Crystal Audio Prime-HD

Re: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

Δεν μου αρέσει αυτό με τον τεχνικό , μπορεί να χρειαστεί να το παρακολουθεί και δέκα μέρες μέχρι να του το παρουσιάσει και μέχρι τότε tv γιοκ .
Θα περιμένω μέχρι να μην ανοίγει ούτε με το βάλε βγάλε την πρίζα για να κινηθώ .

Πάντως απογοητεύτηκα διότι είχα δύο AMTC DTHD290 από το Carrefour , τα οποία δώρισα σε πεθερό και γονείς με crt (που θα μπορούσα να τους βολέψω με φθηνούς δέκτες sd μιας και ανέλαβα την αναβάθμισή τους στην ψηφιακή χωρίς χρήματα ) ώστε να αγοράσω τα Ελληνικών συμφερόντων στα 39,90 και καλούμαι να πληρώσω και μεταφορικά για το ένα .

Δυστυχώς, βλάβες συμβαίνουν. Όμως σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των εταιρειών οι οποίες χρεώνουν τα μεταφορικά από και προς το servis στον πελάτη, εμείς όχι μόνο μοιραζόμαστε το κόστος, αλλά έχουμε πετύχει ειδική συμφωνία με την ACS, ώστε το κόστος που βαρύνει τον πελάτη να είναι ελάχιστο. Από κει και πέρα, υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς, είτε να την αναλάβει το κατάστημα πώλησης, (κάποια καταστήματα δεν το κάνουν μετά την παρέλευση ενός χρονικού διαστήματος από την αγορά), είτε να το πάει ιδιοχείρως ο ίδιος ο πελάτης και να γίνει επί τόπου η επισκευή ή η αλλαγή. Πέρα από την προαναφερθείσα πολιτική service, η οποία είναι από τις καλύτερες διεθνώς, να σου θυμίσω ότι οι συσκευές μας, ακόμη και όταν κατασκευάζονται στην Κίνα, σχεδιάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από Έλληνες Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Βιομηχανικούς Σχεδιαστές, λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψη και τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Δεν νομίζω να υπάρχει service που να αναλαμβάνει επισκευή αυθημερόν, δωρεάν σε όλη την διαδικασία (ακόμα και σε παράδοση-παραλαβή δηλαδή), και χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε κιόλας (δηλαδή χωρίς να πάμε εμείς στο service). Το καλύτερο είναι να μην χρειαστεί επισκευή μία συσκευή, αλλά αν χρειαστεί δεν μπορεί να ικανοποιηθούν και τα τρία αυτά ζητούμενα. Σε κάποιο από αυτά θα πρέπει να κάνουμε και εμείς κάποιο συμβιβασμό.

Δεν θα το συνεχίσω παρά μόνο με τα παρακάτω σχόλια , εμπορεύομαι εργαλεία έχοντας επίσης service μέσα στην επιχείρησή μου , το τι σημαίνει υποχρέωση του πελάτη , καθώς και του καταστήματος/εισαγωγικής εταιρίας τα ξέρω από πρώτο χέρι .

Ξέρω επίσης και τι πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις , ώστε ο πελάτης να νιώσει ωραία και το προς εγγύηση προιόν να ξεχωρίσει .

Και το λέω ενώ κατόπιν εντολής της κύριας εισαγωγικής εταιρίας που συνεργάζομαι , ζητώ από τους πελάτες να υπογράψουν τους όρους στην εγγύηση η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει , πως τα έξοδα αποστολής/παραλαβής στο service επιβαρύνουν τον καταναλωτή .
Αυτά ως προς το τυπικό μέρος , διότι το άτυπο είναι η κατανόηση και η αποστολή courier για παραλαβή και παράδοση του προς εγγύηση προιόντος με έξοδα του εισαγωγέα .

Φυσικά υπάρχουν και εταιρίες (οι περισσότερες στο είδος μου) που λειτουργούν διαφορετικά , για αυτό και προείπα η κύρια εισαγωγική εταιρία , διότι ο κόσμος με τα χρόνια την έκανε να έχει την πρώτη θέση των πωλήσεων στην επιχείρησή μου .

