Crystal Audio Prime-HD

Σήμερα αγόρασα και εγώ έναν prime hd. Ομολογώ πως δε το έψαξα και πολύ. Διάβασα ότι είπαν όσοι τον είχαν και γενικά μου άρεσε που υπάρχει ελληνική υποστήριξη. Πάνω κάτω στα θετικά/αρνητικά είναι όσα είπαν όλοι. Βασικό θεωρώ την μεγάλη καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών από το αριθμητικό πληκτρολόγιο. Η καθυστέρηση στις απλές αλλαγές μου φάνηκε καλή σε σχέση με άλλους που έχω δει.

Ο player του άψογος έπαιξε ότι 1080 έβαλα μέχρι και 15gb. Mp4 δεν έβαλα για να δώ αν έχει το πρόβλημα που λένε.

Διάβασα ότι λέτε πως υπάρχει επιλογή για αλλαγή χρόνου προβολής των info, εγώ δε το βρήκα αυτό και σαν default είναι πολύ μικρός.

(Edit: το βρήκα ήταν στο μενού ρολόι)

Μια παρατήρηση αν μπορείτε δοκιμάστε το, έβαλα έναν wd passport και ακούγεται ένας εσωτερικός θόρυβος κυκλωμάτων. Κατα τα αλλά έπαιζε άψογα.

Last edited:
Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Ας ρωτήσω εδώ κάτι που όμως το έχω διαπιστώσει και σε άλλους δέκτες , αν χαμηλώσω τον ήχο στον δέκτη και ανοίξω μέχρι την μέση τον ήχο της tv θέλοντας πλέον να χρησιμοποιώ μόνο του δέκτη τον ήχο , τότε βγάζει βόμβο η tv ο οποίος μάλιστα στις διαφημίσεις είναι πιο έντονος .
Αναγκαστικά έχω τον ήχο του δέκτη στο τέρμα και αυξοχαμηλώνω μόνο από την tv .

Ενώ στις οδηγίες (δεν θυμάμαι αν ήταν σε αυτόν η στους άλλους) έλεγε όντως να ανεβάσω την ήχο της tv μέχρι το μέσο και να δουλεύω με τον ήχο του δέκτη .
Να παίζει κάποια ρύθμιση ?
Είναι συνδεδεμένοι και οι δύο που έχω με scart και δοκίμασα και pcm και raw αλλά το ίδιο αποτέλεσμα .

Re: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Ο βόμβος έχει να κάνει με το καλώδιο scart. Αν δοκιμάσεις άλλο ίσως δεις βελτίωση.

Στην μία έχω ένα με επίχρυσες επαφές που θυμάμαι μου είχε κοστίσει κάπως , το αποτέλεσμα ίδιο .

Καλησπερα συναδελφοι ! Απεκτησα και εγω τη Δευτερα τον αποκωδικοποιητη κ ενω σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος , εχω αντιμετωπισει το εξης προβλημα , για την επιλυση του οποιου θα χρειαστω τη βοηθεια σας : δεν μου παιζει τους ενσωματομενους αγγλικους και ελληνικους υποτιτλους . 'Η μαλλον μου τους εμφανιζει για καποια κλασματα του δεπτερολεπτου πολυ χαμηλα στην οθονη . Το προβλημα εμφανιζεται κατα την αναπαραγωγη mkv ταινιων και σειρων απο το Kingston g2 100 16gb φλασακι μου . To ιδιο προβλημα αντιμετωπιζα και σε εναν Legent hd decoder , αλλα εκει δεν το εψαξα περισσοτερο . Εχει συμβει σε κανενα αλλο φιλο αυτο- γνωριζει κανεις τιποτα ;

Εστω και καθυστερημενα θα ηθελα να αποκαταστησω την ταξη , διορθωνοντας το απο πανω εμφανιζομενο απο 30/11 post μου . Κανενα προβλημα δεν υπαρχει κατα την αναπαραγωγη ταινιων με τους υποτιτλους . Προφανως καποιο προβλημα υπηρχε στο συγκεκριμενο αρχειο με το οποιο δοκιμαζα τον prime hd .Srt υποτιτλοι παιζουν κανονικα ... Να προσθεσω επισης , πως περα απο το γνωστο ζητημα με την εμβελεια του μικροσκοπικου χειριστηριου , που εχει αναφερθει πολλλακις αλλωστε , η συσκευη χρησιμοποιειται σαν media player σε συνδυασμο με 500αρη WD εξωτερικο σκληρο , με αριστα αποτελεσματα...

