CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

παίρνει αναβαθμίσει το pico και αν ναι πως....

Καλησπέρα!

Φυσικά! Μπορείς να βρεις την τελευταία έκδοση λογισμικού εδώ: [ Υλικό Υποστήριξης ].

Αφού κατεβάσεις το αρχείο .zip, άνοιξέ το και στα αρχεία που περιλαμβάνονται θα βρεις και το σχετικό .pdf με αναλυτικές οδηγίες.

-bye-

Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης, να δώσω και γω κανένα tip..

Για το λαμπάκι θα χρειαστείτε:

1. Ένα στρογγυλό αυτοκόλλητο ετικέτα.
(Τέτοιο: http://images.e-shop.gr/images/ANA/BIG/ANA.STL0008.jpg)

2. Ένα μαύρο μαρκαδόρο (Magic Marker).

Ζωγραφίστε ολόκληρη την ετικέτα.
Κόψτε λίγο τις άκρες αριστερά και δεξιά, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμο σχήμα, ώστε να έρχεται ακριβώς "πρόσωπο" με το λαμπάκι. Αφήστε λίγο τζόγο στο αυτοκόλλητο (πάνω κατά προτίμηση) και διπλώστε το στην αντίστοιχη επιφάνεια του PICO, ώστε να μπορείτε να το αφαιρέσετε ανά πάσα στιγμή, εύκολα με το νύχι σας.
Το led θα εξακολουθεί να φωτίζει, αλλά σε πολύ dim ένταση, η οποία είναι άνετη και ξεκούραστη.

Πληκτρολόγιο:

1. Καταρχήν αλλάξτε μπαταρία. Εγώ με επώνυμη, έχω 60% καλύτερη ανταπόκριση.
2. Προσπαθήστε να πιέζετε πολύ τα πλήκτρα, ώστε να τα μαλακώσετε. Εμένα έχουν αρχίσει και "ακούνε" καλύτερα.
3. Για το θέμα των μη φωτιζόμενων πλήκτρων, έχω σκαρφιστεί μια ιδέα, αλλά είμαι επιφυλακτικός και θα την κάνω πρώτα δοκιμή σε άλλο χειριστήριο.:chinscratch:
Περιλαμβάνει την κάλυψη των πλήκτρων με ένα φωσφορούχο διάλυμα (που χρησιμοποιώ για μοντελισμό), το οποίο αν το περνάς σε πλαστικά ή λαστιχένια ανάγλυφα γράμματα, τα εμποτίζει και τα κάνει να φωσφορίζουν.
Αν και με τις τόσες χρήσεις τα έχω μάθει απέξω πια..

Είδωμεν..

πάντως μερικά αρχεία δεν τα πάi...ει μήπως με αναβαθμίσει γίνει κάτι........

πάντως μερικά αρχεία δεν τα πάi...ει μήπως με αναβαθμίσει γίνει κάτι........

Καλησπέρα! :smile:

Θα μπορούσες να μας φτιάξεις μια mini λίστα με τα χαρακτηριστικά των αρχείων στα οποία αναφέρεσαι; Θα μας ήταν πολύ χρήσημη για όποιες πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις!

Να είσαι καλά! -bye-

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: τα update πρέπει να γίνονται στο pico διαδοχικά ή αρκεί να περάσω το τελευταίο (το οποίο ενδεχομένως περιλαμβάνει και όλα τα προηγούμενα) ?

Καλησπέρα σε όλους! :smile:

Μπορείτε πλέον να βρείτε μια εκτενή λίστα από FAQ σχετικά με το PicoHD, στην ενότητα "Υποστήριξη" του www.crystalaudio.gr. Για λόγους ευκολίας, μπορείτε να ακολουθήσετε απευθείας το link Media Player FAQ

Θα μας είναι ευχάριστο να λάβουμε τις προτάσεις σας, για την προσθήκη όποιων ακόμη ερωτημάτων ενδεχομένως να έχουν παραληφθεί.

-bye-

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: τα update πρέπει να γίνονται στο pico διαδοχικά ή αρκεί να περάσω το τελευταίο (το οποίο ενδεχομένως περιλαμβάνει και όλα τα προηγούμενα) ?

