Dali Zensor Vokal - Πρόβλημα;

darisg

New member
11 June 2007
66
Θεσσαλονίκη
Αγαπητοί συνφορουμίτες ,

Πρόσφατα έστησα ένα σύστημα 3.1 αποτελούμενο από έναν Pioneer VSX-924, Dali Zensor 3 (front), Dali zensor Vokal (center) και ένα Crystal Audio Sub.
οι γνώσεις μου αρκετά περιορισμένες και το αυτί μου πολύ απαίδευτο ....
Όλα καλά με τον pioneer τα Zensor 3 και το sub !! Ευχαριστημένος πέραν των προσδοκιών μου !!
Όταν πρόσθεσα όμως στο τέλος και το zensor Vokal κάτι δεν μου άρεσε στον ήχο των διαλόγων ... μου δίνει την αίσθηση του “μουντού” (βαρύς ήχος- χωρίς πρίμα …..αν καταλαβαίνω καλά…) δεν μου φαίνεται φυσικός ο ήχος .... σαν να μην λειτουργούν οι υψηλές συχνότητες ....

παραθέτω μερικές φωτό από το Reverb View του MCACC του Pioneer VSX924
έκανα μερικές δοκιμές αλλάζοντας και θέση στο Vokal (center) με ένα Zensor 3 (front R)

Νο1_Vokal Center
1_Vokal%20Center.jpg

Στην Νο1 το Vokal κανονικά σαν center δεν εμφανίζει ψηλές συχνότητες

Νο2_Vokal Front
2_Vokal%20Front.jpg

στην Νο2 σαν Front R πάλι τα ίδια

Νο3_Zensor 3 Center
3_Zensor%203%20Center.jpg

Νο4_Zensor 3 Front
4_Zensor%203%20Front%20.jpg

Αντίστοιχα τα Zensor 3 και σαν center (No3) και κανονικά σαν front (No4) εμφανίζουν τις υψηλές συχνότητες .

Χωρίς να έχω σχετικές γνώσεις δεν μου φαίνεται φυσιολογικό δεδομένου ότι σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των ηχείων και τα δυο (Zensor3 – Vokal) διαχειρίζονται εύρος συχνοτήτων από 50Hz έως 26,5ΚΗz

Πιστεύετε είναι φυσιολογικό ή είναι ο λόγος που δεν μου “ακούγετε σωστά“ ?

Re: Dali Zensor Vokal - πρόβλημα ?

Καμένο τουίτερ; Εβαλες καμιά φορά δυνατά τον ήχο ή μήπως έβαλες χειροκίνητα το κεντρικό να παίζει πιο δυνατά; Βάλε το κεντρικό ως κυρίως και βάλε μουσική ένα κομμάτι με πιατίνια να δεις ακούγονται; Αν όχι φοβάμαι τουίτερ, δεν είναι καμιά φοβερή ζημιά, μιλάμε για κόστος ούτε 30 ευρώ και το αλλάζεις εύκολα αλλά θα πρέπει να βρεις την αιτία αν όντως είναι αυτό.

Όχι ποτέ δεν έβαλα δυνατά τον ήχο, από το ξεπακετάρισμα δεν δέχτηκε καμία ένταση ....
Όταν λες να το βάλω ως κυρίως ?? να αποσυνδέσω τα front? ή υπάρχει άλλος τρόπος ?

πάντως καλά μου φαίνεται ότι δεν πάει κάτι καλά ...?? δεν ήμουν σίγουρος για την πληροφορία από τα γραφήματα και με το αυτί δεν μπορώ να καταλάβω αν λειτουργεί το τουίτερ ...

Θα βγάλεις το ένα απ τα zensor 3 και στη θέση του θα βάλεις το κεντρικό, μετά βάλε δικάναλο πρόγραμμα, ένα μουσικό κομμάτι που έχει πιατίνια από ντραμς να ακούσεις αν παίζουν σωστά, μάλιστα βάλε το υποψήφιο κομμάτι πριν την αλλαγή ηχείου ώστε να σιγουρευτείς αν ακούγεται πιο έντονα απ το αριστερό ή το δεξί και σ αυτό που θα ακούγεται έντονα το πιατίνι θα το ξεσυνδέσεις και θα βάλεις το κεντρικό στη θέση του να δεις, θα παίξει το ίδιο; Αν δεν παίξει όντως έχεις κάψει τουίτερ.

Ok! το δοκίμασα με το "take five" Dave Brubeck ...... δυστυχώς δεν ακούγονται τα πιατίνια ... ενώ στο "απέναντι" Zensor 3 είναι ξεκάθαρα , στο Vokal δεν ....

Ok! το δοκίμασα με το "take five" Dave Brubeck ...... δυστυχώς δεν ακούγονται τα πιατίνια ... ενώ στο "απέναντι" Zensor 3 είναι ξεκάθαρα , στο Vokal δεν ....

Κομματάρα, το έχω το cd, στο θέμα μας τώρα δυστυχώς ο φόβος μας επαληθεύθηκε έχεις καμένο τουίτερ, ρώτα απ το κατάστημα που τα πήρες για την αντιπροσωπεία να συννενοηθείς για αντικατάσταση, να υποθέσω είναι εκτός εγγύησης.

Καινούριο είναι, ούτε δυο βδομάδες, γιατί να μην ισχύει η εγγύηση ?.... από το Audioshow το πήρα και από ότι κατάλαβα είναι πολύ εξυπηρετικοί .....

Thanks για την βοήθεια !!!

Last edited:

Καινούριο είναι, ούτε δυο βδομάδες, γιατί να μην ισχύει η εγγύηση ?.... από το Audioshow το πήρα και από ότι κατάλαβα είναι πολύ εξυπηρετικοί .....

Thanks για την βοήθεια !!!

Καινούριο; Πολύ περίεργο, γι αυτό σου είπα για την εγγύηση, ναι είναι πολύ καλό στην εξυπηρέτηση το συγκεκριμένο κατάστημα, έχω αγοράσει μερικά πράγματα από κει, να πάρεις τηλ. να συννενοηθείς αφού είναι εντός εγγύησης.

Last edited:

Πάντως το ηχειάκι φίλε είναι πάρα πολύ καλό. Μόλις στο φτιάξουν - αλλάξουν θα το δεις. Έχουμε τα ίδια ηχεία (έχω και τα zensor 1 πίσω). Πολύ θα ήθελα να το ακούσω πάντως οδηγούμενο από κάποιο τελικό. Επίσης τα zensor 3 όταν τα ταΐσεις από αξιοπρεπή ενισχυτή μεταμορφώνονται χαμηλά, με έλεγχο και πολύ σφιχτό μπάσο. Το μόνο μειονέκτημα τους είναι ότι ψηλά είναι λίγο "τσιμπημένα". Οπότε στο μέλλον αν ο ενισχυτής σου έχει pre out ένας τελικός θα άξιζε να μπει...

Απ' ότι διαβάζω κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, οπότε στο μέλλον (αν έχει νόημα) πιθανό να προστεθεί και ένας τελικός

Τελικά έγινε άμεση αντικατάσταση του προβληματικού ηχείου με καινούριο, τώρα πλέον απολαμβάνω ένα ολοκληρωμένο ηχητικό σύνολο με θαυμάσια απόδοση...