Daphile Music Server

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Μόλις σήμερα κατάφερα και βρήκα δανεικό ένα απλό και παλιό smartphone motorolla και παρ' ότι άσχετος κατάφερα να ακούσω και 'γώ μουσική με player το daphile.

Δεν μπορώ να πώ ότι παιδεύτηκα και πολύ αν και έκανα κάποια πράγματα πρώτη φορά,όπως κατέβασμα απο google store κάποιας εφαρμογής,στην συγκεκριμένη περίπτωση τον squeezer για τον έλεγχο του daphile και γενικά παίζοντας πρώτη φορά μουσική μέσω αυτού του τρόπου.

Λοιπόν αυτό που ακούω από το σύστημα μου,μπορώ να πω ότι είναι πάαρα πολύ καλό,σύμφωνα με τα προσωπικά μου μουσικά γούστα και άξιζε τον κόπο η δοκιμή αυτή.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στις ηχητικές λεπτομέρειες,γιατί ούτε το δυνατό μου σημείο είναι,ούτε και την πολύ μεγάλη εμπειρία έχω,απλώς ακούγεται πάρα πολύ ωραία και ευχάριστα στο σύστημα μου,στον καθημερινό χώρο μου και στα αυτιά μου.

Έχω να επισημάνω ότι,πραγματικά όταν παίζει η μουσική από μηχανάκι που αποκλειστικά είναι μόνο για το σερβίρισμα της,χωρίς να ''δουλεύει'' κάτι άλλο στο παρασκήνιο δεν υπάρχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή της,όπως στιγμιαίες διακοπές του ήχου,ποπς και γενικά δυσάρεστα πράγματα που σε εμποδίζουν να απολαύσεις την μουσική σου.

Ακούω εδώ και μιάμιση ώρα περίπου και δεν μου κάνει καρδιά να το σταματήσω,παρόλο που μου έχει ''καθηλώσει'' το παλιό λάπτοπ μου,τώρα σας γράφω από το λάπτοπ της κόρης μου,επίσης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με την usb πλακέτα της cmedia με το cm6331a που έχω πάνω στο mambo V2,παίζει απρόσκοπτα διάφορα μουσικά αρχεία,έως 192Kbps.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα στο στήσιμο ήταν ότι δεν μου συνδέθηκε ασύρματα στο δίκτυο μου,είχα διαβάσει για τα προβλήματα που ίσως θα αντιμετώπιζα και είχα έτοιμο ένα καλώδιο ethernet,όπου και χρησιμοποίησα και συνδέθηκα αμέσως και προχώρησε η εγκατάσταση χωρίς πρόβλημα.

Επίσης το ''σπαστικό'' με τον squeezer είναι ότι πρέπει κάθε φορά να επιλέγεις ένα τραγούδι και μόλις τελειώσει να ξαναεπιλέγεις το επόμενο,άσχετα αν είναι το επόμενο αρχείο,στο στικάκι που έχω κάποια τραγούδια για δοκιμή.

Προτίμησα αυτόν γιατί ήταν δωρεάν,αφού ήθελα να κάνω δοκιμή έτσι και αλλιώς και μιάς που όπως προανάφερα παραπάνω δεν είχα ξανασχοληθεί στο να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα επί πληρωμή από google store.

Πάντως ένα είναι το συμπέρασμα,για μένα,όσο αφορά τον ''εξοπλισμό μου'',αν θέλω μουσική αναπαραγωγή ''ήσυχη'',ευχάριστη και απροβλημάτιστη πρέπει να αγοράσω πρώτον,κάποιο μηχανάκι που θα είναι αποκλειστικό για αναπαραγωγή ήχου και θα είναι δίπλα στο dac και δεύτερον κάποιο φθηνό smartphone η tablet για τον έλεγχο αυτών.

Δυστυχώς η ευτυχώς τελείωσε το,τα κάνω όλα και συμφέρει από το παλιό λάπτοπ.

Αυτά είχα να αναφέρω σαν πρώτα συμπεράσματα από την πρώτη μου επαφή με το daphile και γενικά με αυτό τον τρόπο ακούσματος των μουσικών αρχείων μου από τέτοιου είδους ειδικές εφαρμογές για ήχο.

Θα προέτρεπα όσους φίλους δεν το έχουν δοκιμάσει να το κάνουν,έτσι για την εμπειρία και για να μας πούν και αυτοί την γνώμη τους.

Αφού τα κατάφερα και 'γώ που είμαι άσχετος,μέχρι τώρα, με τέτοιου είδους ''καταστάσεις'',όλοι μπορούνε φαντάζομαι αρκεί να είναι λίγο διαβασμένοι σχετικά με το θέμα.

Καλωσήλθες στον κόσμο του daphile!

Δοκίμασε έλεγχο από άλλο pc/laptop μέσω του web interface. Απλά βάλε στην address bar την IP του daphile server.

Προσωπικά προτιμώ αυτόν τον τρόπο ελέγχου αφού επιλέγω άνετα την playlist και δεν υπάρχει το πρόβλημα της φόρτωσης tracks one-by-one.

