DAC που να...ταιριαζει!

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
5,100
Αντικαθιστωντας πλεον τα πολυ καλα ηχεια Proac d28 με τα B&W 805d (πιστεψα ο αμοιρος πως θα μπορουσα να ελεγξω τα μπασσα του d28 στον γνωστο προβληματικο χωρο μου, και την (ξανα)πατησα φυσικα...), βρεθηκα μπροστα σε αααλλο προβλημα. Ενω μεχρι σημερα, εστω με το ενσωματωμενο ντακ του Musical Fidelity a1008, ακουγα (νομιζα πως...) καλα, ηρθε το 805d και το ...ξεβρακωσε. Ουσιαστικα το "αχρηστευσε" οντας πιο απαιτητικο σε συνοδα (σε ολα!). Μια απλη εναλλαγη απο ψηφιακο σε αναλογικο (ακροαση απο cd) ηταν αρκετη για να μελαγχολησω!
Ετσι ειμαι πλεον σε αναζητηση ντακιδιου, μα δυστυχως τα οικονομικα ορια μετα βιας φθανουν στο 1000αρικο (κι αυτο ζορικα, μιας και οι αλλαγες ηχειων δεν ηταν δωρεαν, και κινδυνευω πλεον με αιτημα...διαζυγιου!), οποτε...
ποιο ντακ νομιζετε, απο οσα εχετε εν γνωσει σας, πως μπορει να "συνοδευσει" τον ηχο των 805d;

Στην θεση σου θα επαιρνα κατι μουσικο που να 'συγχωρεί', οπως Marantz απο τα εμπορικα, ή Lab12 για πιο ανατρεπτικες λύσεις

Το "συγχωρει" δεν σημαινει ομως περιορισμος των καλων δυνατοτητων του ηχειου;

Δε περιμενεις να δουμε τι ψαρια θα πιασει το aune να γλιτωσεις και κανα 500αρικο..?

Το θεμα ειναι ο,τι απεχω αρκετα, απο εκει οπου βρισκονται τα "επιθυμητα". προκειμενου να τα δοκιμασω... Οποτε παλι "χοιρον εν σακκω"!

Marantz έχω την εντύπωση πως θα παραγίνει μελό το αποτέλεσμα.
Θα πρότεινα να ακούσεις οπωσδήποτε το Πιονέρο.

Αν κατάλαβα , το αναλογικό στάδιο του cd παίζει καλύτερα απο το dac του MF? Για πιο player πρόκειται? Μου κάνει εντύπωση που τα d28 δεν έδειχναν τέτοια διαφορά.

Το d28 λογω των χαμηλων του πιθανως εχανε σε αναλυτικοτητα, αντιθετα με το 805d, οποτε ηταν ΟΚ με τον M.F. Ναι το αναλογικο του cd player (Musical Fidelity 3.5) επαιζε εμφανεστατα καλυτερα απο το ντακ (τεσσερα ατομα το διαπιστωσαμε).
Για το Marantz η σχετικη αναφορα που εγινε στο συγκριτικο τεστ με απογοητευσε βεβαια, το Pioneer ειναι στα υποψηφια, απο το Aune αναμενουμε εντυπωσεις απο τον Dr, μα το θεμα ειναι η αμεση εμπειρια ακροασης.

ifi Idsd micro. Έχει ευχάριστο, ευφωνικό χαρακτήρα (αν συμπεράνω από το μικρό αδερφό του που έχω στο σύστημα μου). Σίγουρα αξίζει μιά ακρόαση, και γλιτώνεις και 500 ευρώ.

Kαι εγώ προτείνω το ifi iDSD micro ακούω και εγώ απο σειρά 800 τα 803s και αν και δεν είναι το κυρίως ντάκ μου (σηκώνουν σαφώς καλύτερο) το συγκεκριμένο του 500άρικου στέκεται παραπάνω απο αξιοπρεπώς. Είμαι ικανός να ξεχαστώ και να το αφήσω να παίζει αντί το "κανονικό" αφού εάν δεν υπήρχε το άλλο δεν θα ένιωθα κάποια σοβαρή έλειψη..

