Crystal Audio Prime-HD

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Και τα αρνητικά είναι καλοδεχούμενα :smile:

Κατ αρχάς να ευχαριστήσω κι εσένα ´Αγγελε για τη βοήθεια σου , σίγουρα θα υπάρξουν και αρνητικά τα οποία θα αναφέρω , απλα ελπίζω να είναι κατα πολύ λιγότερα απο τα θετικά. Στο προγραμμα έχω τώρα δοκιμή σε εγγραφές !! Ειδωμεν .....

Re: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Ρίξε μια ματιά και στην λίστα της υπογραφής μου. Θα ήθελα να μάθω ποιές λειτουργίες του Micro λείπουν από τον Prime.

Στο εγχειρίδιο γράφει ότι η εμβέλεια του τηλεχειριστηρίου είναι 7 μέτρα. Στην πραγματικότητα με τις μπαταρίες της συσκευασίας δεν λειτουργεί από απόσταση 3 μέτρων και πάνω. Το δοκίμασε κανείς με αλκαλικές; Ευχαριστώ

Αν και δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο , δεν το αποκλείω κι όλας λόγο του no name των μπαταριών που έχει μέσα.

Last edited by a moderator:

Καλησπερα συναδελφοι ! Απεκτησα και εγω τη Δευτερα τον αποκωδικοποιητη κ ενω σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος , εχω αντιμετωπισει το εξης προβλημα , για την επιλυση του οποιου θα χρειαστω τη βοηθεια σας : δεν μου παιζει τους ενσωματομενους αγγλικους και ελληνικους υποτιτλους . 'Η μαλλον μου τους εμφανιζει για καποια κλασματα του δεπτερολεπτου πολυ χαμηλα στην οθονη . Το προβλημα εμφανιζεται κατα την αναπαραγωγη mkv ταινιων και σειρων απο το Kingston g2 100 16gb φλασακι μου . To ιδιο προβλημα αντιμετωπιζα και σε εναν Legent hd decoder , αλλα εκει δεν το εψαξα περισσοτερο . Εχει συμβει σε κανενα αλλο φιλο αυτο- γνωριζει κανεις τιποτα ;

... δεν μου παιζει τους ενσωματομενους αγγλικους και ελληνικους υποτιτλους . 'Η μαλλον μου τους εμφανιζει για καποια κλασματα του δεπτερολεπτου πολυ χαμηλα στην οθονη . Το προβλημα εμφανιζεται κατα την αναπαραγωγη mkv ταινιων και σειρων απο το Kingston g2 100 16gb φλασακι μου ...

Ωχ δε θέλω τέτοια :twoguns:... και ήμουν έτοιμος να τον παραγγείλω. Κρίμα γιατί φαινότανε καλό μηχανάκι.
Άντε τώρα πάλι απ' την αρχή να ψάχνω media player στα ~40 .
Κρίμμμα.

Last edited:

Παιδια εγω βλεπω πολλες ταινιες και σειρες με στικακι στο prime hd και οι υποτιτλοι εμφανιζονται απευθειας χωρις να κανω καμια ρυθμιση.
Οι υποτιτλοι μου ειναι αρχεια .srt και εννοειται βεβαια οτι περα απο την καταληξη εχουν ολοιδια ονομασια με copy paste με την ονομασια του αντιστοιχου βιντεο αρχειου!!!

Με τους srt συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο kostiger περιέγραψε πρόβλημα με υποτίτλους ενσωματωμένους σε MKV
Κάτι παρόμοιο είχα δει μόνο σε ένα αρχείο απο τα πολλά που έχω δοκιμάσει στους δέκτες μου.

Καλησπέρα!

Λοιπόν το μαραφετάκι το αγόρασα κι εγώ πρόσφατα συνδέοντάς το για την ώρα σε μια CRT Telefunken 26'' 15ετίας, μέσω SCART (RGB).
Πολύ ωραία παίζει, αν και προσωπικά δε βλέπω καμμία διαφορά με το αναλογικό tuner της τηλεόρασης. Πολύ εύκολα ρυθμίστηκε επίσης.
Ακόμα ένα θετικό, η -εξωτερικά τουλάχιστον- καλή ποιότητα κατασκευής. Παραμέσα δεν μπόρεσα να δώ, ας όψεται η ασφάλεια εγγύησης!