Θα ηθελα επισης να προσθεσω οτι δεν ειχα απολυτως κανενα προβλημα κατα την αναπαραγωγη πολυ ''μεγαλων'' MKV , μεγεθους ακομα και 30 gb...

Last edited by a moderator:

Εχθές το βράδυ πήρα έναν Crystal Prime-HD για έναν γνωστό και του έριξα μια ματιά.

Η συσκευασία περιέχει τον δέκτη, τηλεχειριστήριο, δύο μπαταρίες ΑΑΑ, ένα μικρό διαφημιστικό, οδηγό γρήγορης εγκατάστασης και οδηγίες χρήσης. Δεν περιέχει ταυ, ούτε αναφέρεται στα περιεχόμενα συσκευασίας.

Είναι πολύ μικρός, ο μικρότερος HD δέκτης που έχω δει και με διαφορά.
Τα πλαστικά του είναι είναι όπως περίπου όλων των δεκτών, τίποτα σπουδαίο, αλλά η εφαρμογή τους δεν είναι και η πιο προσεγμένη, ενώ όσοι ψάχνουν δέκτη με γυαλιστερό πλαστικό, θα τον βρουν λιγότερο αστραφτερό απ' ότι φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το τηλεχειριστήριό του είναι επίσης το μικρότερο που γνωρίζω, χωράει σχεδόν ολόκληρο στο χέρι! Παρά το μικρό μέγεθος, αποφεύγει τον συνωστισμό των πλήκτρων χρησιμοποιώντας έξυπνα τα πλήκτρα. Δεν έχει «διπλά» πλήκτρα (π.χ. αλλαγή καναλιού και έντασης με τα βελάκια αλλά και με επιπλέον πλήκτρα αποκλειστικά για αυτές τις λειτουργίες), δεν υπάρχουν πλήκτρα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά -ή τουλάχιστον σε κανονικές συνθήκες-, όπως Aspect, V-Format, ενώ Pause/Play/Timeshift είναι στο ίδιο πλήκτρο.
Πλην των αριθμητικών πλήκτρων και on/off και mute, τα υπόλοιπα είναι πολύ μικρά όπως εκείνα των Lifeview.
Το αδύναμο σήμα του φαίνεται και από την δυσκολία δημιουργίας αρχείου IR για το USB-300...

Κατά την αλλαγή καναλιών υπάρχει ένα σύντομο πάγωμα της εικόνας όπως του προκατόχου του, Micro-HD. Κάποιοι θα ενοχληθούν νομίζοντας ότι είναι πάγωμα του δέκτη, κάποιοι θα το αξιοποιήσουν ως προεπισκόπηση του καναλιού κατά το ζάπινγκ. Δίνει όμως την αίσθηση ότι γίνεται ταχύτερα η αλλαγή καναλιών, για την οποία συνήθως παραπονιούνται οι χρήστες CRT τηλεοράσεων.

Η Infobar δεν έχει διαφάνεια, ούτε το EPG. Η ρύθμιση υπάρχει -λανθασμένα τοποθετημένη στο μενού «Πρόγραμμα»-, αλλά επηρεάζει μόνο το μενού.
Επίσης στην Infobar παρατηρείται ότι η ημερομηνία αναγράφεται σε μορφή μήνας/ημέρα/έτος, αντί ημέρα/μήνας/έτος. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα μενού όπως στην λίστα προγραμματισμένων εγγραφών. Όσοι δεν το παρατηρήσουν ίσως χάσουν κάποιες εγγραφές στην αρχή ή θα αναρωτιούνται γιατί ο δέκτης εμφανίζει μήνυμα λάθους για την προγραμματισμένη εγγραφή που προσπαθούν να εισάγουν.

Το Timeshift είναι αρκετά ευέλικτο σε σχέση με άλλους δέκτες με τσιπ Mstar 7818. Είναι ο μόνος που αν κατά την εγγραφή με Timeshift πατηθεί το REC εμφανίζεται επιλογή διάρκειας εγγραφής και η εγγραφή Timeshift μετατρέπεται σε άμεση εγγραφή. Επίσης, κατά τον τερματισμό μιας εγγραφής Timeshift ρωτάει τον χρήστη αν θέλει να διατηρηθεί η εγγραφή. Αυτή η εγγραφή είναι αργότερα προσβάσιμη από τον χρήστη μέσω του μενού εγγραφών και όχι μέσω του βίντεο όπως συμβαίνει σε άλλους δέκτες.
Έχει όμως ένα πρόβλημα: Αν εκκινηθεί εγγραφή Timeshift και την σταματήσουμε χωρίς να έχουμε ξεκινήσει την αναπαραγωγή της, δεν εμφανίζεται η ερώτηση διατήρησης της εγγραφής.

