Crystal Audio Prime-HD

Re: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Τα 59,940 ήταν στο πρώτο avi. Το δεύτερο avi ήταν 29,970. Δηλαδή και τα δύο πάνω από το 25 του ευρωπαικού PAL. Δεν ξέρω αν αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Η μετατροπή τους σε mkv αλλάζει και το fps ή κρατάει το ίδιο; Πάντως το mkv έχει 23,976. Ίσως όντως να μην είναι αυτό το πρόβλημα.

Για τον Α1:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/101831-Lifeview-LV6TBOXHDA1/page3
Το πρώτο μήνυμα της σελίδας.

Τα 59,940 ήταν στο πρώτο avi. Το δεύτερο avi ήταν 29,970. Δηλαδή και τα δύο πάνω από το 25 του ευρωπαικού PAL. Δεν ξέρω αν αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Η μετατροπή τους σε mkv αλλάζει και το fps ή κρατάει το ίδιο; Πάντως το mkv έχει 23,976. Ίσως όντως να μην είναι αυτό το πρόβλημα.

Για τον Α1:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/101831-Lifeview-LV6TBOXHDA1/page3
Το πρώτο μήνυμα της σελίδας.

Η μετατροπή σε MKV δεν αλλάζει το frame rate παρα μόνο αν γίνει συγκεκριμένη επιλογή στο μενού του MKVToolnix. Τα αρχικά προβλήματα φαίνεται να οφείλονται στον τρόπο που γράφει η κάμερα.

Έχω δει αρκετά 60αρια, 30αρια και 24αρια αρχεία σε δέκτες με Mstar και ποτέ δεν είχα σοβαρά προβλήματα με την ομαλότητα της κίνησης. Το τελευταίο μάλιστα ήταν 60αρι με αγώνα τένις όπου θα φαινόταν πολύ το σπάσιμο στην κίνηση.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πρόβλημα με τους υπότιτλους και την ανάλυση εξόδου του δέκτη. Τι σχέση έχει η αναγνώριση των υποτίτλων με το αν βγάζει 1080p ή 1080i;

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις απόψεις σας και θα ήθελα να μου πείτε εάν δοκίμασε κανείς την αναπαραγωγή των παραπάνω αρχείων με τον PrimeHD ώστε να επιβεβαιώσουμε καταρχήν ότι όντως εμφανίζονται τα προβλήματα αυτά και σε άλλους ίδιους ή μη αποκωδικοποιητές, ή αυτό το προνόμιο (της μη ορθής αναπαραγωγής) το έχω μόνο εγώ.

Υπενθυμίζω ότι τα ίδια αρχεία παίζουν άριστα σε Crypto Redi211 που υποστηρίζει περισσότερους συνδυασμούς αναλύσεων με fps.
Το δείγμα - αρχείο mkv πότε παίζει χωρίς σταματήματα και με υπότιτλους και πότε με σταματήματα και χωρίς υπότιτλους (ανάλογα με την διάθεσή του). Πρέπει να κάνω μία ή δύο εκκινήσεις του PrimeHD με τον 500άρη σκληρό NTFS της WD συνδεδεμένο (άσχετα τελικά άν έχω 1080p ή 1080i) μέχρι να παίξει περίπου σωστά.
Υποθέτω ότι αν ο PrimeHD διέθετε επιλογή του ρυθμού ανανέωσης σε συνδυασμό με την ανάλυση όπως έχουν οι αντίστοιχοι με ALI 3801, έστω και με χειροκίνητη ρύθμιση, τότε θα μπορούσε να αναπαράγει σωστά την πλειονότητα των αρχείων που έχουν 23,976 fps.

Επεξεργασία:
Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μην λειτουργεί σωστά η συσκευή μου λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος, οπότε και η κριτική μου γι αυτήν να είναι λανθασμένη. Γι αυτό ρωτάω εάν έχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα αρχεία σε ίδια συσκευή κι όχι σε άλλες με Mstar.

Last edited by a moderator:

Η μετατροπή σε MKV δεν αλλάζει το frame rate παρα μόνο αν γίνει συγκεκριμένη επιλογή στο μενού του MKVToolnix. Τα αρχικά προβλήματα φαίνεται να οφείλονται στον τρόπο που γράφει η κάμερα.

