Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά η απορία είναι ειλικρινής. Σε κανέναν ΩΡΛ έχετε πάει ποτέ; 120 db ακρόαση δεν είναι ο,τι πιο υγιεινό, εκτός κι αν ακούτε από το διπλανό δωματιο.
όποιος πει ότι ακούει με 120db , θα πει ψέματα Ιάσονα.Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά η απορία είναι ειλικρινής. Σε κανέναν ΩΡΛ έχετε πάει ποτέ; 120 db ακρόαση δεν είναι ο,τι πιο υγιεινό, εκτός κι αν ακούτε από το διπλανό δωματιο.
Α,μπράβο...όποιος πει ότι ακούει με 120db , θα πει ψέματα Ιάσονα.
είναι πολύ μεγάλη ένταση και δεν αντέχεται παρά μόνο από κουφό.
άσε που αν βάλεις ένα ηχείο σπιτιού να παίξει σε τέτοια ένταση για 1-1,5ώρα , θα λιώσουν τα πηνία των μεγαφώνων από την θερμοκρασία που θα αναπτύξουν.
τα watt που λένε (ότι αντέχουν τα ηχεία τους) όλοι οι κατασκευαστές είναι απλά ..ψέμα!
1) Με αυτήν την λογική δεν θα έπρεπε να αγοράσουμε ηχεία από την Αμερική λόγο καθαρά των δασμών ,να το πληρώσουμε δηλαδή παραπάνω ,τα Magnepan ακούγονται υπέροχα και απελευθερωμένα …
2) Έγραψα σε αυτό το νήμα ότι στην υψηλή κατηγορίας τιμής ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός ακόμη και με τα ηχεία της dali ,δεν γνωρίζω αν γνωρίζεις ότι υπάρχει ηχείο και με 13 k της συγκεκριμένης εταιρίας όπου εκεί φυσικά δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής από καμπίνα μέχρι μεγάφωνα .
3)Το θέμα είναι για να ανέβεις εκεί ψιλά στα 120 ,πρωτίστως θα πρέπει να υπάρχουν ρεύματα από πίσω ,τα watt μου είναι αδιάφορα ,όπως φυσικά κάποια ηχεία διαβάζουν αυτό το χαρακτηριστικό που αναφέρω ,όπως ακόμη και τις πηγές ,λίγο έλειψα να την πατήσω και εγώ ,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία που σαφέστατα θα το γράψω καθαρά από θέμα εμπειρίας ακρόασης .
4)Κάτοχοι που αγόρασαν το Oberon 9 η το άκουσαν εδώ https://www.avforums.com/threads/dali-introduces-oberon-9.2351807/
5) Κοίτα τι γράφει ο Άγγλος https://www.whathifi.com/dali/rubicon-2-new/review
Απλά εδώ πληροφοριακά για ηχείο βάσης ,ξεκινάς από το dali menuet,πας στο dali rubicon και καταλήγεις στο epicon 2 https://www.whathifi.com/us/dali/epicon-2/review
Η Dali ειναι μια τεραστεια εταιρια απο το 83 που εχει μια στρατηγικη να απευθυνεται σε ολη την γκαμα του κοινου και οχι μονο σε πλουσιους χαϊενταδες οπως Wilson & consorts.
Eπειτα οτι πληρωνεις παιρνεις, οι Δανοι (ολοι οι Δανοι μεταξυ των οποιων και η τεραστεια Dynqaudio) δεν εχουν εληψη ουτε μηχανικων ουτε ηλεκτρονικων ουτε λαουταρηδων. Μπορουν να φταξουν οτιδηποτε που να απευθυνεται σε διαφορες κατηγοριες κοινου.
Έχεις δέκα λεπτά να σου μιλήσω για τα Audio Physic που έχω σπίτι;Πολύ φασαρία για το τίποτα...
Σημαντικό tip εδώ σε σχέση με τις μαζικές πωλήσεις. Μετράει πολύ αν υπάρχει γκάμα με αρχιτεκτονικά ηχεία. Καθώς εκεί είναι τα μεγάλα νούμερα. Σκεφτείτε ας πούμε πόσα ηχεία έχουν μπει σε κάθε όροφο στο Burj Khalifa.![]()
μην το λες... ξέρεις πόσα πατατάκια και ποπ κορν καταναλώθηκαν;;Πολύ φασαρία για το τίποτα...
Μία τέτοια λίστα ας πούμε, δεν τη βρίσκω στην Dali...