Ισχύει το δεύτερο. Αρκεί δηλαδή να περάσεις το τελευταίο update και μαζί, περιλαμβάνονται και οι προηγούμενες αναβαθμίσεις. :smile:

Καλησπέρα σε όλους! :smile:

Μπορείτε πλέον να βρείτε μια εκτενή λίστα από FAQ σχετικά με το PicoHD, στην ενότητα "Υποστήριξη" του www.crystalaudio.gr. Για λόγους ευκολίας, μπορείτε να ακολουθήσετε απευθείας το link Media Player FAQ

Θα μας είναι ευχάριστο να λάβουμε τις προτάσεις σας, για την προσθήκη όποιων ακόμη ερωτημάτων ενδεχομένως να έχουν παραληφθεί.

-bye-
Υπαρχει αυτη η ερωτηση
Όταν μεγεθύνω πολύ τους υπότιτλους, χάνονται κάποιες γραμμές/λέξεις. Πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα;

Δεν ξερω αν λυθηκε το το προβλημα ολοκληρωτικα αλλα σε αρχεια mkv που εχω ενσωματωσει υποτιτλους με το mkvmerge σε ορισμενα σημεια βλεπω οτι λειπουν γραμμες υποτιτλων.Φυσικα γινεται σπανια αλλα γινεται.

Καλησπέρα! :smile:

Θα μπορούσες να μας φτιάξεις μια mini λίστα με τα χαρακτηριστικά των αρχείων στα οποία αναφέρεσαι; Θα μας ήταν πολύ χρήσημη για όποιες πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις!

Να είσαι καλά! -bye-

tελικά τα διαβάζει τα αρχεία. είναι δικό μου λάθος..όλα είναι οκέι..πολύ καλο εργαλείο.

το pico μου το πρότεινε κάποιος από άλλο φόρουμ.....

ευχαριστώ φιλε.

Καταρχήν μία καλημέρα σε όλους στο Forum..!!

Να πω και εγώ την εμπειρία μου με το picoHD.!

Στην αρχή εντυπωσιάστηκα με το μέγεθος αλλά σαν ηλεκτρονικός που είμαι "κρατούσα και μικρό καλάθι..."
Σαν μηχανάκι είναι καλούτσικο ...!!

Μερικές διαπιστώσεις - παρατηρήσεις ...!!

1] Σαν κατασκευή είναι καλή και από έξω αλλά και από μέσα.!

2] Νομίζω πως θα έπρεπε να είχε μαζί και ένα καλώδιο hdmi της Crystal Audio.! (Λάθος πολιτική της Εταιρίας)

3] Το τροφοδοτικό είναι μικρό και σίγουρα δεν σηκώνει μεγάλους δίσκους χωρίς τροφοδοσία. Ισως και ο λόγος είναι πως δεν βάλανε και δεύτερη USB θύρα.

4] Το SD slot πιστεύω πως είναι άτοπο και δεν έχει καμία χρήση την σήμερον εποχή με MKV αρχεία στα 8.5 Gbytes και βάλε...Νομίζω πως καλύτερα θα ήταν να μπει ένα δεύτερο usb slot στην θέση του.

5] Το menu του είναι πολύ φτωχό και ως προς τις ρυθμίσεις και ως προς την λειτουργικότητά του.
Π.χ. δεν βρήκαμε τρόπο να ρυθμίσουμε τα AVI αρχεία έτσι ώστε να τα βλέπουμε σε "κουτάκι" σε οθόνη 50". Παίξαμε με τις μοναδικές επιλογές που έχουμε για την ανάλυση και δεν βρήκαμε άκρη...

6] Οποιος κάνει το λάθος και επιλέξει PAL στις ρυθμίσεις εξόδου θα χάσει hdmi και μετά πρέπει να βάλει το άλλο καλώδιο για να το ρυθμίσει από την αρχή.(Δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλα players της αγοράς).

7] Πρόβλημα σοβαρό με το κουμπιουτεράκι του. Νομίζω πως εδώ η εταιρία τσιγκουνεύτηκε αρκετά .... Σου σπάει τα νεύρα και στην κυριολεξία μας έκανε να σχηματίσουμε μια πολύ αρνητική άποψη για την πολιτική της εταιρίας.
Να πώ πως η USB θύρα εμποδίζει πολύ την ευαισθησία του InfaRed και πρέπει να αλλάξει θέση. Επίσης το κουμπουτεράκι είναι όντως φθηνοκατασκευή και από μέσα. (Για άλλους ίσως να μην παίζει και μεγάλο ρόλο αλλά για άλλους με μεγάλα σαλόνια και μεγάλες αποστάσεις είναι πρόβλημα μεγάλο..)