Έχω δει αρκετά 60αρια, 30αρια και 24αρια αρχεία σε δέκτες με Mstar και ποτέ δεν είχα σοβαρά προβλήματα με την ομαλότητα της κίνησης. Το τελευταίο μάλιστα ήταν 60αρι με αγώνα τένις όπου θα φαινόταν πολύ το σπάσιμο στην κίνηση.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πρόβλημα με τους υπότιτλους και την ανάλυση εξόδου του δέκτη. Τι σχέση έχει η αναγνώριση των υποτίτλων με το αν βγάζει 1080p ή 1080i;
Όντως το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι το fps. Στον Α1 παίζουν όλα άψογα. Στον υπολογιστή μου δεν παίζουν καλά το μεγάλο avi και το mkv. Παίζουν με αργό ρυθμό και σαν να χάνουν καρέ. Και το mkv είναι 24, δηλαδή δεν έχει μεγάλο fps για να τον ζορίζει. Δεν έχω κανένα θηρίο υπολογιστή, αλλά έχω δοκιμάσει και άλλα αρχεία (και mkv HD) και δεν έχει ζοριστεί σε άλλο αρχείο βίντεο. Δεν πρέπει να είναι θέμα δέκτη. Οι ALI 3801, όπως ο LIfeview A1 και ο Crypto 211 φαίνεται ότι έχουν δυνατό media player. Σε δύναμη, όχι σε χαρακτηριστικά, γιατί και αυτοί έχουν τα δικά τους. Αλλά τα συγκεκριμένα αρχεία φαίνεται ότι κάτι έχουν και ζορίζουν πολλούς άλλους media players.
Για τους υπότιτλους, είδα ότι είναι ενσωματωμένοι, και ο Α1 μου έβγαζε δύο επιλογές υποτίτλων, που όμως είναι ο ίδιος υπότιτλος. Δηλαδή δεν είδα καμία διαφορά μεταξύ τους. Και εκεί ίσως πάλι κάτι να μην είναι σωστό.

Στον υπολογιστή μου χρησιμοποιώ τον SMplayer είτε σε Windows είτε σε Ubuntu που προτιμώ. Και τα ποιο απαιτητικά αρχεία ρολάρουν ομαλά σ' αυτόν τον player ακόμη και με Celeron που έχω. Το XBMC είναι κι αυτό πολύ καλό και εμφανίσιμο. Μη χρησιμοποιείς το VLC, γονατίζει.
Για τους υπότιτλους έχεις δίκιο, έκανα βιαστικά το δείγμα mkv και άφησα μέσα τους εσωτερικούς που είχε και ταυτόχρονα έδωσα και εξωτερικούς να ενσωματώσει. Οπότε απέκτησε το αρχείο τους ίδιους υπότιτλους δύο φορές. Το παραπάνω πρόβλημα διορθώνεται αν βγάλεις έξω το ένα από τα δύο (με MKVExtractGUI2 για παράδειγμα, θέλει και mkvtoolnix).
Κάτι που δεν ανέφερα από την αρχή: Ο σκληρός που χρησιμοποιώ συνήθως είναι WD NTFS 500G USB3 (στην πρώτη εκκίνηση του PrimeHD δεν μπαίνει μέσα, power off - power on και μετά τον βλέπει).
Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω άλλες συγκριτικές δοκιμές του PrimeHD με τον Redi211 γιατί λόγω μιας αναβάθμισης που πήγα να κάνω στον δεύτερο με λάθος firware για να παίξει AC3 (χαζομάρα) τον κατέστρεψα. Άναψε το πράσινο λαμπάκι και έμεινε αναμένο. Από τότε δεν ξανά είδα εικόνα και δεν έχει και σειριακή για να δοκιμάσω σύνδεση και αποκατάσταση με PC. Τον ελεύθερο χρόνο μου κάνω καμιά φορά επικίνδυνες και καταστροφικές δοκιμές.

Δοκίμασα τα βιντεο στους Ferguson T65 και Lifeview BOXHDA1 που έχουν ίδιο επεξεργαστή με τους PrimeHD και Redi211, αντίστοιχα.

