Dali Oberon 9

Αυτο ειναι αληθεια, εγω ειμαι λιγο κατω απο το οριο. Αλλα μετραει και πως εχεις φροντισει τον χωρο και το υψος που εχεις.
Αυτο το τελευταιο που δεν το λεει κανεις για μενα μετραει πολυ. Στο προηγουμενο σπιτι που εμενα, ενω το σαλονι ηταν μεγαλυτερο απο αυτο ο ηχος ηταν πιεσμενος και κουραστικος. Ποτε δεν ακουσα καλα μουσικη σε αυτο. Η ιδεα μου ηρθε οταν πηγαινα σε Αββαεια οπου καναν ηχογρφησεις.
Το υψος λεω... Οποτε ηρθα εδω... 4 μετρα και κατι υψος ! Ουφφφ ανεπνευσα.

Εδώ που είμαι τώρα πληρώ όλες τις προϋποθέσεις..45 τετραγωνικά με 3μιση μέτρα ύψος (Μπορεί και παραπάνω).
Δεν είναι δικό μου το σπίτι όμως αύριο μεθαύριο μπορεί να φύγω.
Ναι σίγουρα το ύψος παίζει και αυτό τον ρόλο του όπως και το φροντισμένο δωμάτιο.
Ο χώρος παίζει σημαντικότερο ρόλο από το ίδιο το ηχείο.

Το Σάββατο και ώρα 12.00 ο αγαπητός MakisM δέχεται στον προσωπικό του χώρο, όλους τους φίλους του avclub για ακρόαση των dali.
Επομένως όσοι δεν τα έχετε ακούσει είναι ευκαιρία για κριτική live.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ότι θα ληφθούν όλα τα Απαραίτητη μέτρα προστασίας κατά της covid 19

Last edited:
Το Σάββατο και ώρα 11.00 ο αγαπητός MakisM δέχεται στον προσωπικό του χώρο, όλους τους φίλους του avclub για ακρόαση των dali.
Επόμενος όσοι δεν τα έχετε ακούσει είναι ευκαιρία για κριτική live.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ότι θα ληφθούν όλα τα Απαραίτητη μέτρα προστασίας κατά της covid 19
11:00 το ξημέρωμα;;
για κυνήγι θα πάμε;;;;; :LOL:

Last edited by a moderator:
ισχύει για αύριο ή τσάμπα θα ξυπνήσω;; έχω ξεσηκώσει και τον Γενικό και θα έρθουμε παρέα (αν δεν την κάνει γυριστή τελευταία στιγμή)...
Μάκη για πες......

ισχύει για αύριο ή τσάμπα θα ξυπνήσω;; έχω ξεσηκώσει και τον Γενικό και θα έρθουμε παρέα (αν δεν την κάνει γυριστή τελευταία στιγμή)...
Μάκη για πες......
Σας περιμένω .
Εγώ έχω ξυπνήσω από τις 6 συνηθισμένος 😊

