CRYSTAL AUDIO - Νέο ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ PicoHD5.1

καλα, δεν ειχα σκοπο να σε τρομαξω...

εγω ειπα συγκεκριμενα οτι καποιοι εδω γραψανε για "γρεζι", αλλοιωσεις σε χρωματα κλπ
(οπως επισης, ειδα να λενε για τον παππου τη γιαγια και τη crt...)

ρωταω λοιπον εγω για μια κανονικη συγχρονη tv, 47''. (στα 2 και στα 3 μετρα)
πες μου εσυ οτι το εχεις σε κανονικη tv και δεν εχει κανενα προβλημα, να σε πιστεψω.

εγω ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο, ουτε λειτουργιες ουτε τιποτα αλλο.
Να παιζει με αριστη ποιοτητα εικονας τα mkv
Αυτο και μονο.

Αμα το εχεις και το βλεπεις με τα ματια σου, αυτο θελω να μου πεις.
Αν οχι, το να μου λες γενικολογιες για τις ρυθμισεις και τα λοιπα δεν προσφερει κατι.

Last edited:
Εγώ το έχω συνδέσει σε 40αρα 1920*1080. Από ποιότητα εικόνας δεν και ότι το καλύτερο αλλά αν το δεις από την άποψη των χρημάτων που θα δώσεις τότε είναι μια χαρά.
Έμενα αυτό που δεν μου αρέσει και θεωρώ και μεγάλο πρόβλημα είναι τα κολλήματα που κάνει στην κίνηση της εικόνας κάτι που προσωπικά με έχει απογοητεύσει και δεν ξέρω αν μπορεί να φτιαχτεί από την εταιρία με αναβάθμιση.
Αυτό είναι το βασικό μείον που έχω προσέξει…

Δοκίμασε την manual επιλογή αλλαγής των καρέ... 24/50 Ηz ανάλογα με την ταινία... επίσης την ανάλυση... 720/1080.

Ίσως λύσεις το θέμα της κίνησης.

Εγώ το έχω συνδέσει σε 40αρα 1920*1080. Από ποιότητα εικόνας δεν και ότι το καλύτερο αλλά αν το δεις από την άποψη των χρημάτων που θα δώσεις τότε είναι μια χαρά.
Έμενα αυτό που δεν μου αρέσει και θεωρώ και μεγάλο πρόβλημα είναι τα κολλήματα που κάνει στην κίνηση της εικόνας κάτι που προσωπικά με έχει απογοητεύσει και δεν ξέρω αν μπορεί να φτιαχτεί από την εταιρία με αναβάθμιση.
Αυτό είναι το βασικό μείον που έχω προσέξει…

ok, σε ευχαριστω πολυ. :a0210:
με γλιτωσες απο μια αγορα που θα την μετανιωνα.

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέο ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ PicoHD5.1

ok, σε ευχαριστω πολυ. :a0210:
με γλιτωσες απο μια αγορα που θα την μετανιωνα.
Καθεστε και συζητατε λες και θα δωσετε καμια περιουσια. Σε μια ταβερνα να φανε δυο ατομα θα δωσουν 60 ευρω. Δηλαδη τι να λεγαμε πριν απο πολλααααααααααα χρονια οταν βγηκαν τα βιντεο και ειχαν 150 χιλιαδες δρχ., με το βασικο μισθο στις 40 χιλιαδες. Σαν να αγορασεις μηχανημα, στα 2500 ευρω σημερα. Παντως μια χαρα παιζει για τα λεφτα του. Και αν το ρυθμισεις σωστα, ουτε κολληματα κανει, ουτε τιποτα. Το εχω απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας και εχω δει πολλες ταινιες HD. Ενα προβλημα ειχα σε αναπαραγωγη mpg αρχειου και ακομα περιμενω απο την ετειρεια αναρτηση για το προβλημα που ειχα περιγραψει.

Φαινεται οτι καποιοι οτι καποιοι βλεπουν πραγματα που ουτε οι reviewers στο engadget, το pocketlint και το trusted reviews ειδαν. Συγχαρητηρια. :Banane0:

καλα, δεν ειχα σκοπο να σε τρομαξω...

εγω ειπα συγκεκριμενα οτι καποιοι εδω γραψανε για "γρεζι", αλλοιωσεις σε χρωματα κλπ

Κοιταξε αν του βαλεις για παραδειγμα το Fast and Furiοus 5 να δεις που εχει τραβηχθει με καμερα μεσα απο το Σινεμα λογικο ειναι η εικονα να ειναι χαλια. Θαυματα δεν μπορει να κανει κανενα media player.

Σε 720p/1080p η εικονα ειναι τοσο καλη οσο σε οποιοδηποτε αλλο συγχρονο media player εχω δει και καλυτερη απο μερικα παλιοτερα οπως το Egreat που εχει ενας φιλος μου.

Πάντως κι εγώ βλεπω ορισμενα - ανεπαίσθητα μεν αλλά ενοχλητικά δε - κολληματάκια κατ'α την αναπαραγωγη , αλλά σε ορισμένα μόνο αρχεια. Επαιξα και με την ανάλυση αλλά δεν εγινε τίποτα. δεν το κάνει όμως σε όλα τα αρχεια οπότε θεωρώ ότι δεν ειναι προβλημα του pico αφου ορισμενα δυσκολα αρχεια 1080p τα παίζει νεράκι.

