Dali Spektor 6

Νομίζω ότι σε προηγούμενο post αναφέρθηκα ότι αν είσαι κάτοχος σε αυτού του είδους τα αρχεία ,είναι καλό να τα ριπάρουμε σε DSD.
Η πληροφορία είναι εκεί ,κάποια πράγματα είναι και μια αλυσίδα αφού παρεμβαίνει το software του εκάστοτε player αλλά και το hardware-dac software-asio.
Δεν μίλησα για κανένα drive για pc.

Attachments

• 086FB53D-8849-465F-809E-9160D3A11C66.jpg
    086FB53D-8849-465F-809E-9160D3A11C66.jpg
    152.9 KB · Views: 171
Μακη εγω δεν ξερω πως και εαν γινεται ριπαρισμα σε DSD.

Αλλα αυτο που ξερω ειναι εαν δεις πισω...Λεει SACD Stereo, SACD surround Sound ,CD
Oποτε αγαπητε αυτο το δισκακι εαν το βαλεις σε λαπτοπ,αυτοκινητο ή cd player που δεν υποστηριζει dsd θα παιξει ποιοτητα cd. Στον υπολογιστη θα διαβασει το layer του cd οχι των αλλων.

Sacd Stereo για οποιο cd player υποστηριζει 2 καναλια και surround οποιο εχει surround(καλα τα λεω; ).

Εσυ αυτο που κανεις ειναι κατι αλλο....upmixing νομιζω....μαιμου dsd.

Noμιζω.

Απλά σε κάποια αποκρύπτουν το DSD,στην πιο πάνω φωτογραφία γράφει και DSD.
Λογικό το ακούω να μην μπορείς να το ακούσεις στο αυτοκίνητο αφού θα το ακούσεις σαν CD.
Απλά το απολαμβάνεις δυστυχώς μόνο στο σπίτι σου .

Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι έχουν επενδύσει και σε πολλά κανάλια .

Το αν είναι μαϊμού ;
Θα ανεβάσω σε λίγο φωτογραφίες για το πως γίνεται η μετατροπή .
Σηκώνει μεγάλη συζήτηση ...Για μένα είναι καθαρά θέμα υλοποίησης software player -Hardware dac + Asio software του dac αν το υποστηρίζει .

Τι σε κάποια αποκρύπτουν; Γράφουν όλα τη στρώση και την περιοχή που έχουν. Αυτό που δείχνεις είναι υβριδικό και έχει στρώση CD, στρώση SACD με δύο περιοχές δικάναλη και πολυκάναλη.

Μάκη, το Drive που θα διαβάσει το δίσκο και είναι DVD-RW στο PC, μπορεί να διαβάσει τη στρώση SACD; Αυτή είναι η ερώτηση. Τη φωτογραφία του δίσκου τι τη βάζεις; Έχουμε κι εμείς τέτοια δισκάκια, και το Βrothers in Arms και άλλα, αλλά δεν τα διαβάζει το Drive του PC.
Τα διαβάζει το Universal Player που έχω στο σαλόνι. Το drive του PC βλέπει μόνο τη στρώση CD.

Βρε συ, μπας και έκανες rip τη στρώση CD και νόμιζες ότι πρόκειται για τη στρώση SACD;

Ripping στο sacd layer γίνεται μόνο με κάποια player της oppo , με κάποια ps3 με ειδικό firmware και
κάποια ειδικά player της pioneer και ίσως κάποια λίγα ακόμη , με περίπλοκη διαδικασία.

Την στρώση που θα δει το pc είναι CD .
Είμαι ξεκάθαρος και εγώ έχω universal player.
Και ευτυχώς που υπάρχουν και τα software player και τα dac...Απλά αυτά τα αρχεία τα μετατρέπουμε σε DSD ,μια χαρά περνάνε την πληροφορία .

Παίδες μιλάμε για Δικάναλη ακρόαση ...Το θέμα είναι αν περνάει η πληροφορία - λεπτομέρεια του SACD μετατρέποντας τα σε DSD .
ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (11).jpgΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (12).jpgΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (13).jpgΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (14).jpgΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (15).jpg

Last edited by a moderator:
Τι σε κάποια αποκρύπτουν; Γράφουν όλα τη στρώση και την περιοχή που έχουν. Αυτό που δείχνεις είναι υβριδικό και έχει στρώση CD, στρώση SACD με δύο περιοχές δικάναλη και πολυκάναλη.

Μάκη, το Drive που θα διαβάσει το δίσκο και είναι DVD-RW στο PC, μπορεί να διαβάσει τη στρώση SACD; Αυτή είναι η ερώτηση. Τη φωτογραφία του δίσκου τι τη βάζεις; Έχουμε κι εμείς τέτοια δισκάκια, και το Βrothers in Arms και άλλα, αλλά δεν τα διαβάζει το Drive του PC.
Τα διαβάζει το Universal Player που έχω στο σαλόνι. Το drive του PC βλέπει μόνο τη στρώση CD.

Βρε συ, μπας και έκανες rip τη στρώση CD και νόμιζες ότι πρόκειται για τη στρώση SACD;

:a0210: θενξ για τις πληροφοριες

Ripping στο sacd layer γίνεται μόνο με κάποια player της oppo , με κάποια ps3 με ειδικό firmware και
κάποια ειδικά player της pioneer και ίσως κάποια λίγα ακόμη , με περίπλοκη διαδικασία.

:a0210:

Παίδες μιλάμε για Δικάναλη ακρόαση ...Το θέμα είναι αν περνάει η πληροφορία - λεπτομέρεια του SACD μετατρέποντας τα σε DSD .
View attachment 169765

Μάκη το μόνο που καταφέρνεις με τη διαδικασία που δείχνουν τα screenshots, είναι να ριπάρεις τη στρώση CD. Α, και καταλήγεις με αρχεία (ανουσίως) μεγαλύτερου όγκου.

Σε αυτό που αναφέρεις δεν έχεις άδικο ,ειδικότερα όταν μιλάμε για άλλου είδους αρχεία .

Αλλά ...Όταν μιλάμε για Super Audio CD , έστω και αν ριπάρω την στρώση CD σε DSD μου ακούγεται καλύτερα και την μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι καθαρά θέμα υλοποίησης εκάστοτε dac και οδηγού software ASIO.

Εγώ πάλι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι η εξής: ψυχοακουστική.

Παρακαλώ και εγώ από την μεριά μου να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας ...Dali Spektor 6.

Υ.Σ Θέλει πολύ μεγάλη συζήτηση .
Παρακαλώ αν χρειάζεται να διαγραφούν ...

Παρακαλώ και εγώ από την μεριά μου να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας ...Dali Spektor 6.

Υ.Σ Θέλει πολύ μεγάλη συζήτηση .
Παρακαλώ αν χρειάζεται να διαγραφούν ...

οχι δεν νομίζω να χρειάζεται.
απλά και γω κάποια στιγμή ξέχασα σε ποιό νήμα είμουν

Άλλη μια επιτυχία για το avclub.gr.
Το παρακάτω video που ανέβηκε στις 22 του Μάρτη έγινε προτεινόμενο από την SME και συγκεκριμένα από το επίσημο κανάλι της Celine Dion
στο You Tube.
https://youtu.be/N5fMtBIUisw