Dacακια τσέπης: Οι επιλογές για ultra portable dacs

Απάντηση: Re: Dacακια τσέπης: Οι επιλογές για ultra portable dacs

Γειά χαρά σε όλους!
Λοιπόν, απαντάω σε quote από άλλο θέμα, για να είναι πιό ξεκάθαρο αυτό που ζητάω (τσεκάρετε 4-5 απαντήσεις στη σελίδα) :

Z=150 Ohm out , είναι πάρα πολλά και για αυτό
έχεις θέμα με το μπάσο κυρίως και στα δύο ακουστικά που ανέφερες.
Κάνε μια δοκιμή με κάτι άλλο.

Πάει μισός χρόνος όπου χρησιμοποιούσα την soundblaster live 2 αντί του μείκτη και είδα όντως διαφορά (προς το καλύτερο), αλλά λέω πλέον να τους πάρω ένα ποιοτικότερο DAC.
Ο λόγος για τα Sennheiser HD569.

Έχω ψάξει λίγο, και τα 2 Audioquest Dragonfly (red και black) φαίνονται καλές επιλογές. Θα άξιζε να πάω στο black; Η αλήθεια είναι ότι για κάτω από 100ευρώ έχει πάρει αρκετά καλές κριτικές, και το red ακόμα καλύτερες αλλά ίσως δεν θέλω να πάω σε τόσο ψηλό budget. Βέβαια αν υπάρχει όντως μεγάλη διαφορά, θα την κάνω τη θυσία. Με ενδιαφέρει να έχω ποιοτικό ήχο αν γίνεται σε VFM πλαίσια. To portability επίσης με ενδιαφέρει, για αυτό και ποστάρω στο ultra-portable θέμα!

Τι μουσική ακούς;
Σου αρέσει ο ήχος λίγο πιο mainstream και προς το ευχάριστο και ελαφρώς ζεστό ή πιο αναλυτικός , καθαρός και λεπτομερείς;
Στην πρώτη περίπτωση black στην δεύτερη red χωρίς βέβαια οι διαφορές να είναι τόσο μεγάλες.

Απάντηση: Re: Dacακια τσέπης: Οι επιλογές για ultra portable dacs

Με 23Ohm αντίσταση; Το dragonfly Black θα τα οδηγήσουν άνετα.

Πολύ καλά!

Τι μουσική ακούς;
Σου αρέσει ο ήχος λίγο πιο mainstream και προς το ευχάριστο και ελαφρώς ζεστό ή πιο αναλυτικός , καθαρός και λεπτομερείς;
Στην πρώτη περίπτωση black στην δεύτερη red χωρίς βέβαια οι διαφορές να είναι τόσο μεγάλες.

Αρκετά χρόνια τώρα ακούω κυρίως black metal, και παρόλο που ακούγεται σαν θόρυβος σε κάποιους, πιστεύω με μία καλύτερη ενίσχυση θα μπορούσα να έχω ακόμα καλύτερη ανάλυση (ναι, του 'θορύβου', λίγο αντιφατικό :ρ)

Το ζεστό που λες δεν μου ακούγεται άσχημο γιατί ίσως μου χρησιμεύει και σε άλλα είδη που ακούω (αν και θα προτιμούσα την λεπτομέρια).

Γενικά εφ'όσον λέτε ότι το black θα τα οδηγήσει άνετα και ότι δεν έχουν και τις μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, μάλλον θα πάρω υπόψη τον παράγοντα τιμή περισσότερο και θα το αγοράσω αντί του red. (από amazon.it (Italy) πολύ καλές τιμές στο κομμάτι του ήχου - τουλάχιστον σε σχέση με τα άλλα amazon της Ευρώπης)

Σας ευχαριστώ!

Πολύ καλή επιλογή.
Πάντως πριν αγοράσεις από Amazon κάνε ένα τηλ. στον αντιπρόσωπο εδώ γιατί αν δεν κάνω λάθος έχει την ίδια τιμή.