Ο πελάτης κάνει ήδη συμβιβασμό μένοντας χωρίς συσκευή που έχει ήδη πληρώσει για τουλάχιστον 3-4 ημέρες ειδικά όταν είναι στην επαρχία .
Αν εσύ φίλε μου tolias συμβιβάζεσαι σε περισσότερα τότε εύχομαι να αποτελείς μειονότητα .

Last edited:
Απάντηση: Re: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

...να σου θυμίσω ότι οι συσκευές μας, ακόμη και όταν κατασκευάζονται στην Κίνα, σχεδιάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από Έλληνες Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Βιομηχανικούς Σχεδιαστές, λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψη και τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας.
Εγώ που είμαι «άπιστος Θωμάς», να γίνω λίγο κακός και να ζητήσω κάποιες αποδείξεις των παραπάνω;
Από τα όσα γνωρίζω, η κατάσταση είναι περίπου όπως π.χ. στα αυτοκίνητα. Το μοντέλο είναι ίδιο για κάθε χώρα και αλλάζει ο εξοπλισμός αναλόγως των απαιτήσεων του εισαγωγέα, (τηλεχειριστήριο, πρόσοψη με οθόνη LED ή όχι κ.α.) αλλά όχι τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά (σχεδιασμός pcb και firmware).

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [Νέο μοντέλο HD με αποκωδικοποίηση AC3]

έεερχεται...
η εκπλήρωση των απαιτήσεων σας. Νέο firmware στους αποκωδικοποιητές/player μας, που λύνει το πρόβλημα με την αναπαραγωγή κάποιων δύσκολων mp4, αλλά και το ξεδιάλεγμα των υποτίτλων, ξεχωρίζοντας τον πιο σωστό!!! Μείνετε συντονισμένοι.

Last edited by a moderator:

Μπράβο στην Crystal! Συνεχίζει να είναι κορυφαία στην υποστήριξη firmware και να έχει ότι πιο εξελιγμένο προσφέρει η MStar!

Το πρόβλημα με τους υποτίτλους δεν μου είναι γνωστό. Τί ακριβώς συμβαίνει;

Αυτό μου θυμίζει ένα πρόβλημα που έχουν τα media players της CA. Δε Νομίζω να έχει σχέση με δέκτες...

Εγώ που είμαι «άπιστος Θωμάς», να γίνω λίγο κακός και να ζητήσω κάποιες αποδείξεις των παραπάνω;
Από τα όσα γνωρίζω, η κατάσταση είναι περίπου όπως π.χ. στα αυτοκίνητα. Το μοντέλο είναι ίδιο για κάθε χώρα και αλλάζει ο εξοπλισμός αναλόγως των απαιτήσεων του εισαγωγέα, (τηλεχειριστήριο, πρόσοψη με οθόνη LED ή όχι κ.α.) αλλά όχι τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά (σχεδιασμός pcb και firmware).

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές/καλλιτέχνες μας, διαμορφώνουν τα πάντα, από την αισθητική, μέχρι την λειτουργικότητα και το λογισμικό. Εντάξει δεν σχεδιάζουν το τσιπάκι ή το τροφοδοτικό, αλλά κάνουν σχεδόν όλα τα άλλα.

Μπράβο στην Crystal! Συνεχίζει να είναι κορυφαία στην υποστήριξη firmware και να έχει ότι πιο εξελιγμένο προσφέρει η MStar!

