CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

παιδια επειγον.
στο σπιτι το pico το εχω συνδεδεμενο με hdmi σε μια full hd u20 με επιλογη εξοδου 1080ρ. το πηρα μαζι μου στις διακοπες να το συνδεσω σε μια παλια τηλεοραση με την απλη συνδεση av και δε δειχνει τιποτα ουτε καν το αρχικο μενου. μπορει κανεις να βοηθησει;

παιδια επειγον.
στο σπιτι το pico το εχω συνδεδεμενο με hdmi σε μια full hd u20 με επιλογη εξοδου 1080ρ. το πηρα μαζι μου στις διακοπες να το συνδεσω σε μια παλια τηλεοραση με την απλη συνδεση av και δε δειχνει τιποτα ουτε καν το αρχικο μενου. μπορει κανεις να βοηθησει;

ok βρηκα το κουμπακι hdmi/av κι εγινε η δουλεια.:afro:

Σε αυτη την κατηγορια ειμαι και εγω , 50" οπως και να το κανουμε δεν ειναι αρκετες για να μας τις τρωνε και οι μπαρες.:BDGBGDB55:

και εγω στις 42" βλεπω αλλα αλλοι δεν εχουν αυτη την πολυτελεια. Ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω σου :firstprize:

Αντε να πεσουν οι 60αρες.:ernaehrung004:

Τελικα με το προβλημα με τις τρεις σειρες υποτιτλων μπορει να γινει κατι σε μελλοντικο firmware update?

παιδια επειγον.

To επαθε και εγω που πηγα σε ξαδερφο μου.

Μετα το πρωτο σοκ ειδα το κουμπι.:BDGBGDB55:

Αντε να πεσουν οι 60αρες.:ernaehrung004:

Τελικα με το προβλημα με τις τρεις σειρες υποτιτλων μπορει να γινει κατι σε μελλοντικο firmware update?

To επαθε και εγω που πηγα σε ξαδερφο μου.

Μετα το πρωτο σοκ ειδα το κουμπι.:BDGBGDB55:

Καλημέρα κ καλή χρονιά!

Yperion το πρώτο firmware update το έχεις κάνει; Γιατί το συγκεκριμένο θέμα με τους υποτιτλους το λύνει.

ΥΓ: Παίδες συγγνωμη που δεν μπαίνω συχνά αυτες τις μέρες αλλά έχω πάρει μια αδειούλα και δεν βρίσκω ιντερνετ παντού...

Last edited:
Φιλος που μολις αγορασε καινουρια μεγαλη LCD, και του το εκανα δωρο μαζι με δισκο με ταινιες, ξετρελλαθηκε!!!

Δεν ειχε media player πριν... Παντως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι εμαθε να το χειριζεται σε χρονο dt αφου ειναι εξαιρετικα απλο και φιλικο για νεους χρηστες οπως τo dvd player που ειχε και επαιζε τα dvix του... Ουτε πολυπλοκα μενου με 50 ρυθμισεις να ψαχνεσαι ουτε τιποτα παρομοιο...

Και δεν καταξοδευτηκα κιολας χεχε (τα μισα λεφτα απο το Live) :SFGSFGSF:

Φιλος που μολις αγορασε καινουρια μεγαλη LCD, και του το εκανα δωρο μαζι με δισκο με ταινιες, ξετρελλαθηκε!!!

Δεν ειχε media player πριν... Παντως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι εμαθε να το χειριζεται σε χρονο dt αφου ειναι εξαιρετικα απλο και φιλικο για νεους χρηστες οπως τo dvd player που ειχε και επαιζε τα dvix του... Ουτε πολυπλοκα μενου με 50 ρυθμισεις να ψαχνεσαι ουτε τιποτα παρομοιο...

Και δεν καταξοδευτηκα κιολας χεχε (τα μισα λεφτα απο το Live) :SFGSFGSF:

Το πίκο είναι καλύτερο απο το Live? Για την διαφορά χρημάτων? Και αν είναι η καλύτερο η χειρότερο ποια η διαφορά τους?

Το πίκο είναι καλύτερο απο το Live? Για την διαφορά χρημάτων? Και αν είναι η καλύτερο η χειρότερο ποια η διαφορά τους?

Προσωπικά οτιδήποτε δεν έχει ενσύρματη σύνδεση ethernet, το βρίσκω παντελώς άχρηστο, για HD media player.

