Cudy WR11000 WiFi 7 Tri band Router

djmnv81

AVClub Enthusiast
5 July 2017
840
Δεν το ξερει η μανα του , (όπως δεν ήξερε και τα Tenda που αποδείχτηκαν σκυλιά...) αλλά......στα 115 ευρώ παίζει τιποτε καλύτερο για γρηγορο Wifi 6 , με 6 antennas για ενισχυση σήματος , με future proof wifi 7 , να είναι τρίμπαντο 320 Mhz και να διαθέτει 4 θύρες των 2.5 GB ports??? 🤓

Σίγουρα είναι downgrade από ένα Asus RT-BE88u που κοίταζα επίσης , αλλα εχει και 320€.....3 τετοια cudy σχεδόν....

Εχει εμπειρια κανεις με δαύτα???

IMG_1395.jpegIMG_1396.jpegIMG_1397.jpegIMG_1400.jpeg
IMG_1399.jpeg

Το WR3000 είναι best seller. Το έχω, είναι σταθερό, πολύ καλό support. Σε διπλανό forum ρώτησα για το 11000, άκουσα τα καλύτερα. Την Cudy γενικώς δεν την ήξερε πολύ κόσμος, έχει γίνει όμως αρκετά γνωστό και για το ότι μπορείς να περάσεις OpenWRT και να το κάνεις εργαλείο. Αν και το 99% των χρηστών καλύπτονται και με το δικό του UI.

• Like
Reactions: djmnv81
Το WR3000 είναι best seller. Το έχω, είναι σταθερό, πολύ καλό support. Σε διπλανό forum ρώτησα για το 11000, άκουσα τα καλύτερα. Την Cudy γενικώς δεν την ήξερε πολύ κόσμος, έχει γίνει όμως αρκετά γνωστό και για το ότι μπορείς να περάσεις OpenWRT και να το κάνεις εργαλείο. Αν και το 99% των χρηστών καλύπτονται και με το δικό του UI.
Thanks for your feedback!!

Μια χαρα τα cudy, εχω αυτο το ζευγος mesh ΒE11000 εδω κι ενα μηνα περιπου στημένο κι εχω πάθει πλάκα απο ταχύτητα, σταθερότητα και κάλυψη.
Recommended 100%, θεωρώ οτι και το WR11000 που λες ειναι ίδιας κλάσης.

• Like
Μπορεί να αντικαταστήσει το router ZTE της vodafone που έχω αυτή τη στιγμή; (Vodafone fiber 100 είναι η σύνδεση).

Μπορεί να αντικαταστήσει το router ZTE της vodafone που έχω αυτή τη στιγμή; (Vodafone fiber 100 είναι η σύνδεση).
Αντικαταστήσει δεν ξέρω...εγώ προσωπικά το θελω για να απενεργοποιήσω το μαμά Cosmote σαν wifi...και με Lan 15μετρο που έχω να το χρησιμοποιήσω στο κέντρο του σπιτιου σαν Extender ένα πράμα... Στο σπίτι μου γινεται του ραδιοκυματοςςςς :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Cosmote-->Asus AX82U-->Tenda AC23--Extender netgear μπαλκόνι.... Τώρα θα κουμπώσει κ το Cudy μάλον και μεινετε μακρια μουυυυ!!!!:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

img-popup-product1.pngxlarge_20211015165415_asus_rt_ax82u_asyrmato_router_wi_fi_6_me_4_thyres_gigabit_ethernet.jpegxlarge_20211125163545_tenda_ac23_asyrmato_router_wi_fi_5_me_3_thyres_gigabit_ethernet.jpeg51Fm63WBgHL._AC_SX679_.jpg

Ειναι σκετο router , οχι modem router fiber που εστι οτι θα το συνδεσεις με ενα καλωδιο δικτυου με το Zte κ απο το cudy θα μοιραζεις το ιντερνετ, δηλαδη θα δουλευουν κ τα δυο..