Οι ζωντανές εγγραφές ρυθμίζονται σε βήμα των 5' με τα οριζόντια βελάκια και όχι με πληκτρολόγηση της ακριβούς επιθυμητής διάρκειας. Έτσι είναι ευκολότερο γα τους απλούς χρήστες, ενώ η ακρίβεια λεπτού που δεν προσφέρει αυτός ο τρόπος ρύθμισης μάλλον δεν είναι σημαντική. Όμως ίσως δεν θα αρέσει σε κάποιους ότι ο δέκτης δεν απενεργοποιείται όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή.

Μια ακόμη ευκολία είναι ότι το κόκκινο πλήκτρο εμφανίζει τις εγγραφές. Μπαίνοντας όμως στις εγγραφές από το μενού βλέπουμε τους φακέλους της συσκευής USB αντί τις εγγραφές. Έτσι, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει σε ποιόν διατηρούνται οι εγγραφές και να τον ψάχνει ανάμεσα στους υπόλοιπους φακέλους.

Χρωματιστό πλήκτρο για απευθείας είσοδο στο μενού πολυμέσων, δεν υπάρχει.

Οι συχνοί χρήστες εγγραφών και αρχείων βίντεο θα αντιμετωπίσουν ένα μικρό πρόβλημα εξαιτίας της ασυνέπειας στην ενεργοποίηση προβολής σε πλήρη οθόνη μεταξύ των εγγραφών και των βίντεο που έχουμε σε USB. Ενώ στις εγγραφές χρησιμοποιείται το κόκκινο πλήκτρο, στα βίντεο το κόκκινο κάνει Rewind και η λειτουργία έχει ανατεθεί στο πλήκτρο FAVOR.

Ο Prime-HD υποστηρίζει αποκωδικοποίηση Dolby Digital, που είαι ίσως η κυριότερη διαφορά του από τον Micro-HD, αλλά αυτό δεν κάνει περιττές τις επιλογές RAW-HDMI PCM και RAW-HDMI RAW που λείπουν από την ρύθμιση της ψηφιακής εξόδου ήχου. Όσοι θέλουν να τον συνδέσουν με εξωτερικό ενισχυτή μέσω HDMI θα πρέπει να μπαινοβγαίνουν στο μενού για την παρακολούθηση ταινιών από USB.

Οι υπότιτλοι μου φάνηκαν ότι έχουν καλό μέγεθος. Οι μικροί δεν είναι άχρηστοι αλλά απλώς μικροί, οι κανονικοί είναι ικανοποιητικοί και θα αρέσουν σε όσους έχουν μεγάλες τηλεοράσεις, ενώ οι μεγάλοι πιστεύω είναι αρκετά μεγάλοι χωρίς να είναι υπερβολικοί.
Όπως σε όλους τους δέκτες, οι υπότιτλοι δεν έχουν περίγραμμα αλλά διατίθενται και σε κίτρινο χρώμα, ενώ υπάρχει και η επιλογή μαύρου φόντου. Το φόντο όμως δεν παίρνει το μέγεθος του κειμένου, αλλά είναι ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πλαίσιο. Και σε αυτόν τον δέκτη παρουσιάζεται το πρόβλημα του μεγάλου μεγέθους υποτίτλων, όπου η τελευταία λέξη της 1ης γραμμής σπάει στα δύο, αρχίζοντας στην 1η γραμμή και συνεχίζοντας στην 2η.

Δεν έχει πρόβλημα με υπότιτλους UTF-8 κωδικοποίησης και βλέπει εσωτερικούς και εξωτερικούς ακόμα κι αν υπάρχουν και τα δύο είδη ταυτοχρόνως.

Το πρόβλημα των MP4 αρχείων υπάρχει και σε αυτόν τον δέκτη με το 7818. Η αναπαραγωγή των (συνήθως μεγάλης διάρκειας) ΜP4 διακόπτεται σε κάποιο σημείο πριν το τέλος του αρχείου. Ούτε με την λειτουργία GoTo (πλήκτρο Record) μπορούμε να πέραν αυτού του σημείου.

