοιπόν του ότι οι περισσότερες ταινίες .mkv σήμερα, έρχονται με DTS, αφενός μεν η προσθήκη του AC-3 θα ήταν πολύ μικρής χρησιμότητας...
«Ενίσταμαι κύριε πρόεδρε!». To AC3 υπάρχει από Full HD (VC1, H264, x264) έως και SD ταινίες (Xvid, DivX). Εξαιτίας της 2ης περίπτωσης έχουμε συχνά-πυκνά ερωτήσεις για έλλειψη ήχου από τους sd δέκτες και άλλες αντίστοιχες ερωτήσεις.
Κάποιες φορές υπάρχουν και ως διαφορετικές επιλογές λήψης, με DTS ή AC3, επειδή η διαφορά στο μέγεθος του αρχείου είναι πολύ μεγάλη.
To AC3 μπορεί να βρεθεί από τα DVD έως και τα BD (AC3+).
Επιπλέον, οι τηλεοπτικές εκπομπές που θα κατεβάσει κάποιος έχουν AC3 (δεν αναφέρομαι στις ελληνικές, φυσικά).

Δείτε όμως την θετική πλευρά της στάσης που κρατούμε. Υπάρχει ενδιαφέρον, τόσο ζωηρό που μεταφράζεται σε απαιτήσεις. Θέλουμε να αγοράσουμε Crystal, να υποστηρίξουμε μια αξιόλογη εταιρία, πρότυπο για τα Ελληνικά -και όχι μόνο- δεδομένα, αυτό όμως απαιτεί και αντάξια προϊόντα, που τουλάχιστον δεν θα υστερούν του ανταγωνισμού, αν όχι να υπερτερούν εκείνου.

...για την οποία - μεταξύ άλλων - ευχαριστώ θερμά τον συνφορουμίτη Talos.
Παρακαλώ Druid. Κι εγώ σε ευχαριστώ. Είναι θετικό -όσο και σπάνιο- να προβαίνει μια εταιρία σε τέτοιες πράξεις και να δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον.
Χαίρομαι αν μπόρεσα να βοηθήσω από τη θέση μου στη προσπάθεια να υπάρξει η επιλογή ενός καλού δέκτη στην αγορά, βελτιώνοντας τον Micro-HD. Εάν μπορώ να σας βοηθήσω στο μέλλον, μη διστάσεις.

Κλείνοντας, εύχομαι να υπάρξουν αντίστοιχες εξελίξεις και για τον Micro-SD.