Έχει ορισμένα πράγματα που δε μου αρέσουν όμως και δεν τα διάβασα σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, οπότε ας τα αναφέρω για να γνωρίζουν όσοι σκέφτονται την αγορά του συγκεκριμένου δέκτη. (και μιας και από ότι κατάλαβα η crystal παρακολουθεί το forum μήπως ληφθούν υπόψη σε προσεχείς αναβαθμίσεις, αν υπάρξουν)

1. Αλλαγή καναλιών: Δεν είναι τόσο πρόβλημα οτι αργεί, όσο το οτι μέχρι να αλλάξει και μετά το μαύρισμα δείχνει τρεμάμενη (όπως τα παλιά βίντεο όταν δεν πετύχαιναν το freeze frame ακριβώς) την εικόνα του καναλιού ενώ ο ήχος ακούγεται κανονικά. Προσωπικά θα προτιμούσα είτε η εικόνα να είναι συνεχώς μαύρη χωρίς ήχο είτε να είναι μαύρη και μετά κανονικά παγωμένη αλλά πάλι χωρίς ήχο.
2. Αλλαγή καναλιών: Αν επιλεχθεί κανάλι από τα αριθμητικά των καναλιών τότε αργεί 5 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής (μάυρισμα>τρεμάμενη εικόνα>εικόνα)
3. Διαφάνεια μενού: Δουλέυει μόνο στο κεντρικό μενού (οχι στο epg πχ) και χαλάει όταν γίνει κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις εικόνας. Ξαναφτιάχνει με έξοδο>είσοδο στο μενού
4. PVR: Δεν έχει ασφαλή εξαγωγή (unmount) του USB. Αποτέλεσμα, εγγραφή 2 ωρών να είναι μετά από την αφαίρεση USB μόνο 0 bytes! Πρέπει να είναι απενεργοποιημένος ο δέκτης για να βγεί με ασφάλεια η συσκευή USB.
5. H μπάρα πληροφοριών στα κανάλια δεν εμφανίζει αμέσως τις πληροφορίες προγραμματος αλλα μετα από λίγα δευτερόλεπτα (3-5). Οι πληροφοριες υπάρχουν, πχ το epg τις εμφανίζει ακαριαία όταν όμως κάνεις exit η μπάρα γράφει «έρευνα» και τις εμφανίζει μετά από λίγο. Το ίδιο κι αν πατήσεις απευθείας info.
6. Timeshift: Ξεκινά μετά απο 4-5 δευτερόλεπτα και κατα τη συνέχιση τα «χάνει» (κι εσύ μαζί αν παρακολουθούσες κάτι)
7. PVR: Όταν από το menu USB επιλεγεί η κατηγορία του PVR τότε δε σε πάει αυτόματα στον κατάλογο με τις εγγραφές αλλά σου ανοίγει το ριζικό κατάλογο του δίσκου, πράγμα που δυσκολεύει την αναζήτηση σε περιπτώσεις δίσκων με πολλούς καταλόγους.

Επιβεβαιώνω επίσης την απαράδεκτα μικρή εμβέλεια του τηλεχειριστηρίου, ποια 7 μέτρα που λέει το manual, και το απίστευτα κοντό καλώδιο τροφοδοσίας!
Αυτά για την ώρα, δεν ξέρω αν είναι τυπικά στους δέκτες DVB-T, είναι ο πρώτος μου! Αν πετύχω και κάτι άλλο θα ενημερώσω

Καλός ήρθες mevan , εγω εκτός απο το τρεμοπαιγμα που αναφέρεις στην αλλαγή καναλιών και την εμβέλεια του τηλεκοντρολ που ΔΕΝ τα έχω , και το 4. Που δεν το δοκίμασα ( αλλά θα το έχω στα υπ όψιν ) σ όλα τα αλλα θα συμφωνήσω , δυστηχός .
Για την εμβέλεια να δοκίμαζες καμία άλλη μπαταρία όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ;;;

Καλησπέρα!