Μέχρι πρόσφατα, η θέση της εταιρίας για την προβληματική αναπαραγωγή των αρχείων MP3 με bitrate μεγαλύτερου των 160kbps από μονάδες NTFS, ήταν ότι αποτελεί αδυναμία του επεξεργαστή. Γνωρίζουμε όμως ότι η Mstar έχει διορθώσει το πρόβλημα στο firmware του 7818 εδώ και πάνω από ένα έτος. Και φαίνεται ότι και ο προμηθευτής τους τους διαψεύδει, αφού δεν παρουσιάσθηκε το πρόβλημα στο firmware 30-11-12 με το οποίο έκανα τις δοκιμές.

Το πρόβλημα εκτέλεσης των προγραμματισμένων εγγραφών που έχουν οι δέκτες με Mstar 7818 αν τους κλείσουμε ενώ βλέπουμε κάποιο χωρίς πληροφορίες στο EPG (π.χ. Nickelodeon, 4Ε κτλ) κανάλι έχει λυθεί στον Prime-HD. Προς το παρόν είναι ο μόνος δέκτης που το έχει λύσει και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες με αναβαθμίσεις που διορθώνουν αυτό το πρόβλημα.

Όπως σε όλους τους δέκτες με Mstar, έτσι και αυτός ονομάζει τις εγγραφές που κάνει βάσει της ημερομηνίας και της ώρας. Αυτό κάνει δύσκολη την εύρεση συγκεκριμένης εγγραφής αν διατηρείτε πολλές.

Ακολουθεί βιντεάκι όπου φαίνεται πόσο γρήγορα αλλάζει κανάλια ο δέκτης και οι χρόνοι που μέτρησα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[TABLE="class: grid, width: 198"]
[TR]
[TD]Κανάλι[/TD]
[TD]Αλλαγή[/TD]
[TD]Ακινησία[/TD]
[TD]Σύνολο[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ET1[/TD]
[TD]1,5[/TD]
[TD]0,7[/TD]
[TD]2,2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]NET[/TD]
[TD]1,334[/TD]
[TD]0,566[/TD]
[TD]1,9[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ET3[/TD]
[TD]1,466[/TD]
[TD]0,934[/TD]
[TD]2,4[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mega[/TD]
[TD]2,8[/TD]
[TD]0,166[/TD]
[TD]2,966[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Skai[/TD]
[TD]2,034[/TD]
[TD]0,766[/TD]
[TD]2,8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Star[/TD]
[TD]1,734[/TD]
[TD]0,333[/TD]
[TD]2,067[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alpha[/TD]
[TD]2,433[/TD]
[TD]0,334[/TD]
[TD]2,767[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ant1[/TD]
[TD]2,0[/TD]
[TD]0,4[/TD]
[TD]2,4[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Makedonia[/TD]
[TD]1,6[/TD]
[TD]0,3[/TD]
[TD]1,9[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nickelodeon[/TD]
[TD]1,733[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,733[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Egnatia[/TD]
[TD]0,933[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]0,933[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Europe one[/TD]
[TD]1,1[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dion[/TD]
[TD]1,134[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,134[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Euro[/TD]
[TD]1,767[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,767[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Γνώμη[/TD]
[TD]1,3[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TV100[/TD]
[TD]1,133[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,133[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4E[/TD]
[TD]2,234[/TD]
[TD]0,3[/TD]
[TD]2,534[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Βουλή[/TD]
[TD]2,634[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]2,634[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]RIK[/TD]
[TD]1,133[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,133[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]BBC[/TD]
[TD]1,166[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1,166[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]DW[/TD]
[TD]1,267[/TD]
[TD]0[/TD]
[TD]1.267[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Euronews[/TD]
[TD]2,066[/TD]
[TD]0,234[/TD]
[TD]2,3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TV5[/TD]
[TD]1,566[/TD]
[TD]0,267[/TD]
[TD]1,833[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]EPT HD[/TD]
[TD]2,766[/TD]
[TD]1,467[/TD]
[TD]4,233[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Υπάρχει αισθητή βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο firmware που είχαμε δει στον Micro-HD, κυρίως στον χρόνο που μένει ακίνητη η εικόνα ο οποίος έχει εξαφανισθεί για τα κανάλια Mpeg2.

