Crystal Audio Prime-HD

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Καλημέρα σας...

Εϊμαι και εγώ κάτοχος ενός αποκωδικοποιητή prime hd της εταιρίας crystal audio και με διάφορους πειραματισμούς μπορώ να πω ότι έχω μείνει ευχαριστημένη...
Υπάρχει όμως ενα μελανό σημείο με τους υπότιτλους που δεν έχω καταφέρει να λύσω...
Βάζω το αρχείου μου στο στικάκι μαζί με τους υπότιλους σε μορφή str και φυσικά με το ίδιο όνομα του avi ή mp4 αρχείου μου παίζουν για κανα 3λεπτο και μετά σταματάει.
Έχω κάνει το Update στο firmware απο το αρχείο που ανέβηκε στο site της crystal audio στις 03.12.2012 αλλά τίποτα. Το γύρισα ακόμα και στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλα τιποτα... ξαναέτρεξα το update αλλά πάλι τιποτα....
Μια βοήθεια παρακαλώ.....
(Και ημουν τόσο ενθουσιασμένη όταν το πήρα γιατί εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρούμαι με διάφορες μεθόδους να δω μια ταινία στην τηλεόραση)

Δοκίμασε αυτό:

με το notepad αλλαξε τους απο UTF σε ANSI η UNICODE και θαναι οκ!

Last edited by a moderator:
Re: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Αν είναι πρόβλημα με τους UTF-8, σε μπελά θα μπω. Στις δοκιμές μου δεν είχε πρόβλημα και θα πρέπει να βρω την αιτία. :frusty:

Μαλλον προβλημα με το utf ειναι γιατι χθες πηγα να δω ενα επεισοδιο με utf υποτιτλους και μετα απο καποια λεπτα εδεν εμφανοζονται . Μετα το αλλαξα σε ANSI και κανενα προβλημα

Μαλλον προβλημα με το utf ειναι γιατι χθες πηγα να δω ενα επεισοδιο με utf υποτιτλους και μετα απο καποια λεπτα εδεν εμφανοζονται . Μετα το αλλαξα σε ANSI και κανενα προβλημα

Το παρακατω ειναι valid για τον MICRO-HD που εχω.... (πιθανος να ισχυει και για τον PRIME-HD)

Μετα απο ψαξιμο και με την βοηθεια των παιδιων της CA (οπου και ηταν εξυπηρετικοτατοι) διαπιστωθηκε οτι σε περιπτωση που ο χρηστης εχει επιλεξει γλωσσα MENU Αγγλικα (οπως εγω) θα πρεπει το encoding των υποτιτλων να ειναι Unicode . Εαν εχουμε γλωσσα MENU Ελληνικα μπορουμε να εχουμε ANSI ή Unicode.