• Like
Reactions: Music matters...
Πόσα... στρέμματα είναι το σπίτι; :P
Δεν ειναι και γηπεδο , αλλα έχει τοίχους και εγώ δεν ξερω με τί τεχνολογία μέσα...ίσως με ειδικές αντι ραδιοκυματικές στρώσεις μπετό!! 🤭😃

Έχω πολλά εξαρτήματα που ζητάνε φαί ραδιοκυμάτων όπως power on off θερμοσιφωνα στην ταρατσα , καμερες , διακόπτες aircondition on off για απομακρυσμένη διαχείριση , ψυγεία , λευκές συσκευές ,κτλ... αλλα ειδικά το γραφείο μου που ειναι βαθιά μέσα στον χώρο κ διψάει για ταχύτητες...lan....δεν πιάνει αυτα που περίμενα...

Γι αυτό έψαχνα κάτι ακόμα πιο δυνατό...μπας και με ξεκανει μια και καλή!!!! όπως το Cudy..🤣

Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο - σε λογικά πλαίσια και για αυτής της κατηγορίας ρουτερς που ήδη εχεις - το πόσες ασύρματες συσκευές υπάρχουν, όσο η τοποθέτηση των ίδιων των ρούτερ ή/και των access points.
Σε 120τμ (σε ένα επίπεδο) και δύο Asus AX92U σε mesh, έχω μια χαρά wifi και στο δρόμο (47 ασύρματες συσκευές αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες Shelly). Πιθανότατα να έκανα τη δουλειά και με ένα router/access point, αλλά δεν έχω καλώδιο εκεί που θα έπρεπε ώστε να συμβεί αυτό.
Η τοιχοποιία παίζει σημαντικό ρόλο όπως λες, αλλά ξαναδές την τοποθέτηση αν έχεις ευελιξία, ήτοι καλώδιο σε πιο στρατηγικά σημεία του σπιτιού.

Και μία ερώτηση ακόμα: πώς έχεις στήσει το wifi δίκτυό σου, χρησιμοποιώντας 3 διαφορετικές συσκευές (εννοώ διαφορετικής μάρκας); έχεις 3 ανεξάρτητα wifi networks?

Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο - σε λογικά πλαίσια και για αυτής της κατηγορίας ρουτερς που ήδη εχεις - το πόσες ασύρματες συσκευές υπάρχουν, όσο η τοποθέτηση των ίδιων των ρούτερ ή/και των access points.
Σε 120τμ (σε ένα επίπεδο) και δύο Asus AX92U σε mesh, έχω μια χαρά wifi και στο δρόμο (47 ασύρματες συσκευές αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες Shelly). Πιθανότατα να έκανα τη δουλειά και με ένα router/access point, αλλά δεν έχω καλώδιο εκεί που θα έπρεπε ώστε να συμβεί αυτό.
Η τοιχοποιία παίζει σημαντικό ρόλο όπως λες, αλλά ξαναδές την τοποθέτηση αν έχεις ευελιξία, ήτοι καλώδιο σε πιο στρατηγικά σημεία του σπιτιού.

Και μία ερώτηση ακόμα: πώς έχεις στήσει το wifi δίκτυό σου, χρησιμοποιώντας 3 διαφορετικές συσκευές (εννοώ διαφορετικής μάρκας); έχεις 3 ανεξάρτητα wifi networks?
Αρχικά να πώ πως από δικτυα δεν πολυ σκαμπάζω, τα βασικά.

Εκεί που έχω τον AV εξοπλισμό μου και ευτυχώς θα πώ , ξεκινάει η οπτική ίνα της cosmote στον τοίχο.

Στο μαμα μαύρο ρουτεράκι της cosmote απενεργοποίησα το wifi γιατί μου μπέρδευε τις ip πολλων συσκευών με τα υπόλοιπα router extenders...

Απο το cosmote μέσω cat7 lan καταλληγει στο σχετικά κέντρο του σπιτιου οπου εχω στήσει το πιο ισχυρό αυτη τη στιγμή στο δίκτυο μου Asus 82u στη θυρα wan και με 15άρι λαν για να παει τοιχο τοιχο και να μην φωνάζει και η γυναίκα!!!😀

Δυστυχώς δεν πάει βήμα παραπέρα για να παίξω σε άλλη θέση..

Σε άλλο δωματιο έχω την πιο παλια μου συσκευη της Tenda που έχει συνδεθεί ασύρματα με το Asus στο 5G του...

