Μετά από αρκετό καιρό συμβίωσης με το Pico (ευχαριστώ την Crystal audio για την προμήθεια ενός δείγματος) μπορώ και εγώ να εκφράσω μια γνώμη.
Δεν θα αναλωθώ στα απλά που έχουν ήδη αναφερθεί πολλές φορές από τους χρήστες αλλά θα παραθέσω μια λίγο διαφορετική άποψη.
Εκ πρώτης όψεως το pico δεν σου γεμίζει το μάτι. Με μικρότερο μέγεθος από ένα multicard reader μπορεί και να νομίζεις ότι αυτό είναι.
Το περιεχόμενο του πακέτου αρκετά λιτό και θα προτιμούσα, από μια εταιρεία που ξέρω ότι τα εμπορεύεται, ένα hdmi καλώδιο στην συσκευασία αντί για το rca.
Ο μετασχηματιστής του αρκετά μικρός και δεν τον αισθάνθηκα να ζεσταίνεται.
Το ίδιο ισχύει και για το pico.
Η κατασκευή του στιβαρή και σου δίνει την εντύπωση ότι τα πιτσιρίκια σου δεν πρόκειται να το χαλάσουν ποτέ αλλά και εάν σου πέσει στην λάσπη στο εξοχικό, με ένα καθάρισμα είσαι οκ ( όχι ότι το προτείνω).
Στην συσκευασία υπάρχει και το τηλεκοντρόλ σε σχήμα παντόφλας και όχι εργονομικό για μένα. Ειδικά τα κουμπιά που είναι 2 φορές το πάχος του είναι δύσκολα στην λειτουργία.
Συνδέοντας το pico στην πρίζα για πρώτη φορά ανάβει το λαμπάκι στην πρόσοψη με κόκκινο χρώμα. Περιμένοντας να γίνει κάτι ανακαλύπτεις ότι πρέπει να το ανάψεις από το τηλεκοντρόλ. Αφού το λαμπάκι γίνει μπλε, περιμένεις να δεις κάτι στη οθόνη.
Η απόλυτη μαυρίλα κυριαρχεί και αναρωτιέσαι τι γίνεται? Μετά από περίπου 1 λεπτό μου εμφανόιστηκε ξαφνικά το μενού. Μετά από επικοινωνία με την crystal audio, ενημερώθηκα ότι αυτό μάλλον έχει να κάνει με την δικιά μου TV (Samsung led 32UB6000) και το handshake του HDMI. Κανονικά το Pico δίνει την εικόνα του μενού σε 3-5 δεύτερα. Εάν μπορεί κάποιος άλλος να ενημερώσει για τον χρόνο bootup του pico.
Λιτότατο μενού και με 5 απλά εικονίδια τα οποία μέχρι και ο προπάππους μου θα καταλάβαινε τι είναι το καθένα ώστε να το λειτουργήσει.
Βάζοντας έναν σκληρό ή ένα usb κλειδί ή μια κάρτα SD, έχετε πρόσβαση στο να δείτε τι περιέχει και να παίξετε τις ταινίες σας ή τα μουσικά σας αρχεία, ή να δείτε και τις φωτό σας.
Εδώ έρχεται το πρώτο μεγάλο μειονέκτημα του pico, το οποίο όμως αντιμετωπίζετε με κάποιο update που ελπίζω να βγάλουν σύντομα.
Εάν μπεις στον φάκελο με μια από τις επιλογές (ταινία, μουσική, φωτό) δεν μπορείς να δεις τα άλλα αρχεία και πρέπει οπωσδήποτε να πας στο αρχικό μενού και μετά ξανά ψάξιμο.
Επίσης το ίδιο ισχύει εάν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στο setup πχ και θέλεις μετά να ξαναγυρίσεις στο σημείο που ήσουν. Εάν δε βλέπεις ταινία (την οποία έχεις καμιά δεκαριά folders μέσα στο directory tree) και πατήσεις κάτι λάθος και πας σε κανένα αρχικό μενού, πρέπει να την ξαναβρείς από την αρχή.
Αυτό λύνεται πολύ εύκολα με την χρήση του return κουμπιού για να γυρίσεις ένα βήμα πίσω. CRYSTAL AUDIO GET PROGRAMMING.
Επανέρχοντας στο Pico, έπαιξε με άνεση ότι αρχείο του έδωσα και χωρίς κολλήματα. Έπαιξε ακόμα και m2ts μέσα από φάκελο bluray. Είδε ότι σκληρό του έβαλα και έπαιξε φυσικά όλα με απευθείας downmix σε stereo.
Σε γενικές γραμμές ένα τίμιο μηχανάκι, με κάποιες ελλείψεις (ένα Passthrough και ένα καλύτερο μενού ρε παιδιά), ένα πολύ λαμπερό φωτάκι μπροστά (παίδες κάντε το dim ή και off) αλλά για το εξοχικό ή τα ταξίδια δεν έχει ανταγωνισμό αφού όλα τα άλλα είναι πάνω από 100.