Απευθύνεται για άλλη χρήση
Αν δεν έχεις ενισχυτή , συνδέεις το Player κατευθείαν στην TV και δεν σε ενδιαφέρει το δίκτυο μια χαρά είναι αλλιώς πάς σε κάτι πιο πλήρες (με περισσότερα χρήματα )
Εγώ το σκέφτομαι για το υπνοδωμάτιο να βλέπω κανένα mkv έχω βαρεθεί τα DVD

Αν δεν χρειαζεσαι 5.1 εξοδο και ethernet, και απλα θες να συνδεεις ενα δισκο USB ή στικακι στο player, και αυτο στη TV σου μεσω HDMI, τοτε το pico εχει καλυτερη σχεση αποδοσης/τιμη. Στην περιπτωση αυτη αν αγορασεις το Live πληρωνεις παραπανω και αγοραζεις μια συσκευη βαρυτερη και ογκοδεστερη, λιγοτερο φορητη και λιγο μεγαλυτερης καταναλωσης ρευματος.

Επειδη τα εχω και τα 2, μερικα πλεονεκτηματα του pico ειναι:

- Υποστηριζει και usb powered hubs χωρις τροφοδοσια
- Εχει θυρα SD για φωτογραφιες (δεν εχει το Live)
- Σε .m2ts bluray rip τα streams .PGS υποτιτλων μπορουν και να ανεβοκατεβαινουν
- Η γραμματοσειρα υποτιτλων στο pico ειναι καλυτερη (υποκειμενικο βεβαια, αλλα μου αρεσει περισσοτερο)
- Το μεγεθος υποτιτλων αλλαζει με το δεξια-αριστερα κουμπι την ωρα που παιζεις την ταινια (στο WD Live που πρεπει να βγεις εξω απο την ταινια στο μενου για να το αλλαξεις)
- Εχει κουμπι 16:9/4:3 με 6 επιλογες για το aspect ratio (το Live εχει μονο 2 επιλογες και πρεπει να βγεις εξω απο την ταινια για να το αλλαξεις)
- Εχει κουμπακια για ρυθμιση του ηχου στο τηλεκοντρολ (και mute) που δεν εχει το Live
- Εχει goto κουμπακι για να πας σε συγκεκριμενο σημειο της ταινιας (δεν εχει το Live)
- Μπουταρει σε 5 δευτερολεπτα ακομα και αν μολις το εβαλες στην μπριζα
- Ειναι πληρως εξελληνισμενο (μενου + υποτιτλοι)
- Εχει κουμπακι setup που σε παει κατευθειαν να αλλαξεις αναλυση εικονας οπως απο 1080/60 σε 1080/24 για να δεις ενα mkv ή m2ts (στο WD Live θελει ενα σωρο κλικ για να αλλαξεις την αναλυση, συν το ενοχλητικο ΟΚ/Cancel της επιβεβαιωσης)
- Εχει κουμπακια zoom και rotate για τις εικονες
- Εχει λειτουργια autoplay (παιζει αυτοματα την πρωτη ταινια που βρισκει στο root folder του δισκου/usb stick, απλα ανοιγοντας τη συσκευη. Οποτε, αν εχεις μια καινουρια ταινια που θες να δεις, βαζεις ολες τις υπολοιπες σε φακελο, και την καινουρια την πετας χυμα στο root folder, συνδεεις το δισκο, και απλα πατας να ανοιξει η συσκευη.)
Θελετε και αλλα? -bye-

Μειονεκτημα του pico ειναι οτι το τηλεκοντρολ θελει καλη στοχευση (αλλα εβαλα καινουρια επωνυμη μπαταρια και πιανει πλεον στην ευθεια σε αποσταση πανω απο τα 10 μετρα, και δεξια-αριστερα γυρω στις 45 μοιρες απο την ευθεια).

Η πλακα ειναι οτι ο φιλος που το εδωσα, δεν του γεμισε το ματι πριν το συνδεσει και το κοροιδευε επειδη ειναι μικρουλι (περιμενε κατι σαν dvd player). Μετα που εβαλα το Avatar 1080p να παιζει, εμεινε με το στομα ανοιχτο :jester:

Να επαναλάβω και εγώ ότι προορίζεται για άλλη χρήση, π.χ. κρεβατοκάμαρα, εξοχικό, παιδικό δωμάτιο, ή απλά για οποιοδήποτε μέρος που δεν έχουμε ενισχυτή (οπότε και θα πάρουμε ήχο από την τηλεόραση) και δεν μας ενδιαφέρει το δίκτυο. Για αυτά τα μέρη λοιπόν, είναι τέλειο. Ειδικά στα 48Ε που το είχε βάλει προσφορά ο Κώτσος, ήταν... κλοπή.