Με την σειρά του το Tenda δινει στο extender στο μπαλκόνι...της πουτ....δηλαδή...🤣🤣

Για τον αλλο μισό χώρο θέλω wattakia που λέμε για να ρολαρει και αυτός λίγο...

Γενικά και εγώ πιάνω σήμα οντας στον δρόμο και 2 σπιτια μακρια...εχω δηλαδη εμβελεια σε 2G μπομπα ...αλλα δεν έχω πολύ υψηλές στα 5G ενα με δυο δωμάτια μακριά....

Αυτά με την μεταφορά δεδομένων μέσω πρίζας αξίζουν άραγε;; Είναι τα μόνα που δεν έχω συμπεριλάβει ακόμα στο βιογραφικό μου...

Επίσης λές να απενεργοποιήσω τα 160Mhz που έχω τώρα να δουλεύει το Asus?? Επίσης τις κεραίες τις εχω να βαράνε προς τους στόχους μου και οχι απλα καθετα 90 μοίρες ή 45...

Όντως έχεις βάλει πολλές μάρκες στο δίκτυο σου και αυτό δεν ειναι ότι καλύτερο.
Πρώτα από όλα δεν θα έχεις seamless σημα wifi καθως κινείσαι.
Θα κόβεται το σημα σου όταν αλλάζεις access point.
Για να έχεις Mesh πρέπει να επιλέξεις μία εταιρεία.
Μιας και το τελευταίο σου απόκτημα είναι το Cudy και στα χαρτιά φαίνεται καλό, πούλησε τα όλα, πάρε άλλα 2 Cudy για να έχεις mesh και ξεμπέρδεψες.
Φρόντισε όμως τα Cudy να συνδέονται με καλώδιο ethernet για να έχεις τις μέγιστες ταχύτητες wifi

• Like
Reactions: NassosT and djmnv81
Αρχικά να πώ πως από δικτυα δεν πολυ σκαμπάζω, τα βασικά.

Εκεί που έχω τον AV εξοπλισμό μου και ευτυχώς θα πώ , ξεκινάει η οπτική ίνα της cosmote στον τοίχο.

Στο μαμα μαύρο ρουτεράκι της cosmote απενεργοποίησα το wifi γιατί μου μπέρδευε τις ip πολλων συσκευών με τα υπόλοιπα router extenders...

Απο το cosmote μέσω cat7 lan καταλληγει στο σχετικά κέντρο του σπιτιου οπου εχω στήσει το πιο ισχυρό αυτη τη στιγμή στο δίκτυο μου Asus 82u στη θυρα wan και με 15άρι λαν για να παει τοιχο τοιχο και να μην φωνάζει και η γυναίκα!!!😀

Δυστυχώς δεν πάει βήμα παραπέρα για να παίξω σε άλλη θέση..

Σε άλλο δωματιο έχω την πιο παλια μου συσκευη της Tenda που έχει συνδεθεί ασύρματα με το Asus στο 5G του...

Με την σειρά του το Tenda δινει στο extender στο μπαλκόνι...της πουτ....δηλαδή...🤣🤣

Για τον αλλο μισό χώρο θέλω wattakia που λέμε για να ρολαρει και αυτός λίγο...

Γενικά και εγώ πιάνω σήμα οντας στον δρόμο και 2 σπιτια μακρια...εχω δηλαδη εμβελεια σε 2G μπομπα ...αλλα δεν έχω πολύ υψηλές στα 5G ενα με δυο δωμάτια μακριά....

Αυτά με την μεταφορά δεδομένων μέσω πρίζας αξίζουν άραγε;; Είναι τα μόνα που δεν έχω συμπεριλάβει ακόμα στο βιογραφικό μου...

Επίσης λές να απενεργοποιήσω τα 160Mhz που έχω τώρα να δουλεύει το Asus?? Επίσης τις κεραίες τις εχω να βαράνε προς τους στόχους μου και οχι απλα καθετα 90 μοίρες ή 45...

Ξεκινάμε από τα βασικά.