Eγώ μπορώ το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι οτι μεσοπρόθεσμα το επόμενο πρόβλημα που θα σου προκύψει είναι ο ενισχυτής όχι ποσοτικά όσο ποιοτικά αφου είναι μάλλον ...βασικός... για τέτοιας κλάσης ηχεία που σηκώνουν πολύ περισσότερο.. Συγνώμη για το off topic..

Ο ενισχυτης εχει δωσει προ πολλου τις εξετασεις του με τα B&W (οχι μονον με τα 805) και περασε με αριστα. Φυσικα παντα υπαρχει το καλιτερο, μα που θα παει αυτο -θα κυνηγαμε την ουρα μας συνεχεια;

Σου δίνω 10 12 μήνες πρίν σε πιάσει η ενισχυτο - φαγούρα (και δικαιολογημένα) κλείνω εδώ το off topic θέμα γιατι θα μας πάρουν με τις πέτρες.

Στο θέμα μας μην προσπαθείς να τερματίσεις το θέμα ντάκ σαν προυπολογισμό.. Μέχρι το χιλιάρικο υπάρχουν πολλά καλά ντάκ που μπορεί να έχουν τα μισά λεφτά και να παίζουν καλύτερα απο τα ακριβότερα. Δύο απο αυτά είχα την τύχη να περάσουν απο τα χέρια μου το ένα είναι το ifi iDSD micro, το άλλο είναι το Meridian Director. Θα είχα ακόμα το Μeridian που αν και διαφορετικό απο το ifi σε ηχητικό χαρακτήρα ήταν της ίδιας κλάσης αλλα ήθελα και καλό (όσο το δυνατόν) ενισχυτή κουστικών οπότε το αποχωρίστηκα..

Λεπτομέρειες για τα δύο αυτά ντάκ όπως και την δική μου αναλυτική "κατάθεση¨ (παναθεμά με...) μπορείς να διαβάσεις στα αντίστοιχα νήματα στην παρουσα κατηγορία τα οποία σου επικολλώ απο κάτω.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119167-iFi-dsd-micro

http://avclub.gr/forum/showthread.php/112849-Merdian-Director-Μικρός-στο-μάτι

Περι φαγουρας συμφωνω και...μειωνω το χρονικο περιθωριο που εδωσες!!!
Σε ευχαριστω για τη βοηθεια

Οι επιλογες πλεον περιοριζονται στα εξης:
-Meridian Director
-Pioneer U05
-North Star Impulso
Βεβαια το πρωτο ειναι πολυ φθηνοτερο απο τα αλλα, ενω τα αλλα δυο τα βρισκω στην ιδια σχεδον τιμη, μα δεν παιζει κανενα ρολο.
Οποιος λοιπον εχει ΑΜΕΣΗ αποψη για ΣΥΓΚΡΙΣΗ μεταξύ τους, παρακαλω να μην ...διστασει!

ifi Idsd micro. Έχει ευχάριστο, ευφωνικό χαρακτήρα (αν συμπεράνω από το μικρό αδερφό του που έχω στο σύστημα μου). Σίγουρα αξίζει μιά ακρόαση, και γλιτώνεις και 500 ευρώ.
Θα συμφωνήσω για τους ίδιους λόγους.
Θα μπορούσες να το συμπληρώσεις με το iFi audio - iUSB Power και τα υπόλοιπα αξεσουάρ της iFi.

Εναλλακτικά:

Το M2Tech - Young DSD που έχει ήδη προταθεί

Ή

LavryBlack DA10 στο χιλιάρικο, αν υπάρχει ακόμα.

Φυσικά ψάχνε και για μεταχειρισμένες ευκαιρίες...