8] Οταν μπαίνει επάνω εξωτερικό HUB (με τροφοδοσία) με δύο ή περισσότερους σκληρούς δίσκους , το μηχανάκι αργεί πολύ να δεί τους δίσκους και σε κάποια στιγμή χάνει την οθόνη (Black screen) και πρέπει να το σβήσεις και πάλι από την αρχή. Αυτό το κάνει κυρίως όταν ένας απο τους 2 δίσκους που είναι επάνω στο hub (με εξωτερική τροφοδοσία) δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία.
Το πρόβλημα που έλεγα παραπάνω με το μικρό τροφοδοτικό του.

9] Το μηχάνημα μπορεί να δεί και 2Tbyte σκληρό δίσκο. Πολύ θετικό.

Γενικά η εντύπωση ήταν καλή και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να γίνει ακόμα πιό καλύτερη αν η εταιρία ακούσει τις φωνές μας.!

Τώρα θέλω να πώ δύο λογάκια για το egreat μιά και που αναφέρθηκε στο εν λόγω topic.

Οι οδηγίες που δόθηκαν απο πολλούς για την αναβάθμιση σε firmware της popcorn ήταν πολύ σημαντικές.

Καταρχήν να πω πως το πείραμα πέτυχε που κάναμε και δώσαμε ζωή στο παλιό μας egreat.

Για την ακρίβεια για το EG-M34A το οποίο σημειωτέον φορά το ίδιο firmware με το M31B , περάσαμε επάνω το popcorn firmware του Α110 (με κωδικό firmware 403) αφού πρώτα περάσαμε πρώτα το παλιό (σύμφωνα με το εν λόγω topic) διότι το τελευταίο firmware κάνει και CRC και έτσι δεν περνάει κατευθείαν.
ΠΕΤΥΧΕ και σας συνιστώ να το κάνετε άφοβα , χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. >Δεν περάσαμε καθόλου τα ΝΜΤ πακέτα , τα οποία προς το παρόν μας είναι άχρηστα.
Είδαμε στο εν λόγω topic κάποιος να λέει ότι του ζήτησε τα πακέτα αυτά για να συνεχίσει αν δεν κάνω λάθος. Αυτό δεν ισχύει σε αυτό που κάναμε εμείς.

Εντυπώσεις απο την εγκατάσταση.
------------------------------------

1] Το egreat έβγαλε φτερά... ! Η απόκριση στα menu αλλά και στο 10-30-50% στο παίξιμο του MKV ήταν φοβερά γρήγορο.

2] Τώρα χάριν στην Popcorn έχουμε και την υποστήριξη της καινούργια κωδικοποίησης στα header των MKV.!

Εντυπωσιαστήκαμε πολυ...!!

Επίσης ξέχασα να αναφέρω πως το egreat μετά την αναβάθμιση σε popcorn ΒΛΕΠΕΙ και 2Tbyte σκληρούς δίσκους.!! Δεν είναι φοβερό.....;

Στην αρχή εντυπωσιάστηκα με το μέγεθος αλλά σαν ηλεκτρονικός που είμαι "κρατούσα και μικρό καλάθι..."

2] Νομίζω πως θα έπρεπε να είχε μαζί και ένα καλώδιο hdmi της Crystal Audio.! (Λάθος πολιτική της Εταιρίας)

3] Το τροφοδοτικό είναι μικρό και σίγουρα δεν σηκώνει μεγάλους δίσκους χωρίς τροφοδοσία. Ισως και ο λόγος είναι πως δεν βάλανε και δεύτερη USB θύρα.

4] Το SD slot πιστεύω πως είναι άτοπο και δεν έχει καμία χρήση την σήμερον εποχή με MKV αρχεία στα 8.5 Gbytes και βάλε...Νομίζω πως καλύτερα θα ήταν να μπει ένα δεύτερο usb slot στην θέση του.

