Daphile Music Server

Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Από εδώ κατέβασα (την χ64)

και εγώ με αυτή παίζω αλλά X32.

Σταύρο για να το κουβεντιάσουμε πρέπει να μπορείς και συ να κάνεις ΑΒ. Έχει όρεξη να στήσεις win και foobar?
Aν όχι σε ποια βάση να το συζητήσουμε? Υπάρχει κοινό συγκριτικό μέγεθος?

και πάλι άκρη μπορεί να μην βγεί. Πως θα κάτσε η διαφορά αυτή στο σύστημα του καθενός είναι κάτι άγνωστο. Μπορεί να φτιάξει μπορεί και να χαλάσει πράγματα όπως ανέφερε και ο Σωκ στο 1ο του ποστ.

θέλατε δεν θέλατε με βάλατε στο τρυπάκι να ξαναστήσω το AP. To είχα ακούσει με τα παλιά ηχεία και μου άρεσε πολύ ο ήχος του. Μένει να δούμε τι θα κάνει τώρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

και εγώ με αυτή παίζω αλλά X32.

και πάλι άκρη μπορεί να μην βγεί. Πως θα κάτσε η διαφορά αυτή στο σύστημα του καθενός είναι κάτι άγνωστο. Μπορεί να φτιάξει μπορεί και να χαλάσει πράγματα όπως ανέφερε και ο Σωκ στο 1ο του ποστ.

θέλατε δεν θέλατε με βάλατε στο τρυπάκι να ξαναστήσω το AP. To είχα ακούσει με τα παλιά ηχεία και μου άρεσε πολύ ο ήχος του. Μένει να δούμε τι θα κάνει τώρα.

Μπορεί όχι, αλλά μπορεί και ναι.
Σκέτο χωρίς σύγκριση αποκλείεται πάντως.
Αυτό ισχύει για τα πάντα.
Χωρίς άμεση σύγκριση δεν βγάζεις συμπέρασμα.

Daphile + Hifiman HE6:

- Ποτέ λάσπωμα.
- Οι διαφορές μεταξύ dacs ξεκάθαρες και ανετότατες.
- Απουσία συνεισφορά χώρου.

Θα το διερευνήσω πάντως...

Σταύρο,αυτή δεν είναι η απόκριση των HE-6;

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG

Αν παίζει να ακούς σε κάποια εκ των 5 κάτω θέσεων,μάλλον το άπλωμα ευνοεί ή εξισορροπεί.
Για κοίταξε το κι αυτό.

Για βάλε μου και την αντίστοιχη καμπύλη των ηχείων σου...
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...ή καλύτερα την καμπύλη στο σημείο ακρόασης...

Σωκ το διάγραμμα που έβαλες δείχνει -0,0τιποτα dB στους 20 κυκλους, κανενα ηχείο δεν πιανει τετοια ανταπόκριση χαμηλά. Τι εννοείς?

Μήπως έχει κάποια βάση το παρακάτω?

Επίσης, και εφόσον μιλάμε για χαμηλό, θα διερευνούσα το κατά πόσο το πρόβλημα του "μουμαρίσματος" οφείλεται σε κάτι που "έκρυβε" το foobar και όχι κάτι που "δημιούργησε" το daphile...

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Σωκ το διάγραμμα που έβαλες δείχνει -0,0τιποτα dB στους 20 κυκλους, κανενα ηχείο δεν πιανει τετοια ανταπόκριση χαμηλά. Τι εννοείς?

Παναγιώτη,το διάγραμμα είναι από το innerfidelity,εδώ.

Σταύρο,εδώ είναι η απόκριση μου στην θέση ακρόασης πριν την φροντίδα του χώρου που έκανα για να φύγει αυτό το βουναλάκι στα 2.000-5.000.
Βεβαίως μετρήθηκε και επαγγελματικά,αυτή είναι η πρώτη δική μου.

Αλλά το θέμα δεν είμαι εγώ,εγώ το χαμηλό το αγαπάω,θα ήταν καλοδεχούμενο αν ήταν σωστό,οι φίλοι που έχουν έρθει έχουν ακούσει.
Τα ίδια λέει πολύς κόσμος όπως σου είπε και ο Vas.
Κι αν ο τύπος που το φτιάχνει διορθώνει χαμηλά κλπ έκδοση με έκδοση,πως νομίζεις πως το κάνει;Με αγιασμό;

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Α,και κάτι ακόμα που ξέρει και ο Παναγιώτης,στην συγκεκριμένη το κρος ήταν στους 120,πριν το πάω >200 με την συμβουλή του,γιαυτό και το σκαλάκι εκεί.

