Νομίζω ότι όλοι διαφωνούμε στο ότι συμφωνούμε!
Βεβαίως και ο εχθρός του καλύ είναι το καλύτερο, το οποίο πάντα θα υπάρχει. Το θέμα είναι σε ποιό βαθμό, εάν και εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεται κανείς το hi end και ως επένδυση.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι, όσα χρήματα κι αν έχει κανείς να διαθέσει στην αγορά ενός dac, όπου η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα του φωτός, θα πρέπει να κινηθεί στη λογική του value for money. Βεβαίως χωρίς σοβαρή έκπτωση στην ποιότητα!!! Αντίθετα, την αγορά προ / τελ, ηχείων και καλωδίων είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί κάποιος να την αντιμετωπίσει και ως επένδυση.
Ένα μικρό παράδειγμα. Αγόρασα πρόσφατα έναν τελικό PASS LABS X250.5 και παρότι, ειδικά για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, μπορεί να με ... έτσουξε αρκετά, εντούτοις πιστεύω ότι και μετά από 5 ή 10 χρόνια θα ακούω πάλι με τον ίδιο.
Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το dacaki το οποίο το αγόρασα πέρυσι και ήδη από τώρα είμαι στα αίματα για αναβάθμιση. Άρα, παρότι το κόστος του (1.800 €) ήταν υποπολαπλάσιο του τελικού, ήδη ... κλαίω τα χρήματα μου.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν φυσικά. Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη. Κάθε ένας μπορεί να αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως θέλει.