Crystal Audio Prime-HD

Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

5. Και σημαντικότερο για εμένα η ποιότητα της εικόνα έγινε χειρότερη με "ξεπλημένα" χρώματα και χωρίς μεγάλη λεπτομέρεια . Έχει ένα πέπλο σαν ομίχλη, χάνοντας την αρχική ζωντάνια και λαμπρότητα που είχε αρχικά με το "μαμά" firmware, απομακρύνοντας τον ακόμη περισσότερο από την ποιότητα της εικόνας του ανεπανάληπτου CDVB-HD που είχα, και πλησιάζοντας (προς τα κάτω) στην ποιότητα του Micro-HD. Οι θεάσεις γίνονται σε κορυφαία 42" οθόνη με σύνδεση HDMI και όχι σε σε καμιά 14" όπου δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά.
Αλήθεια Crystal _Druid γιατί δεν επικεντρώνεστε - οι ανθρωποι της CA- και σε αυτήν την ιδιότητα του δέκτη, μιας και αυτός είναι ο πρωταρχικός τους σκοπός (της θέασης) τους ?.

Μεγάλε, με όλο το σεβασμό, αλλά δεν αλλάξαμε ΤΊΠΟΤΑ που να επηρεάζει την ποιότητα εικόνας, οι αλλαγές που κάναμε αφορούν άλλα χαρακτηριστικά και συμπεριφορές του δέκτη! Αν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι χάλασε η ποιότητα της εικόνας με την αναβάθμιση του firmware, έλα στην εταιρία, Αίαντος 3α στα Βριλήσσια με τον δέκτη σου, να τον βάλουμε δίπλα σε έναν καινούριο σφραγισμένο με παλαιότερο firmware, να κάνουμε μαζί θεάσεις Α/Β να δούμε εάν υπάρχουν διαφορές. Ξέρεις, όταν δουλεύεις σκληρά για να βελτιώσεις ένα προϊόν και έρχεσαι αντιμέτωπος με την αβίαστη απαξίωση της δουλειάς σου, δεν είναι και ότι καλύτερο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε κριτική. Απλά θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα η κριτική αυτή να βασίζεται σε λίγο πιο προσεκτικές δοκιμές.
thanx

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Δικέ μου, με όλη μου την εκτίμηση, αλλά θα πρέπει να έχεις επιλεκτική ανάγνωση, και αυτό γιατί πρώτα πρώτα ξεκίνησα το μήνυμα μου δίνοντας συγχαρητήρια και ευσημα στους ανθρώπους της CA και μετά είπα γιατί το τι παρατήρησα με τα από αρκετή θέαση και ψάξιμο :

" Θετικότατες και καλoδεχούμενες οι αλλαγές και οι αναβαθμίσεις . Συγχαρητήρια και μπράβο στους ανθρώπους της CA για αυτό. Πέρασα την αναβάθμιση και επιβεβαιώνω τα παραπάνω , εκείνο που παρατήρησα μετά από αυτήν και δεν τα είχα πριν είναι "

άρα λοιπόν για πια απαξίωση της δουλειάς ποιών μιλάς ? Το να αναφέρω τις παρατηρήσεις που είδα μετα την αναβάθμιση του δέκτη - είδες τις προηγούμενες δεν τις έκανα γιατί θεώρησα ότι έπρεπε να ωριμάσει το πράγμα - και να επιβεβαιώσω ή να αναφέρω κάποια θέματα που παρατήρησα , νομίζω ότι αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του forum . Ούτε έκρινα, ούτε κατέκρινα κανέναν ,απλά είπα ελεύθερα την γνώμη μου . Τώρα το εάν έπρεπε να ακολουθήσω μια διαφορετική διαδιακασία, όπως με συμβουλέψαν να κάνω κάποιοι συμφορμίτες, που είναι guru του είδους , παραδέχτηκα ότι δεν το έκανα είτε από αγνοια ή και γιατί δεν αναφερόταν πουθενά στις οδηγίες αναβάθμισεις. Θα δοκιμάσω την διαδικασία, και θα επανέλθω με νεότερα .
Όσο αφορά την πρόσκληση - πρόκληση, εάν παρατηρούσες το avatar μου θα έβλεπες ότι είναι ανέφικτο να γίνει, λόγω απόστασης απέχουμε (~400Km) . Και ναι, είμαι σίγουρος για αυτό που βλέπω στα δικά μου μηχανήματα, οπότε για να ανταπωδώσω και την πρόσκληση και την φιλοξενία -Θεωρούμαστε φιλόξενοι οι Μακεδόνες - πάρε όσους δέκτες θέλεις να τεστάρεις, και έλα να τους δοκιμάσουμε στο χώρο μου. Εξάλλου έχουμε και ωραίες παραλίες .
Τώρα όσο αφορά την ερώτηση μου προς την CA μέσω εσού, ενός ανθρώπου που εκπροσωπεί μια εταιρεία μέσα σε ένα forum :