5] Το menu του είναι πολύ φτωχό και ως προς τις ρυθμίσεις και ως προς την λειτουργικότητά του.
Π.χ. δεν βρήκαμε τρόπο να ρυθμίσουμε τα AVI αρχεία έτσι ώστε να τα βλέπουμε σε "κουτάκι" σε οθόνη 50". Παίξαμε με τις μοναδικές επιλογές που έχουμε για την ανάλυση και δεν βρήκαμε άκρη...

6] Οποιος κάνει το λάθος και επιλέξει PAL στις ρυθμίσεις εξόδου θα χάσει hdmi και μετά πρέπει να βάλει το άλλο καλώδιο για να το ρυθμίσει από την αρχή.(Δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλα players της αγοράς).

7] Πρόβλημα σοβαρό με το κουμπιουτεράκι του. Νομίζω πως εδώ η εταιρία τσιγκουνεύτηκε αρκετά .... Σου σπάει τα νεύρα και στην κυριολεξία μας έκανε να σχηματίσουμε μια πολύ αρνητική άποψη για την πολιτική της εταιρίας.
Να πώ πως η USB θύρα εμποδίζει πολύ την ευαισθησία του InfaRed και πρέπει να αλλάξει θέση. Επίσης το κουμπουτεράκι είναι όντως φθηνοκατασκευή και από μέσα. (Για άλλους ίσως να μην παίζει και μεγάλο ρόλο αλλά για άλλους με μεγάλα σαλόνια και μεγάλες αποστάσεις είναι πρόβλημα μεγάλο..)

8] Οταν μπαίνει επάνω εξωτερικό HUB (με τροφοδοσία) με δύο ή περισσότερους σκληρούς δίσκους , το μηχανάκι αργεί πολύ να δεί τους δίσκους και σε κάποια στιγμή χάνει την οθόνη (Black screen) και πρέπει να το σβήσεις και πάλι από την αρχή. Αυτό το κάνει κυρίως όταν ένας απο τους 2 δίσκους που είναι επάνω στο hub (με εξωτερική τροφοδοσία) δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία.

Γενικά η εντύπωση ήταν καλή και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να γίνει ακόμα πιό καλύτερη αν η εταιρία ακούσει τις φωνές μας.!

Τώρα θέλω να πώ δύο λογάκια για το egreat μιά και που αναφέρθηκε στο εν λόγω topic.

Οι οδηγίες που δόθηκαν απο πολλούς για την αναβάθμιση σε firmware της popcorn ήταν πολύ σημαντικές.

Καταρχήν να πω πως το πείραμα πέτυχε που κάναμε και δώσαμε ζωή στο παλιό μας egreat.

Για την ακρίβεια για το EG-M34A το οποίο σημειωτέον φορά το ίδιο firmware με το M31B , περάσαμε επάνω το popcorn firmware του Α110 (με κωδικό firmware 403) αφού πρώτα περάσαμε πρώτα το παλιό (σύμφωνα με το εν λόγω topic) διότι το τελευταίο firmware κάνει και CRC και έτσι δεν περνάει κατευθείαν.
ΠΕΤΥΧΕ και σας συνιστώ να το κάνετε άφοβα , χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. >Δεν περάσαμε καθόλου τα ΝΜΤ πακέτα , τα οποία προς το παρόν μας είναι άχρηστα.
Είδαμε στο εν λόγω topic κάποιος να λέει ότι του ζήτησε τα πακέτα αυτά για να συνεχίσει αν δεν κάνω λάθος. Αυτό δεν ισχύει σε αυτό που κάναμε εμείς.

Εντυπώσεις απο την εγκατάσταση.
------------------------------------

1] Το egreat έβγαλε φτερά... ! Η απόκριση στα menu αλλά και στο 10-30-50% στο παίξιμο του MKV ήταν φοβερά γρήγορο.

2] Τώρα χάριν στην Popcorn έχουμε και την υποστήριξη της καινούργια κωδικοποίησης στα header των MKV.!

Εντυπωσιαστήκαμε πολυ...!!

Καλησπέρα! -bye-

Ευχαριστούμε θερμά για τις χρήσιμες παρατηρήσεις αλλά και όλα τα θετικά σου σχόλια!

Επάνω σε αυτά θα θέλαμε κι εμείς να δώσουμε κάποιες απαντήσεις αλλά και πιθανές λύσεις.

