Daphile Music Server

Ήθελα να το ρωτήσω εχθές. Κατά την αναπαραγωγή με daphile, η κατανάλωση ρεύματος είναι μεν μικρή, αλλά η διακύμανση (fluctuation) μεγάλη, χωρίς να συσχετίζεται με μια συγκεκριμένη διεργασία.

Οι στιγιμιαίες αυτές διακυμάνσεις δεν επηρεάζουν την ποιότητα αναπαραγωγής, δεδομένου ότι η τροφοδοσία είναι ακόμη η μαμίσια (swithing PS pack)?

Πιστεύετε ότι θα δω βελτιώσεις όταν "μπει" η γραμμική τροφοδοσία, και αν όχι γιατί?

Δεν είναι καθόλου εύκολο να προβλέπεις
Και είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσπαθήσεις να ποσοτικοποιήσεις τις όποιες διαφορές
Ειδικά καθώς η Mobo σου έχει και τα δικά της VRMs.

Βασικά, όταν φτιάξεις το επόμενο τροφοδοτικό, ΙΜΗΟ, τσέκαρε το για ripple, αυτό ΙΜΗΟ αξίζει να το προσέχουμε. Αν και με salas, λογικά θα δεις υπό το μηδέν :p

Γενικά είναι λογικό να έχεις αυξομειώσεις κατανάλωσης, άλλο ρεύμα τραβά ένας δισκός που διαβάζει και άλλο ένα που κοιμάται, άλλο κατά το spin up, άλλο κατά το random read and write. Άλλο ρεύμα και συχνότητα έχει ο επεξεργαστής πιεσμένος άλλο σε μέση κατάσταση άλλο σε ύπνο.

Last edited:
Τα συστήματα είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν κανονικά παρά τις διακυμάνσεις (έως έναν βαθμό πάντα).

Επίσης, εξαρτάται και από την εφαρμογή / σύστημα. Μπορεί μια μέτρια σταθεροποίηση να "ακούγεται", μπορεί και όχι.

Και στην μητρική σου πάνω βλέπεις VRMs ? Και αυτά παίζουν ρόλο ;-)

Επίσης, τη wifi την χρειάζεσαι ? αν όχι ξήλωσε τη.

Άκυρο το efficiency. Μου δείχνει > 30 W χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο το Daphile Audio Computer (λες να φταίει που αφαίρεσα το wifi adapter tmjuju? :) ).

Που σημαίνει ότι το μαμίσιο τροφοδοτικό - πακάκι "γονατίζει" σφοδρώς.

Αναμένεται μεγάλη βελτίωση με τα γραμμικά τροφοδοτικά λοιπόν!

Το τελευταίο ήταν το καλύτερο.
Σταύρο, παθών και η αφεντιά μου από φοτητό πολύμετρο...κάποια στιγμή μου έδινε κάποιες τιμές τάσης που είχα ανατριχιάσει και απορούσα πως λειτουργεί ακόμη το dac...στην πορεία αυτό που τα είχε τινάξει ήταν η 9v μπαταρία του!

Έχουμε κάποιο σύνδεσμο για το πως λειτουργεί το remote του Rasberry από ταμπλέτα για παράδειγμα?

Εξαρτάται τι έχεις στήσει από λογισμικό από κάτω. Αν έχεις βάλει Archphile, ο οποίος τρέχει MPD, ψάχνεις για MPD clients για Android ή IOS. Υπάρχουν αρκετοί.

Αν έχεις βάλει Volumio, κατεβάζεις αυτόν: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digx.soundhome&hl=en

Κ.ο.κ.

Μόλις δοκίμασα τη λειτουργία CD ripper με δύο δισκάκια.

Εισάγεις το δίσκο, πατάς το rip cd και όλα γίνονται αυτόματα και τέλεια (ονομασία φακέλου και υποφακέλων, εξώφυλλο δίσκου, album, singer, κλπ.) μέσα σε λίγα λεπτά.

Μετά με το file manager του daphile μπορείς επίσης να μετακινήσεις το φάκελο - cd σε οποιονδήποτε συνδεδεμένο δίσκο...

Well Done!!!
Πάντως θα σου πρότεινα να κάνεις τα rip σου με το EAC, και στάνταρ μεθοδολογία

Ναι, σιγά μη μπλέξω και με άλλο pc τώρα!

Το ριπάρισμα γίνεται πολύ γρήγορα, αυτοματοποιημένα και κυρίως ΣΩΣΤΑ (τίτλοι, εξώφυλλο από διαδίκτυο, ονομασία τραγουδιών / καλλιτέχνη).

Ρίπαρα και το "Όλα θα τα διαγράψω" του Μαργαρίτη και το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο και από την "εντελώς manual" διαδικασία!

Υπάρχουν κάποια θεματάκια (?) όμως.

1. Τα ριπαρισμένα (με AccurateRip) cd σώζονται ΜΟΝΟ στο folder Music του daphile boot media. Άρα αν δεν είναι SSD μεγάλης χωρητικότητας, δεν.....

2. To κάθε cd καταλαμβάνει μόνο 200 ΜΒ χώρου..... ???? (άλλο format?)

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Well Done!!!
Πάντως θα σου πρότεινα να κάνεις τα rip σου με το EAC, και στάνταρ μεθοδολογία

+1
Υπάρχει έκδοση για linux;Δεν το έχω ψάξει.

Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

+1
Υπάρχει έκδοση για linux;Δεν το έχω ψάξει.

Κάτω από wine είναι εφικτό, αλλά μεγάλο μπλέξιμο. Όλο και κάποιο άλλο pc/laptop με win θα σας βρίσκεται

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι προβλήματα έχει το AccurateRip στο Linux?

Στο προτείνω για να έχεις και τα logs του eac, χρήσιμα για να θυμάσαι εσύ και για όλη την κοινότητα μιας και τα διαβάζουν πολλοί και τα εμπιστεύονται περισσότερο. Επίσης θα έχει και ένα κάρο ρυθμίσεις για ότι αυτοματισμό θές στα filenames etc.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι τα 5 cd που ρίπαρα το Σ/Κ πρέπει να τα ξαναριπάρω στο μέλλον "αν φύγω" από Linux!

Δεν μπορώ με απλό copy / paste να τα μεταφέρω στους usb σκληρούς μου. Σωστά?

Χρησιμοποιώ eac σε Linux με wine. Το βασικό θέμα είναι να αναγνωριστεί σωστά το offset. Κατά τ αλλά δουλεύει άψογα. Με αυτό τον τρόπο ριπαρα όλη τη δισκοθήκη μου.

Το πιο ακριβές εργαλείο για Linux είναι το morituri. Έχω ανοίξει θέμα γι αυτό, του έκανα a/b με eac και κέρδισε το τελευταίο, καθώς το moruturi δεν αναγνώρισε σωστά τα κομμάτια (δημιούργησε ένα παραπάνω κενό ) και μάλιστα σε πασίγνωστο album (black album των Metallica).

Ο μόνος λόγος που χρησιμοποίησα wine είναι ότι δεν έχω μηχάνημα με Windows το οποίο να έχει cd rom.