Dali Oberon 9

Εγώ πάλι μετράω τα βραβεία EISA που έχει πάρει τα τελευταία 10 χρόνια η μήπως αυτοί δεν ξέρουν ,δεν γνωρίζουν :ROFLMAO:
Και προφανώς και η σειρά zensor πούλησε
Εδώ η διαδρομή της https://en.wikipedia.org/wiki/Danish_Audiophile_Loudspeaker_Industries

Υ.Σ Τώρα αρχίζουμε να ισοπεδώνουμε τις πιο πάνω σειρές .

Εγώ πάλι μετράω τα βραβεία EISA που έχει πάρει τα τελευταία 10 χρόνια η μήπως αυτοί δεν ξέρουν ,δεν γνωρίζουν :ROFLMAO:
Και προφανώς και η σειρά zensor πούλησε
Εδώ η διαδρομή της https://en.wikipedia.org/wiki/Danish_Audiophile_Loudspeaker_Industries

Υ.Σ Τώρα αρχίζουμε να ισοπεδώνουμε τις πιο πάνω σειρές .

Attachments

• A552A582-F88A-4826-9C24-FF7B3ECDE1A7.jpeg
    A552A582-F88A-4826-9C24-FF7B3ECDE1A7.jpeg
    147.9 KB · Views: 39
Ναι, ok, όταν είχε βγάλει η Infinity το IRS V η Dali δεν είχε ιδρυθεί ακόμη...

EISA, βλέπω έχει πάρει για ένα soundbar, home cinema κλπ...
Και η Huawei με την Oppo τα σαρώνει αλλά όλο με Samsung και iPhone σας βλέπω! :ROFLMAO:
Φέτος έψαξα και στις λευκές συσκευές, δεν πήρε κάτι η Dali...

Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι προσπαθείς να αποδείξεις, βοήθησέ με λίγο.
Έχεις γράψει πράγματα που για να τα πουν οι πωλητές της χωρίς να γελάσουν θα πρέπει να τους κάνεις λοβοτομή.
Πήρες ένα ζευγάρι που παίζει όπως ακριβώς θέλεις στο δικό σου σύστημα και όλοι χαιρόμαστε για αυτό. Είναι το νόημα του forum άλλωστε.
Αλλά όχι, δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κανείς ανεξαρτήτου χώρου, ανεξαρτήτου τιμής, ανεξαρτήτου γούστου.

Έχεις δέκα λεπτά να σου μιλήσω για τα Audio Physic που έχω σπίτι; 🧚
Μήπως θα ήταν καλύτερα να ανταλλάξεις απόψεις με τον φίλτατο MakisM με τον οποίο έχω την εντύπωση ότι έχετε κοινά ακουστικά γούστα;

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ανταλλάξεις απόψεις με τον φίλτατο MakisM με τον οποίο έχω την εντύπωση ότι έχετε κοινά ακουστικά γούστα;
Μάλλον δεν κατάλαβες και πολλά από αυτό που έγραψα οπότε κρίνεται ως δικαιολογημένη η αντίδρασή σου.
Ευτυχώς που δεν είμαι brand junkie αλλιώς θα είχαμε σοβαρές αντιπαραθέσεις. :)
(Ξέρεις ,σήκωμα του φρυδιού,ξέρεις τι ήχο έχω εγώ και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά)

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66 and Sonorus
Πολύ ωραίο το Dual Concentric.
Τον είχα ακούσει με Macintosh βέβαια που έπαιζε... Macintosh αλλά δεν με χάλασε καθόλου.
Καλά, η Tannoy είναι και εταιρία με υπογραφή. Βλέπεις dual concentric λες "Tannoy θα είναι". Βλέπεις άσχημο ηχείο λες "ATC θα είναι". Βλέπεις 4 κόκκινα 15'' σε κάθε ηχείο, Cerwin Vega θα είναι! :ROFLMAO:
... βλέπεις ηχείο με τετράγωνη οπή εκτόνωσης μπροστά και λαιμό από πίσω.. λες PMC.

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66

Εγώ πάλι μετράω βραβεία EISA και βλέπω ότι υπάρχει άλλος που έχει πάρει 7 τα τελευταία 5 χρόνια. Ανεπανάληπτο ρεκόρ και μάλιστα συνεχόμενο.
Κάτι που η Dali δεν έχει δει ούτε στα πιο υγρά της όνειρα. :p:eek::ROFLMAO::ROFLMAO:

Αραιά και που τσιμπάει και κανένα η Dali, όχι τίποτε το σπουδαίο δηλαδή, όπως παίρνουν κι άλλοι.

Εγώ πάλι μετράω βραβεία EISA και βλέπω ότι υπάρχει άλλος που έχει πάρει 7 τα τελευταία 5 χρόνια. Ανεπανάληπτο ρεκόρ και μάλιστα συνεχόμενο.
Κάτι που η Dali δεν έχει δει ούτε στα πιο υγρά της όνειρα. :p:eek::ROFLMAO::ROFLMAO:

Αραιά και που τσιμπάει και κανένα η Dali, όχι τίποτε το σπουδαίο δηλαδή, όπως παίρνουν κι άλλοι.
εμένα πάλι τα βραβεία με αφήνουν παγερά αδιάφορο.. όπως και το αυτοκίνητο της χρονιάς κλπ....