Δες αυτό πριν πάρεις το dragonfly:

https://audiosciencereview.com/foru...baj-da3-dac-compared-to-dragonfly-black.3503/

και γενικότερα στο συγκεκριμένο site θα βρεις μετρήσεις για αρκετά dacs. Νομίζω ότι το αντικειμενικό είναι πάνω από το τί ακούει κάθε αυτί...

Μόνο που ο φίλος εδώ ακούει με τα αυτιά του και όχι με...παλμογράφους.

Εν πάση περιπτώσει, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις μετρήσεις και χωρίς να γνωρίζω το κινέζικο, πολλοί έχουμε καεί εδώ μέσα απο κινεζιές. Απο μηχανήματα που χαλάνε μέσα σε 2 μήνες, που τα σπεκς τους έχουν τεράστιες διαφορές απο συσκευή σε συσκευή, που μπορει να έχουν καλές μετρήσεις αλλά ακούγονται τελείως τσίγγινα και χίλια δυο άλλα. Το Dragonfly Black αγορασμένο απο το amazon έχει εγγύηση 1 χρόνο, μπορεί και δύο. Το κινέζικο πόση έχει;

Εγώ πάντως έχω καταλήξει στο Dragonfly Black μετά απο πολλά χρόνια και περιπλανήσεις, έχοντας περάσει απο το

LH-Labs Geek Out
hRt dSP
iFi iDSD nano
COZOY Astrapi
Emotiva Little Ego DAC

Το 2013 διάβασα ένα ανάλογο άρθρο με συγκρίσεις φορητών dac, δημοσιεμένο απο την LHLabs. Εκεί το dragonfly είχε τις χειρότερες επιδόσεις. Όμως, 5 χρόνια μετά ηLHlabs έχει ίσως τη χειρότερη φήμη στην πιάτσα, όσοι αγόρασαν τα προϊόντα της την ελεεινολογούν και το Dragonfly συνεχίζει ακάθεκτο...

Για μένα οι κινέζοι σήμερα έχουν τα καλύτερα DACs στην κατηγορία τιμής μέχρι 300 . Είτε φορητά είτε desktop.
Μόνο η Schiit με το modi 3 μπήκε τώρα στο παιχνίδι και κοντράρει τα κινέζικα.

Πριν 1 χρόνο περίπου έκανα έρευνα αγοράς DAC μέχρι 300 , κατέληξα και αγόρασα το SMSL M8a και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου. Είναι το πρώτο μου DAC που μετά από 1 χρόνο κτήσης δε σκέφτομαι κάποια αναβάθμισή του.

Την υπεροχή των κινέζικων στην κατηγορία τους νομίζω ότι αποδεικνύουν και οι μετρήσεις του audiosciencereview.com σε διάφορα DAC/Amps, όπως: Topping D50, Topping NX4 DSD και Sabaj DA3.

Διαβάζοντας στο SBAF.
Εντάξει υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτό τον τύπο.
Μπορεί απλά να πατρονάρει την Topping.
Έχουν κόντρα με την schiit , κατηγορείται για στημένες μετρήσεις όπως έχει αποδείξει ο Mike Moffat (baldr) της schiit.
Αυτό - https://www.superbestaudiofriends.o...lies-and-usb-dac-technical-measurements.5770/
απευθύνεται σε αυτόν.
κλπ κλπ , θέλει ψάξιμο μέσα στο sbaf και το τελικό συμπέρασμα είναι μετά από πολύ διάβασμα ότι τα πάντα θέλουν πολύ φιλτράρισμα και έλεγχο.

Σίγουρα θέλουν όλα έλεγχο και φιλτράρισμα. Εμένα πάντως ο τύπος μου φαίνεται πιστευτός γιατί δεν έχει προκατάληψη έναντι κάποια εταιρίας.

Μπορεί αρκετά προϊόντα της Schiit να μην τα προτείνει βάσει των μετρήσεών του όμως το καινούργιο modi 3 τα έχει πάει πολύ καλά στις μετρήσεις και το προτείνει ανεπιφύλακτα!

Παιδιά πάρα πολύ φορητό είναι και το xDSD της iFi.
Ναι μεν είναι αρκετά ακριβό αλλά παίζει πολύ όμορφα και η δυνατότητα Bluetooth που έχει μόνο αν την χρησιμοποιήσεις την εκτιμάς!
Σαφώς με ενσύρματη σύνδεση παίζει πιο καλά.
Σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις όταν το έχεις δεν τσέπη. Είναι προφανώς πιο μεγάλο από τα A/quest αλλά είναι εξαιρετικά ελαφρύ λόγω υλικού του σασί του και η φορητότητα του είναι πολύ μεγάλη.
Παίζει σαφώς καλύτερα από το nano black και οδηγεί ικανοποιητικά ακόμα και "μεγάλα" ακουστικά (Sine, HD 600).
Το έχω

Εδώ και 2 εβδομάδες είμαι κάτοχος του xDuoo XD-05 το οποίο αγόρασα σε τρομερή προσφορά, μερικά € πάνω από φθηνό dragonfly. Eίναι καλύτερο από αυτό που περίμενα και τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το ifi idsd nano (το πρώτο όχι το black) που είχα. Δεν έχω προσωπική άποψη για το dragonfly αλλά θα το αγόραζα μόνο αν ήθελα κάτι εξαιρετικά μικρό και φορητό. Αν κάποιος δε θέλει να μπλέξει με Κινέζικα υπάρχει και το fiio Q1 mk2 που θα οδηγήσει ικανοποιητικά τα εύκολα ακουστικά.

Χωρίς να σημαίνει ότι όλοι είναι ίδιοι (άλλωστε όλα αυτά που συζητάμε στην Κίνα φτιάχνονται) όντως θέλει προσοχή.
Απ'την άλλη και κάτι "δυτικοί" τύπου Geek δεν τα κατάφεραν καλύτερα...

Σίγουρα θέλουν όλα έλεγχο και φιλτράρισμα. Εμένα πάντως ο τύπος μου φαίνεται πιστευτός γιατί δεν έχει προκατάληψη έναντι κάποια εταιρίας.

Μπορεί αρκετά προϊόντα της Schiit να μην τα προτείνει βάσει των μετρήσεών του όμως το καινούργιο modi 3 τα έχει πάει πολύ καλά στις μετρήσεις και το προτείνει ανεπιφύλακτα!

Ναι αφού τον ξεχεσε ο Moffat στις πρώτες μετρήσεις και του είπε τι είναι αυτά που μετράς ρε .....

Χωρίς να σημαίνει ότι όλοι είναι ίδιοι (άλλωστε όλα αυτά που συζητάμε στην Κίνα φτιάχνονται) όντως θέλει προσοχή.
Απ'την άλλη και κάτι "δυτικοί" τύπου Geek δεν τα κατάφεραν καλύτερα...

Μα το geek της LHlabs το ανέφερα κι εγώ ο ίδιος. (Για να λέμε του στραβού το δίκιο, το δικό μου δουλεύει αρκετά καλά και έχει και καλό ήχο, πολλοί άλλοι όμως δεν ήταν τόσο τυχεροί).

Παιδιά, γεια σας. Να κάνω μια ερώτηση. Σκεφτόμουν πρόσφατα να πάρω ένα DAC, αλλά επειδή κανένας φίλος μου δεν έχει (μάλλον θα έπρεπε να πω πως δεν έχει καν ιδέα τι είναι αυτό), θα ήθελα να ρωτήσω πρώτα εσάς τους πιο παλιούς και γνώστες κάποια πράγματα.
Εμένα το βασικό Playback γίνεται από το Shanling M1 με ακουστικά τα Meze 11 Neo.
Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι αν θα μου δώσει κάποιο πλεονέκτημα η ύπαρξη ενός φθηνού DAC (π.χ. Fiio A1 ή κάτι παρόμοιας τιμής) και αν ναι, πόσο ουσιαστικό θα είναι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Το Shanling M1 είναι portable player και φυσικά δεν συνδέεται με DAC!
Εκτός και αν εννοείς να το συνδέσεις με φορητό ενισχυτή αφού ο Fiio A1 που ανέφερες είναι ενισχυτής.
Στην περίπτωση αυτή και αν συνεχίσεις να ακούς με τα 11 neo δεν χρειάζεται αφού η έξοδος του M1 είναι υπεραρκετή για αυτά.