Σε γενικές γραμμές η Crystal έχει κάνει καλύτερη δουλειά από αρκετές άλλες εταιρίες. Μικρός, με σύγχρονο και γρήγορο firmware, αλλά το τηλεχειριστήριο θα μπορούσε να είναι καλύτερο.
Ας επικεντρώσουμε σε ότι μπορεί να βελτιωθεί:
  1. Η μη εφαρμογή της διαφάνειας στην Infobar και το EPG.
  2. Η ημερομηνία αναγράφεται σε μορφή μήνας/ημέρα/έτος, αντί ημέρα/μήνας/έτος.
  3. Δεν ρωτάει για διατήρηση της εγγραφής Timeshift αν διακοπεί πριν ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή της.
  4. Η ασυνέπεια στην έναρξη προβολής πλήρους οθόνης μεταξύ εγγραφών και αρχείων βίντεο.
  5. Δεν υπάρχει πλήκτρο για απευθείας είσοδο στο μενού πολυμέσων.
  6. Λείπουν οι επιλογές «RAW-HDMI PCM» και «RAW-HDMI RAW».
  7. Το μενού εγγραφών εμφανίζει τους φακέλους της συσκευής USB αντί τις εγγραφές.
  8. Πολλά MP4 δεν αναπαράγονται ολόκληρα.
  9. Οι εγγραφές ονομάζονται βάσει της ημερομηνίας και ώρας της εγγραφής, αντί του ονόματος της εκπομπής.

Αγαπητέ talos_2002 σ' ευχαριστούμε για τον χρόνο που διέθεσες στον δέκτη μας. Οι παρατηρήσεις σου, εύστοχες όπως πάντα, μας βοηθούν στην περαιτέρω βελτίωση της συσκευής. Σχετικά με το θέμα των mp3 σε NTFS, με το καινούριο firmware έχει μεν βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά δεν έχει πλήρως επιλυθεί το πρόβλημα. Σε επίμονες εργαστηριακές δοκιμές που συνεχώς πραγματοποιούμε, έχουμε παρατηρήσει μία ασταθή συμπεριφορά του τσιπ, όσο αφορά στην αποκωδικοποίηση mp3 υψηλού bitrate, η οποία χειροτερεύει όσο ανεβαίνει η πολυπλοκότητα της συμπιεσμένης πληροφορίας στο αρχείο. Δεν έχουμε ακόμη καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, γι' αυτό και δεν κάνουμε ανακοινώσεις. Πιστεύουμε όμως ότι σύντομα θα έχουμε τις απαντήσεις και βέβαια τα μέλη του AVClub θα είναι οι πρώτοι που θα τις μάθουν.

:-)

Μήπως είναι καιρός να αλλάξει η διαφήμιση που "παίζει" στην κορυφή της σελίδας και να λέει PrimeHD αντί για MicroHD; :smile:

Έχεις απόλυτο δίκιο. Έτοιμο είναι το καινούριο μπανεράκι, ανεβαίνει οσονούπω... :-)

Καλημέρα κι από μένα, έναν ακόμη κάτοχο του Prime HD. Έκανα την ενημέρωση του firmware από δω: http://www.crystalaudio.gr/files/PrimeHD12032012.rar.
Πριν κάνω την ενημέρωση, το μόνο που δοκίμασα, ήταν με επιτυχία τον αποκωδικοποιητή των ψηφιακών μπουκέτων DIGEA και της ΕΡΤ.
Έπειτα έκανα την ενημέρωση με σκοπό να δοκιμάσω τον Media Player και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα... Δεν βλέπω υπότιτλους, είτε σε ANSI, UTF ή UNICODE - ενσωματωμένους ή μη (SRT).
Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ.

καλώς όρισες Manospetrucci!
Οι υπότιτλοι πρέπει να έχουν ίδιο όνομα με το αρχείο βίντεο, βεβαιώσου ότι δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους.

Γεια σας πήρα πρόσφατα τον prime hd και προσπάθησα να τον αναβαθμίσω αλλά δεν τα κατάφερα
(με τη διαδικασία που προβλέπεται από το εγχειρίδιο)
μου γραφεί 'αρχείο αναβάθμισης δεν βρέθηκε'.
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει?