Οι κεραίες των router και των καρτών/adapters Wi-Fi δεν είναι κατευθυντικές. Δεν τις βάζεις με την μύτη να.. στοχεύουν το σημείο που θες.
Η εκπομπή/λήψη τους είναι σε μορφή donut με αυτό να λαμβάνει χώρα γύρω από την κεραία. Δες την παρακάτω εικόνα:

Screenshot 2026-01-14 at 00-38-26 wifi-antenna-radiation-pattern.webp (WEBP Image 1922 × 1269 ...png

Το πορτοκαλί Ζ πες ότι είναι η κεραία (το πλαστικό τσουτσουνάκι).
Δηλαδή για ένα επίπεδο σπίτι, διαμέρισμα/μονοκατοικία ενός ορόφου, θες την κεραία κάθετη (να κοιτάει προς τα πάνω).

Εσύ όπως λες ότι τα έχεις, το donut σου κοιτάει, με την μεγαλύτερη εκπομπή/ευαισθησία τον κάτω και πάνω όροφο, όχι οριζόντια στο διαμέρισμα σου.

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, καλό θα είναι να διαλέξεις ένα brand και να στήσεις όλο σου το σύστημα βασισμένο σε αυτό.
Δηλαδή το router και τα access points να είναι ίδια μάρκα. Και ιδανικά να υποστηρίζουν Mesh (ή και όχι, πάλι γίνεται η δουλειά).
Τα switch μπορούν να είναι άλλης μάρκας. Αν πας σε Ubiquiti, βολεύει να είναι όλα το ίδιο brand, και τα switch, για να έχεις κεντρική διαχείριση μέσω του UniFi app.

Το Cudy είναι value for money, και αρκετά παραμετροποιήσιμο μέσω OpenWRT.

Με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχουν μειώσει σημαντικά την ισχύ εκπομπής των router/APs, οπότε με ένα μόνο κομμάτι, ακόμα και κέντρο του σπιτιού και ψηλά να το βάλεις, δύσκολα θα καλύψεις ολόκληρο το σπίτι (τουλάχιστον όχι στην 5GHz/6GHz μπάντα, ούτε με καλή ταχύτητα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία, το 2.4GHz μπορεί να πιάνει και παντού αναλόγως την περίπτωση, αλλά με χαμηλά speeds).

Το ιδανικό είναι πάντα τα access points σου να συνδέονται με το router μέσω καλωδίου (Ethernet Backhaul). Σε "wireless mesh/repeater" mode παίρνεις ασύρματα το σήμα... αν το σήμα στο σημείο του repeater είναι χαμηλό, θα αναμεταδίδει ισχυρά, ένα αδύνατο εισερχόμενο σήμα (low internet speed).

Αν είσαι ΟΤΕ με οπτική ίνα (FTTH) μπορείς εύκολα να ξεφορτωθείς το modem ή το ONT του OTE με ένα aftermarket (π.χ. LEOX) και να κουμπώσεις σε αυτό την ίνα, και έπειτα με ethernet από το ONT πάνω στο Asus/Cudy/whatever.
Το ξεχωριστό ONT σε περίπτωση που έχεις 1000αρα και θες όλη την ταχύτητα (με το 1Gbps ONT του OTE χάνεις γύρω στα 100Mbps), ή αν βάλεις και παραπάνω ταχύτητα στο μέλλον να έχεις την υποδομή (πάντα με την κατάλληλη επιλογή hardware)
Με αυτή την λύση γλιτώνεις και από άλλα προβλήματα τύπου double nat, την εξτρά κατανάλωση ρεύματος του modem/router του πάροχου, κλπ.

Ξεκινάμε από τα βασικά.

Οι κεραίες των router και των καρτών/adapters Wi-Fi δεν είναι κατευθυντικές. Δεν τις βάζεις με την μύτη να.. στοχεύουν το σημείο που θες.
Η εκπομπή/λήψη τους είναι σε μορφή donut με αυτό να λαμβάνει χώρα γύρω από την κεραία. Δες την παρακάτω εικόνα:

View attachment 264555

Το πορτοκαλί Ζ πες ότι είναι η κεραία (το πλαστικό τσουτσουνάκι).
Δηλαδή για ένα επίπεδο σπίτι, διαμέρισμα/μονοκατοικία ενός ορόφου, θες την κεραία κάθετη (να κοιτάει προς τα πάνω).