μην τα ισοπεδώνουμε.. είναι vfm ηχεία όπως και να το κάνουμε.Ή κάτι τέτοιο:
Over 5,000 of the Scotland-based speaker manufacturer's CMS Series in-ceiling loudspeakers have been installed, along with over 1,000 IW Series in-wall speakers. Also among the substantial CMS specification were over 50 CMS 801DC, Tannoy's larger format high power in-ceiling system built around a 200mm (8") Dual Concentric driver.
Tannoy speakers stand tall in Dubai - LSi Online
UAE – The Burj Khalifa in Dubai, the world’s tallest building, features Tannoy’s of in-ceiling and in-wall loudspeakers integrated throughout the vast structure, on almost every single one of its 160 habitable floors.Over 5,000 of the Scotland-based speaker manufacturer’s CMS Series in-ceiling...www.lsionline.com
Τι να μας πει η Dali; Γελάνε μέχρι το Dubai...![]()
μην τα ισοπεδώνουμε.. είναι vfm ηχεία όπως και να το κάνουμε.
θες και το "ότι πληρώνεις παίρνεις;;" δεν θα πληρώσεις παραπάνω από αυτό που θα πάρεις... διαφωνείς;;
ναι και άλλοι είναι vfm ίσως κάποιοι με καλύτερο.. όχι τραγικά όμως, σε καμία περίπτωση!
είμαι ο μόνος που βρίσκω τα ATC όμορφα;; μάλιστα, κλασικά και όμορφα!Πολύ ωραίο το Dual Concentric.
Τον είχα ακούσει με Macintosh βέβαια που έπαιζε... Macintosh αλλά δεν με χάλασε καθόλου.
Καλά, η Tannoy είναι και εταιρία με υπογραφή. Βλέπεις dual concentric λες "Tannoy θα είναι". Βλέπεις άσχημο ηχείο λες "ATC θα είναι". Βλέπεις 4 κόκκινα 15'' σε κάθε ηχείο, Cerwin Vega θα είναι!![]()
μου θυμίζει την περίπτωση των audio technica και ortofon στις κεφαλές... μεγάλοι γενικοί κατασκευαστές στον χώρο τους που φτιάχνουν για όλες τις τσέπες..Το έγραψα ποιες σειρές πουλάνε. Οι δύο βασικές. Παραπάνω δεν... . Εκεί κάτω στις μελαμίνες και τα vinyl wrap των καμπινών των φτηνών ηχείων υπάρχει επιλογή. Ο καταναλωτής ψάχνει να βρει εκείνο που του αρέσει στον ήχο. Εκεί λοιπόν υπάρχουν προτιμήσεις και γούστα. Άλλος θέλει να ακούει σε χαμηλή στάθμη και θέλει εκεί να είναι ολοκληρωμένος ο ήχος, άλλος γουστάρει γκάζια και δεν θέλει να ακούει το ηχείο να χάνει την τονική του ισορροπία. Άλλος πάλι θέλει πιο μεστές και να προβάλουν οι μεσαίες, άλλος θέλει να ακούει πιο πολύ πρίμα.
Και εκεί δεν παίζουν καθόλου το ίδιο όλα τα ηχεία. Έχει να κάνει με το τι κομμάτι της αγοράς προσπαθεί να πάρει ο καθένας ανάλογα το budget που διαθέτει για να επενδύσει και να βγάλει ένα προϊόν.
Στις πωλήσεις πάντως δεν είναι η Dali τίποτε το ιδιαίτερο. Ούτε και «έχει κατακτήσει» καμιά αγορά. Πουθενά και ποτέ.
μου αρέσουν σχεδόν το ίδιο.Όταν πήρα τα δικά μου ήμουν ανάμεσα στα sonus faber και τα atc.
Η πεντάμορφη και το τέρας δηλαδή.
Ε, αν δεις άλλα ηχεία σε αυτό το επίπεδο τιμής δεν τα λες και όμορφα.
Άντε να βρεις κανένα jbl που είναι πιο άσχημο.![]()
Όταν πήρα τα δικά μου ήμουν ανάμεσα στα sonus faber και τα atc.
Η πεντάμορφη και το τέρας δηλαδή.
Ε, αν δεις άλλα ηχεία σε αυτό το επίπεδο τιμής δεν τα λες και όμορφα.
Άντε να βρεις κανένα jbl που είναι πιο άσχημο.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.