Στον Τ65:
Τα AVI έπαιξαν χωρίς ήχο και με πολλές παύσεις και πηδήματα. Μετά απο μετατροπή σε MKV έπαιξαν κανονικά
Το MKV έπαιξε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και εμφανίστηκαν οι υπότιτλοι σε ανάλυση 1080p50. Κάποια μικροσκαλώματα στην κίνηση είναι φυσιολογικά λόγω διαφορετικού framerate

Στον BOXHDA1:

Τα AVI έπαιξαν κανονικά με ήχο.
Το ΜΚV έπαιξε με υποτίτλους και, με ρύθμιση 1080p24, χωρίς τα σκαλώματα του Τ65.

Να σημειώσω οτι το IMAG0032.AVI προκάλεσε πρόβλημα στο MKVToolnix 4.6.0

Απ' ότι φαίνεται, ο τρόπος που η κάμερα αποθηκεύει το υλικό σε AVI δεν είναι αρέσει στο Mstar. Το ψάχνουμε κι εμείς, αλλά θέλει τον χρόνο του να διαπιστώσουμε τι ακριβώς φταίει και να δώσουμε λύση.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Kostas_Y (και τον ευχαριστώ γι αυτό) για την συμπεριφορά των δεκτών Ferguson T65 και Lifeview BOXHDA1 νομίζω ότι επιβεβαιώνονται αυτά που παρατήρησα κι εγώ στους αντίστοιχους δέκτες PrimeHD και Redi211. Άρα ο δέκτης μου δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα. Δυστυχώς όμως εγώ έχω την συγκεκριμένη κάμερα και πολλά βίντεο από αυτήν που θα ήθελα να τα βλέπω στην τηλεόραση του σαλονιού μου χωρίς να χρειάζονται μετατροπές. Ακόμη θα προτιμούσα ο PrimeHD να είχε περισσότερες επιλογές fps για πιο ομαλή ροή βίντεο.
Crystal_Druid ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνεις και αν χρειάζεσαι επί πλέον στοιχεία από μένα μη διστάσεις να μου ζητήσεις.

Τα post όλων σας με βοήθησαν να καταλάβω κάποια πράγματα για τους δέκτες - Media Players. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας.

Και εγώ θα ήθελα να έχουν οι Mstar επιλογή για 1080p24 αλλά, δυστυχώς, είναι δύσκολο.

Λοιπον προεκυψε το παρακάτω προβλημα.
Σε μερικα αρχεια (πχ avi, mkv) οι υποτιτλοι δεν εμφανιζονται παντα.
Πχ παιζω τη ταινια και πηγαινω με το goto στο 50 λεπτο. Υποτιτλοι δεν υπαρχουν.
Σταματαω τη ταινια και ξαναπηγαινω στο 50 λεπτο και οι υποτιτλοι εμφανιζονται μια χαρα.
Σημ : Οι υποτιτλοι είναι οκ και εχουν το ιδιο filename με τη movie.
Αυτό γινεται και χωρις το goto. Δηλαδη η ταινια ξεκιναει κανονικα και μετα από ένα σημειο η υποτιτλοι χανονται.
Παρατηρησα ότι πηγαινοντας από το τηλεκοντρολ στο sub-t και πιεζοντας το …οι υποτιτλοι εμφανιζονται στιγμιαια.
Περιεργο….
Το εχω 2 μηνες περιπου κ πρωτη φορα μου εκανε κατι τετοιο
Καμία ιδέα?
Σημ: Το εχει παρουσιασει σε αρκετα avi και mkv

Τι κωδικοποίηση έχει το αρχείο υποτίτλων; Μήπως είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος και "μπουκώνει" ο δέκτης;

Σε παρόμοιες περιπτώσεις (με αλλο δέκτη με Mstar) όταν ενσωμάτωσα τους υπότιτλους στο MKV με το MKVToolnix, έπαιξαν σωστά.