Το πρόβλημα με τους υποτίτλους δεν μου είναι γνωστό. Τί ακριβώς συμβαίνει;

Μετά από απαίτηση των μελών του AVClub, επιτρέψαμε στον Appstreamer TV να αναγνωρίζει και υπότιτλους με όνομα άσχετο από το όνομα αρχείου. Αυτό όμως δημιούργησε άλλα προβλήματα, ειδικά σε περιβάλλοντα με πολλούς υπότιτλους, (16 και πάνω στον ίδιο φάκελλο). Με το καινούριο firmware που ετοιμάσαμε (και δοκιμάζουμε ενδελεχώς πριν το διαθέσουμε δημόσια) αναγνωρίζει και υπότιτλους με όνομα άσχετο από το όνομα αρχείου, αλλά επιλέγει και εμφανίζει αυτόν με το ίδιο όνομα.

Re: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Στο site βλεπω νεα αναβαθμιση 14-03-2013 τι νεο εχει?

Αναφέρθηκε πιο πάνω:
έεερχεται...
η εκπλήρωση των απαιτήσεων σας. Νέο firmware στους αποκωδικοποιητές/player μας, που λύνει το πρόβλημα με την αναπαραγωγή κάποιων δύσκολων mp4, αλλά και το ξεδιάλεγμα των υποτίτλων, ξεχωρίζοντας τον πιο σωστό!!! Μείνετε συντονισμένοι.

Αυτό για τους υπότιτλους όμως δεν αφορά τους δέκτες, οπότε έχει την λύση του αιώνιου προβλήματος των ΜΡ4!
Είναι ο μόνος δέκτης με το τσιπ 7818 που φαίνεται να το έχει λύσει πια και άλλη μια πρωτιά της Crystal, αφού και το πρόβλημα των εγγραφών ήταν η πρώτη που το έλυσε (και μάλλον είναι ακόμα η μόνη!).

Πολλά μπράβο στην Crystal που φροντίζει για την λύση των προβλημάτων υποστηρίζοντας όσο ίσως καμία άλλη εταιρία τα προϊόντα της, ακόμη και μετά την πώληση :SFGSFGSF:

Δεν μας λένε που ήταν το πρόβλημα με τα ΜΡ4 για να δούμε αν μπορούμε να το διορθώσουμε μόνοι μας στα βιντεο που έχουμε;

Όπως είχαμε προαναγγείλει μέσα από το AVClub, ήρθε το νέο firmware για τους ψηφιακούς μας δέκτες που λύνει το θέμα της αναπαραγωγής των mp4 των μεγαλύτερων από 2 ώρες. Θα το κατεβάσετε από το site μας: http://www.crystalaudio.gr/files/20130314_PRIME-HD.zip

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Μπορεί κανείς να ελέγξει αν στο νέο firmware αναπαράγονται ως το τέλος οι υπότιτλοι με UTF-8 κείμενο;

Re: Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Γεια χαρα σε ολους.

Ειμαι και εγω ενας χαρουμενος κατοχος εδς και κανα 2μηνο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το μηχανημα.

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης γιατι δε το βρηκα πουθενα στο manual μηπως ξερετε :

Οταν βλεπω καποια σειρα μολις τελειωνει ενα επεισοδειο γινεται να σταματαει και να μην παιζει το επομενο?

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

the_observer

Last edited:

Το πέρασα το firmware. Αυτό με τα mp4 δεν το είχα παρατηρήσει, ίσως γιατί δεν έχω και κάποιο μεγαλύτερο από 2 ώρες! Κατά τα άλλα δεν είδα καμμία διαφορά..
Το άλλο πρόβλημα που μου έκανε εμένα (τυχαία διακοπή εγγραφής σε USB δίσκο) παραμένει κανονικά.

Ο βασικότερος όμως λόγος που γράφω είναι ένα παράξενο που μου έκανε με το DVD player.
Έχω ενα Crypto DVD210 το οποίο δεν το χρησιμοποιώ και συχνά (να είναι καλά το internet!), χρειάζεται όμως. Λοιπόν χτες μου έφεραν μια ταινία σε DVD, άναψα το player και άρχισε το πανηγύρι..
Τα τηλεχειριστήρια μπερδέυονται!!! OK στο DVD, αναβε ο δέκτης. OFF στο δέκτη, ξεκίναγε το DVD. Και άλλα ωραία, έμπλεξαν οι ...ελληνοκινέζοι μεταξύ τους! Τι μπορεί να γίνει; (εκτός από αγορά νέου δέκτη ή DVD)

Για τα ΜΡ4, αν θες να σου πω ποια κοβόταν στο 2:05 όταν έπαιζαν στον Ferguson για να δοκιμάσεις.