Επίσης σε αυτά του furious να προσθέσω ότι το pico κάνει downmix σε όλα (AC3, DTS, DD_trueHD, DTSHD_MA).

Κατά τα άλλα, το live έχει πολύ ισχυρότερο επεξεργαστή, χωρίς όμως του pico να τον θεωρώ ανίσχυρο.

Πολλά από αυτά που ρωτάτε πάντως, υπάρχουν αναλυτικά γραμμένα εδώ.

Last edited:
Yperion το πρώτο firmware update το έχεις κάνει; Γιατί το συγκεκριμένο θέμα με τους υποτιτλους το λύνει.

Εκανα το update και οντως το προβλημα λυθηκε.

Ευχαριστω γιατι δεν το ειχα δει οτι αφορουσε και αυτο το θεμα.

Για ποιον λογο?

Μα δεν είναι προφανές;

Το HD εκ προιμίου έχει περιεχόμενο μεγάλου μεγέθους.

Τί πιο σταθερό (σε αξιοπιστία αλλά και στο χρόνο), αξιόπιστο, μόνιμο, και μακράν το λιγότερο προβληματικό, από μία ενσύρματη gigabit ethernet σύνδεση, σε χώρο που έχεις δομημένη καλωδίωση.

Σταθερή αξία στο χρόνο.

Χωρίς κόπο, και χωρίς ακροβατικά, φλασακίων, εξωτερικών δίσκων (που αν είναι USB είναι αναξιόπιστοι - με eSATA είναι αξιόπιστοι), χωρίς να πηγαίνεις πέρα-δώθε δίσκους για να τους αδειαζο-γεμίζεις, κλπ..

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

...downmix σε DTSHD_MA...

Πώς θα καταλάβουμε αν ένα player που κάνει downmix+decoding στο απλό DTS, καί στο DTS-core που περιλαμβάνει ένα DTS-HD MA, αν το κάνει και στο DTS-HD MA;

Υποτίθεται, σύμφωνα με την DTS, ότι το απλό DTS (άρα και το core αφού είναι το ίδιο) στα 1.5Mbps (που είναι το standard πλέον) είναι ηχητικώς transparent για το ανθρώπινο αυτί -> δηλαδή δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ του lossy DTS και του lossless DTS-HD MA.

Μα δεν είναι προφανές;

Το HD εκ προιμίου έχει περιεχόμενο μεγάλου μεγέθους.

Τί πιο σταθερό (σε αξιοπιστία αλλά και στο χρόνο), αξιόπιστο, μόνιμο, και μακράν το λιγότερο προβληματικό, από μία ενσύρματη gigabit ethernet σύνδεση, σε χώρο που έχεις δομημένη καλωδίωση.

Σταθερή αξία στο χρόνο.

Χωρίς κόπο, και χωρίς ακροβατικά, φλασακίων, εξωτερικών δίσκων (που αν είναι USB είναι αναξιόπιστοι - με eSATA είναι αξιόπιστοι), χωρίς να πηγαίνεις πέρα-δώθε δίσκους για να τους αδειαζο-γεμίζεις, κλπ..

Νομίζω πως υπερβάλουμε όταν χαρακτηρίζουμε τέτοια μηχανάκια ως "παντελώς άχρηστα" για HD media player, έστω και αν είναι καθαρά υποκειμενική μας άποψη.
Μη πρακτικό, ίσως. Δύσχρηστο, μπορεί. Αλλά "παντελώς άχρηστο" σίγουρα όχι!
Μη ξεχνούμε, η χρήση του είναι να παίζει HD υλικό και αυτό το κάνει πολύ καλά και με λίγα λεφτά σε μέρη που το δίκτυο δεν υπάρχει ή δεν χρειάζεται (εξοχικό, κρεβατοκάμαρα κλπ)

Last edited:
Πώς θα καταλάβουμε αν ένα player που κάνει downmix+decoding στο απλό DTS, καί στο DTS-core που περιλαμβάνει ένα DTS-HD MA, αν το κάνει και στο DTS-HD MA;

Υποτίθεται, σύμφωνα με την DTS, ότι το απλό DTS (άρα και το core αφού είναι το ίδιο) στα 1.5Mbps (που είναι το standard πλέον) είναι ηχητικώς transparent για το ανθρώπινο αυτί -> δηλαδή δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ του lossy DTS και του lossless DTS-HD MA.