Τι κωδικοποίηση έχει το αρχείο υποτίτλων; Μήπως είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος και "μπουκώνει" ο δέκτης;

Σε παρόμοιες περιπτώσεις (με αλλο δέκτη με Mstar) όταν ενσωμάτωσα τους υπότιτλους στο MKV με το MKVToolnix, έπαιξαν σωστά.

SRT ειναι το αρχειο υποτιτλων .
Η γραμματοσειρα ειναι arial unicode ms.
Το αρχειο ειναι πολυ μικρο.

Πολύ περίεργο!

Όταν έγραψα για κωδικοποίηση δεν εννοούσα τη γραμματοσειρά.

Άνοιξε το SRT στο Notepad και χωρις να κάνεις κάποια αλλαγή, κάνε Save As...
Στο παράθυρο που θα ανοίξει βάζεις στο Save as type: All files και πιο κάτω Encoding: ANSI. Αποθήκευσε το και έτσι αλλάζει η κωδικοποίηση.
Δοκίμασε και Encoding: Unicode αν έχεις πρόβλημα και με ANSI.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον έναν από τους δύο που έχω , αγοράστηκαν τον Δεκέμβρη και αναβαθμίστηκαν στο τελευταίο firmware .

Ο ένας λοιπόν τρεις φορές (η τρίτη πριν λίγο) τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν ανάβει με το τηλεκοντρόλ , το λαμπάκι είναι αναμμένο κόκκινο φυσικά και δεν ανταποκρίνεται ο δέκτης .
Αν βγάλω και ξαναβάλω την πρίζα στρώνει , έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει ?

Αγαπητέ φίλε, μπορείς να φέρεις τη συσκευή στο Service της εταιρίας μας, Αίαντος 3α, 15235 Βριλήσσια, να ελέγξει τεχνικός μας τη συσκευή και στην περίπτωση που διαπιστωθεί βλάβη να γίνει επισκευή ή άμεση αντικατάσταση της από καινούρια, χωρίς καμία χρέωση (προσκομίζοντας και την απόδειξη αγοράς). Το ωράριο του service είναι 9:00 - 16:30 Δευτέρα με Παρασκευή.

Ευχαριστώ για την απάντηση , βρίσκομαι όμως επαρχία . Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?

Τους το στέλνεις ή το πας εκεί που το πήρες.

Δεν έχω πρόβλημα να το στείλω αν μου πουν πως , αν το πάω εκεί που το πήραν φοβάμαι μήπως το ελέγξουν , θα το βρουν καλό αφού δεν το κάνει συνέχεια και θα μου το δώσουν πίσω .

Ευχαριστώ για την απάντηση , βρίσκομαι όμως επαρχία . Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?

Mπορείς να μας το στείλεις στην ίδια διεύθυνση (Αίαντος 3α, 15235 Βριλήσσια) με courier. Στην περίπτωση αυτή μοιραζόμαστε τα έξοδα του courier. Είτε το στέλνεις με ACS και χρέωση δική μας, (παραλήπτη) και χρεώνεσαι τον courier της επιστροφής, είτε το στέλνεις με δικό σου courier και κόστος και σου το επιστρέφουμε δωρεάν. Απλά βάλε μέσα ένα σημείωμα που να περιγράφει ακριβώς τη βλάβη, ώστε ο τεχνικός που θα το αναλάβει να το παρακολουθήσει και να το βάλει να δουλεύει για αρκετή ώρα.

Δεν μου αρέσει αυτό με τον τεχνικό , μπορεί να χρειαστεί να το παρακολουθεί και δέκα μέρες μέχρι να του το παρουσιάσει και μέχρι τότε tv γιοκ .
Θα περιμένω μέχρι να μην ανοίγει ούτε με το βάλε βγάλε την πρίζα για να κινηθώ .

Πάντως απογοητεύτηκα διότι είχα δύο AMTC DTHD290 από το Carrefour , τα οποία δώρισα σε πεθερό και γονείς με crt (που θα μπορούσα να τους βολέψω με φθηνούς δέκτες sd μιας και ανέλαβα την αναβάθμισή τους στην ψηφιακή χωρίς χρήματα ) ώστε να αγοράσω τα Ελληνικών συμφερόντων στα 39,90 και καλούμαι να πληρώσω και μεταφορικά για το ένα .