Καλές ακροάσεις...

Καλωσήλθες στον κόσμο του daphile!

Δοκίμασε έλεγχο από άλλο pc/laptop μέσω του web interface. Απλά βάλε στην address bar την IP του daphile server.

Προσωπικά προτιμώ αυτόν τον τρόπο ελέγχου αφού επιλέγω άνετα την playlist και δεν υπάρχει το πρόβλημα της φόρτωσης tracks one-by-one.

Καλές ακροάσεις...

Σταύρο μόλις το έκανα,ευχαριστώ πολύ,πραγματικά είναι πολύ πιό εύκολο και ξεκούραστο να διαχειρίζεσαι τα μουσικά σου αρχεία με αυτό τον τρόπο,απλά πρέπει να χρησιμοποιείς 2 υπολογιστές ρε γαμώτο,που δεν τους έχω και ούτε πρόκειται σύντομα.:furious3:

Σταύρο όταν χρησιμοποιείς tablet πώς εμφανίζεται,σαν το pc/laptop;
Η εξαρτάται το λειτουργικό του tablet,αν είναι anroid η windows και ανάλογα του μεγέθους του;

Όταν χρησιμοποιείς Android συσκευή (με οθόνη ικανών διαστάσεων), μπαίνεις στο Web interface (από το Web browser) και εμφανίζεται η αρχική οθόνη του daphile με το γνωστό μενού.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το περιβάλλον είναι προσαρμοσμένο για χειρισμό μέσω ποντικιού και όχι μέσω tapping.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικά χειρίζομαι το daphile από δεύτερο laptop (απ' όπου γράφω τώρα) και μέσω ποντικιού.

Η αναπαραγωγή είναι πλέον υπόθεση της dedicated συσκευής (που τρέχει το daphile server).

Αυτό δεν γίνεται και εύκολα κατανοητό (ώστε να κατανοήσουμε και τα σχετικά πλεονεκτήματα)...

Όταν χρησιμοποιείς Android συσκευή (με οθόνη ικανών διαστάσεων), μπαίνεις στο Web interface (από το Web browser) και εμφανίζεται η αρχική οθόνη του daphile με το γνωστό μενού.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το περιβάλλον είναι προσαρμοσμένο για χειρισμό μέσω ποντικιού και όχι μέσω tapping.

Προσωπικά χειρίζομαι το daphile από δεύτερο laptop (απ' όπου γράφω τώρα) και μέσω ποντικιού.

Η αναπαραγωγή είναι πλέον υπόθεση της dedicated συσκευής (που τρέχει το daphile server).

Αυτό δεν γίνεται και εύκολα κατανοητό (ώστε να κατανοήσουμε και τα σχετικά πλεονεκτήματα)...

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά,όταν θες να το χειρίζεσαι με tablet μέσω tapping θα πρέπει να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή από google store,όπως το orange squeeze που είχες αναφέρει παλιότερα.

'Οχι.

Θα μπεις στο web browser (π.χ. Opera) και στο address bar θα γράψεις την IP του daphile server (π.χ. 192.164.0.3 - θα τη βρεις από το router σου).

Αν βάλεις τη σωστή IP, θα δεις το web interface στην οθόνη του tablet. Σε αυτό το περιβάλλον αναφερόμουν...

'Οχι.

Θα μπεις στο web browser (π.χ. Opera) και στο address bar θα γράψεις την IP του daphile server (π.χ. 192.164.0.3 - θα τη βρεις από το router σου).

Αν βάλεις τη σωστή IP, θα δεις το web interface στην οθόνη του tablet. Σε αυτό το περιβάλλον αναφερόμουν...

Εντάξει αυτό το κατάλαβα,αλλά είπες ότι:
το πρόβλημα είναι ότι αυτό το περιβάλλον είναι προσαρμοσμένο για χειρισμό μέσω ποντικιού και όχι μέσω tapping.

Αν θές χειρισμό από tablet,δηλαδή χωρίς ποντίκι,μόνο κάτι σαν το orange squeezer δεν πρέπει να λειτουργείς η κάτι δεν καταλαβαίνω καλά εγώ;

Για δοκίμασε χειρισμό από το tablet μέσα από το web interface και πες μου αν σε βολεύει (στο σημάδι)... :)

To orange squeezer αφορά το χειρισμό με tapping. Μπορείς να κάνεις τα πάντα εύκολα (με tapping).

Εκτός από τις (πολλές) ρυθμίσεις του daphile και αναβάθμιση (που τα κάνεις μέσω του web interface).

Για δοκίμασε χειρισμό από το tablet μέσα από το web interface και πες μου αν σε βολεύει (στο σημάδι)... :)

To orange squeezer αφορά το χειρισμό με tapping. Μπορείς να κάνεις τα πάντα εύκολα (με tapping).

Εκτός από τις (πολλές) ρυθμίσεις του daphile και αναβάθμιση (που τα κάνεις μέσω του web interface).

