DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Και όμως Γιάννη μην το γελάτε το vinyl rip 24/96 τα περισσότερα που έχω είναι πολύ καλά. Διάβασε ξανά και κάποια πολύ κατατοπιστικά posts που είχε γράψει πριν λίγο καιρό ο Sonus Naturalis που ασχολείται επαγγελματικά με το vinyl ripping, είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Ειναι οντως πολυ καλα, αλλα με την προυποθεση να εχει γινει σωστα ολη η διαδικασια.Ο φιλος Sonus Naturalis το κατεχει το αθλημα καλα απ οτι καταλαβα.
Απλα τα περισσοτερο vinyl rip που βρισκω διασπαρτα στο νετ δεν ειναι κ οτι καλυτερο και καποιοι βεβαια γραφουν τα μηχανηματα κ το πως εκαναν ολη τη διαδικασια...

Αν και μονο αν δεν το εχω σε βινυλιο κ ειναι οκ απο πλευρας ριπαρισματος, ναι οκ να τ ακουσω.

Ο θορυβος παλι δε μ ενοχλει καθολου...

(καποια μινι συγκριτικα που εκανα παλαιοτερα με δισκους που εχω, με αναπαραγωγη απο το αναλογικο μου συστημα σε σχεση με το ριπαρισμενο ιδιο εργο με αναπαραγωγη απο το ψηφιακο..ειχε ασχημα αποτελεσματα για το vinyl rip...)

Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Εγώ προσωπικά αυτά τα vinyl rip δεν μπορώ να τα ακούσω με τίποτα, με ενοχλεί αφάνταστα ο θόρυβος επιφανείας.

καλά εσύ δεν ακούς βινύλιο οπότε λογικό είναι, αν άκουγες ούτε ο θόρυβος επιφανείας ούτε τα διάφορα χριτς - χρατς θα σε πείραζαν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

καλά εσύ δεν ακούς βινύλιο οπότε λογικό είναι, αν άκουγες ούτε ο θόρυβος επιφανείας ούτε τα διάφορα χριτς - χρατς θα σε πείραζαν...

Mάλλον αυτό είναι Ανδρέα και προσέξτε δεν μιλάω για χρατς χρουτς απλά για τον normal ήχο που βγάζει όταν η βελόνα σέρνεται πάνω στο πλαστικό.

Απλα τα περισσοτερο vinyl rip που βρισκω διασπαρτα στο νετ δεν ειναι κ οτι καλυτερο και καποιοι βεβαια γραφουν τα μηχανηματα κ το πως εκαναν ολη τη διαδικασια...

Για αυτό λέμε πάντα όχι στα αγνώστου πατρός :music-smiley-005:

Πριν απο δυο βραδια σε φιλικο σπιτι σε συστημα με ηχεια που εδω μεσα ακουω πολυ συχνα να τα αποκαλουμε monitor συγκριθηκαν δυο DAC τα οποια το ενα στοιχιζει 10 φορες περισσοτερες απο το αλλο.

Το γεγονος οτι δεν ακουγαμε σημαντικες διαφορες οφειλεται στο οτι τα δυο DAC παιζουν το ιδιο η οτι το συστημα δε μπορουσε να αναδειξει τις διαφορες?

Τελικα για αυτην την ακρως ενδιαφερουσα ερωτηση , εχει καποιος αποψη γιατι μπορει να συμβαινει ?

Τελικα για αυτην την ακρως ενδιαφερουσα ερωτηση , εχει καποιος αποψη γιατι μπορει να συμβαινει ?

'η και τα δύο ?

(or both)

:ernaehrung004:

έχουμε δυό ντακ
το α κοστίζει 1000 και β 10000.
Υπάρχουν (κατασκευαστικά δυό ενδεχόμενα)
1. είναι και ακούγονται ίδια 2. δεν είναι ούτε ακούγονται ίδια.

Αν δεν ακούσατε διαφορές τότε
έχουμε την περίπτωση 1. ή την 2 με την υποσημέιωση ότι 2α. δεν καταλάβατε διαφορές αρα κακώς κάποιος θα αγοράσει το β αντί του α ή 2β. το σύστημα δεν είναι ικανό να αναδείξει τις διαφορές ή τις ισοπεδώνει. Που σημαίνει γιά να ξεχωρίσεις δυό πηγές διαφοράς σε τιμή 10Χ χρειάζεσαι υπερπολλαπλάσιο σύστημα.

έχουμε δυό ντακ
το α κοστίζει 1000 και β 10000.
Υπάρχουν (κατασκευαστικά δυό ενδεχόμενα)
1. είναι και ακούγονται ίδια 2. δεν είναι ούτε ακούγονται ίδια.

