Dac/Pre

kougis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,095
Ηράκλειο
Προσπαθώ να στήσω ένα δικάναλο σύστημα και είμαι στο στάδιο προενισχυτή, dac κτλ.
Υπάρχει καμία λίστα με μηχανήματα που είναι Dac και προενισχυτές μαζί;
Οπως το Audiolab 8200cdq.
 
Μέχρι 500-700 . Ενδιαφέρομαι και για μεταχειρισμένο.
Το Audiolab 8200cdq έχει μια έξοδο XLR και μια RCA. Μπορώ απο την XLR να στείλω σήμα στον τελικό και απο τα RCA στο subwoofer? ή όταν δουλεύει η μια έξοδος δεν δουλεύει η άλλη;
 
cambridge audio dac magic, emotiva stealth DC-1 (αλλα μονο με αγορα απο την εταιρεια),το καινουργιο της audiolab q-dac.....τα αλλα που ξερω παιζουν στο χιλιαρικο και πανω.Παντως στα χρηματα αυτα μην περιμενεις και κατι το ιδιαιτερο στο τμημα της προενισχυσης απο συσκευες που ειναι και dac.
 
Για ποιό λόγο θες DAC και ενισχυτή μαζί; Πιστεύεις ότι θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα έτσι;
Πιστεύω είναι καλύτερα να πάρεις τον ενισχυτή που σου ταιριάζει στα χρήματα που διαθέτεις και στην ποιότητα που ζητάς και να πάρεις κι' ένα μικρό DACάκι που αργότερα αλλάζεις, αν δε σε ικανοποιεί.
Υπάρχουν πολλά και οι τιμές τους συνέχεια πέφτουν.
 
Τα υπόλοιπο σύστημα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (Magnepan SMGc, Usher r1.5) δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω πολλά χρήματα γι αυτό το set up. Αλλά αν έχεις κάποιο προενισχυτή στο μυαλό σου που αξίζει έως 500 μεταχειρισμένο, με ενδιαφέρει.
Επειδή είμαι άσχετος δεν ξέρω πως να επιλέξω προ και δεν μπορώ να ακούσω, είμαι απο Ηράκλειο.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να συνδέσω και sub.
 
Last edited:
Τα Magnepan είναι τα μικρούλια. Ο Usher δεν ξέρω.
Πείτε καμία πρόταση για προενισχυτή και κάτι για να συνδέσω το PC μου.
 
Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις έναν προ με τα χρήματα που διαθέτεις και να το συνδέσεις κατ' ευθείαν στο PC,ακόμα και τα διετίας-τριαετίας PC,ή ακόμα και παλιότερα έχουν κάρτες ήχου που παίζουν μέχρι και 24/192.
Κι αργότερα παίρνεις κι ένα DAC της προκοπής για να αναβαθμίσεις αυτό το κομμάτι.
 
Re: Απάντηση: Dac/Pre

Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις έναν προ με τα χρήματα που διαθέτεις και να το συνδέσεις κατ' ευθείαν στο PC,ακόμα και τα διετίας-τριαετίας PC,ή ακόμα και παλιότερα έχουν κάρτες ήχου που παίζουν μέχρι και 24/192.
Κι αργότερα παίρνεις κι ένα DAC της προκοπής για να αναβαθμίσεις αυτό το κομμάτι.
Κι' αυτή είναι πολύ καλή λύση. Ειδικά αν το κύριο μέρος της μουσικής βιβλιοθήκης του είναι δίσκοι και CD.
Αλλά και με μία οικονομική καρτούλα θα μπορούσε να βολευτεί προσωρινά (π.χ. Behringer). Το 24/192 δεν το βλέπω τόσο σημαντικό, τουλάχιστον γι' αρχή. Αργότερα ναι. Η ποιότητα της είναι καλύτερη από τις συνηθισμένες on-board κι' ας παίζει μόνο Red Book.

Υπάρχει κι' άλλη λύση: CD/SACD Player με ψηφιακή είσοδο. Όπου θα μπορεί να συνδέσει ψηφιακά την on-board κάρτα με οπτική ίνα. Σχετικά παραδείγματα εδώ.
Αλλά είναι μάλλον ακριβή λύση...

Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιάς μορφής (format) είναι η μουσική βιβλιοθήκη του. Από την απάντηση εξαρτάται κι' η λύση που μπορεί να επιλέξει.
 
Last edited:
Φιλε kougis, νομιζω οτι στο ξαναεγραψα σε αλλο νημα. ο Usher ειναι ενα παλιο-κλασσικο σχεδιο του Nelson Pass οταν ηταν στην Threshold. η Usher το αγορασε και το εβγαλε ολοιδιο, ακομα και στην αισθητικη. ειναι αξιπρεπεστατος ενισχυτης και το οτι σου εχει κοστισει λιγο δεν παει να πει οτι δεν αξιζει.

Επισης, ειχα ξαναγραψει οτι αν δεν μπορεις να βρεις τον ομοσταυλο προενισχυτη, κοιτα τους Threshold της εποχης εκεινης. κυκλοφορουν αρκετοι μεταχειρησμενοι, ιδιως απο Γερμανια. εχουν εξωτερικο psu και καποιοι εχουν και αρκετα καλο phono stage. 500 που διαθετεις μπορει να μην ειναι αρκετα αλλα δεν απεχεις τοσο πολυ.

δες λιγο αν αυτη η φωτο σου θυμιζει κατι

Threshold-S500-Series-2-1874-B.jpg
 
Re: Απάντηση: Dac/Pre

...και για pre?
Δύσκολο να βρεθεί κάτι (και μάλιστα αντίστοιχο με τα μηχανήματα σου) σε καινούργιο με το όριο τα 500 ευρώ που βάζεις. Για μεταχειρισμένο δεν το αποκλείω, αλλά και πάλι δύσκολο. Δες π.χ. εδώ.

Θα πρέπει να παρακολουθείς συστηματικά τις προσφορές σε μεταχειρισμένα των γνωστών καταστημάτων, καθώς και τις δικές μας στο forum αγγελίες. Νομίζω όμως πως θα πρέπει να ανέβεις κάπως στον προϋπολογισμό σου..
 
Απλά εγω δεν ξέρω πόσο αξίζει να ανέβω σε χρήματα. Να πάρω κάτι όχι κατώτερο απο το υπόλοιπο σύστημα αλλά όχι και κάτι πολυ πάνω από αυτό.
 
Ευκαιρίες υπάρχουν. Χρειάζεται υπομονή και υπομονή. Προσωπικά θα προτιμούσα από Ελλάδα, όχι απ' έξω. Εκτός κι' αν βρεθεί κάποια ευκαιρία αληθινά καταπληκτική.
 
Re: Απάντηση: Dac/Pre

Απλά εγω δεν ξέρω πόσο αξίζει να ανέβω σε χρήματα. Να πάρω κάτι όχι κατώτερο απο το υπόλοιπο σύστημα αλλά όχι και κάτι πολυ πάνω από αυτό.
Κανείς δε μετανοιώνει, όταν έχει καλή πηγή και προενίσχυση.
 
Λαμβάνετε σοβαρά υπόψη μου τις απόψεις σας και περιμένω.
Αν δείτε κάτι καλό που μου ταιριάζει σε αγγελίες πείτε μου.