Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Re: Απάντηση: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Όχι, είναι ένας γελοίος ισχυρισμός που μόνο κάποιος γελοίος μπορεί να κάνει όπως γελοίες είναι και οι πειρσσότερες γενικεύσεις στη ζωή τουτη.

Χιούστον you have a problem

Απόσπασμα από τη δοκιμή του Bryston DAC στο AboutHiFi

"Τόσο σε απλά CDs όσο και σε hi-res αρχεία, η ενδοτικότητα, οι αποστάσεις μεταξύ των ερμηνευτών, η ανάπλαση της ακουστικής των χώρων καθώς και η γήινη απόδοση των χροιών & των μουσικών ως σύνολο και ως μονάδες ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη μιας που στο ζητούμενο τιμής δεν έχω συναντήσει κάτι πιο τίμιο"

Πραγματικά περιμένω από κάποιον να μου εξηγήσει τι εννοεί ο ποιητής στα bold αποσπάσματα :chinscratch:

"Τόσο σε απλά CDs όσο και σε hi-res αρχεία, η ενδοτικότητα, οι αποστάσεις μεταξύ των ερμηνευτών, η ανάπλαση της ακουστικής των χώρων καθώς και η γήινη απόδοση των χροιών & των μουσικών ως σύνολο και ως μονάδες ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη μιας που στο ζητούμενο τιμής δεν έχω συναντήσει κάτι πιο τίμιο"

Πραγματικά περιμένω από κάποιον να μου εξηγήσει τι εννοεί ο ποιητής στα bold αποσπάσματα :chinscratch:
αυτά είναι τα χαρακτηριστικά πο αναζητούν όλοι από ένα dac..
και είναι πλήρως κατανοητό ως φράση

Re: Απάντηση: Re: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

εγω εχω ακουσει και δεν τρελαθηκα να πω την αληθεια...

οχι μονο εχω ακουσει αλλα εχω δοκιμασει καποιες απο τις βελτιωσεις που προτεινει σε διαφορα DAC και παλι δεν ενθουσιαστηκα...

(για την ακριβεια εχω ακουσει "βελτιωμενα" κατα Lampizator τα Beringher, Cambridge Dac Magic, Cambridge 640C)

οι ισχυρισμοι του οτι κανει τα κορυφαια DAC ειναι το λιγοτερο αστειοι

κανένα τυφλό δοκιμάσατε?

βέβαια Γιάννη αν πας στο link με την αναλυτική δοκιμή, στο συμπέρασμα γράφει τα εξης

"Πρόκειται για έναν εξαιρετικό μετατροπέα που μας δίνει την άμεση δυνατότητα να πάρουμε γερή δόση από τα «μεθυστικά» μελλούμενα, μέσω του Firewire διαύλου του και του άμεσα διατιθέμενου high resolution υλικού. Άριστα υλοποιημένος, σε πολύ λογική τιμή, προσφέρει κορυφαία ποιότητα αναπαραγωγής, κοιτώντας στα μάτια μετατροπείς πολύ ακριβότερους. Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα προανέφερα, ευελπιστώντας στη συμβολή του – διαρκώς εξελισσόμενου - λογισμικού αναπαραγωγής, διευρύνοντας δε και τους ορίζοντές σας προς Apple πλευρά, είμαι σίγουρος ότι θα σας προσφέρει πολλά χρόνια μαγικών ακροάσεων. «Αρχοντικό» στον ήχο του, διδάσκει μαθήματα πολιτισμού και καλών τρόπων, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ξανα-ανακαλύψετε την δισκοθήκη σας – ηλεκτρονική και «τρισδιάστατη». Best Buy!"

Αντε βγάλε ακρη !!!!!!

ΥΓ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την έννοια της φράσης "γήινες χροιές", όσο δε για την απόσταση των ερμηνευτών με έχετε βάλει και μετράω...... τι να κάνω να δω τι αποστάσεις δίνει το Emm !!!! :BDGBDGB53:

Αντρέα παραθέτω από τον Σταματάκο τον εσωτερικό κόσμο αυτού του ηχητικού θαυματος.

"Ο Bryston βασίζεται σε ένα ψηφιακό interface/sample rate converter της Texas (SRC 4392) καθώς και στο PCM2707 της Burr Brown για τον χειρισμό των δεδομένων στην θύρα USB. Χρησιμοποιεί μετατροπείς CS4398 της Cirrus οι οποίοι οδηγούν ένα διακριτό στάδιο εξόδου το οποίο έχει σχεδιαστεί ως τελεστικός ενισχυτής σε τάξη Α. Οι ψηφιακές είσοδοι απομονώνονται με ειδικούς μετασχηματιστές και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τον αλγόριθμο upsampling κατά το δοκούν από έναν διακόπτη στην πρόσοψη. Τα bitrates που υποστηρίζονται είναι μέχρι 24/192 για τις ψηφιακές εισόδους και 16/48 για την είσοδο USB."

Όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για σουρεαλιστική ποίηση...

Πάντως Γιώργο είναι χαρακτηριστική η διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο κειμένων και των δύο sites κατ' επέκταση.....

Αντρέα παραθέτω από τον Σταματάκο τον εσωτερικό κόσμο αυτού του ηχητικού θαυματος.

"Ο Bryston βασίζεται σε ένα ψηφιακό interface/sample rate converter της Texas (SRC 4392) καθώς και στο PCM2707 της Burr Brown για τον χειρισμό των δεδομένων στην θύρα USB. Χρησιμοποιεί μετατροπείς CS4398 της Cirrus οι οποίοι οδηγούν ένα διακριτό στάδιο εξόδου το οποίο έχει σχεδιαστεί ως τελεστικός ενισχυτής σε τάξη Α. Οι ψηφιακές είσοδοι απομονώνονται με ειδικούς μετασχηματιστές και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τον αλγόριθμο upsampling κατά το δοκούν από έναν διακόπτη στην πρόσοψη. Τα bitrates που υποστηρίζονται είναι μέχρι 24/192 για τις ψηφιακές εισόδους και 16/48 για την είσοδο USB."

Όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για σουρεαλιστική ποίηση...

συγνώμη βρε παιδιά πού είναι ο σουρεαλισμός?

"Ο Bryston βασίζεται (=διαθέτει) σε ένα ψηφιακό interface/sample rate converter της Texas (SRC 4392) καθώς και στο PCM2707 της Burr Brown για τον χειρισμό των δεδομένων στην θύρα USB.

Χρησιμοποιεί μετατροπείς (dac chip) CS4398 της Cirrus.
οι οποίοι οδηγούν ένα διακριτό στάδιο εξόδου το οποίο έχει σχεδιαστεί ως τελεστικός ενισχυτής σε τάξη Α. (ένα στάδιο εξόδου χρειάζεται συνήθως γιά να οδηγηθεί ο πρό ή ο τελικός. Αυτός έχει διακριτά στοιχεία, δηλ. τρανζίστορ = χωρίς τελεστικούς. Και είναι σε τάξη Α)

Οι ψηφιακές είσοδοι απομονώνονται με ειδικούς (μπορεί να παραληφθεί μιά λέξη) μετασχηματιστές και

ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τον αλγόριθμο upsampling κατά το δοκούν (=αν θέλει) από έναν διακόπτη στην πρόσοψη.

Τα bitrates που υποστηρίζονται είναι μέχρι 24/192 για τις ψηφιακές εισόδους και 16/48 για την είσοδο USB."

συγνώμη βρε παιδιά πού είναι ο σουρεαλισμός?

"Ο Bryston βασίζεται (=διαθέτει) σε ένα ψηφιακό interface/sample rate converter της Texas (SRC 4392) καθώς και στο PCM2707 της Burr Brown για τον χειρισμό των δεδομένων στην θύρα USB.

Χρησιμοποιεί μετατροπείς (dac chip) CS4398 της Cirrus.
οι οποίοι οδηγούν ένα διακριτό στάδιο εξόδου το οποίο έχει σχεδιαστεί ως τελεστικός ενισχυτής σε τάξη Α. (ένα στάδιο εξόδου χρειάζεται συνήθως γιά να οδηγηθεί ο πρό ή ο τελικός. Αυτός έχει διακριτά στοιχεία, δηλ. τρανζίστορ = χωρίς τελεστικούς. Και είναι σε τάξη Α)

Οι ψηφιακές είσοδοι απομονώνονται με ειδικούς (μπορεί να παραληφθεί μιά λέξη) μετασχηματιστές και

ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τον αλγόριθμο upsampling κατά το δοκούν (=αν θέλει) από έναν διακόπτη στην πρόσοψη.

Τα bitrates που υποστηρίζονται είναι μέχρι 24/192 για τις ψηφιακές εισόδους και 16/48 για την είσοδο USB."

Αν νομίζεις ότι το ταπεινό CS4398 της Cirrus μπορεί να δώσει κορυφαίο αποτέλεσμα πάρε το ίδιο από ένα Κινέζο βάλτου τροφοδοσία, βάλτου ότι στάδιο εξόδου θέλεις και έχεις θεωρητικά το ίδιο αποτέλεσμα με το ένα δέκατο του κόστους.

Αν νομίζεις ότι το ταπεινό CS4398 της Cirrus μπορεί να δώσει κορυφαίο αποτέλεσμα πάρε το ίδιο από ένα Κινέζο βάλτου τροφοδοσία, βάλτου ότι στάδιο εξόδου θέλεις και έχεις θεωρητικά το ίδιο αποτέλεσμα με το ένα δέκατο του κόστους.