Έτσι, ως προς τη δεύτερη π.χ. αναφορά σου (καλώδιο HDMI στην συσκευασία), είναι δεδομένο πως είναι μια καλή ιδέα. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά εκεί έξω player - ειδικά στην κατηγορία τιμής του Pico- που να δίνουν HDMI μέσα στη συσκευασία. Ο σκοπός μας όμως σε κάθε περίπτωση, ήταν να μην αυξήσουμε το τελικός κόστος για τον καταναλωτή ή πόσο μάλλον να χρεώσουμε ένα καλώδιο που μπορεί τελικά να του περίσσευε κιόλας...:o

Στο 3ο θέμα (τροφοδοτικό), θα πούμε και πάλι πως ο σκοπός μας ήταν η φορητότητα. Ένα πιο ογκώδες τροφοδοτικό θα ζημίωνε τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα του Pico. :D

Για το 4ο θέμα έχουμε διαπιστώσει πως αρκετοί πελάτες επιθυμούν να βλέπουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους απευθείας από τις κάρτες των φωτογραφικών μηχανών τους ή της βιντεοκάμεράς τους.

Υπάρχει λύση για το 5ο θέμα που αναφέρεις. Πατώντας απλά το κουμπί OSD κατά την αναπαραγωγή του αρχείου AVI, επιλέγεις "Αυτόματη Προσαρμογή" στις επιλογές διάστασης εικόνας που εμφανίζονται στο μενού. Εκτός κι αν το έχεις ήδη δοκιμάσει και το αρχείο στο οποίο αναφέρεσαι παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, θα ήταν ενδιαφέρον να μας το στείλεις και να κάνουμε κι εμείς τις δοκιμές μας.

Η άμεση λύση για το 6ο θέμα (χωρίς καλώδια κ.λ.π.), είναι η απενεργοποίηση του Pico (stby) και με το που το ανάψεις ξανά, πατάς το πλήκτρο HDMI/AV στο τηλεχειριστήριο. Η εικόνα του κυρίως μενού, θα εμφανιστεί σχεδόν άμεσα στην οθόνη σου.

Ως προς την απόκριση του τηλεχειριστηρίου, μπορείς να δοκιμάσεις την αλλαγή της μπαταρίας με μια καινούρια και επώνυμη που θα δώσει μεγαλύτερη ισχύ στις υπέρυθρες, όπως έχουν αναφέρει και άλλοι συνφορουμίτες. Διαφορετικά, μπορείς να μας το φέρεις και από εδώ για έναν τεχνικό έλεγχο.

Τέλος, ως προς το 8ο θέμα, το πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι αναμενόμενο. Το φορτίο είναι πλέον μεγάλο για το Pico από ένα σημείο και μετά, φυσικά και λόγω του μικρού τροφοδοτικού. Αλλά είπαμε... είναι θέμα φορητότητας. :o

Αυτά τα ολίγα! :D Κάνε τις δοκιμές σου και ενημέρωσέ μας για ότι νέο!

Να είσαι καλά! :a0210:

Επίσης ξέχασα να αναφέρω πως το egreat μετά την αναβάθμιση σε popcorn ΒΛΕΠΕΙ και 2Tbyte σκληρούς δίσκους.!! Δεν είναι φοβερό.....;

Θα σε παρακαλέσω , ότι έχεις να πεις για το egreat να το πεις στο αντίστοιχο νήμα!

βαζω στοιχημα οτι θα εσπασες καποια πλαστικο μεσα, γιατι το pico φαινεται δυσκολο να ανοιχτει χωρις σπασιμο/γρατζουνιες (πρεπει να ειναι ευαισθητα κουμπωτα μπρος πισω πλαστικα)
Ναι αλλα αν προσθετε 7 ευρω στην τιμη (οσο κανει το φτηνοτερο της Crystal Audio) θα λεγανε ολοι "κανει 67 ευρω το pico" και μετα παει η καλη σχεση αποδοσης/τιμη. Εδω κατι αλλοι δε βαζουν ουτε μπαταριες (βλεπε Egreat)

Το τροφοδοτικο ειναι μικρο γιατι το τσιπακι δεν ειναι ενεργοβορο (εδω ειναι ολη η μαγκια του Pico και ο λογος που ΔΕ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ)
Μεγαλους δισκους χωρις τροφοδοσια σηκωνει.
Δε βαλανε 2η USB γιατι προφανως... δε χωραει!