1. Αλλαγή καναλιών: Δεν είναι τόσο πρόβλημα οτι αργεί, όσο το οτι μέχρι να αλλάξει και μετά το μαύρισμα δείχνει τρεμάμενη (όπως τα παλιά βίντεο όταν δεν πετύχαιναν το freeze frame ακριβώς) την εικόνα του καναλιού ενώ ο ήχος ακούγεται κανονικά. Προσωπικά θα προτιμούσα είτε η εικόνα να είναι συνεχώς μαύρη χωρίς ήχο είτε να είναι μαύρη και μετά κανονικά παγωμένη αλλά πάλι χωρίς ήχο.
2. Αλλαγή καναλιών: Αν επιλεχθεί κανάλι από τα αριθμητικά των καναλιών τότε αργεί 5 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής (μάυρισμα>τρεμάμενη εικόνα>εικόνα)
3. Διαφάνεια μενού: Δουλέυει μόνο στο κεντρικό μενού (οχι στο epg πχ) και χαλάει όταν γίνει κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις εικόνας. Ξαναφτιάχνει με έξοδο>είσοδο στο μενού
4. PVR: Δεν έχει ασφαλή εξαγωγή (unmount) του USB. Αποτέλεσμα, εγγραφή 2 ωρών να είναι μετά από την αφαίρεση USB μόνο 0 bytes! Πρέπει να είναι απενεργοποιημένος ο δέκτης για να βγεί με ασφάλεια η συσκευή USB.
5. H μπάρα πληροφοριών στα κανάλια δεν εμφανίζει αμέσως τις πληροφορίες προγραμματος αλλα μετα από λίγα δευτερόλεπτα (3-5). Οι πληροφοριες υπάρχουν, πχ το epg τις εμφανίζει ακαριαία όταν όμως κάνεις exit η μπάρα γράφει «έρευνα» και τις εμφανίζει μετά από λίγο. Το ίδιο κι αν πατήσεις απευθείας info.
6. Timeshift: Ξεκινά μετά απο 4-5 δευτερόλεπτα και κατα τη συνέχιση τα «χάνει» (κι εσύ μαζί αν παρακολουθούσες κάτι)
7. PVR: Όταν από το menu USB επιλεγεί η κατηγορία του PVR τότε δε σε πάει αυτόματα στον κατάλογο με τις εγγραφές αλλά σου ανοίγει το ριζικό κατάλογο του δίσκου, πράγμα που δυσκολεύει την αναζήτηση σε περιπτώσεις δίσκων με πολλούς καταλόγους.

Επιβεβαιώνω επίσης την απαράδεκτα μικρή εμβέλεια του τηλεχειριστηρίου, ποια 7 μέτρα που λέει το manual, και το απίστευτα κοντό καλώδιο τροφοδοσίας!
Αυτά για την ώρα, δεν ξέρω αν είναι τυπικά στους δέκτες DVB-T, είναι ο πρώτος μου! Αν πετύχω και κάτι άλλο θα ενημερώσω
Αν και δεν έχω τον συγκεκριμένο δέκτη, πολλά απο αυτά ειναι κοινά.
1. "Κολπο" που χρησιμοποιούν αρκετοί δέκτες για να δίνουν την εντύπωση γρήγορης αλλαγής καναλιών. Στο θέμα του MicroHD μέχρι και δημοσκόπηση κάναμε.

2. Φυσιολογικό. Ο δέκτης περιμένει να δει αν θα πατήσεις και δεύτερο πλήκτρο για να πας σε κανάλι με διψήφιο αριθμό. Μπορεις να το ξεπεράσεις πατώντας το ΟΚ μετά τον αριθμό.