• Wow
Reactions: vlad66
C302A306-E2CA-4DC2-8762-E627B53E76FD.jpeg564933F0-2AE8-4BE8-8AC3-4566DE77217A.jpegΚατά την άποψη μου είναι θετικό να γίνονται αυτές οι συγκεντρώσεις ώστε ο καθένας από εμάς εξιστορεί τις εμπειρίες του ακόμη και για το πως προσεγγίζει την μουσική .
Κσι μην νομίζεται ότι όλοι από εμας συμφωνούν αν συμφωνούσαμε θα είχαμε όλοι τα ίδια ενισχυτικά ,τις ίδιες πηγές και θα ακούγαμε ακόμη το ίδιο είδος μουσικής
Τα δικά μου στάνταρ τα έχω αποτυπώσει πολλές φορές σε διάφορα νήματα και εδώ υπήρχε διχογνωμία απόψεων .
Πχ Αν τα πιατίνια στα ντραμς θα πρέπει να ακούγονται έντονα η δικιά μου άποψη είναι ναι ,ακόμη και αν προσεγγίζουμε τον ήχο δυνατά η δικιά μου άποψη …
Υπάρχουν περιπτώσεις ειδικότερα στην Rock που εγώ προσωπικά το τσιτώνω όσο δεν πάει ,υπάρχουν φυσικά απόψεις ότι πρέπει να ακούμε χαμηλά ,άποψη είναι αυτή και σεβαστή .
Συμφωνήσανε για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο χώρος ,δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να διαφωνεί με αυτήν την άποψη .
Εντέλει κάναμε παιχνίδι με το πικαπ και γενικά με το βυνίλιο .
Είναι καλό για αυτούς που ενδιαφέρονται να διαβάσουν το νήμα με την συχνότητα συντονισμού μιας κεφαλής και για το πως αλλάζει ο ήχος της ,φυσικά ακούσαμε τις διάφορες στο υπάρχων σύστημα με αυτά τα ηχεία .
Φυσικά όπως έχω γράψει το αναλογικό παραμένει αναλογικό ,προσωπικά έχω κόψει κάθε συνδρομητική υπηρεσία ,τα λεφτά αυτά πάνε στα βυνίλια και όπως δήλωσε τελευταία ο Ερικ Μπάρτον η μουσική γράφτηκε στην γη και όχι στον αέρα ,άποψη είναι και αυτή .

Υ.Σ Γιάννη μπορείς να έρθεις να ακούσεις όποτε θέλεις .

Ευχαριστώ Μάκη
Θ ανέβω για διάφορους λόγους, οπότε μάλλον αν όλα πάνε καλά,θα σ ενοχλήσω.
Δεν βλέπω έκθεση για το άμεσο προσεχές διάστημα,ούτε αξιόλογα live τζάζ...
Ρευστά τα πάντα στα μέρη μας,ενώ αλλού υπάρχει κινητικότητα.

• Like
Reactions: MakisM
Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τον Μάκη για τη φιλοξενία που ήταν άψογη.
Μάκη πρόσεχε τη γυναίκα σου, σε αγαπάει πολύ για να σε αντέχει! :ROFLMAO:
Σίγουρα ο χώρος του θέλει πολύ περιποίηση, τόση που ένα πολύ μικρότερο σύστημα που έχει όμως σε καλύτερο χώρο, για εμένα παίζει καλύτερα από το βασικό του και είναι κρίμα.
Τα Oberon είναι πολύ μεγάλα για τον χώρο που τα έχει και ειδικά για τις εντάσεις που του αρέσει να παίζει (από τούδε και στο εξής "ο κάγκουρας" :ROFLMAO: )
Η οδήγηση είναι πολύ καλή, το σύστημα έχει δυναμικά, αλλά πιστεύω ότι τα ηχεία δεν τα ακούσαμε όπως θα έπρεπε.
Εδώ φυσικά παίζει ρόλο και το γούστο, του Μάκη του αρέσουν (και αυτό είναι το ζητούμενο), εγώ θα τα έκλεινα στο πεντάλεπτο να δω τι πάει στραβά.
Το ίδιο φυσικά θα μπορούσε να πει και ο Μάκης για το δικό μου σύστημα και πάει λέγοντας. ;)
Το βασικό ήταν η καλή παρέα, οι πειραματισμοί και τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτούς.

Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τον Μάκη για τη φιλοξενία που ήταν άψογη.
Μάκη πρόσεχε τη γυναίκα σου, σε αγαπάει πολύ για να σε αντέχει! :ROFLMAO:
Σίγουρα ο χώρος του θέλει πολύ περιποίηση, τόση που ένα πολύ μικρότερο σύστημα που έχει όμως σε καλύτερο χώρο, για εμένα παίζει καλύτερα από το βασικό του και είναι κρίμα.
Τα Oberon είναι πολύ μεγάλα για τον χώρο που τα έχει και ειδικά για τις εντάσεις που του αρέσει να παίζει (από τούδε και στο εξής "ο κάγκουρας" :ROFLMAO: )
Η οδήγηση είναι πολύ καλή, το σύστημα έχει δυναμικά, αλλά πιστεύω ότι τα ηχεία δεν τα ακούσαμε όπως θα έπρεπε.
Εδώ φυσικά παίζει ρόλο και το γούστο, του Μάκη του αρέσουν (και αυτό είναι το ζητούμενο), εγώ θα τα έκλεινα στο πεντάλεπτο να δω τι πάει στραβά.
Το ίδιο φυσικά θα μπορούσε να πει και ο Μάκης για το δικό μου σύστημα και πάει λέγοντας. ;)
Το βασικό ήταν η καλή παρέα, οι πειραματισμοί και τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτούς.
Σκέφτομαι μόνο να βάζαμε στο παιχνίδι το Home theatre τι θα έγραφες 😂
Εδώ είδα κάποια στιγμή τον συντονιστή της κατηγορίας να πετάγεται όταν έβαλα ένα native DSD αρχείο με κλασική μουσική 😂στο τέλος .
Είναι γεγονός ότι τα δικά μου θέλω δεν συμβαδίζουν με κάποιους άλλους φίλους και πάει λέγοντας …
Το μικρό σύστημα που είναι στο σαλόνι σε 40 τμ το παρουσιάσαμε πριν από χρόνια πάλι στο Av club gr και αν θυμάμαι καλά ήταν το πρώτο κομμάτι που αγοράστηκε από την Ελληνική αντιπροσωπεία και παρουσιάστηκε .
Υ.Σ Περάσαμε πολύ καλά .

• Like
Reactions: STS3
Δύσκολο εγχείρημα πάντως.
Έχει διχάσει παρέες, έχει 'καταστρέψει' φιλίες, 'μούτρα' και λοιπά.
Έχω βρεθεί σε πολλές παρόμοιες συνευρέσεις..αξιολόγησης κάποιου κρίκου ή ολόκληρου συστήματος .
Όταν είχα καλύτερους χώρους παλιά προ-κρισεως είχα καλέσει και γω φιλόμουσους (όχι κατεξοχήν audiophiles ).
Μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα γενικής μορφής συμπεράσματά,τις περισσότερες φορές όμως δεν υπάρχει ομοφωνία σε επιμέρους.
Το ίδιο πάνω-κάτω με τα blide Tests.
Για περίπου 3 χρόνια το περιοδικό Hi Fi Choice,είχε panel σε κάποια κυρίως ομαδικά τέστ υπεύθυνους εταιρειών,Ceo, σχεδιαστές κ.λ.π. που συμφωνούσαν σε γενικές γραμμές ,αλλά σε επιμέρους θέματα υπήρχαν διαστάσεις απόψεων.(δεκαετία '00ς).
Στο ίδιο πολλές φορές το περιοδικό υπάρχει διαφορετική προσέγγιση,όπως για παράδειγμα θα θυμάστε στο Av Extreme που αναλύθηκε εκτενώς το θέμα,καθώς Κωτσής/Σταματάκος/Παναγόπουλος/τον άλλον δεν τον θυμάμαι,είχαν διαφορετικές αναφορές/προσεγγίσεις σε θέματα 'ήχου'.
Δανείζομαι ένα παράδειγμα απ το τότε άρθρο:
Πώς να συγκλίνουν οι απόψεις δοκιμαστών που ο ένας έχει αναφορά τα μεγάλα ATC με Parasound και ο άλλος μικρούς(ολιγόβατους) ολοκληρωμένους που οδηγούν πολύ ευαίσθητα ηχεία και ο άλλος έχει ESL 63 οδηγούμενη από βαρβάρους τελικούς με λάμπες..
Κάπως έτσι είναι και η ομήγυρη που διαφοροποιούνται ακόμα και στις μουσικές προτιμήσεις.

• Like
Reactions: Th.ARvan
Στο σύστημα φίλου φανατικού του ήχου της σχολής Magnepan, υπήρχαν αγαπημένα track που με μάγευε η ακρόαση τους ,ασχέτως διαγραμμάτων, καμπυλών κ.λ.π.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αλλά σε αναπαραγωγή ηλεκτρονικών trios ... απλά δεν.

.

Αν θυμούνται κάποιοι την συναυλία στην Αθήνα και το πώς ακούγονταν οι 'εκτελέσεις' εκεί προς το τέλος....