είμαι ο μόνος που βρίσκω τα ATC όμορφα;; μάλιστα, κλασικά και όμορφα!
μικρά, μεσαία, μεγάλα, ..όλα! :LOL:

Tα μεγαλα εκεινα της ATC χωρις γωνιες ειναι υπεροχα !

Και οχι μονο...

Το επετειακο για παραδειγμα το 50ρι για παραδειγμα... μονο ασχημο δεν το λες

anniversary-50s.png

Το θεμα ειναι οτι ειναι πολυ ακριβα...

εμένα πάλι τα βραβεία με αφήνουν παγερά αδιάφορο.. όπως και το αυτοκίνητο της χρονιάς κλπ....

Πολυ μεγαλη υποθεση αυτη των βραβειων περιοδικων, αλλα και των διαφορων reviwers.

Eνας γνωστος εδω, εκ των εσω, μου ειχε πει, πρεπει να ξερεις πως λειτουργει ενα περιοδικο και ολη η πτερυγα του Management πυ εξαρταται απο τις "εισφορες" και τις διαφημησεις για να καταλαβεις...

Ε... πανω κατω καταλαβα. Βεβαια το Eisa το υποψιαζομαι λιγοτερ απο αλλα μεμονωμενα (κυριως αγγλοσαξονικα που αναφερονται συνεχως και εδω) γιατι ειναι σαν ενα συμβουλιο απο διαφορους και διαφορετικους δημοσιγραφους ανα την Ευρωπη, που κανουν ενα comitee για να τα βρουν, αλλα και παλι...

Ειδαλως απο περιοδικο οχι τεχνικο-τεχνλογικο, αλλα καθαρα μουσικο. Εγω παραδειγμα κιταω που και που τα βραβεια του Diapason οπου μεσα ειναι ολοι τρελαμενοι με κλασσικη... αλλα και παλι, δεν ξερεις αν υπαρχουν μοχλοι πιεσης που και που (οικονομικης).

Στις consumer κατηγορίες έχουν νόημα τουλάχιστον για μένα. Ως καινούργιο μοντέλο εννοείται και όσο αφορά αυτό μαζικούς κατασκευαστές, όπως είναι η Dali.

Προφανώς σε εταιρίες που βγάζουν μια στο τόσο ηχεία, είναι και πιο δύσκολο να συγκεντρώσεις βραβεία. Πάντως τα βραβεία είναι φωτογραφία της στιγμής. Δηλαδή τα παίρνει εκείνος που έχει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο και innovative, όπως αυτό προκύπτει από τον ανταγωνισμό της ίδιας κατηγορίας που κινείται το δικό του προϊόν σε σχέση με άλλα, την ίδια χρονιά. Για την ακρίβεια μέχρι και τον Ιούνιο-Ιούλιο της ίδιας χρονιάς που αποφασίζει η επιτροπή.
Ε, όταν βλέπεις άλλον να καταρρίπτει τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο, αυτό δείχνει ότι είναι μέσα στο παιχνίδι και κυρίαρχος της αγοράς.

Δεν την λες και ανύπαρκτη τη Dali στα Eisa, αλλά δεν την λες και wow!

......
Ποιος ειναι αυτος που πηρε 7 βραβεια ; Καμμια Μαραντζ να υποθεσω ;

Παντως τοσο χορταστικα μεγαλο ηχειο με ενα σωστο σύστημα ισοσταθμισης σε πολυκαναλο ενισχυτη με ξεχωριστα σταδια πρεπει να σπερνει. Απο επιπεδα παραμορφωσης δεν ξερω αν θα τα παει σουπερ, αλλα με δεδομενη και την τιμη και το γνωστο vfm της εταιριας...
Αν εβγαζε και πιο μεγαλο κεντρικο...

Ποιος ειναι αυτος που πηρε 7 βραβεια ; Καμμια Μαραντζ να υποθεσω ;

Η SVS.

7 βραβεία σε 5 συνεχόμενες χρονιές. Οι 2 τελευταίες συνεχόμενες χρονιές με διπλό βραβείο για 2 προϊόντα.

2017-2018 HOME THEATER SUBWOOFER
2018-2019 HOME THEATER SUBWOOFER
2019-2020 HOME THEATER SUBWOOFER
2020-2021 LOUDSPEAKER + HOME THEATER SUBWOOFER
2021-2022 BEST BUY HOME THEATER SUBWOOFER + COMPACT SUΒWOOFER

Και η Marantz καλά τα πάει. Κάθε δεύτερη χρονιά νομίζω όλο και κάποιο βραβείο παίρνει.

