Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Η οποια υπεροχη βασιζεται στην ολη σχεδιαση, τροφοδοτικο, αναλογικο σταδιο ψηφιακο σταδιο, κτλ. Το dac το εχω εδω και καιρο στο συστημα μου που περιλαμβανει ως ψηφιακη πηγη το naim hdx και ειναι οτι καλυτερο εχει περασει απο το συστημα μου εδω και χρονια.

Πετάς σήμερα Γεώργιε :SFGSFGSF:

ΥΓ αλλά να τα έχει όλα αυτά (ζαντολάστιχα και μοτερ) και να μην εχει καλό εξοπλισμό ασφαλείας ??? (usb που να δέχεται pc ??)

Αντρέα αυτούς ειδικά τους Αγγλους εύκολα μπορείς να τους πείς ανάποδους.
Αλλά εδώ μάλλον είναι σκοπιμότητα σκόπιμα διάλεξαν αυτό το πολύ καλό ι/Ο που όμως εμποδίζει το PC Audio.
Γιατί θέλουν να αγοράσεις κάτι σαν αυτό.

Απάντηση: Re: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Αντρέα αυτούς ειδικά τους Αγγλους εύκολα μπορείς να τους πείς ανάποδους.
Αλλά εδώ μάλλον είναι σκοπιμότητα σκόπιμα διάλεξαν αυτό το πολύ καλό ι/Ο που όμως εμποδίζει το PC Audio.
Γιατί θέλουν να αγοράσεις κάτι σαν αυτό.

οχι απαραιτητα...αλλωστε μπορεις να συνδεθεις με pc απο αλλου(spdif).θα μου πεις εγω θελω κατευθειαν....
και με τα cd της naim παντως παιζει υπεροχα οπως και οποιοδηποτε αλλο cd συνδεθηκε.
και πιστευω οτι και αυτο το "λαθος" θα το διορθωσουν.οπως διορθωσαν τα μειονεκτηματα στο hdx και στο unity...

ναι αλλα και το δευτερο καλύτερο του συγκριτικου εχει αντιστοιχης λογικης αναλογικο σταδιο.... (Bryston)

Το πόσο καλά παίζει αυτό σηκώνει πολύ, πολύ ,πολύ κουβέντα.
Ειδικά αν του βάλεις δίπλα του ένα turbo πειραγμένο cs4697"Κινεζάκι" συνολικού κόστους 150 ευρώ.
Kαι σε θάλασσα και σε στεριά το "μοτέρ" είναι το παν.
Το παραπάνω μάλλον θα είναι ο τίτλος της επομένης "ποιητικής" μου συλλογής :flipout:

Το πόσο καλά παίζει αυτό σηκώνει πολύ, πολύ ,πολύ κουβέντα.
Ειδικά αν του βάλεις δίπλα του ένα turbo πειραγμένο cs4697"Κινεζάκι" συνολικού κόστους 150 ευρώ.
Kαι σε θάλασσα και σε στεριά το "μοτέρ" είναι το παν.
Το παραπάνω μάλλον θα είναι ο τίτλος της επομένης "ποιητικής" μου συλλογής :flipout:

προσωπικα δεν ξερω τι κανει το συγκεκριμενο απλα αναπαραγω τα συμπερασματα του δημοσιογραφου... μακαρι να παιζει τοσο καλα το κινεζακι.

Εχω ακουσει βεβαια κολοφτιαγμενα DACακια που υποτιθεται σκοτωνουν τα παντα αλλα δεν....

Η οποια υπεροχη βασιζεται στην ολη σχεδιαση, τροφοδοτικο, αναλογικο σταδιο ψηφιακο σταδιο, κτλ. Το dac το εχω εδω και καιρο στο συστημα μου που περιλαμβανει ως ψηφιακη πηγη το naim hdx και ειναι οτι καλυτερο εχει περασει απο το συστημα μου εδω και χρονια.

το συμπερασμα του κ.σταματακου ειναι οτι το dac αυτο πλησιασε το dac αναφορας esoteric d70.
ειναι οτι καλυτερο εχει περασει απο το συστημα σας ενα dac που πλησιαζει το d70?
η διαφωνειτε με το συμπέρασμα?