Επειδή δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς... εννοείς πως μπορεί κάποιος να καταλάβει αν το μηχάνημα μπορεί να δώσει ήχο από dts hd ma (και δεν χρησιμοποιεί το απλό core), ή αν μπορεί κάποιος να καταλάβει ηχητική διαφορά μεταξύ των δύο στο downmixed αποτέλεσμα τους?

Γενικότερα, αφού σε όλες τις περιπτώσεις θα πάρουμε απλό στέρεο από την τιβί και τα ηχεία της... προφανώς δεν θα καταλάβουμε και καμία ηχητική διαφορά, αφού ο δεσμευτικός παράγοντας είναι τα ηχεία των τηλεοράσεων. Ουτε μάλλον έχει σημασία αν πράγματι διαβάζει το ίδιο το hd audio ή το core του... Αρκεί που μπορεί και τα διαβάζει και τα εξάγει.

Last edited:
Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Επειδή δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς... εννοείς πως μπορεί κάποιος να καταλάβει αν το μηχάνημα μπορεί να δώσει ήχο από dts hd ma (και δεν χρησιμοποιεί το απλό core), ή αν μπορεί κάποιος να καταλάβει ηχητική διαφορά μεταξύ των δύο στο downmixed αποτέλεσμα τους?

Και τα 2 ρωτάω, αλλά ουσιαστικά άμα κάποιος καταλάβει διαφορά στο 2ο, έχει απαντήσει και στο 1ο ερώτημα.

Το ηχοσύστημα εξόδου που έχω είναι ένα Dolby Surround Prologic - για την κατηγορία/κλάση του και τα λεφτά του, σχετικά ψιλοκαλό.

Απο οσο ξερω, ολα τα media player που κυκλοφορουν κανουν downmix τον 5.1 core του DTS-MA σε stereo και οχι το full 7.1 stream.
Εκει που υπαρχει διαφορα ειναι στο downmix του TrueHD, αυτο δεν εχει 5.1 core να κανουν downmix, και δεν το κανουν ολα τα media player.

offtopic
Οσο για το γιατι οι περισσοτεροι στην Ελλαδα δεν παιζουν τις ταινιες τους μεσω δικτυου, αλλα προτιμουν κατευθειαν απο USB δισκο ή στικακι, οι λογοι ειναι διαφοροι, οπως:

- Δε χρειαζεται περιεργα σεταρισματα (π.χ. δεν μου βλεπει τα shares στα Win7 ---> του απανταει ο αλλος στο φορουμ: παρε εδω ενα οδηγο 15 σελιδων, κανε οτι λεει και θα τα δει --> το κανει και δε γινεται τιποτα κοκ :flipout: )
και δεν εμφανιζει τα κολληματα που ολα τα δικτυα τρωνε κατα καιρους (ειναι και με τη μερα τους)

-Δε δουλευουν 2 συσκευες ταυτοχρονα (θα καιει ο αλλος που εχει desktop το pc και το media player 2 ωρες που διαρκει η ταινια? το αντιγραφει σε ενα δισκο ή στικακι και καιει μονο το media player που καταναλωνει και λιγοτερο απο τα 2) εκτος απο την τσεπη ειναι και η οικολογικη πλευρα του πραγματος

-Δεν τραβας καλωδια με ο,τι αυτο συνεπαγεται.
κοκ

Απάντηση: Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Και τα 2 ρωτάω, αλλά ουσιαστικά άμα κάποιος καταλάβει διαφορά στο 2ο, έχει απαντήσει και στο 1ο ερώτημα.

Το ηχοσύστημα εξόδου που έχω είναι ένα Dolby Surround Prologic - για την κατηγορία/κλάση του και τα λεφτά του, σχετικά ψιλοκαλό.

Προφανώς εννοείς λοιπόν τι θα γινόταν αν του έδινες σήμα (του ηχοσυστήματος σου) από τις αναλογικές του pico...

Δεν νομίζω ότι θα καταλάβαινες διαφορά, αφού το απλό dolby surround είναι υποδεέστερο όλων των υπολοίπων φορμάτ...