Dacακια τσέπης: Οι επιλογές για ultra portable dacs

Καινούργιος μπελάς το BTR5! :furious3:

Δε φτάνει που ετοιμάζομαι για καινούργια αφαίμαξη (ο Desktop/επιτραπέζιος ενισχυτής ακουστικών, που έχουμε συζητήσει σε άλλο νήμα), τώρα ν' αρχίσουμε να γλυκοκοιτάζουμε κι' αυτό;! :rolleyes: :laugh:

Πρέπει να αρχίσω να πουλάω .ου φαίνεται ...σαν πολλά μαζεύτηκαν ..μάλλον θα φύγει το df Cobalt

Last edited by a moderator:
Δεν βάζουμε πλάγιες αγγελίες μέσα στα νήματα...
Α ναι ..σόρρυ .
Επιστρέφουμε ... Στο θέμα . Αφού επέστρεψα σπίτι είπα να κάνω την δοκιμή που είπες . Το fiio εχει 2 USB Moses to USB 1 Kai usb2 . Το δεύτερο έχει σχέση με hires νομίζω και θέλει και drivers . Αφού περασα drivers στο λάπτοπ το κοτσαρισα επάνω και άκουσα μερικά τραγούδια με τα fh7 . Δεν έκανα απευθείας σύγκριση με το. Cobalt αλλά αποτι θυμάμαι από το Cobalt ,το btr5 μου άρεσε περισσότερο . Και μια απορία . Ενώ στο fiio αναγραφόταν στην οθόνη 44.1k ,όταν έβαλα ένα hires 96k το fiio συνεχιζε να γράφει 44.1 . Οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει .
Βέβαια δεν με νοιάζει διότι απο τα. Λίγα που έχω διαβάσει περί sampling rate δεν έχει αποδειχτεί ότι μπορείς να ακούσεις διαφορά με το μεγαλύτερο έναντι του μικρότερου

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Dacακια τσέπης: Οι επιλογές για ultra portable dacs

Α ναι ..σόρρυ .
Επιστρέφουμε ... Στο θέμα . Αφού επέστρεψα σπίτι είπα να κάνω την δοκιμή που είπες . Το fiio εχει 2 USB Moses to USB 1 Kai usb2 . Το δεύτερο έχει σχέση με hires νομίζω και θέλει και drivers . Αφού περασα drivers στο λάπτοπ το κοτσαρισα επάνω και άκουσα μερικά τραγούδια με τα fh7 . Δεν έκανα απευθείας σύγκριση με το. Cobalt αλλά αποτι θυμάμαι από το Cobalt ,το btr5 μου άρεσε περισσότερο . Και μια απορία . Ενώ στο fiio αναγραφόταν στην οθόνη 44.1k ,όταν έβαλα ένα hires 96k το fiio συνεχιζε να γράφει 44.1 . Οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει .
Βέβαια δεν με νοιάζει διότι απο τα. Λίγα που έχω διαβάσει περί sampling rate δεν έχει αποδειχτεί ότι μπορείς να ακούσεις διαφορά με το μεγαλύτερο έναντι του μικρότερου

Κάνει downsampling η πηγή σου. Πρέπει να ρυθμίσεις τον player να παίζει native μέσα από τους asio drivers της fiio. Μπορεί να θέλουν ρύθμιση και οι drivers, δεν ξέρω.

Από "γκάζια" και μπαταρία τι λέει? Αυτά μόνο με ενδιαφέρουν εμένα, σαν dac αποκλείεται να έχει πρόβλημα.

Από γκάζι σε balanced είναι σούπερ.
Από μπαταρία δεν το λες και διαρκείας.
Με high res και τα 660s πχ είμαστε στο πεντάωρο.

Εγώ όταν το χρησιμοποιώ με αρχεία υψηλής ανάλυσης γράφει κανονικά 96.
Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς στο λάπτοπ για αναπαραγωγή ?

Από γκάζι σε balanced είναι σούπερ.
Από μπαταρία δεν το λες και διαρκείας.
Με high res και τα 660s πχ είμαστε στο πεντάωρο.

Ok και γκάζια και διάρκεια μπαταρίας δεν μπορείς να έχεις. Πέντε ώρες δεν είναι λίγο, το xduoo xd-05 με τα akg 240mk2 κρατάει λιγότερο από 10 ώρες και η μπαταρία του είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από ολόκληρο το btr5.

Από την SE έξοδο τι λέει? Αυτή μάλλον με ενδιαφέρει περισσότερο καθώς για μένα θα είναι "συσκευή του δρόμου" και μόνο. Θα οδηγεί earbuds ή sen momentum over ear ή κάτι αντίστοιχο.

Πολύ καλά τα πάει με τις γνωστές παραχωρήσεις = μισή σχεδόν ισχύς και μια υποχώρηση σε λεπτομέρεια , διαχωρισμό ανάλυση κλπ.
Για την χρήση που θέλεις γιατί δεν κοιτάζεις το btr3k στα μισά λεφτά , εξίσου καλό για τα χρήματα του και πιο μικρό μέγεθος.

Πολύ καλά τα πάει με τις γνωστές παραχωρήσεις = μισή σχεδόν ισχύς και μια υποχώρηση σε λεπτομέρεια , διαχωρισμό ανάλυση κλπ.
Για την χρήση που θέλεις γιατί δεν κοιτάζεις το btr3k στα μισά λεφτά , εξίσου καλό για τα χρήματα του και πιο μικρό μέγεθος.

Σαν ποσοστό έχουν διαφορά αλλά σε απόλυτη τιμή 40€ είναι η διαφορά τους. Αν κινηθώ για τέτοια συσκευή θα πάω στο btr5 και θα τελειώσω. Μόνο αν κάποιος έχει πραγματικά σφικτό μπάτζετ μπορεί να κοιτάξει τα μικρότερα μοντέλα αλλιώς δεν αξίζει, το btr5 είναι η σωστή αγορά (imho). Όπως είπα το γκάζι είναι αυτό που με καίει διότι μπαίνω σε μετρό ή τα χρησιμοποιώ στο δρόμο όπου ο θόρυβος περιβάλλοντος (με τα ακουστικά φορεμένα) ξεπερνά τα 70db οπότε χρειάζομαι ένταση.