Daphile Music Server

Γενικα, δεν εισαι ο μονος Σταυρο. Τροφοδοτικά γραμμικα για να παρει ρευμα ενα pc το οποιο θα στείλει σημα στο ντακ μέσω wifi....... και μετά λεμε για τα καλώδια

Δε ξέρω τι κάνουν οι άλλοι. Το δικό μου σετάπ (usb καλώδιο στο dac με απενεργοποιημένο τον αγωγό +) θα το περιγράψω εν καιρώ, θα συζητήσουμε τα πάντα, και να δούμε αν θα.... καταλήξουμε κάπου. :)

Γενικα, δεν εισαι ο μονος Σταυρο. Τροφοδοτικά γραμμικα για να παρει ρευμα ενα pc το οποιο θα στείλει σημα στο ντακ μέσω wifi....... και μετά λεμε για τα καλώδια
Σήμα στο dac μέσω WiFi δε θα στείλει. Το DAC θα πάρει Data από usb καλώδιο.

Το WiFi θα εμπλακει στην περίπτωση που θα χρειαστεί να σερβίρει ένα nas αρχεία στο transport, όπου και πάλι μιλάμε για ψηφιακά δεδομένα.

Σήμα στο dac μέσω WiFi δε θα στείλει. Το DAC θα πάρει Data από usb καλώδιο.

Το WiFi θα εμπλακει στην περίπτωση που θα χρειαστεί να σερβίρει ένα nas αρχεία στο transport, όπου και πάλι μιλάμε για ψηφιακά δεδομένα.

Μαλλον δεν το έπιασες το χιουμοριστικό του ποστ μου...

Επειδή είμαι άσχετος από Linux (κλπ) να ρωτήσω κάτι τεχνικό:

Πως θα έχω πρόσβαση σε δίσκους που βρίσκονται σε υπολογιστή στο τοπικό δίκτυο; Είδα τις σχετικές επιλογές στο STORAGE αλλά δε μπόρεσα να βγάλω άκρη.

Το Daphile το φορτώνω από CD στη RAM (δεν έχει δίσκο, δεν ξεκινάει από USB)

Εχθές κάηκε ένα λάπτοπ και στήνοντας ένα άλλο έβαλα το daphile μεταξύ άλλων. Ο ήχος είναι όντως καλός, με λίγο "δραμα" θα έλεγα.

Δυστυχώς δεν μου έδωσε αυτό που ήθελα, δλδ πιο ήσυχη λειτουργία στο συγκεκριμένο λάπτοπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στα θετικά ότι είδε και τα δύο ντακ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παναγιώτη τι εννοείς λέγοντας "δράμα";

Μιχαλη δεν μπορω να το εξηγήσω τεχνικά το γιατι και το σκέφτομαι ακομα, η αισθηση ειναι οτι καθάρισε λιγο η αναπαραγωγή (σαν χαμηλότερο Noise floor). Δεν ειμαι σιγουρος για την αιτία, το περιγραφω μονο σαν αποτελεσμα.

Επομενη κινηση πάντως θα ειναι ενα Rasb.

Ξαναφορτωσα το Daphile αλλα αυτη την φορά δεν θελει να δει το web app. Κανεις καμια ιδεα?

Η εμπειρία ειναι άκρως θετική οσων αφορα τον ηχο αλλα με κουράζει λιγο η ολη ιστορία. Θα πρεπει να παω σε κατι πιο σταθερό, μονιμο και fanless.

Σημερα έγινε αλλη μια δοκιμη με το Daphile. Αφορμή ενα νεο ντακ που εχω δανεικό, το Audiobyte Black Dragon.

Το web app συνεχιζει να μην με ενθουσιαζει αλλα απο ηχο παει καλα. Περιττό να πω οτι ειδε και αυτο το ντακ χωρις προβλήματα. Οι δοκιμες εγιναν με PCM εως 24/192, ισως αυριο να δοκιμασω και DSD-DXD.

Δοκίμασα να συνδέσω ενα παλιο android κινητο στο daphile αλλα δεν έτρεξε το web app μεσω android browser. Ζηταω πολλα??

Μάλλον αυριο Σταυρο, τωρα θελω να ακούσω λίγο τα μηχανήματα και το lag με το Daphile με εκνευρίζει λίγο.

Σ' αυτό έχεις δίκιο. Οφείλεται όμως στην αναζήτηση της (μεγάλης?) βάσης.

Αν έχεις automatic scan να το απενεργοποιήσεις και δεν θα έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Το lag είναι και το μοναδικό πρόβλημα που έχω εντοπίσει ως τώρα...

Πολυ μικρη βαση Σταυρο. Τα αρχεία μου ειναι σε σκληρούς που δεν ειναι συνδεδεμένοι πουθενα, και τραβάω κατι που θελω να ακούσω καθε φορα. Κάτι σαν να βγαζω ενα βινυλιο απο το ραφι..