Αν δεν ακούσατε διαφορές τότε
έχουμε την περίπτωση 1. ή την 2 με την υποσημέιωση ότι 2α. δεν καταλάβατε διαφορές αρα κακώς κάποιος θα αγοράσει το β αντί του α ή 2β. το σύστημα δεν είναι ικανό να αναδείξει τις διαφορές ή τις ισοπεδώνει. Που σημαίνει γιά να ξεχωρίσεις δυό πηγές διαφοράς σε τιμή 10Χ χρειάζεσαι υπερπολλαπλάσιο σύστημα.

εικαζω οτι η σωστη απαντηση ειναιτο 2β

(μεχρι και τις τιμες πετυχες ρε θηριο)

απλως θελω να πω οτι εαν καποιος ειναι κολλημενος θα ελεγε οτι το ακριβο DAC ειναι κοροιδια, δεν αξιζει τα λεφτα του κλπ αλλα αποδεικνυεται οτι αυτες οι κρισεις δεν ειναι παντα σωστες....

Δύσκολη περίπτωση, πάντως σε συνάντηση πριν λίγους μήνες στο σπίτι του Ηλία Analyze_it (παρουσία και του Musicalicius) με σύστημα ολοκληρωμένο Audia Flight και ηχεία Analysis ακούσαμε δύο dac παρόμοιας διαφοράς τιμής (10 Χ) και καταλάβαμε αμέσως την μεγάλη διαφορά μεταξύ τους....

Δύσκολη περίπτωση, πάντως σε συνάντηση πριν λίγους μήνες στο σπίτι του Ηλία Analyze_it (παρουσία και του Musicalicius) με σύστημα ολοκληρωμένο Audia Flight και ηχεία Analysis ακούσαμε δύο dac παρόμοιας διαφοράς τιμής (10 Χ) και καταλάβαμε αμέσως την μεγάλη διαφορά μεταξύ τους....

ειτε το συστημα ηταν πολυ αναλυτικο και μπορουσε να αναδειξει τις διαφορες ειτε το ενα απο τα δυο DAC ηταν τοσο χαλια και λαθος που η διαφορα ηταν ηλιου φαεινοτερη ειτε και τα δυο μαζι.

YBA202
vs
Weiss Medea

το υπολοιπο συστημα δε θα το γραψω ομως γιατι δεν εχει σημασια...

να το πάρουμε αλλιώς:
άκουσε ποτέ κανείς διαφορές μεταξύ των δύο?
σε ποιό σύστημα ?

να το πάρουμε αλλιώς:
άκουσε ποτέ κανείς διαφορές μεταξύ των δύο?
σε ποιό σύστημα ?

αυτα τα δυο συγκεκριμενα δε νομιζω οτι τα εχει βαλει κανεις διπλα διπλα....

απλα θελαμε να δουμε εαν αξιζει να δωσεις πολλα λεφτα για πηγη σε ενα συστημα μεσαιου κοστους...

Νομίζω πάντως ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι ακρότητες στους συνδυασμούς και τα ματσαρίσματα έχοντας ως γνώμονα, μεταξύ άλλων, και την αναλογία κόστους στην ακουστική αλυσίδα.

Όπως δεν αποδίδει να φορέσει κανείς σε cinquecento λάστιχα ferrari άλλο τόσο δεν αποδίδει να φορέσει σε ferrari λάστιχα cinquecento!

Όχι ότι δεν θα δει κάποιος βελτίωση εάν σε ένα μέτριο σύστημα βάλει μια εξαιρετική πηγή όμως overall η συνολική βελτίωση σε επίπεδο ακουστικού αποτελέσματος δεν θα αξίζει επουδενί τα χρήματα που δόθηκαν μεμονωμένα για την εξαιρετική πηγή.

εν τω μεταξυ το Medea ειναι πραγματικα απιστευτο DAC με φοβερη ποσοτητα πληροφοριας και πολυ ισορροπημενο. Στο δικο μου συστημα πραγματικα παιζει καλυτερα απο το πικαπ...

Εκει πιστευω οτι εαν επαναλαμβαμε μια αντιστοιχη συγκριση οι διαφορες θα ηταν πιο εμφανεις...

(Στο παρελθον εχω συγκρινει το παλιο Benchmark και το Buffalo 32 απο τις RCA με το παλιο μου DAC και οι διαφορες ηταν κατι παραπανω απο εμφανεις. Επισης το παλιο μου DAC διασυρθηκε κυριολεκτικα απο ενα αλλο διπλασιας τιμης παλι στο σπιτι μου.)

Αρα δε πιστευω οτι δεν υπαρχουν διαφορες στα ψηφιακα απλα ισως παιζει ρολο και το υπολοιπο συστημα εαν μπορει να τις αναδειξει...

Last edited: