Daphile Music Server

Πάντως διαβάζοντάς σας, έχω την εντύπωση ότι ζητάτε πάρα πολλά από ένα λειτουργικό που έχει σχεδιαστεί κυρίως για "απόλυτη" αναπαραγωγή κάνοντας σωστή και βέλτιστη χρήση ελάχιστων πόρων.

Οι όποιες τέτοιες διευκολύνσεις νομίζω δεν ενδιαφέρουν άμεσα την βασική "ομάδα χρηστών" στην οποία απευθύνεται το daphile.

Έχω καλομάθει στις ευκολίες, ίσως να δίνω μεγαλύτερη αξία σε αυτές, είναι αλήθεια.

Ζητώ συγνώμη αν στέκομαι παραπάνω απ'ότι πρέπει σε κάποια δευτερεύοντα ζητήματα.

Καλά κάνεις. Να συνεχίζεις να μας λες για τις προτιμήσεις σου. Αλοίμονο. :)

Απλά περίμενα λίγο παραπάνω κουβέντα για τον ήχο του daphile συγκριτικά με άλλα ωριμότερα προγράμματα που κατά καιρούς έχετε δοκιμάσει...

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Καλά κάνεις. Να συνεχίζεις να μας λες για τις προτιμήσεις σου. Αλοίμονο. :)

Απλά περίμενα λίγο παραπάνω κουβέντα για τον ήχο του daphile συγκριτικά με άλλα ωριμότερα προγράμματα που κατά καιρούς έχετε δοκιμάσει...

Σταύρο μου,νομίζω πως το κάθε πρόγραμμα αξιολογείται σε βάθος χρόνου.
Αυτό που μας πηγαίνει,είναι κι αυτό που επικρατεί στο τέλος.

Θα συνιστούσα λοιπόν να δώσουμε χρόνο.

Θα γίνει και αυτό, δεδομένων πάντα των περιορισμών των συστημάτων που ακούει ο καθένας μας.
Προσωπικά δυο ώρες το έχω ακούσει και δεν μου έκανε κλικ, όπως προανέφερα σε σχέση με jriver (το οποίο είναι πολύ κοντά στο foobar, με συν και πλην, στο σύστημά μου)
Τα μόνα που έχουν κάνει σημαντική διαφορά σε μένα είναι τα audirvana (αρνητική) και AP (θετική)

Θέλει αρκετό χρόνο συμβίωσης για να πεις κάτι με σιγουριά (όση σιγουριά δίνει το όποιο σύστημα και εμπειρίες το καθενός)

Προσωπικά θα έδινα μεγαλύτερη αξία στην απροβλημάτιστη χρήση και ευκολίες. Αλλά και αυτό, όπως φαίνεται, είναι υποκειμενικό.

Μετρημένη μέγιστη κατανάλωση του D.A.C. (Daphile Audio Computer), συμπεριλαμβανομένου του ενσωματωμένου σκληρού 2Τ,..... 11 W ή 900 mA@ 12 V.

Χωρίς fan, display driver, wifi driver, hdd, keyboard / mouse.

Εξαιρετικό για λειτουργία 24 χ 7.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κομπιουτεράδες beat that! :)

Όχι! Το Pi είναι καταπληκτικό ως USB transport σε συνδυασμό με κάποιο USB DAC. Πολύ απλά, δεν του λείπει τίποτα. Με 39 + ότι προαιρείται κανείς σε τροφοδοτικό, κουτί, κτλ (τίποτα από αυτά δεν είναι κρίσιμο για την ποιότητα ήχου, ούτε καν το τροφοδοτικό) έχεις full featured headless networked transport με χειρισμό από κινητό / ταμπλέτα / browser / κτλ.

BTW, έχει δοκιμάσει κανείς το RAM drive?

Και φαντάζομαι θα "χτυπάει" ένα 5 W κατανάλωση το πολύ...
:)

Όχι! Το Pi είναι καταπληκτικό ως USB transport σε συνδυασμό με κάποιο USB DAC. Πολύ απλά, δεν του λείπει τίποτα. Με 39 + ότι προαιρείται κανείς σε τροφοδοτικό, κουτί, κτλ (τίποτα από αυτά δεν είναι κρίσιμο για την ποιότητα ήχου, ούτε καν το τροφοδοτικό) έχεις full featured headless networked transport με χειρισμό από κινητό / ταμπλέτα / browser / κτλ.

Αυτό δεν είναι fanless, powerless είναι... :)

Ψιτ , τι βαθμό efficiency έχει το psu σου ?
Σε ρώταω γιατί ….Άλλωστε… είμαστε όλοι μεγάλοι οικολόγοι :p
Προσπαθώ να κρύψω κάτι τάξης A , να μη φαίνονται, αλλά τώρα το χειμώνα βοηθάνε αντί για καλοριφέρ :D
:p

Βασικά ανήκει στην κατηγορία embedded αλλά έχει τόσο κόσμο από πίσω να το υποστηρίζει, που δεν του λείπει πια τίποτα. :D

Ψιτ , τι βαθμό efficiency έχει το psu σου ?
Σε ρώτα γιατί ….Άλλωστε… είμαστε όλοι μεγάλοι οικολόγοι :p
Προσπαθώ να κρύψω κάτι τάξης A , να μη φαίνονται, αλλά τώρα το χειμώνα βοηθάνε αντί για καλοριφέρ :D
:p

We need to pick our battles που λένε.. Τον Salas με τις θερμικές απώλειές του δεν μπορούμε να τον γλυτώσουμε από τα DAC μας.. αλλά μπορούμε από τα network transports.. ;)

Μετρημένη μέγιστη κατανάλωση του D.A.C. (Daphile Audio Computer), συμπεριλαμβανομένου του ενσωματωμένου σκληρού 2Τ,..... 11 W ή 900 mA@ 12 V.

Χωρίς fan, display driver, wifi driver, hdd, keyboard / mouse.

Εξαιρετικό για λειτουργία 24 χ 7.

Κομπιουτεράδες beat that! :)

Σταύρο είναι σα να ζητάς να κλέψουμε εκκλησία :D :D

Σουτ! Εμένα με ψάχνει η Greenpeace..

@tuxx: βαρβάτους "κομπιουτεράδες" εννοούσα... :)

Όντως εμένα το HTPC μου, που είναι το μόνιμο transport μου, καίει αρκετά
Αλλά τι να κάνεις ήθελα 6 πύρινο , μπόλικες μνήμες, κ.ο.κ.
Και μέχρι και παιχνίδια παίζω :p
Αλλά καθένας με τον τρόπο του
Το μόνο σίγουρο είναι ότι λύσεις υπάρχουν για όλους

Ήθελα να το ρωτήσω εχθές. Κατά την αναπαραγωγή με daphile, η κατανάλωση ρεύματος είναι μεν μικρή, αλλά η διακύμανση (fluctuation) μεγάλη, χωρίς να συσχετίζεται με μια συγκεκριμένη διεργασία.

Οι στιγιμιαίες αυτές διακυμάνσεις δεν επηρεάζουν την ποιότητα αναπαραγωγής, δεδομένου ότι η τροφοδοσία είναι ακόμη η μαμίσια (swithing PS pack)?

Πιστεύετε ότι θα δω βελτιώσεις όταν "μπει" η γραμμική τροφοδοσία, και αν όχι γιατί?