Σωστό το ερώτημα...Πρόκειται γι' ένα παλιό κι όχι κορυφαίο ντάκ(ούτε τότε)...Σήμερα δεν ξέρω τι έννοια,θα μπορούσε να έχει,το να χρησιμοποιείται σαν αναφοράς-πόσο μάλλον μιλώντας για μετατροπείς...

Απο την άλλη,δεν μετέχουν(γιατί?) στο συγκριτικό,κορυφαία ντάκ γύρω στα 3000-3500,που θα μπορούσαν να υπερκεράσουν το ντάκ "αναφοράς"(Wadia,Weiss, Chord, Ayre,Esoteric...).

Θα έλεγα,ότι βασικά είναι ένα ενδιαφέρον συγκριτικό,για ντάκ μέχρι τα 1000-1500 ευρό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Θα έλεγα,ότι βασικά είναι ένα ενδιαφέρον συγκριτικό,για ντάκ μέχρι τα 1000-1500 ευρό.

x2....

το συμπερασμα του κ.σταματακου ειναι οτι το dac αυτο πλησιασε το dac αναφορας esoteric d70.
ειναι οτι καλυτερο εχει περασει απο το συστημα σας ενα dac που πλησιαζει το d70?
η διαφωνειτε με το συμπέρασμα?

Και τι λεει αυτο? Επειδη το εχει ο αγαπητος και φιλος Δημητρης ως αναφορα σημαινει οτι ειναι το καλυτερο? Μην τρελαθουμε. Και επειδη βγηκε το NAIM πρωτο παλι δεν μου λεει τιποτα. Και σε καποια περιοδικα υπαρχουν ως αναφορα μηχανηματα που ειναι κατω του μετριου, ε και?
Αυτο που ειπα ειναι οτι στο Συστημα μου σε συνδιασμο με το naim HDX ειναι οτι καλυτερο εχει περασει συγκρινομενο με esoteric (ειχα παλιοτερα), burmester, symphonic, wadia κτλ.

Αυτό είναι το θέμα...

Τα σχετικά φθηνά ντάκ-που βασικά στηρίζονται σε συνεχώς ανανεούμενα φθηνά τσιπάκια-είναι σαν τα...φρέσκα ψάρια.Αμα μείνουν...μπαγιατεύουν.

Αλλη ιστορία π.χ το πανάκριβο audio note,που είχε συζητηθεί πρίν λίγο καιρό πάλι εδώ.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=57272

Last edited:
Re: Απάντηση: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Σωστό το ερώτημα...Πρόκειται γι' ένα παλιό κι όχι κορυφαίο ντάκ(ούτε τότε)...Σήμερα δεν ξέρω τι έννοια,θα μπορούσε να έχει,το να χρησιμοποιείται σαν αναφοράς-πόσο μάλλον μιλώντας για μετατροπείς...

Απο την άλλη,δεν μετέχουν(γιατί?) στο συγκριτικό,κορυφαία ντάκ γύρω στα 3000-3500,που θα μπορούσαν να υπερκεράσουν το ντάκ "αναφοράς"(Wadia,Weiss, Chord, Ayre,Esoteric...).

Διονυση μην αγχωνεσαι προφανως το NAIM δεν ειναι το καλυτερο dac στον κοσμο. Ενα συγκριτικο εκανε ο ανθρωπος και σε αυτο βγηκε καλυτερο. Η αξια του στο μελλον θα φανει οποια ειναι αυτη. Καποια στιγμη θα γινουν και αυτες οι κοντρες με τα dac που αναφερεις.

@Dipie
για αυτό χρειάζεται η αγορά DAC να μπορεί να έχει κάποιο μέλλον.....με αναβαθμίσεις.
Βέβαια στις προσιτές κατηγορίες τιμής είναι σαν τους projectrors παίρνεις κάτι τώρα προσιτά και σε 2 χρόνια το επόμενο προσιτό value for money. -

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Διονυση μην αγχωνεσαι προφανως το NAIM δεν ειναι το καλυτερο dac στον κοσμο. Ενα συγκριτικο εκανε ο ανθρωπος και σε αυτο βγηκε καλυτερο. Η αξια του στο μελλον θα φανει οποια ειναι αυτη. Καποια στιγμη θα γινουν και αυτες οι κοντρες με τα dac που αναφερεις.

Εγώ γιατί να αγχωθώ;Δεν πουλάω μηχανήματα.