σε μένα το λες αυτό?
εγώ είμαι πεπεισμένος.

Απλά βοήθησα στην μετάφραση.

πάντως προσπάθησα να είμαι κόσμιος....(σο φαρ) με το όλο τεστ...

Από την μέχρι τώρα εμπειρία πάντως, η σειρά pcm27xx-29xx δεν "τόχει". Πρόκειται άλλωστε για μια πολύ φθηνή λύση, προορισμένη για συσκευές χαμηλής κατηγορίας τιμής.

Όσο κι αν θαυμάζω το βαθμό ολοκλήρωσης (μέχρι και ενσωματωμένο -απλό- dac έχει!), ηχητικά είναι πολύ χαμηλά.
Η εντύπωσή μου βασίζεται σε DIY προσπάθειες μεν, ολόσωστα υλοποιημένες δε.

Re: Απάντηση: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Από την μέχρι τώρα εμπειρία πάντως, η σειρά pcm27xx-29xx δεν "τόχει". Πρόκειται άλλωστε για μια πολύ φθηνή λύση, προορισμένη για συσκευές χαμηλής κατηγορίας τιμής.

ακριβώς αυτό ήθελα να προσθέσω αλλά με πρόλαβες.

Όσο κι αν θαυμάζω το βαθμό ολοκλήρωσης (μέχρι και ενσωματωμένο -απλό- dac έχει!), ηχητικά είναι πολύ χαμηλά.
Η εντύπωσή μου βασίζεται σε DIY προσπάθειες μεν, ολόσωστα υλοποιημένες δε.

Κωνσταντίνε λες και παρακάτω αλήθειες.
που ίσως ενοχλούν.

ειλικρινά πάντως (γιά να επανέλθω) δεν ξέρω αν με ενοχλεί περισσότερο μιά ποιητική έκφραση γιά αποστάσεις τραγουδιστών ή μουσικών ή γήινους ήχους ή μιά απλή και ασχολίαστη αναφορά σε προϊστορικά σχεδόν εξαρτήματα που συνθέτουν μηχανήματα υπερπολλαπλάσιου κόστους και στόχευσης.

Γράψτε ανοιχτά τις απόψεις σας Μήτσο και Κώστα...

Προς τι οι "ευγένειες";

Ταπεινό το Cs4398; Μάλλον μπλέκομαι σε ξένα χωράφια,αλλά το CS 4397 (να υποθέσω το προηγούμενο μοντέλο) φοράει το Marantz SA 15 καθώς και το δικό μου SA 7001, το οποίο έχει βραβευτεί από την EISA (ότι και να σημαίνει αυτό). Σίγουρα δεν πρόκειται για κορυφαίες υλοποιήσεις αλλά για (πιστεύω) τίμια μηχανήματα από μιά εταιρεία με μεγάλη ιστορία. Οπότε τα τσιπάκια δεν θα είναι και εντελώς για πέταμα.

Kαλά δεν εννοεί ότι είναι για πέταμα, απλά κάνει εντύπωση γιατί σε ένα μηχάνημα που κάνει 2500 βρίσκεις τα ίδια πάνω κάτω ψηφιακά που βρίσκεις και σε ένα 100 ...πολύ εντύπωση!

Δεν είναι θέμα ευγένειας.
Το έχω πεί.
Εξ αρχής.
Ρώτησα, πού είναι οι λάμπες.
Θεωρώ ότι μιά απλή προσέγγιση με λάμπα έχει δικαιωματικά θέση σε μιά τέτοια ομάδα και ίσως θα έπρεπε να αναζητηθεί αν υπάρχει γιά δοκιμή.
Στη συνέχεια, με πιάνει (τουλάχιστον) θλίψη να βλέπω τέτοια τρανταχτά ονόματα να χρησιμοποιούν λύσεις του παρελθόντος (το έχω ξαναπεί) 48άρηδες δέκτες, δέκτες που φοράνε τα behringer τσέπης των 25 ευρώ, να βλέπω κατασκευές τέτοιου βεληνεκούς με τροφοδοσίες που σίγουρα επιδέχονται βελτιώσεων χάριν των ονομάτων που φέρουν, άδεια κουτιά (προς εντυπωσιασμό άραγε? ή λόγω μείωσης γραμμών παραγωγής?) και στις καλύτερες λύσεις ένα 2134 ή έστω διακριτά...
και φυσικά αυτά να περνάνε ανερυθρίαστα ασχολίαστα.
Θεωρώ ίσως την πιό προχωρημένη και χαιεντ υλοποίηση αυτή της firewire.
Κατά τα άλλα, πολύ (μα πολύ) αξιόλογη προσπάθεια, αλλά μερικές φορές την αξία σου την κερδίζεις και με άλλους τρόπους.