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους...
Εδώ και κάποιες μέρες έγινα κι εγώ κάτοχος του συγκεκριμένου αποκωδικοποιητή δυστυχώς με ανάμεικτα συναισθήματα εώς κι όχι τόσο καλά και αυτός ηταν κι ο λόγος που γράφω σ'αυτό το thread για να μπορέσω να καταλάβω τί φταίει. Είναι ο μικρότερος της αγοράς και αυτό κάποιους τους βολεύει (μαζί με αυτούς κι εγώ μέσα, μιας και πάνω στο γραφείο χώρεσε ισα ισα) και είναι ένα από τα καλά του. Με ενόχλησε αρκετά το πολύ μικρό μήκος του καλωδίου και ευτυχώς έφτασε ακριβώς στην πρίζα μου, κάτι το οποίο εάν δεν συνέβαινε θα ήταν λογος αλλαγής του αποκωδικοποιητή. Προφανώς το μικρό τηλεκοντρόλ του (θα προτιμούσα να είναι μεγαλύτερο με πιο μακρινη απόκριση) και το μηκος του καλωδίου παίζουν ρόλο και στην μικρή του συσκευασία.
Το ουσιαστικό πρόβλημα που συνάντησα από την πρώτη στιγμή που πήγα να το εγκαταστήσω ήταν το «κόλλημα» της συσκευής. Τί εννοώ..; Με το που τον σύνδεσα κανονικα, ρεύμα δηλαδή, κεραία και scart τον ενεργοποιώ χωρίς όμως να δίνει σήμα στην τηλεόραση και χωρίς να υπακούει το τηλεκοντρόλ του (οι ενδείξεις της συσκευής κανονικά αναμμένες). Έπρεπε να τον συνδέσω και να τον αποσυνδέσω από την πρίζα 3-4 φορές ώστε να ξεκολλήσει και να μου βγάλει το μήνυμα της εγκατάστασης για να περάσω τα κανάλια.. Παρατήρησα όταν ανοίγει κανονικά (χωρίς πρόβλημα δηλαδή κάπου στις μισες φορες που προσπαθω να τον ενεργοποιήσω γιατι τις άλλες κολλάει) ανάβει πράσινο η ένδειξη ενεργοποίησης και πορτοκαλί η ενδειξη του σήματος, μετα από λίγο η ενδειξη σήματος σβήνει και επανέρχεται δίνοντας σήμα και βλέποντας τα καναλια όπως θα έπρεπε κανονικά στην TV. Ενώ όταν κολλάει με το που δίνω εντολή να ενεργοποιηθεί η συσκευή οι 2 αυτές ενδείξεις μένουν αναμμένες μόνιμα έχοντας την εικόνα στην TV, Crystal AudioVideo και όπως είπα για να ξεκολλήσει πρέπει να βγάλω την συσκευη απο το ρεύμα και να την ξανα βάλω.
Σήμερα πήγα και την αντικατέστησα απο το μαγαζί που την αγόρασα με μία άλλη καινούργια και δυστύχως μου παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα οπότε ή είμαι πολύ γκαντέμης (που ενδέχεται να είμαι) και έπεσα για 2η φορά σε προβληματική συσκευή ή κάτι άλλο συμβαίνει που δεν μπορώ να υποψιαστώ. Το καλώδιο Scart αποκλείεται να φταίει μιας και δεν είναι αυτό υπεύθυνο για την σωστή λειτουργία της συσκευής, δεν ξέρω αν φταίει το ότι το έχω συνδέσει σε πολύπριζο στο οποίο είναι συνδεμένες και άλλες συσκευές αλλά άλλος τρόπος δεν υπήρχε να το συνδέσω. Να αναφέρω τέλος ότι είχα πάρει 2 τέτοιους ίδιους αποκωδικοποιητές και ότι ο άλλος λειτουργεί μια χαρά χωρίς τέτοια «συμπτώματα». Προσπάθησα να κάνω update το firmware το οποίο γράφει 5-9-2012 με το 3-12-2012 χωρίς επιτυχία χωρίς δηλαδή να αλλάξει (μπορείτε να μου πείτε την διαδικασία ακριβώς εάν γίνεται).

Ζητώ συγνώμη εάν κούρασα με το μεγάλο Post ήθελα απλά να είμαι σαφής και θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε αν έχει εμφανίσει σε κάποιον από σας το ίδιο πρόβλημα ή τι μπορεί να φταίει ώστε να το διορθώσω ή αν πρέπει ξανά να πάω πίσω τον αποκωδικοποιητή για αλλαγή.;

Ευχαριστώ πολύ..

Last edited:

Μακάρι να κάνω λάθος αλλα μου φαίνεται προβληματικό κομμάτι. Μάλλον κολλάει στην εκκίνηση, όταν προσπαθεί να φορτώσει το λογισμικό του. Ίσως με αναβάθμιση "στρώσει"

Για την αναβάθμιση, το αρχείο ΒΙΝ πρέπει να μπει σε stick φορμαρισμένο σε FAT32, κατά προτίμηση μόνο του.

Για να σιγουρευτείς ότι το πρόβλημα είναι στον αποκωδικοποιητή, δοκίμασε να βάλεις στη θέση του αυτό που σίγουρα δουλεύει. Αν δεν παρουσιάσει πρόβλημα, τότε είναι ελαττωματικός και ο δεύτερος αποκωδικοποιητής, οπότε τον αλλάζουμε.
:-(

Δοκίμασα και τον 2ο αποκωδικοποιητή και κόλλησε και αυτός, δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει ρε παιδιά... Εν τω μεταξύ στην άλλη τηλεόραση που τον έχω τον ανοιγοκλεισα 5 φορές για να τον τσεκάρω ξανά και άναψε κανονικά. Σε μένα 4 φορές τον δοκίμασα και κόλλησε τις 3, πφφφφ θα σκάσω.. Τους έχω κάνει update και τους 2 αποκωδικοποιητές, αλλά τον δικο μου δεν το δοκίμασα στην άλλη τηλεόραση για να τσεκάρω. Η μόνη διαφορά στην όλη τοποθέτηση τους είναι ότι ο δικος μου συνδέεται σε πολύπριζο ενώ ο άλλος σε Τ κοντα στην πρίζα... Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι....

Κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις τα καλώδια και το ταυ με εκείνα που σου δουλεύουν στην άλλη τηλεόραση. Ίσως φταίει κάποιο καλώδιο, π.χ. το RF (κεραίας).

ο δικος μου συνδέεται σε πολύπριζο

Δοκίμασε να τραβήξεις το φις του δέκτη από το πολύμπριζο 2-3 χιλιοστά έξω , ορισμένες φορές στο τέρμα δεν υπάρχει καλή επαφή .

Re: Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις τα καλώδια και το ταυ με εκείνα που σου δουλεύουν στην άλλη τηλεόραση. Ίσως φταίει κάποιο καλώδιο, π.χ. το RF (κεραίας).

H άλλη τηλεόραση στη οποία δουλεύει χωρίς πρόβλημα είναι συνδεμένος με καλώδιο RCA και αντάπτορα scart γιατι είναι πολύ παλιά. Η δικιά μου είναι συνδεμένη απευθείας με καλώδιο scart (άσχετο με αυτό που λες αλλά εγώ απλά το αναφέρω). Θα δοκιμάσω αυτό που λες με τα καλώδια και θα σας πω...

Δοκίμασε να τραβήξεις το φις του δέκτη από το πολύμπριζο 2-3 χιλιοστά έξω , ορισμένες φορές στο τέρμα δεν υπάρχει καλή επαφή .

Δεν νομίζω να είναι αυτό το θέμα γιατί θα εμφάνιζε κάποιο πρόβλημα κατά την χρήση του, π.χ. να σβήσει στα καλά καθούμενα, εάν δεν έκανε καλή επαφή...

Υ.Γ: Πόσο σπαστικό είναι ρε παιδιά το να πέφτεις στις περιπτώσεις...; Άντε τώρα να βρεις τί φταίει και τι να πάω να πω ξανά στον τεχνικό άμα πάω να τον αλλάξω, θα νομίζει ότι τον δουλεύω, ππφφφφφ......

Re: CRYSTAL AUDIO | Prime-HD [ Νέο μοντέλο High Definition με αποκωδικοποίηση AC3 ]

Το αγορασα και εγω προχθές βασιζομενος σε σχολια σε αυτο το thread. Πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες! Κυριως θα το χρησιμοποιησω σαν media player.
Δεν βρηκα καποιο προβλημα ...υποστηριζε ηχο ac3 ποιοτητα εικονας μου φανηκε πολυ καλυτερη σε σχεση με το παλαιοτερο media player (που μου αφησε χρονους).
Θα ηθελα μονο τη γνωμη σας για το εξης: Σε δυο ταινιες mkv η μια 720p X264 και η αλλη 1080p X264 DTS δεν ακουγεται ηχος. Καμια ιδεα? Thanks!
Ps: Σχετικα με το τηλεκοντρολ..ναι ειναι μικρο αλλα τα Button ειναι σχετικα αραια οποτε ειναι το βρισκω λειτουργικο.