Ναι, για αυτο ολοι οι κατασκευαστες τωρα τρεχουνε να βαλουνε (ο λογος λεγεται φωτογραφικες μηχανες, απλα βγαζεις την καρτα και τη βαζεις κατευθειαν στο Pico για τα slideshow σου, και μετα μουσικης αν θελεις).
Στο pico μαλιστα ειναι επισης πλεονεκτημα οτι και οι 2 θυρες (USB και SD) βρισκονται μπροστα και δεν ψαχνεσαι. Οποιος εχει το WD Live και αλλα media player που τις εχουν στο πλαι ή πισω και ψαχνει να βρει την τρυπα, καταλαβαινει τι εννοω...

Απο τα Sigma παντως οι επιλογες ειναι πολυ περισσοτερες, και το κυριοτερο μπορεις να τις αλλαζεις την ωρα που παιζεις την ταινια on the fly (και οχι σε μενου απεξω, τραγικη ελλειψη στα Sigma μηχανακια). Επισης καποιες ρυθμισεις για την αναλυση εχουν και οι TV (π.χ. ευρεια, smart κλπ) ψαξε και στη δικη σου τι εχει.

Αν δε γυρισει πατωντας το AV/HDMI, κλεισε και ανοιξε τη συσκευη, και ξαναδοκιμασε το AV/HDMI.

Το τηλεκοντρολ ειναι αναλογο του μεγεθους της συσκευης και της φορητοτητας της (π.χ. αυτη η συσκευη με το τηλεκοντρολ του Egreat που εχεις θα ηταν γελοιο θεαμα) με τους αναλογους συμβιβασμους που αυτο συνεπαγεται.

Εμενα με 2 δισκους πανω στο usb hub σε μονιμη βαση, ο ενας 1,5 ή 2TB με δικο του τροφοδοτικο, και ο αλλος χωρις (passport 250GB ή 500GB ή Lacie 1ΤΒ), σε 10 δευτερολεπτα τους εχει διαβασει και τους 2 και εχει αρχισει μονο του να παιζει την ταινια στο root folder του πρωτου δισκου.
Βεβαια οι αναγκες ρευματος στους δισκους ποικιλλουν, οποτε αν εχεις προβλημα θα πρεπει να πας σε hub με εξωτερικη τροφοδοσια...

................

Λεγεται και "κουμπουτεράκι" το τηλεκοντρολ?:p

Σωστη η παρατηρηση οτι η θυρα usb ειναι χρησιμη μονο μπροστα. Το WD που ειχα πριν μου ειχε σπασει τα νευρα.

Υπαρχει καμια περιπτωση να δουμε καποια εικαστικη βελτιωση στα μενου?

wd-live-hub-ui.jpg

Να μπορουμε να βαζουμε wallpaper η κατι παρομοιο δηλαδη.

διαβαζοντας το θρεντ προτεινα το πίκο σε ξαδελφο μου ο οποιος το παρελαβε σε 1 μερα και δηλωνει κατενθουσιασμενος. Εγω εχω να πω πως για ενα μεγαλο μερος χρηστων media player το πικο φτανει και περισσεύει, νομιζω πως θα γινει ανετα εμπορικη επιτυχια και αποτελει μια τιμια επιλογη που γλυτωνει απο αχρηστα εξοδα. Το τεραστιο του πλεονεκτημα ειναι το ελληνικο μενου.Φυσικα βελτιωσεις παντα χωρανε αν μη τι αλλο, αλλα οπως φαινεται και απο εδω μεσα η ελληνικη κοινοτητα εχει πολλα να προσφερει και σε αυτο, debugging πρωτης ταξεως, σας χαιρομαι. Η υποστηριξη παντως απο την crystal ειναι το λιγοτερο εντυπωσιακη και εντελως ασυνηθιστη για τα ελληνικα δεδομενα. Μπραβο!

Λεγεται και "κουμπουτεράκι" το τηλεκοντρολ?....

Σχεδόν ποτέ από ηλεκτρονικούς...
Από πωλητές το ακούω τακτικά... :cool4:

Last edited:
Ποια η λογικη να βαλεις 2 δισκους με hub στο μηχανημα ?
Σηκωνεσαι και λιγο απο τον καναπε σου να ξεμουδιασεις.