Εσύ όπως λες ότι τα έχεις, το donut σου κοιτάει, με την μεγαλύτερη εκπομπή/ευαισθησία τον κάτω και πάνω όροφο, όχι οριζόντια στο διαμέρισμα σου.

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, καλό θα είναι να διαλέξεις ένα brand και να στήσεις όλο σου το σύστημα βασισμένο σε αυτό.
Δηλαδή το router και τα access points να είναι ίδια μάρκα. Και ιδανικά να υποστηρίζουν Mesh (ή και όχι, πάλι γίνεται η δουλειά).
Τα switch μπορούν να είναι άλλης μάρκας. Αν πας σε Ubiquiti, βολεύει να είναι όλα το ίδιο brand, και τα switch, για να έχεις κεντρική διαχείριση μέσω του UniFi app.

Το Cudy είναι value for money, και αρκετά παραμετροποιήσιμο μέσω OpenWRT.

Με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχουν μειώσει σημαντικά την ισχύ εκπομπής των router/APs, οπότε με ένα μόνο κομμάτι, ακόμα και κέντρο του σπιτιού και ψηλά να το βάλεις, δύσκολα θα καλύψεις ολόκληρο το σπίτι (τουλάχιστον όχι στην 5GHz/6GHz μπάντα, ούτε με καλή ταχύτητα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία, το 2.4GHz μπορεί να πιάνει και παντού αναλόγως την περίπτωση, αλλά με χαμηλά speeds).

Το ιδανικό είναι πάντα τα access points σου να συνδέονται με το router μέσω καλωδίου (Ethernet Backhaul). Σε "wireless mesh/repeater" mode παίρνεις ασύρματα το σήμα... αν το σήμα στο σημείο του repeater είναι χαμηλό, θα αναμεταδίδει ισχυρά, ένα αδύνατο εισερχόμενο σήμα (low internet speed).

Αν είσαι ΟΤΕ με οπτική ίνα (FTTH) μπορείς εύκολα να ξεφορτωθείς το modem ή το ONT του OTE με ένα aftermarket (π.χ. LEOX) και να κουμπώσεις σε αυτό την ίνα, και έπειτα με ethernet από το ONT πάνω στο Asus/Cudy/whatever.
Το ξεχωριστό ONT σε περίπτωση που έχεις 1000αρα και θες όλη την ταχύτητα (με το 1Gbps ONT του OTE χάνεις γύρω στα 100Mbps), ή αν βάλεις και παραπάνω ταχύτητα στο μέλλον να έχεις την υποδομή (πάντα με την κατάλληλη επιλογή hardware)
Με αυτή την λύση γλιτώνεις και από άλλα προβλήματα τύπου double nat, την εξτρά κατανάλωση ρεύματος του modem/router του πάροχου, κλπ.
Φοβερό μάθημα!! Εκπληκτικός!! Σ ευχαριστώ Μπίλαρε!!

Άρα κοιτάμε για κάτι τέτοιο...??

Στιγμιότυπο οθόνης 2026-01-14 145257.jpg

Συνδεση laptop με Asus 82u μέσω lan ( το οποίο με την σειρά του και μετά από 15 μέτρα καλωδίου συνδέεται στο μαμα router cosmote ) , μόλις μου κλείδωσε στα 1100 / 490 με αυτο το τρεχτήρι...ή ειναι της πλάκας.....?
Αφου 1 gb lan θυρες έχει....τεσπα μου έβγαλε κάτι 6ms response και κατι αλλες παπαρ...δεν τα ξέρω μωρέ αυτά......:LOL:

Άρα to sum up θέλω ;

- 2 cudy για mesh situations το τρίτο έρχεται....
- Leox box

υγ. Εχει βαλει καποιο μέλος την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στα 3.5Gb?? Για να δώ τι εξοπλισμό θα έδιναν ας πούμε...

Το Leox που έβαλες έχει 1000αρες θύρες ethernet οπότε δεν κάνει.
Εσύ χρειάζεσαι αυτό https://www.leolabs.pl/ont-leox-lxt-010h-d.html
Αλλά με την τηλεφωνία τι θα κάνεις;
Πάλι το router του οτε θα βάλεις.