Last edited:
Για ηχεία δεν λέμε ;
2012 -2013 epicon series
2014-2015 Rubicon series
2017-2019 phantom
2017 -2019 Dali spektor 6
2019-2020 Dali Oberon
Αυτά ….:)

Η δική μου ταπεινή άποψη διαβάζοντας μάλιστα από τέλη του Οκτώβρη παλιότερα τεύχη Ελληνικών και ξένων περιοδικών, (περί προβλημάτων χώρου,αλλά και τρόπων αντιμετώπισης των-ένα ζήτημα,που απασχολούσε από πολύ παλιά τους reviewers του ειδικού τύπου),είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν πέρναμε τόσο μεγάλο και ακριβή ήχο ούτε στα διπλάσια χρήματα με αναγωγή σε πληθωρισμούς, αξία χρήματος στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους,ύψος μισθού, αξία καταναλωτικών κ.λ.π..
Ένα monitor audio ,ένα linn helix,ένα linn nexus,ένα spendor Sp 1,ένα Celestion 9/ 100,Canton karat sc,Arcam Delta,ενα Bose 301/501,ένα Mordaurt sort, infinity ,klipsh KG 1.2 βάσης,ένα Μarantz DS 220,ένα Roister monitor 100, κάποια συμμετέχοντα σε ομαδική δοκιμή του Ήχου Φεβρουαρίου 1993 , κάποια απ' τα προαναφερθέντα τα απέκτησα και με εύρος τιμών από 99.000 μέχρι 220.000 δρχ. αποκλείω να είχαν την 'αμεσότητα' και ακρίβεια της μεσαίας και ανώτερης φασματικής περιοχής του Oberon ...
Αυτό από μόνο του είναι μια εξέλιξη,όπως και να το κάνουμε...
Είχα βάλει ένα αγαπημένο cd χθες σε παλιό Spendor 2 και μετά σε πιο σύγχρονα απ το οπλοστάσιο και η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ανώτερη ακουστικά στα πιο 'συγχρονα ηχεία' ,σ ένα απ τα οποία έκανα upgrade το tweeter..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η δική μου ταπεινή άποψη διαβάζοντας μάλιστα από τέλη του Οκτώβρη παλιότερα τεύχη Ελληνικών και ξένων περιοδικών, (περί προβλημάτων χώρου,αλλά και τρόπων αντιμετώπισης των-ένα ζήτημα,που απασχολούσε από πολύ παλιά τους reviewers του ειδικού τύπου),είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν πέρναμε τόσο μεγάλο και ακριβή ήχο ούτε στα διπλάσια χρήματα με αναγωγή σε πληθωρισμούς, αξία χρήματος στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους,ύψος μισθού, αξία καταναλωτικών κ.λ.π..

Υπάρχει εξήγηση σε αυτό.

Μπορεί οπτικά να μην έχουν αλλάξει μορφή τα ηχεία, τι είναι άλλωστε μεγάφωνα σε ξύλινη καμπίνα, όμως ειδικά στα budget ηχεία είναι πιο δύσκολο να πετύχεις καλό αποτέλεσμα λόγω πιο φτηνών υλικών.
Οι προσπάθειες στο σχεδιασμό που καταβάλονται παραμένουν οι ίδιες όπως και η συμμετοχή των ακροάσεων στο τελικό αποτέλεσμα. Εκείνο που αλλάζει είναι ότι αξιοποιείται η τεχνολογία προκειμένου τα πιο φτηνά υλικά να έχουν καλύτερη απόδοση σε σχέση με το παρελθόν. Να παίρνεις δηλαδή το μάξιμουμ που έχουν να προσφέρουν (όσο είναι αυτό).
Δηλαδή εξακολουθεί να χρειάζεται να σχεδιάσεις και να φτιάξεις 173 κυκλώματα crossover για ένα ηχείο και να καταλήξεις στο 174ο. Όπως επίσης να ξοδέψεις σημαντικό χρόνο για την τελικό του κούρδισμα, ουκ ολίγες φορές όλα φαίνονται τέλεια στα διαγράμματα αλλά ακούγονται «στραβά» στο αυτί.

Όπως τα λέει και ο Πετράν εδώ στο βίντεο δηλαδή.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: vlad66 and Sonorus

Όπως πάντα ασυναρτησίες .
Τα διάβασες καλά τα πιο πάνω συνεχόμενα βραβεία ,τα μέτρησες ;

Όπως πάντα ασυναρτησίες .
Τα διάβασες καλά τα πιο πάνω συνεχόμενα βραβεία ,τα μέτρησες ;

Δες τα ρεκόρ τα ανεπανάληπτα ποιος τα έχει και μετά. Δεν είναι συνεχόμενα κάθε χρονιά ούτε και διπλά σε συνεχόμενες χρονιές. Και έχεις γράψει και λάθος τις ημερομηνίες... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Το ποιος λέει ασυναρτησίες φάνηκε Μάκη μου. Μην ανησυχείς. Ό,τι έχεις γράψει μέχρι στιγμής δεν ισχύει. Και για το λόγο αυτό επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια. :cool:

Το διάγραμμα έμαθες να το διαβάζεις ή ακόμα;