Tα chario premium 1000 του vas

1009Chafig3.jpg

και τα δικά μου toy tower

max_sonus_faber_toy_tower_lab01.jpg

για πες.

1. Είναι bit-perfect
2. Ενσωματώνει σε κάθε έκδοση τη τελευταία kernel - για μένα εκεί αποδίδονται οι όποιες διαφορές, στο interaction μεταξύ h/w & s/w
3. Δεν ξέρει κανείς τι κάνει με τον κώδικα - και μάλλον ούτε θα μάθουμε ποτέ
4. Υπάρχουν πάρα πολλοί (μαζί και γω) που το υποστηρίζουν ενθέρμως (όπως και αρκετοί που δεν τους κάθεται - σε όλα συμβαίνει αυτό)

Το θέμα πάντως θέλει διερεύνηση...

dalanik, στα 20 Hz είσαι -30 dB, LOL!

Πλάκα κάνω...

Μωρέ ναι άλλο το ηχείο με το χώρο και άλλο το ακουστικό.
Το ερώτημα είναι αφού ζήτησες διαγράμματα τι συμπέρασμα βγάζεις εσύ για το daphile που ακούσαμε και τι κρύβει το foobar - σε όλους μας!

Δε ζήτησα εγώ διαγράμματα, ο Σωκ τα πέταξε πρώτος... :)

Πως θα έλεγες ένα "μηχάνημα" που είναι πιο ουδέτερο από άλλα, σε σημείο που σου παρουσιάζει ένα πρόβλημα που μέχρι πρότινος ήταν "κρυμμένο"?

Το αποκλείεις?

Στο daphile αναφέρομαι...

Mα εσύ είπες ότι το foobar μπορεί να κρύβει κάτι.
Τι άλλο να κρύβει, παρα "κάτι" στο ηχείο/χώρο?

Τη σκέψη σου ακολούθησε και ο sok να δει τι μπορεί να κάνει και στο δικό σου σύστημα. Απλά πράγματα.

τεσπα...
τώρα που έχουμε κάποια δεδομένα των συστημάτων αξίζει να ασχοληθούμε ή χρειάζεται και ακουόγραμμα? :-)

Δε ζήτησα εγώ διαγράμματα, ο Σωκ τα πέταξε πρώτος... :)

Πως θα έλεγες ένα "μηχάνημα" που είναι πιο ουδέτερο από άλλα, σε σημείο που σου παρουσιάζει ένα πρόβλημα που μέχρι πρότινος ήταν "κρυμμένο"?

Το αποκλείεις?

Στο daphile αναφέρομαι...

Ουδέτερο το daphile;
Οκ,το foobar το ξέρουμε (έχει πίσω του το πιο τεχνικό φόρουμ που υπάρχει,λατρεία με τις μετρήσεις,κλπ),το Jriver το υποψιαζόμαστε,το AP Linux 'πατάει' στον επαγγελματικό jack.
Αυτό τι περγαμηνές αλήθειας κι ουδετερότητας έχει;Θα τρελαθούμε;

Δε ξέρω...

Εγώ οφείλω να διερευνήσω.

Εσείς απλά λέτε ότι το daphile δεν είναι σωστό.

Εγώ κάνω μια άλλη παραδοχή. Ότι το daphile μπορεί να είναι το μόνο σωστό.

Εγώ κάνω μια άλλη παραδοχή. Ότι το daphile μπορεί να είναι το μόνο σωστό.

Οκ τότε.
Να τα πετάξουμε τα υπόλοιπα.
Να ξέρουμε όμως...αυτή η έκδοση είναι το παγκοσμίως σωστό ή να περιμένουμε να βγει η επόμενη με το ακόμα σωστότερο;

O kimmo είναι διακοπές τώρα (μέχρι τον Αύγουστο). Και να τον ρωτήσω, ξέρω την απάντηση... :)

"Hi,

Thanks for your message and contacting Daphile. I'm currently on a long round-the-world
trip and won't be back until August. During the trip I'll take some vacation also from Daphile
and I won't be replying the messages – sorry for that.

Below you can find a short list of frequently asked questions with answers. In case you don't
find any help from there, you could try the Daphile's Facebook page or the following forums
where you might find some other Daphile users."

Υποκειμενικές είναι πάντως τις περισσότερες φορές οι όποιες περιγραφές
Δηλαδή λ.χ. την ‛έλλειψη μπάσων’ που καποιος μπορεί να αναφέρει, μη περιμένετε να τη δείτε και σε διάγραμμα απόκρισης