3. Το έχω δει και διορθώνεται εύκολα (αν βγάλει κάποια αναβάθμιση η CA)

4. Οι δέκτες με Mstar δεν έχουν ασφαλή εξαγωγή, εκτός απο έναν. Αν δεν βγάλεις το stick την ώρα που γράφει ή διαβάζει, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τα υπόλοιπα μπαίνουν και αυτά στη λίστα με τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν.

....Για την εμβέλεια να δοκίμαζες καμία άλλη μπαταρία όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ;;;

Καλώς σας βρήκα!

Έκανα κάτι καλύτερο.. Προγραμμάτισα με αντιγραφή ένα τηλεχειριστήριο που είχα πάρει μιά φορά από τα ...Lidl και που πάνω του έχω ρίξει ακόμα και το aircondition! Όλα καλά, πιάνει άψογα!
Θα κοιτάξω βέβαια και το δικό του με άλλες μπαταρίες.

Kostas_Y, όσο αφορά το 2 δεν το ήξερα! Δεν είμαι σπίτι, όταν επιστρέψω θα το δοκιμάσω, βολικό φαίνεται.
Σωστή η αναμονή μήπως πατήσεις κι άλλο νούμερο αλλά φαίνεται αιωνιότητα αν συνυπολογίσεις το μάυρισμα>τρεμάμενη εικόνα>εικόνα και το ότι έχω αναλογική crt τηλεόραση που οι αλλαγές γίνονται ακαριαία!!!

Για την ασφαλή εξαγωγή είμαι σίγουρος ότι εκείνη την ώρα ούτε έγραφα κάτι ούτε έπαιζα. Και δεν το δοκίμασα μόνο μια φορά! Ίσως φταίει ο δίσκος, τι να πω..

Thanks!

Τα τηλεκοντρόλ του Lidl έχουν πολλούς φίλους. Αν φέρουν μοντέλο που προγραμματίζεται μέσω υπολογιστή, θα πάρω 2-3. :p

Δυστυχώς τις γρήγορες αλλαγές της αναλογικής σε CRT πρέπει να τις ξεχάσεις.

Αν συνδέεις δίσκο και όχι στικάκι, τότε σίγουρα πρέπει να κλείνεις τον δέκτη πριν την εξαγωγή. Στα στικάκια είναι διαφορετική η κατάσταση.

eval, vaskal, τί έκδοση λογισμικού έχετε;
Θα θέλατε να κάνουμε ένα αντίγραφο/backup του firmware; Στείλτε μου ένα π.μ. αν θέλετε.

Κώστα με πρόλαβες. Η φρεσκότατη αναβάθμιση λύνει όλα τα θέματα με τους υπότιτλους, (εξωτερικοί, κίτρινοι κλπ) και προσθέτει τα περισσότερα από τα δικά σας request.
:-)

Ο δεκτης δεν εχει RF in.Πως θα τον συνδεσω με την τηλεοραση

Με SCART ή HDMI. Ο δέκτης δεν έχει άλλο τρόπο σύνδεσης.

Φτηνοδουλεια.Δηλαδη αν η τηλεοραση εχει ψηφιακα αυτα δεν τα βλεπεις.
Λετε οτι χθες βγηκε αναβαθμιση.Που βλεπω ποια εκδοση εχω.Το ρωταω γιατι εμενα δειχνει και κιτρινους υποτιτλους και δεν παγωνει η εικονα με την εναλλαγη καναλιου.Ποτε προλαβε να μπει.Με το STOP του κοντρολ ανοιγει το PICO μου.Πως γινετε να λυθει αυτο το προβλημα

Αν θέλεις να στέλνεις το σήμα της κεραίας και στην τηλεόραση, στη συσκευασία του δέκτη υπάρχει ένας διακλαδωτής T. Αυτό τουλάχιστον είπε ένας άλλος κάτοχος του δέκτη.

Το αρχείο αναβάθμισης έχει ημερομηνία 30\11\12. Ίσως περάστηκε και σε δέκτες που βγήκαν την αγορά εκείνες τις μέρες.