Για 3GBit ταχύτητα ο ΟΤΕ δίνει το zte f8648p
Επίσης για όσους δεν έχουν καλωδίωση στο σπίτι, μία καλή λύση είναι το Fiber to the Room με 6, 8 ή 10 ευρω παγιο αντίστοιχα.
Η εσωτερική "καλωδίωση" με οπτική ίνα γίνεται δωρεάν (η γνωστή ίνα με την θερμοκόλληση).
Όλα τα access point συνδέονται μέσω backhaul πλέον για μέγιστες ταχύτητες.
Ναι, είναι λίγο σπαστική η μηνιαία χρέωση αλλά δεν έχει δέσμευση και το βασικό είναι ότι σε περίπτωση βλάβης, κεραυνού κλπ, γίνεται αντικατάσταση με καινούργιο.
Όποτε θέλεις ακυρώνεις και σου μένει και η "καλωδιώση"
Κι ένα χρόνο να το κρατήσεις, με 120 ευρώ δεν παιρνεις πουθενά αυτόν τον εξοπλισμό.
Βέβαια δεν έχει Poe οπότε πρέπει να μπούνε δίπλα σε πρίζες.

Αλλιώς δίνεις 700-1000 ευρώ, βάζεις ubiquiti, φτιάχνεις και την καλωδίωση του σπιτιού και ησυχασες για αρκετά χρόνια.

• Like
1. Το Leox που έβαλες έχει 1000αρες θύρες ethernet οπότε δεν κάνει.
2. Εσύ χρειάζεσαι αυτό https://www.leolabs.pl/ont-leox-lxt-010h-d.html
3. Αλλά με την τηλεφωνία τι θα κάνεις;
4. Πάλι το router του οτε θα βάλεις.
1. Σωστά
2. Σωστά, αν έχεις οτιδήποτε FTTH μέχρι 1000αρα. Αν έχει σκοπό να βάλει 3αρα θα χρειαστεί το XGS-PON ONT της Leox.
3. VoIP gateway συσκευή όπως το Grandstream HT801v2.
4. Όχι, δες το 3.

• Like
Μα το θέμα είναι να μην γεμίσεις ένα σωρό router.
Leox, Grandstream, Cudy
3 router πάλι θα έχεις και το μόνο που θα έχεις καταφέρει είναι να κερδίσεις 50-60 Mbit και μόνο αν έχεις το 1Gbit πακέτο.
Στα μικρότερα πακέτα δεν αλλάζει κάτι.

Μα το θέμα είναι να μην γεμίσεις ένα σωρό router.
Leox, Grandstream, Cudy
3 router πάλι θα έχεις και το μόνο που θα έχεις καταφέρει είναι να κερδίσεις 50-60 Mbit και μόνο αν έχεις το 1Gbit πακέτο.
Στα μικρότερα πακέτα δεν αλλάζει κάτι.
Τη μισή κατανάλωση του Cosmote modern έχει το grandstream. Δεν κερδίζεις μόνο αυτό, γλυτώνεις το double Nat. Έχεις την σταθερότητα του router σου και όχι της ψαροκασέλας του provider, μπορείς να βάλεις VPN απευθείας στο router και να δρα επιλεκτικά σε συσκευές, μεγαλώνεις το backbone σου σε capacity & capabilities, και άλλα πολλά.

Αρα το σετάρεις σωστά το πονάκι και είσαι έτοιμος…βρήκα και κάτι ρυθμίσεις από το site που τα δίνει στον Πειραιά..…βάζω και το τηλέφωνο στο Grandstream HT801v2 και γειά σας….!!!

Άραγε θα εχεις πρόβλημα με τον πάροχο;; Αυτοί θα νομίζουν πως λειτουργεί το δικό τους ;; Μην γραφω κ πολλα δημόσια...🤣

Μην φάμε κανα ban από το πουθενά και από 1000άρα αναγκαστώ να κάνω tethering το κινητό μέχρι να μπει νεος πάροχος…😁

Σιγά μην σου στείλουν και ελεγκτική επιτροπή :D

Νομοθετημένο δικαίωμα του καταναλωτή είναι η χρήση 3rd party εξοπλισμού.

Όσο δεν τους ζητάς βοήθεια για το πως να σετάρεις μηχανήματα που αυτοί δεν γνωρίζουν, δεν έχουν θέμα ούτε εσύ.

• Like