" Αλήθεια Crystal _Druid γιατί δεν επικεντρώνεστε - οι ανθρωποι της CA- και σε αυτήν την ιδιότητα του δέκτη, μιας και αυτός είναι ο πρωταρχικός τους σκοπός (της θέασης) τους ?. "

και αναφερόταν στο κομμάτι της εικόνας ενός ψηφιακού δέκτη τηλεόρασης που είναι ο κύριος λόγος ύπαρξης τους ως καταναλωτικά προιόντα, εκτός από τις multimedia ιδιότητες του στις οποίες επικεντρώνονται οι περισσότεροι, ΣΥΓΝΩΜΗ που ρώτησα κιόλας .

Φιλικά
Βασίλης

Last edited by a moderator:
σε αυτό μετά από λίγο εξαφανίστηκαν http://we.tl/ga7jngNGYi (φυσικά και έχω την τελευταία ενημέρωση!!!)

δεν ξέρω εάν έκαναν κάτι τα παιδιά της CA αλλα αυτό που έλεγα σε προηγούμενο post ότι εάν πας με το γρήγορο μετά από λίγο χάνει τους υποτίτλους ... μετά την ενημέρωση δεν φαίνεται να υπάρχει μετά από 3-4 δοκιμες μου θα δοκιμάσω και σε άλλες !!!

Re: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Λοιπόν το πρόβλημα είναι γνωστό και συμβαίνει με πολλούς υπότιτλους UTF, το ψάχνουμε, μέχρι να το διορθώσουμε, η λύση είναι η μετατροπή των υποτίτλων σε ANSI. Απλά ανοίγεις τους υπότιτλους στον υπολογιστή με το Notepad και κατ' ευθείαν save as και encoding ANSI αντί του UTF-8 που θα λέει.
:-)

εγώ τα κάνω mkv και βάζω στο language gre greek modern(1453) και στο format specific option (utf-8) το θέμα είναι να φτιαχτή και αυτό! πάντως σε 4 Update που έχω κάνει αυτό το πρόβλημα παραμένει!!! καλο θα ήταν και να μην αναγκάζεσαι να κανεις αλλαγή κωδικοποιήσεις η ενσωμάτωση!!!

Last edited:

Καταρχήν, ευχαριστούμε για την υποστήριξη... Τα αυτονόητα δηλαδή.. αλλά επειδή πλέον, στις εποχές που διανύουμε, μέχρι και τα αυτονόητα είναι δισεύρετα, για αυτό καλό είναι να τα αναγνωρίζουμε και να τα επαινούμε... :2thumb22sup:

Και μία ερώτηση...
Τελικά, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων κατά την αναβάθμιση είναι απαραίτητη;; Γιατί αν δεν είναι, γλυτώνουμε κάποια ώρα από το επανασετάρισμα (κυρίως από την ταξινόμιση των καναλιών..).

Απαραίτητη δεν είναι, αλλά καλό είναι να γίνεται. Απαραίτητη είναι στην περίπτωση που μετά την αναβάθμιση ο αποκωδικοποιητής έχει περίεργη συμπεριφορά.
καλό Σ/Κ

Καλησπέρα σε όλους.Έχω τόν συγκεκριμένο δέκτη απο τον Δεκέμβριο περίπου.Αγορασμένο από Κωτσόβολο στην Θεσσαλονίκη.Έχω το πρόβλημα πού έχει αναφερθεί και απο άλλους και αφορά στο ρέυμα.Είναι αδύνατον να ανάψει αν δέν τον βγάλω και ξαναβάλω απο την πρίζα.Υπάρχι κάποια λύση η πρέπει να πάει για αντικατάσταση;Το ρωτάω γιατί απο το κατάστημα μου έδωσαν λάθος απόδειξη και το κατάλαβα πολύ αργότερα.Επίσης εχθές το βράδυ δεν έβλεπε το USB το οποίο σήμερα ξαφνικά ξαναείδε.Αν μπορεί ο φίλος που εργάζεται στην Crystal Audio ας απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

λογικά ο κωτσόβολος κρατάει αντίγραφο να πας με την λάθος απόδειξη και να ζητήσεις να την εκτυπώσουν πάλι και να εξηγήσεις τι είχε γίνει... το δεκτη τον έχω 5+ μήνες δεν μου έχει κάνει τέτοια κόλπα!!! λογικά έχεis πέσει σε προβληματικό δεκτη εάν βγάλεις άκρη με την απόδειξη γνώμη μου είναι να πας για αλλαγή...