Δοκίμασα τον αποκωδικοποιητή στην άλλη τηλεόραση ανοιγοκλείνοντας τον 5-6 φορές και δεν κόλλησε καμία φορά, στην δικιά μου που τον ξανά έβαλα κόλλησε. Τον δοκίμασα σε άλλη πρίζα μόνο του (εννοώντας χώρις πολύπριζα κ.τ.λ) αλλά στην δική μου τηλεόραση και πάλι κόλλησε, δεν νομίζω ρε παιδιά να φταίει το scart δεν βγάζει νόημα μιας και είναι υπεύθυνο μόνο για την μετάδοση εικόνας και ήχου και μένει το καλώδιο της κεραίας το οποίο δεν είχε εμφανίσει πρόβλημα όταν ήταν συνδεδεμένο με την τηλεόραση όταν κοίταζα αναλογικά. Δεν ξέρω ίσως κάπου δεν κάνει επαφή αλλά και πάλι δεν θα έδειχνε ότι υπάρχει σήμα..

Δοκιμασε το καλωδιο scart που δουλευει στην αλλη τηλεοραση. Το scart δεν εχει μονο καλωδια εικονας, ισως καποια καλωδια δεν τα εχουν κολλησει στην σωστη θεση και δημιουργουν προβλημα.

Τ
Δεν βρηκα καποιο προβλημα ...υποστηριζε ηχο ac3

Σε δυο ταινιες mkv η μια 720p X264 και η αλλη 1080p X264 DTS δεν ακουγεται ηχος. Καμια ιδεα? Thanks!
http://www.avclub.gr/forum/showthre...χου-AC3-(Dolby-Digital)-DTS-κ-τ-λ-με-το-meGUI

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO | Prime-HD [ Νέο μοντέλο High Definition με αποκωδικοποίη

Θα ηθελα μονο τη γνωμη σας για το εξης: Σε δυο ταινιες mkv η μια 720p X264 και η αλλη 1080p X264 DTS δεν ακουγεται ηχος. Καμια ιδεα? Thanks!
Ps: Σχετικα με το τηλεκοντρολ..ναι ειναι μικρο αλλα τα Button ειναι σχετικα αραια οποτε ειναι το βρισκω λειτουργικο.

Κανείς δέκτης δεν αποκωδοκοποιεί DTS. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μετατραπεί ο ήχος σε κάποια μορφή που υποστηρίζεται από τον δέκτη.
Ο audiov έδωσε λίνκ προς ένα θέμα του φόρουμ που παρουσιάζεται ένας τρόπος μετατροπής.

Δοκίμασα τον αποκωδικοποιητή στην άλλη τηλεόραση ανοιγοκλείνοντας τον 5-6 φορές και δεν κόλλησε καμία φορά, στην δικιά μου που τον ξανά έβαλα κόλλησε. Τον δοκίμασα σε άλλη πρίζα μόνο του (εννοώντας χώρις πολύπριζα κ.τ.λ) αλλά στην δική μου τηλεόραση και πάλι κόλλησε, δεν νομίζω ρε παιδιά να φταίει το scart δεν βγάζει νόημα μιας και είναι υπεύθυνο μόνο για την μετάδοση εικόνας και ήχου και μένει το καλώδιο της κεραίας το οποίο δεν είχε εμφανίσει πρόβλημα όταν ήταν συνδεδεμένο με την τηλεόραση όταν κοίταζα αναλογικά. Δεν ξέρω ίσως κάπου δεν κάνει επαφή αλλά και πάλι δεν θα έδειχνε ότι υπάρχει σήμα..
Δοκίμασε άλλο καλώδιο RF. 'Ισως δεν πάει καλά κάτι με το σήμα που τροφοδοτείται ο δέκτης.

Thanks audiov με το mkv2ac3 εγινε ολη η δουλεια. Extraction, Convertion και Merge σε περιπου μιση ωρα. Το mkvmerge δε χρειαστηκε τελικα επαιξαν ολα fine :a0210:

Κατι που προεκυψε στη συνεχεια. Σε αρχειο mp4 720p-AAC δεν εμφανιζόταν οι υποτιτλοι (οχι ενσωματωμένοι) . filename.mp4, filename.srt

Last edited by a moderator:

καλησπερα μηπως ξερει καποιος αν υπαρχει τροπος να μη φαινεται η μπαρα προοδου κατα τη λειτουργεια timeshift γιατι καλυπτει τους υποτιτλους;

Ναι φευγει ευχαριστω ......τωρα ομως πως ξαναμπενει χωρις να χαλασει η εγγραφη;