Για τα τηλεκοντρόλ τώρα, δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να μπει νέο λογισμικό και να πάρεις νέο τηλεκοντρόλ για ένα απο τα δυο μηχανήματα. Αυτό γινόταν τουλάχιστον με άλλους δέκτες.
Κάνε ένα τηλέφωνο στην CA μήπως μπορούν να βοηθήσουν.

Επανέρχομαι δυστυχώς πάλι με πρόβλημα , ο δεύτερος (καθώς ο πρώτος όπως έχω γράψει μια στις 10 δεν ανάβει και πρέπει να βγάλω/βάλω την πρίζα για να επανέλθει) μόλις τον ανοίξω εμφανίζεται το σήμα της crystal audio και αμέσως χάνεται η εικόνα , ήχος υπάρχει όμως .
Και στις δύο τηλεοράσεις με διαφορετικό καλώδιο hdmi κάνει το ίδιο , άρα το καλώδιο αποκλείεται .
Υπάρχει τρόπος να περάσω το τελευταίο firmware χωρίς να μπω στο μενού αφού δεν έχω εικόνα μήπως και στρώσει ?

edit : Πατώντας το μενού εμφανίζεται κανονικά , έκανα αναβάθμιση αλλά μόλις βγω από το μενού σκοτάδι , έκανα επαναφορά και αναμένω να δω τι θα γίνει , τώρα ψάχνει κανάλια .

Μετά την αναβάθμιση συνεχίστηκε το πρόβλημα , με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων όμως έστρωσε . Καλή περιπέτεια βραδιάτικα .

Μάλλον δεν με πάνε τα crystal .

Για τα ΜΡ4, αν θες να σου πω ποια κοβόταν στο 2:05 όταν έπαιζαν στον Ferguson για να δοκιμάσεις.

Τι χαρακτηριστικά είχαν (bitrate, ανάλυση κλπ); Τόσο μεγάλο σε διάρκεια mp4 δεν έχω πάντως, αν πέσει κάποια στιγμή στα χέρια μου θα δώ.

Επανέρχομαι δυστυχώς πάλι με πρόβλημα , ο δεύτερος (καθώς ο πρώτος όπως έχω γράψει μια στις 10 δεν ανάβει και πρέπει να βγάλω/βάλω την πρίζα για να επανέλθει) μόλις τον ανοίξω εμφανίζεται το σήμα της crystal audio και αμέσως χάνεται η εικόνα , ήχος υπάρχει όμως .
Και στις δύο τηλεοράσεις με διαφορετικό καλώδιο hdmi κάνει το ίδιο , άρα το καλώδιο αποκλείεται .
Υπάρχει τρόπος να περάσω το τελευταίο firmware χωρίς να μπω στο μενού αφού δεν έχω εικόνα μήπως και στρώσει ?
Για κάποιον λόγο είχε ρυθμιστή

edit : Πατώντας το μενού εμφανίζεται κανονικά , έκανα αναβάθμιση αλλά μόλις βγω από το μενού σκοτάδι , έκανα επαναφορά και αναμένω να δω τι θα γίνει , τώρα ψάχνει κανάλια .

Μετά την αναβάθμιση συνεχίστηκε το πρόβλημα , με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων όμως έστρωσε . Καλή περιπέτεια βραδιάτικα .

Μάλλον δεν με πάνε τα crystal .

Για κάποιον λόγο είχε ρυθμιστεί κάποια παράμετρος για την εικόνα (η ανάλυση πιθανότατα) που δεν υποστηρίζεται από την τηλεόραση.
Ίσως κάποιος μπόμπιρας θέλησε να εξερευνήσει λίγο το μενού :smile: