DACT CT100 PHONO STAGE

Απάντηση: DACT CT100 PNOHO STAGE

Κακό συνήθειο να διαβάζω τα νήματα ανάποδα. Τώρα το είδα που τα λες και παραπάνω. Στη φωτογραφία που έχει βάλει ο Βασίλης ο Τσάκωνας είδα το ολοκληρωμένα βαμμένα, προφανώς για τις αντιγραφές.

Re: DACT CT100 PNOHO STAGE

Μια που το εχω ακουσει στο σπίτι του Μιχαλη
και τον βλέπω λίγο...με το ζορι το τα βγαζουμε
Αρχικά ηταν λίγο κατωτερο του esoteric
σημερα παιζει μακραν καλύτερα σε ολους τους τομεις
θα σας πει ο ιδιος τι του εκανε
αξιζει τον κόπο
μαζι βεβαια με τα περιφερειακά θα ξεπεράσει το χιλιαρικο αλλά επειδη ακουσα αρκετα εμπορίου σε αυτη τη κατηγορια, ειναι καλύτερο με παρα πολλες ρυθμίσεις

Μιχαλη τι εννοεις;

Το CT100 έχει επάνω του δύο σετάκια regulators, όπου το πρώτο είναι στα 16V.
Αν του δώσεις κάτω από 16-17V αυτά δεν...
Στα 18V+ ησυχάζει, αποκτάει καλύτερο σώμα και οι υψηλές του είναι αλλού...

Τα υλικά του είναι βαμμένα, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις τι χρησιμοποιούν.
Αλλά ακόμη και να ξέραμε, ένας μέσος ηλεκτρονικός θα ζητούσε το χιλιάρικο μόνο για να τα κολλήσει και ακόμη και εγώ που το δουλεύω το κολλητήρι θα του το έδινα! Μιλάμε για πλακέτα διπλής όψης, τριπλής επίστρωσης, όπου όλα τα υλικά στην κάτω πλευρά είναι επιφανείας... :p

Οι διαφορές που άκουσε ο Νίκος ήταν από
1) Το ανέβασμα της τροφοδοσίας στα 19V
2) Το στρώσιμο της κεφαλής και του phono (το είχε ακούσει νεογέννητο σχεδόν)
3) Την αλλαγή του τροφοδοτικού από LM317 σε δύο τέτοια ενώ είχα δοκιμάσει ενδιάμεσα και δύο τέτοια (κανονικά παίζω με true balanced τροφοδοσία αλλά λόγω του ότι κάπνισα έναν Μ/Τ αυτόν τον καιρό παίζω με 1 Μ/Τ σε δύο τροφοδοτικά) :p

Το όλο Project μαζί με τους πειραματισμούς βγήκε κάπου στο χιλιάρικο αλλά δε μετανιώνω ούτε για ένα ευρώ από αυτά που έχω δώσει... :)

Και ναι, με μία Benz Ace L γελάει με το Esoteric...

είναι καλό στα λεφτά του.
Ίσως καλύτερη τιμή προς απόδοση έχει μόνο το trigon vanguard που είναι σταθερότατη αξία επί τουλάχιστον 10 χρόνια.

είναι καλό στα λεφτά του.
Ίσως καλύτερη τιμή προς απόδοση έχει μόνο το trigon vanguard που είναι σταθερότατη αξία επί τουλάχιστον 10 χρόνια.

αλλά είναι μερικά κλικ πιό κάτω. Όχι πολλά, αλλά πολύ πιό προσιτό επίσης.

Απάντηση: DACT CT100 PNOHO STAGE

Πόσο στοιχίζουν οι πλακέτες, κύρια και τροφοδοτικό;

Μέχρι πέρσι ο έλληνας αντιπρόσωπος το έδινε γιά 720 ευρώ.
Ωςτόσο, όταν (από δική μου υπαιτιότητα) χρειάστηκα δεύτερο,
βρήκα και πήρα από μέλος αγγλόφωνου forum ένα CT100 με 400 ευρώ
που αποδείχθηκε άψογο.
Μία αναζήτηση στον γούγλη κάθε τόσο δεν βλάπτει. -bye-

Απάντηση: Re: DACT CT100 PNOHO STAGE

αλλά είναι μερικά κλικ πιό κάτω. Όχι πολλά, αλλά πολύ πιό προσιτό επίσης.

Το Trigon ειναι τιμιοτατο και αξιοπρεστατο ,αλλα μεχρι εκει.Το Dact ειναι αλλου,οχι μερικα κλικ παραπανω ,αλλα πολλα .Αυτη ειναι βεβαια προσωπικη εκτιμηση και ειναι υπο αιρεση.Το Trigon το ακουσα και με το τροφοδοτικο μπαταριας ,αλλα προσωπικα το προτιμω στη εκδοση χωρις αυτο.Ειναι πολυ πιο ησυχο,αλλα χανει σε δυναμκα.
Ειχαμε την χαρα να ακουσουμε τρια phono μαζι,το Dact,Audionet και ASR mini

Νομίζω ο Χάϊτας το αντιπροσωπεύει... :)
Έχει και το τροφοδοτικό του, αλλά και κάποια έτοιμη λύση νομίζω...

Re: Απάντηση: Re: DACT CT100 PNOHO STAGE

Το Trigon ειναι τιμιοτατο και αξιοπρεστατο ,αλλα μεχρι εκει.Το Dact ειναι αλλου,οχι μερικα κλικ παραπανω ,αλλα πολλα .Αυτη ειναι βεβαια προσωπικη εκτιμηση και ειναι υπο αιρεση...

Εχω μικρη πειρα αφου δεν εχω ακουσει παρα πολλα phonos αλλα το Dact για μενα ειναι κορυφαιο και οχι μονο για τα χρηματα που κοστιζει. Εχω ακουσει μονο το PAM (εκδοση Β. Λαζαρου) οπου το τροφοδοτικο του ηταν τεραστιο και ειχε ριξει πολυ μελετη για να το κατασκευασει. Απ' οσο μου ειχε πει οσο καλυτερο το τροφοδοτικο τοσο καλυτερα θα αποδωσει η πλακετα. Απο πλευρας οδηγησης δε γνωριζω αλλο phono που να εχει τοσες πολλες ρυθμισεις και φυσικα οδηγει ολες τις κεφαλες που υπαρχουν χωρις καμμια εξαιρεση.

Αν το συστημα που θα συνδεθει ειναι αναλυτικο και μπορει να αναδειξει ηχητικες διαφορες τοτε αξιζει η επενδυση. Δεν ειναι μονο τερας οδηγησης αλλα προσωπικα μου αρεσει πολυ και ο ηχος του.

Απο πλευρας οδηγησης δε γνωριζω αλλο phono που να εχει τοσες πολλες ρυθμισεις και φυσικα οδηγει ολες τις κεφαλες που υπαρχουν χωρις καμμια εξαιρεση.

Καλά οι ρυθμίσεις του απλά δεν υπάρχουν...
21 steps για την αντίσταση, 34 steps για την ευαισθησία (από 0,1mV μέχρι και τα 10mV και 4 για χωρητικότητα δεν έχω δει σε άλλο phono stage ούτε εγώ...
Απλά ξεκινάς από το γεγονός ότι θα υπάρχει το τέλειο matching με τη κεφαλή σου...:firstprize:
Θες 5 λεπτά για να το ρυθμίσεις σύμφωνα με την κεφαλή σου και 2-3 ημέρες μέχρι να αποφασίσεις που θα βάλεις τα άλλα switces (τα πολλά switches σε βάζουν σε mode πειραματισμού αμέσως) :flipout:

Καλά οι ρυθμίσεις του απλά δεν υπάρχουν...
21 steps για την αντίσταση, 34 steps για την ευαισθησία (από 0,1mV μέχρι και τα 10mV και 4 για χωρητικότητα δεν έχω δει σε άλλο phono stage ούτε εγώ...
Απλά ξεκινάς από το γεγονός ότι θα υπάρχει το τέλειο matching με τη κεφαλή σου...:firstprize:
Θες 5 λεπτά για να το ρυθμίσεις σύμφωνα με την κεφαλή σου και 2-3 ημέρες μέχρι να αποφασίσεις που θα βάλεις τα άλλα switces (τα πολλά switches σε βάζουν σε mode πειραματισμού αμέσως) :flipout:

Γιαυτο πηρα ASR ρε!!!!
Εχει λιγοτερες ρυθμίσεις
καταληγεις το πολύ σε 4 συνδιασμούς και ευκολα βγαζεις νικητη
+ το πουλας παντού
+ παιζει μακραν καλύτερα απο ολα τα ετοιμα στα λεφτα του (ο λογος που δεν εφτιαξα dact)
+ αν καψεις μ/χ πιανουν τοπο τα μπινελικια σου :flipout::flipout:

+ αν καψεις μ/χ πιανουν τοπο τα μπινελικια σου :flipout::flipout:

Εγώ δεν έριξα τίποτα...
Η γυναίκα έριξε πολλά σε μένα όταν κάπνισε όλο το σπίτι και τρέχαμε να το αερίσουμε χειμωνιάτικα! :flipout:

Πριν λίγες μερες εκανα κατι ''πειραματα'' με κατι 10'' που μου εχουν ερθει
εχω ενα κινέζικο τρανζιστορ γιαυτη τη δουλεια.
Οπα λέω ο κινεζος...μαλλια τα πάει
και εκει που δίνει και δίνει....ταουουουου
πω, πω μια βρωμα!!!!
αφησε και τα 21 του γραμμαρια στην ατμόσφαιρα
Τον εψαλα μετα βεβαια
εχω ενα εξαιρετικό τροπαριο για τετοιες περιπτωσεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DACT CT100 PNOHO STAGE

...
Εχω ακουσει μονο το PAM (εκδοση Β. Λαζαρου) οπου το τροφοδοτικο του ηταν τεραστιο και ειχε ριξει πολυ μελετη για να το κατασκευασει. Απ' οσο μου ειχε πει οσο καλυτερο το τροφοδοτικο τοσο καλυτερα θα αποδωσει η πλακετα.
...
...και ένα ριβιού του PAM:

...το οποίο φαίνεται εδώ.

Last edited by a moderator:
εχμ να ρωτησω κατι εγω ο ανιδεος?..σε ενα phono, που η καταναλωση του ειναι ελαχιστη, τι διαφορα μπορει να κανει ενας 200va Ποσο μαλον ενας 1kw ΜΣ?..Αφου και ενας 50va ισως δε ζοριστει καθολου...η κανω λαθος?..μηπως εχει να κανει με την ποιοτητα του ΜΣ?..

Θα σε γελάσω μάναμ...
Σε αυτό το θέμα δηλώνω άγνοια. Μάλιστα μου έπεσαν τα σαγόνια γιατί δεν περίμενα να υπάρχει διαφορά, παρά μόνο στην τσέπη μου. Ίσως να ήταν και μόνο κάποια διαφορά στην ποιότητα κατασκευής του Μ/Τ; Αν και είναι της ίδιας εταιρίας!