Δες αν πρεπει το στικακι να ειναι διαμορφωμενο σε FAT32 ή οχι. Συνηθως οι δεκτες απαιτουν διαμορφωση FAT32 για αναβαθμιση.
Επιπλεον δες αν πρεπει να ειναι σε φακελο ή οχι. Νομιζω στον συγκεκριμενο δεκτη δεν πρεπει να ειναι σε φακελο μεσα.
Και δοκιμασε να εχεις βαλει το στικακι πριν ανοιξεις τον δεκτη. Ισως παιζει ρολο.
Αυτες ειναι γενικες οδηγιες, διαβασε προσεκτικοτερα το εγχειριδιο ή/και της πληροφοριες αρχειου (αν υπαρχουν και συνηθως υπαρχουν μονο αν αλλαξε κατι περα απο το αναφερθεν).

Εκτος και αν βαζεις τελειως λαθος αρχειο μεσα, για αλλο μοντελο/μαρκα.

το στικακι το ζηταει σε fat..Για φακελο δεν ξερω, τα στοιχεια ειναι

MODEL MSD7818
SW VER: HDVT51020-120727310-2012-8-9
HW VER: CA_K1_HW_V1
και κατεωαζω κατευθειαν στο στικακι (αδειο) αυτο http://www.crystalaudio.gr/files/PrimeHD12032012.rar.

Δοκίμασε να διαμορφώσεις το στικάκι από τον δέκτη. Μετά αντίγραψε από το PrimeHD12032012.rar το αρχείο usb_upgrade_all_flash.bin στο στικάκι.
Κάνε και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αμέσως πριν και μετά την αναβάθμιση.

εν τω μεταξυ μονο αυτο το firmware δινει για τον prime hd.

θα το δοκιμασω

Επεξεργασία:
οκ. αυτο ηταν αναβαθμιστηκε ευχαριστω για τη βοηθεια.

πρεπει να κανω εργοστασιακη ρυθμιση?

καλώς όρισες Manospetrucci!
Οι υπότιτλοι πρέπει να έχουν ίδιο όνομα με το αρχείο βίντεο, βεβαιώσου ότι δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους.

Ασχολούμαι χρόνια με «δαύτα» και όλοι οι υπότιτλοι των ταινιών είναι ακριβώς με το ίδιο name όπως τα αρχεία των ταινιών. Το λέω ώστε αν θέλεις να μου μιλήσεις και πιο εξιδανικευμένα.
Επισημάνω ότι ο γαμπρός μου, καθώς κι αυτός νέος κάτοχος Prime HD δεν προχώρησε σε firmware update, διαβάζει υπότιτλους κανονικά.
Κάποιος να επιβεβαιώσει με το καινούργιο firmware ότι διαβάζει υπότιτλους;; Ευχαριστώ.

Τι usb stick έχεις ? μήπως είναι card reader ?

δοκίμασε και με άλλο stick/δισκο.

τελικα κατεληξα σε αυτον τον αποκοδικωποιητη , πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες , ειδα χθες 4 επεισοδια greys anatomy σε μορφη mp4 με ξεχωριστους υποτιτλους , μεσω σκληρου δισκου φατ32 ολα μια χαρα . Το τηλεκοντρολ μια χαρα μου φανηκε , επισης η ποιοτητα της εικονας καλη . Μεσα στο κουτι ειχε και Τ για την εισοδο της κεραιας splitter , εξτραδακι μαλλον γιατι δεν το γραφει πανω στο κουτι .

Γιατί σε αυτό το topic αλλάζουμε τον τίτλο στις απαντήσεις ? (RE -> Απάντηση)

Edit: To έκανα edit και το άλλαξα μόνος μου :)

Καλημέρα σας...

Εϊμαι και εγώ κάτοχος ενός αποκωδικοποιητή prime hd της εταιρίας crystal audio και με διάφορους πειραματισμούς μπορώ να πω ότι έχω μείνει ευχαριστημένη...
Υπάρχει όμως ενα μελανό σημείο με τους υπότιτλους που δεν έχω καταφέρει να λύσω...
Βάζω το αρχείου μου στο στικάκι μαζί με τους υπότιλους σε μορφή str και φυσικά με το ίδιο όνομα του avi ή mp4 αρχείου μου παίζουν για κανα 3λεπτο και μετά σταματάει.
Έχω κάνει το Update στο firmware απο το αρχείο που ανέβηκε στο site της crystal audio στις 03.12.2012 αλλά τίποτα. Το γύρισα ακόμα και στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλα τιποτα... ξαναέτρεξα το update αλλά πάλι τιποτα....
Μια βοήθεια παρακαλώ.....
(Και ημουν τόσο ενθουσιασμένη όταν το πήρα γιατί εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρούμαι με διάφορες μεθόδους να δω μια ταινία στην τηλεόραση)