Την γνώμη μου λέω,άν το επιτρέπεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Εγώ γιατί να αγχωθώ;Δεν πουλάω μηχανήματα.

Την γνώμη μου λέω,άν το επιτρέπεις.

Ενω εγω που πουλαω αγχωνομαι οπως βλεπεις. Απλα νιωθω να βγαζεις σπυρια καθε φορα που ακουγεται κατι καλο για τα Naim.
Αν παντως μιλας με τοοοοσο κολακευτικα σχολια για καποια μηχανηματα που να τα πουλαγες κιολας...

Και τι λεει αυτο? Επειδη το εχει ο αγαπητος και φιλος Δημητρης ως αναφορα σημαινει οτι ειναι το καλυτερο? Μην τρελαθουμε. Και επειδη βγηκε το NAIM πρωτο παλι δεν μου λεει τιποτα. Και σε καποια περιοδικα υπαρχουν ως αναφορα μηχανηματα που ειναι κατω του μετριου, ε και?
Αυτο που ειπα ειναι οτι στο Συστημα μου σε συνδιασμο με το naim HDX ειναι οτι καλυτερο εχει περασει συγκρινομενο με esoteric (ειχα παλιοτερα), burmester, symphonic, wadia κτλ.

Γιαννη το συστημα αναφορας ειναι ενα συστημα που ο ριβιουερ ξερει καλα και με αυτο γινονται οι συγκρισεις και τιποτα παραπανω.
αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ποσο καλα παιζει το naim σε συγκριση με καταξιωμενα dac του χωρου.
το pcm1704 που εχει ειναι πολυμπιτο και αξιολογοτατο, το μπαφερ με τον μηχανισμο ελεγχου του jitter καινουργια σχεδιαση ενω εχει και καλο αναλογικο σταδιο.
παρολα αυτα ο μηχανισμος δεν προσφερει ουσιαστικα μειωση σημαντικη του εισερχομενου Jitter αλλα μη δημιουργια καινουργιου στο dac. ο συνδιασμος με τρανσπορτ με χαμηλο jitter ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για το συγκεκριμενο dac (κοιτα και στα φορουμ της naim) και για αυτο πιστευω οτι ο συνδυασμος με τον hdx κανει θαυματα. ισως και ενα hiface ειναι αρκετο ενω σιγουρα θα παιζει αριστα με το int202.
τεσπα, το μηχανακι πρεπει να ειναι οτι καλυτερο στην κατηγορια τιμης, και σε ξαναρωταω μεχρι ποιο επιπεδο τιμων/αποδωσης συναγωνιζεται.
Νικος

Γιαννη το συστημα αναφορας ειναι ενα συστημα που ο ριβιουερ ξερει καλα και με αυτο γινονται οι συγκρισεις και τιποτα παραπανω.
αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ποσο καλα παιζει το naim σε συγκριση με καταξιωμενα dac του χωρου.
το pcm1704 που εχει ειναι πολυμπιτο και αξιολογοτατο, το μπαφερ με τον μηχανισμο ελεγχου του jitter καινουργια σχεδιαση ενω εχει και καλο αναλογικο σταδιο.
παρολα αυτα ο μηχανισμος δεν προσφερει ουσιαστικα μειωση σημαντικη του εισερχομενου Jitter αλλα μη δημιουργια καινουργιου στο dac. ο συνδιασμος με τρανσπορτ με χαμηλο jitter ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για το συγκεκριμενο dac (κοιτα και στα φορουμ της naim) και για αυτο πιστευω οτι ο συνδυασμος με τον hdx κανει θαυματα. ισως και ενα hiface ειναι αρκετο ενω σιγουρα θα παιζει αριστα με το int202.
τεσπα, το μηχανακι πρεπει να ειναι οτι καλυτερο στην κατηγορια τιμης, και σε ξαναρωταω μεχρι ποιο επιπεδο τιμων/αποδωσης συναγωνιζεται.
Νικος

Νικο μου στο τελευταιο σου ερωτημα δεν μπορω να σου απαντησω καθως ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος και απο μεγαλα και καταξιωμενα στον χωρο ονοματα. Η Naim εκανε την πρωτη της προσπαθεια με επιτυχια για εμενα, αλλα ο ακροατης ειναι παντα ο τελικος κριτης! Οποτε θελεις παντως μπορεις να το δανειστεις για μια ακροαση.