Παίδες με γενικότητες "βλέπω κολλήματα σε κάποια αρχεία" δεν θα βρεθεί άκρη...

Δώστε κανά mediainfo των αρχείων (τα σχετικά πεδία τουλάχιστον), δώστε τι ρυθμίσεις έχετε κάνει στο πίκο, και πείτε και τα υπόλοιπα μηχανήματα που έχετε... Αν πχ. η τιβί σας δεν υποστηρίζει 23.976/24Ηz, και το υλικό σας είναι τέτοιο, τι φταίει το πίκο που αναγκαστικά θα μετατραπεί σε 50/60 ανάλογα την ρύθμιση, οπότε στάνταρ θα έχετε το πηδηματάκι? Αλλά ξαναλέω δώστε συγκεκριμένα παραδείγματα μήπως κάποιος καταλάβει τι σας φταίει...

Κύριοι απορώ… είναι τόσο κακό να πούμε τι δεν μας αρέσει στο Πίκο??
Πιο πάνω έγραψα ότι για τα λεφτά του είναι καλό και το μόνο κακό που βρίσκω είναι τα μικρό κολλήματα ορισμένες φορές σε στάνταρ ανάλυση και χαιντεφ.
αυτό είναι το αρχείο
Μορφοποίηση : MPEG-4 Visual
Format_Profile : Streaming Video@L1
Format_Settings_BVOP/String : Ναι
Format_Settings_QPel/String : Όχι
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
CodecID : XVID
/ : XviD
Duration/String : 1h 46mn
Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 1 541 Kbps
Πλάτος : 712 εικονοστοιχεία
Ύψος : 400 εικονοστοιχεία
Λόγος εικόνας : 16/9
η τηλεόραση μου είναι μια samsung 40αρα 1920*1080 και σαν ρύθμιση στο Πίκο έχω 720p 50hz
στο pc laptop παίζουν μια χαρά χωρίς σπασίματα.

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέο ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ PicoHD5.1

Κύριοι απορώ… είναι τόσο κακό να πούμε τι δεν μας αρέσει στο Πίκο??

H απορία σου θα έπρεπε κυρίως να έχει σχέση με το γιατί βλέπεις αυτά τα κολλήματα και αν υπάρχει τρόπος να εξαλειφθούν ή να μειωθούν...
Εχεις ένα αρχείο SD (xvid, δεν γράφεις framerate), το κάνεις 720p/50Hz δίνοντας το από το πίκο στην τιβί σου, η οποία το ξαναμετατρέπει σε 1080p (επίσης δεν μας λες σε τι συχνότητα είναι ρυθμισμένη να το προβάλει).
Το να "μασάει" το πίκο με ένα αρχείο 1.5Μbit ενώ αντέχει 70Μbit, ακούγεται κάπως δύσκολο... Προσπάθησε να μειώσεις τις απανωτές μετατροπές...

Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέο ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ PicoHD5.1

H απορία σου θα έπρεπε κυρίως να έχει σχέση με το γιατί βλέπεις αυτά τα κολλήματα και αν υπάρχει τρόπος να εξαλειφθούν ή να μειωθούν...
Εχεις ένα αρχείο SD (xvid, δεν γράφεις framerate), το κάνεις 720p/50Hz δίνοντας το από το πίκο στην τιβί σου, η οποία το ξαναμετατρέπει σε 1080p (επίσης δεν μας λες σε τι συχνότητα είναι ρυθμισμένη να το προβάλει).
Το να "μασάει" το πίκο με ένα αρχείο 1.5Μbit ενώ αντέχει 70Μbit, ακούγεται κάπως δύσκολο... Προσπάθησε να μειώσεις τις απανωτές μετατροπές...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Προσωπικά εσύ τι ρύθμιση θα έκανες για το αρχείο αυτό;

Βασικά θα έκανα δοκιμές, με κάθε πιθανό συνδυασμό...
Π.χ. απευθείας από το πίκο να δώσω 1080p, ώστε να μην ξανακάνει και η τιβί upscale... αλλά εξαρτάται και από το τι framerate έχει το αρχείο που έχεις, αλλά και το τι υποστηρίζει η τιβί... Αν το αρχείο είναι 24p και η τιβί επίσης υποστηρίζει 24p, θα προσπαθούσα να το κρατήσω σε όλη την αλυσίδα...

Καλησπέρα σε όλους.Ενδιαφέρομαι για ένα media player απλό, χωρίς πολλά καλούδια τα οποία μάλλον δεν θα τα χρησιμοποιήσω ποτέ.Θέλω να παίζει κυρίως αρχεία avi για ταινίες ποιότητας dvd ή hd.H τηλεόραση είναι μία philips 32 HD,σε καθιστικό με κάθετη κατευθυντικότητα στον καναπέ(το υπογραμμίζω λόγω των σχολίων που γράφονται για το χειριστήριο).Θα χρησιμοποιώ usb stick.To pico θα με εξυπηρετήσει;Το μόνο που ζητάω είναι να μην ''σκαλώνει η ταινία'' Ευχαριστώ.

Nα κανω μια ερωτηση υπαρχει κάπου διαθεσιμο το PicoHD5.1 .Δεν το βρισκω πουθενα.Θα βγει νεο μοντελο την επομενη εβδομαδα οπως μου ειπαν σε ενα μαγαζι που ρωτησα?....