Αναβάθμιση firmware μέσω USB stick. Πώς?
Καλημέρα σε όλους
Πριν 4 μέρες απέκτησα τον Premium-HD σε αντικατάσταση ενός Opticum HD, ο οποίος δωρίστηκε στο γιο μου.
Ψάχνοντας να βρω τί firmware φοράει ο νεοαποκτηθείς αποκωδικοποιητής, διαβάζω στις πληροφορίες τα εξής:
Model: MSD7818
SW Ver: HDVT117010-1211461/0-2012-12-3
HW Ver: CA-K1_HW_V1
Υποθέτω λοιπόν, ότι το HDVT117010-1211461/0-2012-12-3 πρέπει να είναι το firmware που φοράει ο αποκωδικοποιητής, άρα είναι έκδοσης του Μάρτη του 2012, αν το 2012-12-3 σημαίνει 12-Μαρτίου-2012 ή - το πολύ - έκδοσης του Δεκέμβρη του 2012 (που είναι το πιθανότερο, αν δεχτούμε την αμερικάνικη λογική έκφρασης της ημερομηνίας - YYYY-MM-DD).
Στην ιστοσελίδα της Crystal Audio βλέπω ότι το τελευταίο διαθέσιμο για αναβάθμιση firmware, έχει ημερομηνία 21-06-2013. Αν ισχύει η παραπάνω υπόθεση για το υπάρχον firmware του αποκωδικοποιητή μου, τότε το διαθέσιμο πρέπει να είναι νεότερο από αυτό που φοράει.
Ερώτηση Νο. 1: Είναι όντως έτσι?
Αν όντως είναι έτσι, τότε πάμε στο επόμενο βήμα, που είναι ο τρόπος αναβάθμισης. Διαβάζοντας το εγχειρίδιο οδηγιών (το οποίο, σημειωτέον, αναφέρεται στον Micro-HD σε όλες τις παραγράφους του, αλλά φαντάζομαι ότι οι οδηγίες ισχύουν και για τον Premium-HD), βλέπω ότι, προκειμένου να γίνει αναβάθμιση firmware στο τελευταίο διαθέσιμο, χρειάζεται να το κατεβάσω και να το αποθηκεύσω σε μια συσκευή USB, φορμαρισμένη κατά FAT (δεν ξεκαθαρίζει αν εννοεί απλό FAT ή FAT32).
Από την άλλη μεριά, διαβάζω επίσης ότι η συσκευή υποστηρίζει συσκευές USB, διαμορφωμένες κατά FAT, FAT32 και NTFS. Επομένως, το Νο. 2 θέμα μου, υποδιαιρούμενο σε δύο μικρότερες ερωτήσεις, είναι το εξής:
(1) Ο υπολογιστής μου μπορεί να διαμορφώσει ένα στικάκι USB κατά NTFS, FAT32 ή exFAT. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθεί κατά (το παλιότερο) FAT. Τί κάνω; Το διαμορφώνω κατά FAT32; Το διαμορφώνω κατά exFAT; Ή αναθέτω στον αποκωδικοποιητή τη διαμόρφωσή του; Και αν ισχύει το τελευταίο, θα μπορέσει ο υπολογιστής μου να το "δει" (Windows 7 Pro, 64-bit), ώστε να αποθηκευτεί το τελευταίο firmware;
(3) Μήπως όλα τα παραπάνω δεν είναι αναγκαία, μιας και ο αποκωδικοποιητής μπορεί να διαχειριστεί συσκευές USB διαμορφωμένες κατά NTFS, οπότε μια απλή σύνδεση της υπάρχουσας συσκευής, που θα περιέχει το firmware της αναβάθμισης, είναι αρκετή;
Υπόψη ότι έστειλα το ίδιο περίπου ερωτηματολόγιο και στην Crystal Audio, αλλά λογικά υποθέτω ότι μέχρι να το δουν και να ασχοληθούν με την απάντησή του, θα τους πάρει μερικές μέρες. Γι αυτό και ζητάω τη βοήθεια του φόρουμ, ειδικά από τους φίλους που έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα και γνωρίζουν τις απαντήσεις.
Ευχαριστώ.
-