καλημέρα ... πάμε σε ένα περίεργο που συνάντησα σε αυτό https://www.wetransfer.com/download...fa9111a23a05d6584c44fa6620130609044002/8ce8b3 κάτω κάτω βγάζει μια λευκη λεπτή γραμμή σε όλο το μέγεθος της οθόνης όταν παίζεται από τον δεκτη... αντίθετα εάν το βάλεις στο pc η γραμμή δεν φαίνεται να υπάρχει... ανεβάζω ένα δείγμα για δοκιμη!!!(σε κάποιες άλλες που έβαλα στον δεκτη μια χαρά παίζουν... το περίεργο είναι ότι στο pc η συγκεκριμένη παίζει ok και δεν είναι κανένα βάρη αρχείο να πεις ότι ο δεκτης δεν μπορεί να το αναπαράγει λόγο επεξεργαστή!!!) να πω εδώ ότι η γραμμή είναι σε όλοι την διάρκεια της ταινίας

(media info)

Format : Matroska
Format version : Version 4 / Version 2
File size : 3.08 GiB
Duration : 1h 38mn
Overall bit rate : 4 463 Kbps
Encoded date : UTC 2013-05-31 19:40:10
Writing application : mkvmerge v6.0.0 ('Coming Up For Air') built on Jan 20 2013 09:52:00
Writing library : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 2 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 3 990 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 530 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.245
Stream size : 2.76 GiB (89%)
Title : ..:: TEAM ELiTE ::..
Language : English
Default : Yes
Forced : No
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 272 MiB (9%)
Title : ENGLiSH AUDiO AC3 6 chnls 384 kbps
Language : Tahitian

Καλησπέρα σε όλους.Έχω τόν συγκεκριμένο δέκτη απο τον Δεκέμβριο περίπου.Αγορασμένο από Κωτσόβολο στην Θεσσαλονίκη.Έχω το πρόβλημα πού έχει αναφερθεί και απο άλλους και αφορά στο ρέυμα.Είναι αδύνατον να ανάψει αν δέν τον βγάλω και ξαναβάλω απο την πρίζα.Υπάρχι κάποια λύση η πρέπει να πάει για αντικατάσταση;Το ρωτάω γιατί απο το κατάστημα μου έδωσαν λάθος απόδειξη και το κατάλαβα πολύ αργότερα.Επίσης εχθές το βράδυ δεν έβλεπε το USB το οποίο σήμερα ξαφνικά ξαναείδε.Αν μπορεί ο φίλος που εργάζεται στην Crystal Audio ας απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα κι από μένα.

Επειδή έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με το δέκτη, θα ήθελα να ξέρω αν πρέπει να το στείλω προς αντικατάσταση ή αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να σταματήσει...

Ευχαριστώ

Καλησπέρα, μόλις έγινα κάτοχος ενός Crystal & audio prime HD.Έχω το εξής πρόβλημα: έκανα update στο firmware 27-05-13 και ενώ έβαλα φλασάκι(και εξωτερικό σκληρό χρησιμοποίησα) για να δω ταινία, την πρώτη φορά κόλλησε στο "init....." όλος ο αποκωδικοποιητής, και δε λειτουργούσε τίποτα και στη δεύτερη προσπάθεια έπαιξε και μετά από μισή ώρα σταμάτησε την ταινία και μου έβγαλε μήνυμα "bit error". Από εκεί και ύστερα δε φορτώνει ταινίες. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

ps.Έκανα και μια προσπάθεια με το παλιότερο update 14-03-13 κολλάει και πάλι στο "init...". Κατά τα άλλα ο αποκωδικοποιητής λειτουργεί μια χαρά.

