Να δω πότε θα φιλοτιμηθεί να μας επισκεφτεί ο φίλος Κώστας .:antlers:
Tα δικα μου mission ειναι προ IAG.
Pleo αργοπορημενα μεν, το καταλαβα κι εγω.
Αυτο το σκρουτζ κανει συχνα λαθη στις περιγραφες.
Αν λέτε για μένα κανονίστε πότε μπορείτε και αν δε λείπω με τη δουλιά είμαι μέσα.
Παρεπιπτόντως θα γνωρίζεις ότι είναι εύκολο και φιλικό ως προς το περιβάλλον .Εντάξει, τόσο που κοστίζουν είναι αναμενόμενο να μην υπάρχουν ξεχωριστά διαμερίσματα ανά μεγάφωνο στην καμπίνα, τα basket των μεγαφώνων να είναι πλαστικά και το bass reflex να είναι κάτι όχι ιδιαίτερο.
Ειναι γνωστο σε ολους πλεον οτι dali+denon= MakisM. Σου αρεσουν τοσο πολυ,τα θαυμαζεις που ο τροπος που τα παρουσιαζεις με κανουν να τα αγοραζα ευκολα. Δεν το λεω για κακο! Και για να κανω λιγο χιουμορ....προκαλω την dali ,εαν βλεπει αυτο το ταπεινο φορουμ, να σου κανει συμβολαιο.χεχε
Ωστοσο....σε ολα αυτα που ειπες περι φυσικου. Δεν θα σταθω στον ορο γτ ξερω πως το εννοεις. Εβαλες ενα βιντεο απο youtube, μαλιστα τραγουδι london grammar (που ειναι τραγουδι των δεν. τυπου dire straits ειναι φτιαγμενα στο στουντιο ετσι που... δεν ενοχλει, δεν εχει δυναμικα και παιζει σε ολα τα συστηματα σουπερ), αναφερεις οτι κριτης ειναι τα αυτια μας (συμφωνω στο εαν προκειται να αγορασεις για σενα) ωστοσο ομως οταν μιλαμε για μια αναφορα-μια πραγματικοτητα κριτης ειναι το μικροφωνο μαζι με τον ακροατη για να βγει καποιο αξιολογο συμπερασμα(επισης μην ξεχνας οτι εισαι πανω απο 50 πραγμα που σημαινει οτι εχεις χασει καποια αξιολογα db), ακροαση σε χωρο σαλονι χωρις φροντιδα. Αναφερεσε λοιπον με ολα αυτα τα αφυσικα δεδομενα για φυσικο ηχο ποσο μαλλον σε ενα ηχειο που δεν μετραει φλατ...ή για να το πω καλυτερο σε ενα ηχειο χρωματισμενο/στρογγυλεμενο.
Βεβαια βαση του b&k house curve ο ανθρωπος δεν ακουει φλατ την ευθεια γραμμη αλλα μια καμπυλη που φθινει στις ψηλες συχνοτητες.
Σιγουρα παιζουν τα υλικα ρολο αλλα οχι ετσι οπως τα παρουσιαζεις και οχι σαν μοναδικο κριτηριο.
+1 στον Pleo. Φιλε δεν παιζεσαι ετσι;!
Αλουμινένια είναι; Δεν φαινεται.
Για το bass reflex τις αναπνοές της καμπίνας και το τι κάνουν τα υλικά με τις ιδιότητές τους διαφωνώ κάθετα μέχρι στιγμης όπως έχουν αναφερθεί ως περιγραφή στο νήμα. Ειδικά με το bass reflex που η δουλειά του δεν είναι καμιά αναπνοή ή φιλί της ζωής ή να παίζει το ρόλο του απινιδοτη ή ο,τι άλλο προκύπτει εκ της φαντασίας, όπως ότι τα μεγάφωνα με ξύλο έχουν ήχο πιο κοντά σε ξύλινο έγχορδο, η τα μεγάφωνα με χορδές από τρίχες ουράς αλόγου ότι βγάζουν καλύτερα τις δοξαριες... . Αυτό για τις ιδιότητές των υλικών.
Για τα καλάθια των μεγαφώνων επίσης κρατάω μικρό καλάθι αλλά δεν μπορω να το γνωρίζω αυτό από μια ματιά. Για βαμμένο πλαστικό μοιάζει.
Εντάξει ηχείο είναι για τα λεφτά του αλλά όχι κάτι γουαου κατασκευαστικώς. Αν του βάλεις ψηλές στάθμες όχι σαν τρακτέρ θα κάνει το bass reflex, αλλά σαν 50αρι με λασκαρισμενο κλείστρο.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους αναγνώστες να το κρίνουν και να το συγκρίνουν ...
Εξάλλου με αυτήν την προτροπή ξεκίνησα το νήμα .
Σε αυτόν το χώρο που ακούμε και εξασκούμε το χόμπι μας πολλά πράγματα δεν τα κρίνεις με το μάτι αλλά μόλις το ακούσεις .
Γιατί απλούστατα έχω δει φανταχτερές καμπίνες με πολλά κιλά αλλά ήχο γιόκ .
Την τοποθέτηση του bass reflex άφησα να εννοηθεί ακριβώς πίσω στα μεγάφωνα .
Πιστεύω στις ιδιότητες των υλικών υπάρχουν πολλά κράματα αλουμινίου που μοιάζουν σαν πλαστικό.
Και στο menout το τουιτερ μοιάζει να είναι πλαστικό αλλά είναι κοντά στο μαγνήσιο .
Εντάξει, τόσο που κοστίζουν είναι αναμενόμενο να μην υπάρχουν ξεχωριστά διαμερίσματα ανά μεγάφωνο στην καμπίνα, τα basket των μεγαφώνων να είναι πλαστικά και το bass reflex να είναι κάτι όχι ιδιαίτερο.
(επισης μην ξεχνας οτι εισαι πανω απο 50 πραγμα που σημαινει οτι εχεις χασει καποια αξιολογα db),
Νίκο ο Μάκης είναι ακόμα αρκετά κάτω απο 50..
εγώ είμαι αρκετά πάνω....
πόσα db νά'χω χάσει άραγε;;; :bigcry:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.