Χαχαχα,όταν αποκτήσω tablet θα σου πώ.

Πρός το παρών θα χρησιμοποιώ το λάπτοπ της κόρης μου,όταν θα μπορώ να το χρησιμοποιώ,ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

Διευκρινήσεις του δημιουργού αναφορικά με την επίτευξη ιδεατής αναπαραγωγής μέσα από το daphile - αυτό που χρειάζεται να δοκιμάσω άμεσα είναι η βελτιστοποίηση (μέσω παραμετροποίησης) για τις περιπτώσεις που παρουσιάζεται μεγάλο system load:

"My own view and experience is that if you have good enough DAC (using asynchronous data transfer from PC, independently powered, galvanic isolation between USB receiver and actual DAC+analog circuitry, etc...) any audio device parameters don't effect on sound quality as long as you use bit perfect playback and keep the parameters sensible so that they don't cause any buffer under-runs (and have also some tolerance for high system load situations). If the DAC does not meet those requirements the chances that computer HW+SW combination effect on sound quality are much higher and the effects may be caused by many unpredictable reasons (HW, SW, parameters, specific combinations of them, etc...)."

Χθες είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τη δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών dacs.

Σύνδεσα πάνω στο daphile computer δύο dacs (Chord Hugo και Soekris diy) για την απευθείας αξιολόγησή τους ώστε να εξαχθούν διάφορα συμπεράσματα.

Το daphile τα αναγνώρισε άμεσα και τα 2. Η επιλογή γίνεται πανεύκολα από την λίστα διαθέσιμων dacs στο κάτω δεξιά της οθόνης.

Επέλεξα το ίδιο κομμάτι για ταυτόχρονη αναπαραγωγή και από τα δύο dacs ενώ αν θέλει κανείς μπορεί να επιλέξει και διαφορετικό!

Η επιλογή του dac προς ακρόαση έγινε φυσικά από τον επιλογέα πηγής του προενισχυτή.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και η εξαγωγή συμπερασμάτων ιδιαίτερα εύκολη.

Εκπληκτικό feature!

Σταύρο μου είναι όντως πολύ καλή αυτή η ευκολία του daphile αλλά "η εξαγωγή συμπερασμάτων" θα είναι "εύκολη" μόνο αν ο pre σου έχει ψηφιακή ένδειξη της σταθμης 'η ακόμα καλύτερα μνήμη στάθμης σε κάθε είσοδο και πριν την σύγκριση έχεις κάνει ισοστάθμιση των δύο πηγών.

Πιθανόν να γίνομαι και εγώ όπως και τα υπόλοιπα παιδιά κουραστικός που το επαναλαμβάνω,,, αλλά καλύτερα έτσι, παρα κάποιος ανυποψίαστος να συγκρίνει με 1-2-3db διαφορά τις πηγές ή να νομίζει ότι έπιασε τον ταύρο απο τα κέρατα, επειδή το κάθε daphile βλέπει δύο interface.

Τα πράγματα είναι απλά όντως, αλλά όχι τόσο απλά ;-)

Εννοείται αυτό με τη στάθμη. Μετρημένη με μεγάλη ακρίβεια και "σημειωμένες" θέσεις με αυτοκόλλητα πάνω στο ρυθμιστικό.

Εξάλλου ανάφερα στο νήμα με το Soekris ότι η αντιστάθμιση ήταν "υποκειμενική" (δεν αφορούσε ακριβώς συγκριτικό).

Εδώ αναφέρω απλά την ύπαρξη σημαντικής δυνατότητας για αξιολόγηση μεταξύ dacs...

Μπράβο Σταύρο!
Είμαι κατά των πρέπει κτλ (το χόμπι μας είναι), αλλά ας ακολουθούμε την πεπατημένη όταν πρόκειται για συγκρίσεις.

:ernaehrung004:

Το ιδανικό πάντως θα ήταν η χρήση καλού προενισχυτή με ανεξάρτητη ρύθμιση της έντασης σε κάθε είσοδο καθώς και με τηλεχειριζόμενη επιλογή πηγής!

Ποιό παίζει τώρα, οεο? :)

'Εχει ήδη υλοποιήσει έναν ο Μανόλης (lemon).
Περισσότερες πληροφορίες απο τον ίδιο, μάλλον μετά το Πάσχα.

Είναι όντως τρελό feature!

Το παραπάνω σετάπ (με τον προ του lemon) θα μπορούσε να έχει την ονομασία "reviewer evaluation tool" ή απλά "ξεβρακωτήρι δοκιμαστή".

:)

Αν δε συνδυαστεί με τηλεχειριστήριο single-button που απλά θα επιλέγει απλά την "άλλη" πηγή χωρίς καμμία ένδειξη του τι παίζει, θα ήταν κορυφαίο.

Ο δοκιμαστής απλά θα καταλήγει κάπου και κατόπιν θα "διερευνάται" τι επέλεξε.

Δεν χρειάζεται παραπάνω από ένας γι' αυτό...