Έχει γίνει σωστά η αναβάθμιση; Καλό είναι να γίνεται επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πριν και μετά την εγκατάσταση. Επίσης αν το πρόβλημα είναι μόνο σε ταινίες μπορεί να είναι πολύ βαριά τα αρχεία βίντεο (οι ταινίες) που του βάζεις και να μην μπορεί να τα προβάλλει.

Marios80, καλού κακού διαμόρφωσε το φλασάκι που χρησιμοποιείς για ταινίες μέσω του δέκτη.

Το πρόβλημα με την αδυναμία εκκίνησης του δέκτη γίνεται πολύ συχνό και αναρωτιέμαι τι μπορεί να φταίει. Σκέφτομαι μήπως επηρεάζεται από το καλώδιο κεραίας, καθώς υπήρχε μια περίπτωση που τον μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και δεν επανεμφάνισε το πρόβλημα.

Αν η τηλεόραση σου είναι LG, το θέμα το έχει η τηλεόραση. Εάν όχι, πρέπει να το κοιτάξουμε. Βρες τη σωστή απόδειξη στον Κωτσόβολο, (αν θυμάσαι ημερομηνία είναι πανεύκολο, απλά ζήτα επανεκτύπωση) και στείλ 'το να το φτιάξουμε/αλλάξουμε.

σε αυτό μετά από λίγο εξαφανίστηκαν http://we.tl/ga7jngNGYi (φυσικά και έχω την τελευταία ενημέρωση!!!)

δεν ξέρω εάν έκαναν κάτι τα παιδιά της CA αλλα αυτό που έλεγα σε προηγούμενο post ότι εάν πας με το γρήγορο μετά από λίγο χάνει τους υποτίτλους ... μετά την ενημέρωση δεν φαίνεται να υπάρχει μετά από 3-4 δοκιμες μου θα δοκιμάσω και σε άλλες !!!

τσάμπα χαρά πήρα... δοκίμασα και σε άλλες και πάλι εάν το πας στο γρήγορο ακόμα και με μικρή ταχύτητα 2X χάνει τους υπότιτλους ενσωματωμένους η εξωτερικούς

καλημέρα ... πάμε σε ένα περίεργο που συνάντησα σε αυτό https://www.wetransfer.com/download...fa9111a23a05d6584c44fa6620130609044002/8ce8b3 κάτω κάτω βγάζει μια λευκη λεπτή γραμμή σε όλο το μέγεθος της οθόνης όταν παίζεται από τον δεκτη... αντίθετα εάν το βάλεις στο pc η γραμμή δεν φαίνεται να υπάρχει... ανεβάζω ένα δείγμα για δοκιμη!!!(σε κάποιες άλλες που έβαλα στον δεκτη μια χαρά παίζουν... το περίεργο είναι ότι στο pc η συγκεκριμένη παίζει ok και δεν είναι κανένα βάρη αρχείο να πεις ότι ο δεκτης δεν μπορεί να το αναπαράγει λόγο επεξεργαστή!!!) να πω εδώ ότι η γραμμή είναι σε όλοι την διάρκεια της ταινίας

(media info)

Format : Matroska
Format version : Version 4 / Version 2
File size : 3.08 GiB
Overall bit rate : 4 463 Kbps
Encoded date : UTC 2013-05-31 19:40:10
Writing application : mkvmerge v6.0.0 ('Coming Up For Air') built on Jan 20 2013 09:52:00
Writing library : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 2 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 3 990 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 530 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.245
Stream size : 2.76 GiB (89%)
Title : ..:: TEAM ELiTE ::..
Language : English
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 272 MiB (9%)
Title : ENGLiSH AUDiO AC3 6 chnls 384 kbps
Language : Tahitian

δοκιμάστηκε στο player της tv μου Samsung UE40EH6030 και στο pc όπως λέω παραπάνω και σε Western Digital TV Live (WDBGXT0000NBK) που έχει ένας φίλος μου και δεν φαίνεται πουθενά η γραμμή που φαίνεται στο δεκτη το πρόβλημα δεν είναι στο αρχείο αλλα στον δεκτη ...

πέρα από την πλακα δεν μπορείς να την δεις έτσι την ταινία στον δεκτη αλλα η ριμάδα η samsung έχει πολύ μικρα γράμματα αλλιώς... (θα την είχα δει εδώ και δυο μέρες)

για την επομενη αναβαθμιση: οταν υπαρχει φοντο στους υποτιτλους να μην πιανει ολοκληρη την οθονη αλλα μονο τον χωρο που καταλαμβανουν οι υποτιτλοι.